@Zmijuga loma ja se sjecam Puyola na lijevom beku i to fantasticno odigrao,rezultat bio 2-6
Barça-Madrid (Los Clásicos)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ganjeta
#1376 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
E onda su sanse 50-50 jer dobro je Barca oslabljena...ali mislim da nema strah kod Pepa jer ekipa koja je osvojila prosle sezone sve sto se moglo osvojiti,nema potrebe za strah jer i Real je oslabljen neigranjem Carvalja i Khedire to je isto veliki hendike.
@Zmijuga loma ja se sjecam Puyola na lijevom beku i to fantasticno odigrao,rezultat bio 2-6
- Zmijuga loma
#1377 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Sjećam se i ja Komandanta tada, ali to zlostavljanje je bilo prije 2 godine.
Meni ovo sve smrdi na 'disaster waiting to happen'. Valjda će Pep uspjeti šta izmajmunisati sa ovakvim rosterom.
-
MrSejo38
#1378 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Nema vamo Carvalja a ni KhedireZmijuga loma wrote:Za mene bi veće iznenađenje bilo da sutra Barcelona pobijedi Reala na ESB nego da je danas Schalke uzeo UTD.Sve tri rotacije na lijevom beku ozlijeđene, sa Puyolom koji je zadnju utakmicu odigrao u januaru (izuzimajući onih 50+ minuta nedavno na ESB) plus se ne sjećam kad je na lijevom beku zadnji put igrao, bez Inieste kojeg će vjerovatno Keita mijenjati (+ dobar na lopti, - kreativnost), bez Krkića (gdje je Guardiola prinuđen da mijenja Villu za Afellaya/Jeffrena jer nema klasičnog napadača) a koji je usput rečeno svejedno jako malo pokazao ove sezone, sa Mascheranom koji je tek nekoliko utakmica odigrao na stoperu (iako je sve odigrao briljantno) Barcelonine šanse su usrane. S obzirom na ovakve okolnosti, sa rezultatom 1-0 za RM sutra Pep bi trebao biti zadovoljan i moliti Boga da se ko od ovih nesretnika vrati za revanš. Čak imam neki osjećaj da bi madridisti sutra mogli u pravom smislu te riječi izdominirati Barcu i slaviti ubjedljivijim rezultatom budući da ih je Specijalni naložio ko malo ko do sad.
![]()
![]()
(Ronaldo,Ramos,Arbeloa i Di Maria ) a kad uzmemo u obzir da jedino Ronaldo ne obavlja neki poso u odbrani onda bi Real lagano mogao na revans bez Ramosa,Arbeloe i Di marie.
A ti Barcini problemi i nisu toliki hendikep,po meni je hendikep samo neigranje Inieste ostalo je opet odlicno + ne prijeti nikome suspenzija.
Ali opet sam pri misljenju da ce Man.Utd najvise profitirati
- jeza u ledja
#1379 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Real sutra uzima, nazalost.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1380 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Po ovim kometarima forumasha, pogotovo Barcinih, sanse su prije 70-30 u prvoj tekmi, iako svi pisu 50-50. Ne moze biti 50-50 ako kazes da ce vjerovatno pobijediti Real, jer nema ovoga, onoga...
Moje misljenje je da je 50-50, Barca zbog navedenih izostanaka nece previse srljati u napadu, da ne bi bilo derneka u odbrani. A svakako je prva u Madridu, tako da nemaju imperativ pobjede. Nece ni Mourinho srljati, ipak je ovo utakmica od 180 ili vise minuta. A i Realu fale neki igraci (Carvalho igra revans), tako da mislim da ce i jedni i drugi vise paziti da ne prime gol.
Moje misljenje je da je 50-50, Barca zbog navedenih izostanaka nece previse srljati u napadu, da ne bi bilo derneka u odbrani. A svakako je prva u Madridu, tako da nemaju imperativ pobjede. Nece ni Mourinho srljati, ipak je ovo utakmica od 180 ili vise minuta. A i Realu fale neki igraci (Carvalho igra revans), tako da mislim da ce i jedni i drugi vise paziti da ne prime gol.
