Preporučite album

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Kemal Malovčić

#1376 Re: Preporučite album

Post by Kemal Malovčić »

Evo ja ću pokušati. :mrgreen: Mojih 10:

1. Forest Swords - Engravings
2. Jerusalem In My Heart - Mo7it Al-Mo7it
3. Dirty Beaches - Drifters/Love Is The Devil
4. Stara Rzeka - Cień chmury nad ukrytym polem
5. Torn Hawk - 10 for Edge Tek
6. Andrew Chalk - Mutsu no Hana
7. Jenny Hval - Innocence Is Kinky
8. Fire! Orchestra - Exit!
9. Mohammad - Som Sakrifis
10. Gesaffelstein - Aleph

I ovih 5 komotno mogu među prvih deset. :-D

Moderat - II
Pharmakon - Abandon
Boards of Canada - Tomorrow's Harvest
The Haxan Cloak - Excavation
Colin Stetson - New History Warfare Vol. 3: To See More Light

I još bar 10 super albuma bi se moglo nabrojati. :-D
dale cooper

#1377 Re: Preporučite album

Post by dale cooper »

Jebiga baš si me zadao, morao sam pregledati šta sam najviše slušao, pregledati HD arhivu,
koji su mi se albumi toliko svidjeli da sam ih i kupio itd. I došao sam do top 50 albuma. :-) :D

Here it is:

01. THE KNIFE: Shaking the Habitual
02. BILL CALLAHAN: Dream River
03. STARA RZEKA: Cień chmury nad ukrytym polem
04. JULIA HOLTER: Loud City Song
05. DEAN BLUNT: The Redeemer
06. THESE NEW PURITANS: Field Of Reeds
07. WILLIAM TYLER: The Impossible Truth
08. ONEOHTRIX POINT NEVER: R Plus 7
09. HOLDEN: The Inheritors
10. NICK CAVE: Push The Sky Away
11. FOREST SWORDS: Engravings
12. HAIM: Days Are Gone
13. PREFAB SPROUT: Crimson/Red
14. BOARDS OF CANADA: Tomorrow's Harvest
15. HAXAN CLOAK: Excavation
16. NILS FRAHM: Spaces
17. DJ KOZE: Amygdala
18. JOHN WIZARDS: John Wizards
19. AUTRE NE VEUT: Anxiety
20. COLIN STETSON: New History Warfare Vol. 3: To See More Light
21. VARIOUS ARTISTS: After Dark 2
22. BARDO POND: Peace On Venus
23. MAXMILLION DUNBAR: House of Woo
24. DATE PALMS: Dusted Sessions
25. BLACK DEER: Black Deer
26. DIRTY BEACHES: Drifters / Love Is The Devil
27. CIAN NUGENT & THE COSMOS: Born With The Caul
28. FRISK FRUGT: Dansktoppen Møder Burkina Faso I Det Himmelblå Rum Hvor Solen Bor, Suite
29. LAURA MARLING: Once I Was An Eagle
30. NEKO CASE: The Worse Things Get, The Harder I Fight, The Harder I Fight, The More I Love You
31. PHARMAKON: Abandon
32. LAUREL HALO: Chance Of Rain
33. CHRIS PETIT: Museum Of Loneliness
34. MY BLOODY VALENTINE: MBV
35. SEAN MCCANN: Music For Private Ensemble
36. HUERCO S: Colonial Patterns
37. CHRIS FORSYTH: Solar Motel
38. VENTLA: Smuggled
39. CALIFONE: Stitches
40. JESSY LANZA: Pull My Hair Back
41. DUSTIN WONG: Meditation Of Ecstatic Energy
42. THE NECKS: Open
43. BEAUTIFUL SWIMMERS: Son
44. JON HOPKINS: Immunity
45. CIRCUIT DE YEUX: Overdue
46. JONATHAN WILSON: Fanfare
47. VAKULA: You've Never Been To Konotop
48. HISS GOLDEN MESSENGER: Haw
49. TIM HECKER: Virgins
50. WILLIS EARL BEAL: Nobody Knows