- Jack Be Nimble
#1381 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Kako je davno bilo onih 5:0...veceras raspad sistema.
- ultima_palabra
#1382 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Tako i ja kontam... ne mislim da će biti neki spektakl. Mora i Mourinho paziti da se napadi Barce prekidaju već na 30-35 metara od gola, ako Albiol ostane na čistini protiv Messija/Ville/Pedra piši kući po odijeloTomahawk11 wrote:Po ovim kometarima forumasha, pogotovo Barcinih, sanse su prije 70-30 u prvoj tekmi, iako svi pisu 50-50. Ne moze biti 50-50 ako kazes da ce vjerovatno pobijediti Real, jer nema ovoga, onoga...
S druge strane, mislim da ofanzivci sad imaju više samopouzdanja, donedavno je jedan gol protiv Barce bio nemoguća misija... sad kad su vidjeli da mogu, trebali bi biti efikasniji i iz ograničenog broja prilika uvaliti jedan ili dva gola.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1383 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Sigurno da u Madridu imaju vise samopouzdanja, sad kad su otkljucali Valdesovu kapiju...mada ja ne bih tek tako otpisao Barcu, i dalje je tu Xavi, Pedro, Messi, Villa...oni svakom mogu napraviti belaj.ultima_palabra wrote:Tako i ja kontam... ne mislim da će biti neki spektakl. Mora i Mourinho paziti da se napadi Barce prekidaju već na 30-35 metara od gola, ako Albiol ostane na čistini protiv Messija/Ville/Pedra piši kući po odijeloTomahawk11 wrote:Po ovim kometarima forumasha, pogotovo Barcinih, sanse su prije 70-30 u prvoj tekmi, iako svi pisu 50-50. Ne moze biti 50-50 ako kazes da ce vjerovatno pobijediti Real, jer nema ovoga, onoga...
Moje misljenje je da je 50-50, Barca zbog navedenih izostanaka nece previse srljati u napadu, da ne bi bilo derneka u odbrani. A svakako je prva u Madridu, tako da nemaju imperativ pobjede. Nece ni Mourinho srljati, ipak je ovo utakmica od 180 ili vise minuta. A i Realu fale neki igraci (Carvalho igra revans), tako da mislim da ce i jedni i drugi vise paziti da ne prime gol.![]()
S druge strane, mislim da ofanzivci sad imaju više samopouzdanja, donedavno je jedan gol protiv Barce bio nemoguća misija... sad kad su vidjeli da mogu, trebali bi biti efikasniji i iz ograničenog broja prilika uvaliti jedan ili dva gola.
- Charuga
- Globalni moderator
#1384 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Dva puta su se ovi timovi sastajali u polufinalu LP-a (jednom je to bio KEŠ) i oba puta je u finale prosao Real a nakon toga su i osvajali takmicenje.
1960. god
Real-Barcelona 3:1
Barcelona-Real 1:3
2002. god
Barcelona-Real 0:2
Real-Barcelona 1:1
1960. god
Real-Barcelona 3:1
Barcelona-Real 1:3
2002. god
- ultima_palabra
#1385 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ko da je bilo jučer, Zizou i McManaman... dva loba na Camp Nou. U revanšu ga Raul zabio pod prečku, Barca izjednačila nekim autogolom, čupavo bilo do kraja.Plavih_11 wrote:2002. god
-
C'è solo l'Inter
#1386 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ekipa koja je prosle sezone osvojila sve sto se moglo osvojiti i nema strah od Reala, ali ta ekipa nije barca ...ganjeta wrote:E onda su sanse 50-50 jer dobro je Barca oslabljena...ali mislim da nema strah kod Pepa jer ekipa koja je osvojila prosle sezone sve sto se moglo osvojiti,nema potrebe za strah jer i Real je oslabljen neigranjem Carvalja i Khedire to je isto veliki hendike.
-
Bušman
#1387 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Nije ni Inter, ali jeste Barca iz sezone 2008/2009.C'è solo l'Inter wrote: Ekipa koja je prosle sezone osvojila sve sto se moglo osvojiti i nema strah od Reala, ali ta ekipa nije barca ...