Malo je zajebano bilo skontati mjesta, ali to je otprilike to, sa tim da je otpalo još masa dobrih
albuma, koje si i ti spomenuo (Fire! Orchestra, Mohammad), ali jebiga ne može sve.
Ovo je ono što me je impresioniralo i na prvu i drugu i treću... :D
Kemal Malovčić

#1378 Re: Preporučite album

Post by Kemal Malovčić »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Haj sad proberi 10. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Super lista, većinu sam slušao. Stvari poput John Wizards nisam, ali skidam odmah. I šta god nisam slušao, odem da vidim šta je, i bude folk. Moram i ja taj folk početi. :mrgreen:
dale cooper

#1379 Re: Preporučite album

Post by dale cooper »

Kemal Malovčić wrote::mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Haj sad proberi 10. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Super lista, većinu sam slušao. Stvari poput John Wizards nisam, ali skidam odmah. I šta god nisam slušao, odem da vidim šta je, i bude folk. Moram i ja taj folk početi. :mrgreen:
Ma to me uopšte ne čudi, fanatik si ko' i ja. A folk, pa ja sam uvijek cijenio vještinu dobro napisane
pjesme, a u folku toga ima na pretek. Ako voliš gitarske freak oute, preporučujem Chris Forsytha,
frajer je ubica (ako već nisi čuo) :D
Modest Musorgski

#1380 Re: Preporučite album

Post by Modest Musorgski »

evo da i ja zapečatim godinu:

Foetus – Soak (album boli glava, procurio neki dan, jedan remix odradili ni manje ni vise do sc3)
Diminished Men - Capnomancy
Dora Juárez Kiczkovsky - Cantos Para Una Diáspora
Secret Chiefs 3 - Book of Souls: Folio A
Föllakzoid - 2
Bernays Propaganda - Zabraneta planeta
Chelsea Wolfe - Pain Is Beauty
Unknown Mortal Orchestra - II
La Femme - Psycho Tropical Berlin
uSSSy - Unsharp Mask

evo i gratis 10:

Mark Orton - Nebraska soundtrack
VA - The World Needs Changing Street Funk & Jazz Grooves 1967-1976
Ennio Morricone - Best Offer soundtrack
Big Business - Battlefields Forever
Melt Banana - Fetch
Deltron 3030 - Event 2
Melvins - Tres Cabrones
Volcano Choir - Repave
Unhuman - Unhuman
Jucifer - There Is No Land Beyond The Volga

evo jedan gratis od gratisa 10:

Locrian - Return to Annihilation

otprilike...

nesto sam garant i izostavio nesto se i pobrka s proslom godinom... plus ima jos masa toga za poslusati...

ima tih albuma koji su mi svidjeli a po difoltu ne bi trebali... recimo - symphonic death metal (kojeg prezirem brale
mnogo ali eto ovaj leže) album od Fleshgod Apocalypse - Labyrinth ili progressive metal jazz fusion album od veneuelanskog gitariste na 14 zicanoj gitari Felix Martina - The Scenic Album koji je brzo i izlapio - Animals as Leaders su dovoljni sto se tice zanra

interesanti su jos a mogli su lako i u listu ali eto nisu ali su mogli ali nisu ali mogu:

Mutation - Error 500
Marnie Stern - The Chronicles Of Marnia
David Lynch - The Big Dream
Quasimoto - Yessir Whatever
Owiny Sigoma Band - Power Punch
Dale Cooper Quartet & the Dictaphones - Quatorze Pieces De Menace
Zola Jesus & JG Thirlwell - Versions
Boards of Canada - Tomorrow's Harvest
Czar - No One Is Alone If No One Is Alive
Dessa - Parts of Speech
Novi Bowie mi je super
Mazzy Star...

i naravno džej

razocarenja:

MBV
The Knife
Sepultura
Tomahawk
Death Grips
Earl Sweatshirt
Atoms for Peace
...

Zaboravi i Combat Astronomy – Kundalini Apocalypse mada sto ga vise slusam sve mi je suhlji bolji im je prošli...mnogo bolji
Last edited by Modest Musorgski on 10/12/2013 16:12, edited 1 time in total.
dale cooper

#1381 Re: Preporučite album

Post by dale cooper »

Imas dobrih stvari tu koje mi se svidaju, kao recimo Föllakzoid ili Chelsea Wolfe.
Ali ne vidim zasto ti je The Knife razocarenje, a recimo David Lynch, ciji je album u sustini jedna
lijena reciklaza blues fraza, nije. Jedino iznenadenje kod Lynchovog albuma je kako neorginalno
i dosadno zvuci, sto je prilicno neocekivano od umjetnika tog kalibra. Opet sa druge strane, moguce
da mu je to, na neki njemu znan i perverzan nacin i bio cilj. :D

I podsjeti me da bih morao poslusati Melt Bananu, dobrih sam stvari cuo o ovom novom albumu. :)
Kemal Malovčić

#1382 Re: Preporučite album

Post by Kemal Malovčić »

Ovaj linčov album je stvarno tankoća, ja jednom preslušao i batalio, doduše on bi trebao filmove snimati a ne tandrkati po muzikama. :mrgreen: Follakzoid je super. UMO također. I slažem se da death grips nije kao prethodni.

Je li iko bio na juciferu u kriterionu?
tagomago

#1383 Re: Preporučite album

Post by tagomago »

jeste vi friški kolektivno, ja sam tako arhaična, ne znam da sam pola toga odslušala, a redovno kao nešto kopam i slušam :mrgreen:

i mene je čakija debelo razočarala, očekivala sam nastavak silent shouta, u maniru u kojem je ona sama sa fever ray krenula. jedina moja pogreška jeste što sam shaking the habitual prvi put čula lajv i od tada do danas ni makac s njim :zjev:
dale cooper

#1384 Re: Preporučite album

Post by dale cooper »

Meni se bas svidjelo sto The Knife nisu izabrali da naprave Silent Shout 2, vec su odabrali
nesto tezi, ali isto tako zanimljiv put. :)
Last edited by dale cooper on 10/12/2013 01:15, edited 1 time in total.
dale cooper

#1385 Re: Preporučite album

Post by dale cooper »

Kemal Malovčić wrote:Ovaj linčov album je stvarno tankoća, ja jednom preslušao i batalio, doduše on bi trebao filmove snimati a ne tandrkati po muzikama. :mrgreen: Follakzoid je super. UMO također. I slažem se da death grips nije kao prethodni.

Kaze Mädchen Amick (Shelly iz Twin Peaks) da joj svako malo posalje po neki scenario. I svi su redom
zanimljivi i ludi na onaj poseban Lynchov nacin. Jebiga kad se danas gleda samo lova i komercijalan uspjeh,
a on tako ne moze funkcionisati. Iako kazu da postoji ogromno interesovanje i od Netflixa i od CBS-a za
Twin Peaks revival. :-D

Sto se tice muzike, on je u proslosti pokazao da jako dobro suraduje u tandemu sa Badalamentijem
(onaj album sto je radio sa Julee Cruise je nesto predivno), tako da nije bas anti talenat za ovu granu
umjetnosti. :D
Kemal Malovčić

#1386 Re: Preporučite album

Post by Kemal Malovčić »

dale cooper wrote:
Kemal Malovčić wrote:Ovaj linčov album je stvarno tankoća, ja jednom preslušao i batalio, doduše on bi trebao filmove snimati a ne tandrkati po muzikama. :mrgreen: Follakzoid je super. UMO također. I slažem se da death grips nije kao prethodni.