- erni3
#1388 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ako je Sa-x ispravno prenio onu vijest na portalu, izgleda da Guardiola puca po savovima i da je lik koji stvarno ne zna guvbti. Kako ce mu tek biti nakon polufinala? 
- ultima_palabra
#1389 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
This time it's personal. Barcelona's coach, Josep Guardiola, finally exploded, sending a year of pent-up anger and frustration gushing forth as he responded to José Mourinho on the eve of the Champions League semi-final against Real Madrid.
The question now is whether Mourinho will feel that he has won the mental battle, dragging Guardiola into territory that is not his own, or if Guardiola will feel a release at having at last had his say. And what a say it was. The days of a respectful silence, of turning the other cheek, are definitively over. This was more like the aggressive weigh-in before a prize fight, complete with an air of "you and me outside".
Mourinho had pricked Guardiola's pride once too often by accusing him of complaining about referees who get decisions right. It was an accusation that Guardiola, normally so measured, was not prepared to let pass – the last straw after a year that has been a war of attrition. Guardiola was finally drawn into battle. "He called me Pep, so I answered," Guardiola said at the end of a breathtaking 45 minutes. "Normally, he talks in general terms about a team, a club or a manager, but this time he named me. If he says: 'Pep,' I say: 'Hey, José.'"
He said more than "hey". Sitting down in the press room at the Santiago Bernabéu, he said: "As Mourinho has spoken so candidly about me and spoken about me by name, and using tú [the informal form of you], then I will do the same." He then asked which of the gathered cameras was "Mourinho's camera" and began.
"Tomorrow at 8.45 we will play a match on the field," Guardiola said. " Outside of the field, he has won the entire year, the entire season and in the future [it will be the same]. He can have his personal Champions League outside the field. Fine. Let him enjoy it, I'll give him that. But this is a game. When it comes to sport we will play and sometimes we will win, sometimes we will lose. We are happy with smaller victories, trying to get the world to admire us and we are very proud of this.
"I can give you an immense list of things [that we could complain about]: 300,000 things. We could remember Stamford Bridge and another thousand things but I do not have that many people working for me. Secretaries and referees and people writing stuff. So tomorrow, 8.45pm, we will take to the field and we will try to play football as best as possible.
"In this room [Real Madrid's press room], he is the chief, the fucking man. In here he is the fucking man and I can't compete with him. If Barcelona want someone who competes with that, then they should look for another manager. But we, as a person and an institution, don't do that. I could talk about [Olegario] Bequerença [the referee from last season's Barcelona-Inter semi-final first leg], about the offside goal from Diego Milito or the penalty of [Dani] Alves, but I don't. Well, until tonight!
"If you think after three years, that I always moan, always make excuses and always complain, then there is nothing I can do about that.
Mourinho had provoked Guardiola by referring to comments his rival made after Madrid's victory in the Copa del Rey final last week. Guardiola had noted that his side had been close to winning: had a Pedro goal not been ruled out for a very close but correct offside, described by the coach as "the linesman's good eyesight", Barcelona might have taken the trophy.
"A new era has begun," Mourinho said on Tuesday. "Until now there were two groups of coaches. One very, very small group of coaches that don't speak about refs and then a big group of coaches, of which I am part, who criticise the refs when they have mistakes – people like me who don't control their frustration but also people who are happy to value a great job from a ref.
"Now there is a third group, which is only [Guardiola], that criticises referees when they get decisions right! There is a new meaning to [football] now. In his first season [Guardiola] lived the scandal of Stamford Bridge [in the semi-final], last year he played against a 10-man Inter. Now he is not happy with refs getting it right. I am not asking the referee to help my team. If the referee is good everyone will be happy – except Guardiola. He wants them to get it wrong."