Kaze Mädchen Amick (Shelly iz Twin Peaks) da joj svako malo posalje po neki scenario. I svi su redom
zanimljivi i ludi na onaj poseban Lynchov nacin. Jebiga kad se danas gleda samo lova i komercijalan uspjeh,
a on tako ne moze funkcionisati. Iako kazu da postoji ogromno interesovanje i od Netflixa i od CBS-a za
Twin Peaks revival. :-D

Sto se tice muzike, on je u proslosti pokazao da jako dobro suraduje u tandemu sa Badalamentijem
(onaj album sto je radio sa Julee Cruise je nesto predivno), tako da nije bas anti talenat za ovu granu
umjetnosti. :D
Naravno da nije. Meni se na primjer crazy clown time jako dopao prije par godina i godinu. I kad je gostovao na dark night of the soul, i to je bio dobro. Ovo sam bio rekao da istaknem da nedostaju filmovi. :mrgreen:
tagomago

#1387 Re: Preporučite album

Post by tagomago »

dale cooper wrote:Meni se bas svidjelo sto The Knife nisu izabrali da naprave Silent Shout 2, vec su odabrali
to i jeste njihovo, to da je svaki album uvijek drugačiji i da ništa ne možeš očekivati. sjećam se kako mi nije legao silent shout neko vrijeme jer mi je u to vrijeme deep cuts sjajan bio, kako sam zavoljela onaj soundtrack i koliko mi je trebalo da se sa hooney is cool vratim na njih. ali sve u svemu, a tooth for an eye & raging lung je jedino što s novog pohvaljujem da je vrhunsko. jest da ih izvučem iz koncepta, no eto možda bude sreće na peto slušanje :mrgreen:

i ne razumem kako mvb relativno visoko kotira kad je novi album sve samo ne sjajan...

dakle, da probam, ovogodišnji top 10:

1. darkside - psychic
2. föllakzoid - II
3. nick cave & the bad seeds - push the sky away
4. arctic monkeys - am
5. forest swords - engravings
6. the national - trouble will find me
7. the haxan cloak - excavation
8. unknown mortal orchestra - II
9. holden - the inheritors
10. deerhunter - monomania
dale cooper

#1388 Re: Preporučite album

Post by dale cooper »

tagomago wrote:
dale cooper wrote:Meni se bas svidjelo sto The Knife nisu izabrali da naprave Silent Shout 2, vec su odabrali
to i jeste njihovo, to da je svaki album uvijek drugačiji i da ništa ne možeš očekivati. sjećam se kako mi nije legao silent shout neko vrijeme jer mi je u to vrijeme deep cuts sjajan bio, kako sam zavoljela onaj soundtrack i koliko mi je trebalo da se sa hooney is cool vratim na njih. ali sve u svemu, a tooth for an eye & raging lung je jedino što s novog pohvaljujem da je vrhunsko. jest da ih izvučem iz koncepta, no eto možda bude sreće na peto slušanje :mrgreen:

i ne razumem kako mvb relativno visoko kotira kad je novi album sve samo ne sjajan...

dakle, da probam, ovogodišnji top 10:

1. darkside - psychic
2. föllakzoid - II
3. nick cave & the bad seeds - push the sky away
4. arctic monkeys - am
5. forest swords - engravings
6. the national - trouble will find me
7. the haxan cloak - excavation
8. unknown mortal orchestra - II
9. holden - the inheritors
10. deerhunter - monomania
Dobar top 10. :thumbup: Jedini albumi koji me baš nisu skroz osvojili su unknown mortal orchestra
i ovaj novi deerhunter sa kojim se nisam uspio baš povezati. Ali daleko od toga da je loš.

A što se tiče MBV-a, a ne znam, moguće da su bila i prevelika očekivanja, pa je to masu ljudi
razočaralo. Mislim, bilo je nemoguća misija snimiti nasljednika Lovelessa koji bi nadmašio
taj album. Tako nešto je bilo nerealno očekivati. A po meni smo dobili, dobar, sasvim solidan
album, koji je, usudio bih se reći, negdje otprilike na nivou debi albuma Isn't Anything ili
eventualno nijansu slabiji. Što je nakon svih ovih godina izostanka i lažnih nada, uspjeh
samo po sebi. Još uvijek su miljama daleko od svih imitatora shoegaze zvuka koji su oni manje više
definirali i usavršili.
dale cooper

#1389 Re: Preporučite album

Post by dale cooper »

Evo od mene i jedna bonus lista arhivskih (re)izdanja, koji su kategorije za sebe, jer se svake
godine pojavi masa prethodno obskurnih albuma koji se pokažu kao više nego vrijedni
pažnje, a tu je takođe mnogo kultnih klasika koji godinama nisu bili u opticaju.