Guardiola worked with Mourinho at Barcelona but considers their relationship to be shattered by this. "We worked together for four years. He knows me, I know him and that's all. If he wants to go by things written after the Copa del Rey by friends from the written press or Florentino Pérez, with his milkmaid's tales, then fine. If that matters more than our relationship, then that's up to him. I am not going to justify my words. It leaves a bad taste in your mouth when someone you had a relationship with does [what he has done]. I always thought that when people didn't understand me, it was because I had explained myself badly, but now I don't. I said the referee [in the cup final] had been smart and very attentive. I said it was right. I pointed out simply that the result can be down to small things, that's all. It was not a complaint. After victory I congratulated Real Madrid and that is what Barcelona does. We congratulated RM for the cup that they won on the field against a team that I represent proudly."
Asked if this was just a tactic, Guardiola replied: "What? You think my players will run around more because I looked for Mourinho's camera? It's a semi-final!"
- Pitarrr82
#1390 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Bilo je i vrijeme da pukne, Go Pep 
-
Bušman
#1391 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Hahahaha, ne. Odgovorio je na Mourinhove kritike koje Guardiola uopce nije izgovorio nego je to izmislio As. Mourinho se direktno obratio Guardioli, pa je i ovaj njemu. Maloprije sam pogledao tu pres konferenciju.erni3 wrote:Ako je Sa-x ispravno prenio onu vijest na portalu, izgleda da Guardiola puca po savovima i da je lik koji stvarno ne zna guvbti. Kako ce mu tek biti nakon polufinala?
A sto se tice Mourinha, laze da pripada ovoj grupi koju je naveo. Mozda ne pripada grupi koja direktno kritikuje (kao Ferguson), ali sigurno pripada grupi koja ironijom i sarkazmom kritikuje sudije cak i kada donose ispravne odluke.
- erni3
#1392 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Bušman wrote:Hahahaha, ne. Odgovorio je na Mourinhove kritike koje Guardiola uopce nije izgovorio nego je to izmislio As. Mourinho se direktno obratio Guardioli, pa je i ovaj njemu. Maloprije sam pogledao tu pres konferenciju.erni3 wrote:Ako je Sa-x ispravno prenio onu vijest na portalu, izgleda da Guardiola puca po savovima i da je lik koji stvarno ne zna guvbti. Kako ce mu tek biti nakon polufinala?
A sto se tice Mourinha, laze da pripada ovoj grupi koju je naveo. Mozda ne pripada grupi koja direktno kritikuje (kao Ferguson), ali sigurno pripada grupi koja ironijom i sarkazmom kritikuje sudije cak i kada donose ispravne odluke.
A tko se onda zalio na ispravno pon isten gol, on ili Guardiola?
- madFlava
#1393 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Sta laze Mourinho??Bušman wrote:Hahahaha, ne. Odgovorio je na Mourinhove kritike koje Guardiola uopce nije izgovorio nego je to izmislio As. Mourinho se direktno obratio Guardioli, pa je i ovaj njemu. Maloprije sam pogledao tu pres konferenciju.erni3 wrote:Ako je Sa-x ispravno prenio onu vijest na portalu, izgleda da Guardiola puca po savovima i da je lik koji stvarno ne zna guvbti. Kako ce mu tek biti nakon polufinala?
ma guardiola je puko ko kokica,moze on pricat sta hoce,cim je rekao "fucking boss ""More imporant than who is refereeing is that we start a new cycle. There have been two groups of managers up until now: a quiet one who doesn't talk about referees and a louder one, such as myself, that criticizes the referees when they make significant mistakes. We have entered a new era following the statements made by Guardiola and there is now a third group. He is the only one in it as he criticizes the right calls made by referees. I had never seen anything like it before "
da mi je znat samo sto se nije dotako teme Tom Henning Ovrebo
-
Bušman
#1394 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Niko, As je izmislio da se Guardiola zalio. Zalio se dopustanje grublje igre, ali nije za gol. Pokusat cu naci sta je rekao nakon finala kupa pa cu postaviti ovdje.erni3 wrote:A tko se onda zalio na ispravno pon isten gol, on ili Guardiola?