01. Woo: Whichever Way You Are Going, You Are Going Wrong
02. Various Artists: I Am The Center: Private Issue New Age In America - 1950-1990
03. Leven Signs: Hemp Is Here
04. Otis G. Johnson: Everything "God Is Love"
05. Vangelis: Blade Runner
06. Eduard Artemiev: Solaris Original Soundtrack
07. Data70: Space Loops: The Complete Sessions
08. Loftus: Loftus
09. William Onyeabor: Who Is William Onyeabor?
10. Laraaji: Celestial Music 1978-2011
11. Hailu Mergia: Hailu Mergia & His Classical Instrument: Shemonmuanaye
12. Ü (Joel Brindefalk): Great Dose of Monotonous Techno
13. Iasos: Celestial Soul Portrait
14. Rodion G.A.: The Lost Tapes
15. Various Artists: Good God! Apocryphal Hymns
16. Penny Penny: Shaka Bundu
17. Antena: Camino Del Sol
18. Various Artists: Stand Up, People - Gypsy Pop Songs from Tito's Yugoslavia, 1964-1980
19. Craig Leon: Nommos
20. Mike Ratledge - Riddles Of The Sphinx
Modest Musorgski

#1390 Re: Preporučite album

Post by Modest Musorgski »

a nagrdiste mi lyncha - vjerovatno i jes to sve "sablonski" na bluez formu nabaci eha i opleti :D ali eto meni je kao album , kao svijet za sebe i kao paket dobar. lynch se nikad nije mrdao od te bluz forme koju spominje cooper tu mu je "fazon" :D cijenim produkciju (koja je orginalna i zanimljiva) i cijenim taj njegov svijet kojeg se drzi i kojeg zivi i ja bi lynhov album stavio recimo na ovoj listi mojih albuma negdje pri kraju po broju slušanja i zanimljivosti, ali eto zivi neki svoj svijet i mogao je komotno biti i van liste ali je tu... konzumiranje ovog albuma u malim količinama negdje iza ponoci na dubrim slušalicama - pustiš malo da te baci u taj njegov svemir i to je to

fire! orchestra mi je BEZVEZE ko' da je neko uzeo neku kasetu sun ra ili neceg slicnog pa nasnimao (meni) jako iritantne vokale, perkusije i JAKO iritantnu "trubicu" koja kao da ti je neko na uho prislonio... i nervira me taj sve popularniji arhaični zvuk muzičara (vjerovatno su htjeli tako ili ne znaju šta rade) koncept je ok ali nista orignalno i dovoljno zanimljivo i meni na momente radi te arhaičnosti kao nekog novog imidža (davno prevaziđenog) kako rekoh jako iritantno...

meni su recimo neki favoriti coopera, kemala dosta 'nako (vecinom je to neka post rock/punk lo fi ambijent droone kombinacija zvuka koliko sam pofato') i ne gotivim taj zvuk u toj mjeri, daleko od tog da ga ne volim nego meni vise pašu malo "življi" i sočniji koncepti : :oops: nekako mi se kod tih albuma sve svede na sklop šumova i harmonija u kojima se ne desi baš nešto plaho puno, cijenim produkciju i maštovitost i kolorit ali da je to sad nešto što će mi izazvati onaj "wao" efekat" - jeni...