-
Bušman
#1395 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Prvo, laze kada kaze da ne kritikuje sudije kada donose ispravne odluke koje nisu u korist njegovog tima. Bio je prije prvog clasica (5-0) clanak na goal.com sa njegovim ispadima u EPL-u dok je vodio Chelsea. Slicno je radio u Italiji, niko ga od trenera i igraca nije mogao smisliti. Uostalom, njegova reputacija dovoljno govori o njemu.madFlava wrote:
Sta laze Mourinho??
ma guardiola je puko ko kokica,moze on pricat sta hoce,cim je rekao "fucking boss "
da mi je znat samo sto se nije dotako teme Tom Henning Ovrebo
Drugo, Guardiola je priznao ono sto je cinjenica - da je Mourinho jebeni gospodar pres konferencija. Ko kaze da se u to vrijeme (kada je bila aktuelna) nije dotakao teme Tom Henning Ovrebo? Rekao je da je sudija pravio greske prema oba tima, ali da razumije jer su sudije ipak ljudi. Treca stvar je da neki ljudi od zavisti, ljubomore ili cak mrznje ne vide cinjenice.
- Zmijuga loma
-
LSD
#1397 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Pep Guardiola je danas na press konferenciji odlučio odgovoriti na Mourinhove smiješne provokacije i izjave. Očigledno da ni Pep nema više strpljenja za samoprozvanog Special One-a.
Pep je večeras bio odlučan da brani svoj klub nakon silnih napada Portugalca. Izjavio je kako je on ponosan što će igrati svoju igru. Onu igru koja je atraktivna i koja čini ovu Barcelonu, po mnogima, najboljom ikada u povijesti nogometa (s čime se ne slaže samoprozvani Special One).
Mourinhu je odgovorio:
- Budući da je on izabrao pričati o meni, uradit ću i ja isto - sutra se suočavamo licem u lice na terenu u 20:45h. On je osvojio sve igre van terena, ja mu dajem lični trofej za to - samo nosi ga kući i uživaj u njemu! Možemo smisliti mnoge primjere također, ali tome nema kraja, tako da ćemo sutra jednostavno izaći na teren i igrati. Ne želim se natjecati s njim u press sobi, on je stručnjak za to - mađioničar, i ne želim se igrati insinuacija o njemu cijelo vrijeme.
Ne možemo se boriti s njegovim medijskim fanovima
Pep je komentirao i izjavu Mourinha nakon utakmice finala Kupa, kako se mi žalimo na sudije.
- Ne želim opravdati moje komentare, ja sam jednostavno čestitao Madridu nakon finala. Ako mislite da je njegova tvrdnja da se uvijek žalim na sudije tačna, nakon što sam to konačno učinio nakon tri godine, ja tu ne mogu ništa učiniti. Na terenu, protiv njegovih medijskih fanova ne možemo se boriti - reako je Pep.
Guardiolino gađenje je pojačano činjenicom da su obojica radili zajedno u Barceloni četiri godine kada je i Portugalac bio tu. Mister je također prokomentarisao izjavu Sergija Ramosa:
- Vidio sam ih. To je nešto što mu je klub rekao da kaže. Vidio sam to već s Mourinhom. Radio je isto u Chelseau, sada to radi ovdje.
Povjerenje u momčad
Vraćajući se na samu igru, Pep je potvrdio Iniestinu ozljedu i objasnio:
- Nadamo se da će nam biti na raspolaganju za drugu utakmicu. Možda promijenimo način ulaska u utakmicu, vidjet ćemo. Možda će Madrid završiti utakmicu sa 10, ali mi ćemo početi s 11. Vjerujem u igrače koje imam. Ovdje smo došli ponosni na to da ćemo braniti svoj stil, pred publikom Madrida kao dvanaestim njihovim navijačem i protiv tima koji ima 9 titula Lige prvaka i 7 sjajnih napadača.
Slijedi težak meč
Četvrto uzastopno polufinale za klub Guardiola smatra darom i dao je svoj komentar za sutrašnju utakmicu:
- Bit će teško objema ekipama. Bit će nešto poput utakmice s Interom prošle godine. Došli smo ovdje i nećemo se braniti jer ako to budemo radili, oni će nas uništiti. Možemo ih samo nadigrati našom dominantnom igrom.
Na kraju je dao još jedan komentar vezan za tim Madrida i njihov teren:
- Nikada prije nisam vidio tako agresivan tim Madrida. I trava na terenu je još duga, ali tako je kako je, mi ćemo izaći na teren i igrati na njemu.
Pep je večeras bio odlučan da brani svoj klub nakon silnih napada Portugalca. Izjavio je kako je on ponosan što će igrati svoju igru. Onu igru koja je atraktivna i koja čini ovu Barcelonu, po mnogima, najboljom ikada u povijesti nogometa (s čime se ne slaže samoprozvani Special One).
Mourinhu je odgovorio:
- Budući da je on izabrao pričati o meni, uradit ću i ja isto - sutra se suočavamo licem u lice na terenu u 20:45h. On je osvojio sve igre van terena, ja mu dajem lični trofej za to - samo nosi ga kući i uživaj u njemu! Možemo smisliti mnoge primjere također, ali tome nema kraja, tako da ćemo sutra jednostavno izaći na teren i igrati. Ne želim se natjecati s njim u press sobi, on je stručnjak za to - mađioničar, i ne želim se igrati insinuacija o njemu cijelo vrijeme.
Ne možemo se boriti s njegovim medijskim fanovima
Pep je komentirao i izjavu Mourinha nakon utakmice finala Kupa, kako se mi žalimo na sudije.
- Ne želim opravdati moje komentare, ja sam jednostavno čestitao Madridu nakon finala. Ako mislite da je njegova tvrdnja da se uvijek žalim na sudije tačna, nakon što sam to konačno učinio nakon tri godine, ja tu ne mogu ništa učiniti. Na terenu, protiv njegovih medijskih fanova ne možemo se boriti - reako je Pep.
Guardiolino gađenje je pojačano činjenicom da su obojica radili zajedno u Barceloni četiri godine kada je i Portugalac bio tu. Mister je također prokomentarisao izjavu Sergija Ramosa:
- Vidio sam ih. To je nešto što mu je klub rekao da kaže. Vidio sam to već s Mourinhom. Radio je isto u Chelseau, sada to radi ovdje.
Povjerenje u momčad
Vraćajući se na samu igru, Pep je potvrdio Iniestinu ozljedu i objasnio:
- Nadamo se da će nam biti na raspolaganju za drugu utakmicu. Možda promijenimo način ulaska u utakmicu, vidjet ćemo. Možda će Madrid završiti utakmicu sa 10, ali mi ćemo početi s 11. Vjerujem u igrače koje imam. Ovdje smo došli ponosni na to da ćemo braniti svoj stil, pred publikom Madrida kao dvanaestim njihovim navijačem i protiv tima koji ima 9 titula Lige prvaka i 7 sjajnih napadača.
Slijedi težak meč
Četvrto uzastopno polufinale za klub Guardiola smatra darom i dao je svoj komentar za sutrašnju utakmicu:
- Bit će teško objema ekipama. Bit će nešto poput utakmice s Interom prošle godine. Došli smo ovdje i nećemo se braniti jer ako to budemo radili, oni će nas uništiti. Možemo ih samo nadigrati našom dominantnom igrom.
Na kraju je dao još jedan komentar vezan za tim Madrida i njihov teren:
- Nikada prije nisam vidio tako agresivan tim Madrida. I trava na terenu je još duga, ali tako je kako je, mi ćemo izaći na teren i igrati na njemu.
- Pitarrr82
#1398 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Od Ikera (hobotnice) salatu obavezno napraviti 
- lester burnham
#1399 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
murinjo je shvatio da nije dovoljna samo fudbalska strategija da se dobije barca, evo pepe puca po savovima, pjena mu ide na usi i usta a takva atmosfera u taboru katalonaca mu u svakom slucaju olaksava posao pred vecerasnju prvu utakmicu...
mislim da se uz kadrovske probleme i gore vec pomenuto, ne pise dobro barceloni veceras...
mislim da se uz kadrovske probleme i gore vec pomenuto, ne pise dobro barceloni veceras...
- ultima_palabra
#1400 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Guardiola na sinoćnjem treningu na Bernabeu