evo odslusah na prvu i nekih stvari sa vase liste koje nisam
- svidjela mi se Kemina Jenny Hval - Innocence Is Kinky, vokal mi je super a i spot za singl :D
od @coopera - JULIA HOLTER: Loud City Song - lepo :)
VARIOUS ARTISTS: After Dark 2 - izgleda kao zanimljiva kompilacija i ja se sjeti jedne koju još ne odslušah http://www.discogs.com/Trevor-Jackson-M ... se/4989322
zatim DATE PALMS: Dusted Sessions mi je zanimljiv i lijepo obojen album ostalo jos treba da se cuje ali masa stvari na HD a od toga 5% iz ove godine :-)

zaboravih u listu ubaciti:
Buke & Gase - General Dome slabiji od prethodnika ali dobar
i
Laura Mvula - Sing To The Moon
Svidio mi se Deerhunter
dale cooper

#1391 Re: Preporučite album

Post by dale cooper »

Vidis, Lauru Mvulu nisam imao prilike cuti, a hvale je sa svih strana, i mainstream i alternativne publikacije.
Hvala na feedbacku Musorgski, imas zaista specifican i dobar ukus i lijepo je cuti tvoje komentare,
iako se mozda i ne slazemo kod nekih stvari. :)
Šveđanin

#1392 Re: Preporučite album

Post by Šveđanin »

Childish Gambino - Because the Internet [2013] [Album]

Image

Because the Internet is the upcoming second studio album by American hip hop recording artist Childish Gambino. The album is scheduled to be released in the United States on December 10, 2013, by Glassnote Records. The recording process for the album began in 2012 and continued until October 2013. Because the Internet features guest appearances from Chance the Rapper, Jhene Aiko and Azealia Banks, with production handled by Gambino himself, Christian Rich, Thundercat and Ludwig Goransson among others. The album was supported by the single "3005".

Track Listing Scan: Show

Revised Track #18 Insert Scan: Show

01. The Library (Intro) (0:05)
02. I. Crawl (3:29)
03. II. WORLDSTAR (4:05)
04. Dial Up (0:45)
05. I. The Worst Guys (feat. Chance The Rapper) (3:40)
06. II. Shadows (3:52)
07. III. Telegraph Ave ("Oakland by Lloyd") (3:31)
08. IV. Sweatpants (3:01)
09. V. 3005 (3:54)
10. Playing Around Before The Party Starts (0:54)
11. I. The Party (1:31)
12. II. No Exit (2:52)
13. Death By Numbers (0:44)
14. I. Flight Of The Navigator (5:44)
15. II. Zealots Of Stockholm (Free Information) (4:51)
16. III. Urn (1:13)
17. Pink Toes (feat. Jhené Aiko) (3:27)
18. Earth: The Oldest Computer (The Last Night) (feat. Azealia Banks) (4:42)
19. Life: The Biggest Troll (Andrew Auernheimer) (5:42)
dale cooper

#1393 Re: Preporučite album

Post by dale cooper »

Evo pojavila se i The Wire lista najboljih albuma ove godine.

The Wire najbolji albumi 2013:

1 Julia Holter: Loud City Song
2 Laurel Halo: Chance Of Rain
3 Rashad Becker: Traditional Music Of Notional Species Vol 1
4 Richard Dawson: The Glass Trunk
5 Tim Hecker: Virgins
6 Oneohtrix Point Never: R Plus Seven
7 RP Boo: Legacy
8 Wolf Eyes: No Answer Lower Floors
9 Graham Lambkin & Jason Lescalleet: Photographs
10 The Knife: Shaking The Habitual
11 Kanye West: Yeezus
12 DJ Rashad: Double Cup
13 Autechre: Exai
14 Matana Roberts: Coin Coin Chapter Two: Mississippi Moonchile
15 Dennis Johnson: November
16 Pharmakon: Abandon
17 Okkyung Lee: Ghil
18 These New Puritans: Field Of Reeds
19 eMMplekz: Your Crate Has Changed
20 Main: Ablation
21 My Bloody Valentine: mbv
22 Fire! Orchestra: Exit
23 Boards Of Canada: Tomorrow’s Harvest
24 Alasdair Roberts And Friends: A Wonder Working Stone
25 Young Echo: Nexus
26 Dean Blunt: The Redeemer
27 James Holden: The Inheritors
28 Sleaford Mods: Austerity Dogs
29 Eliane Radigue: Psi 847
30 Autre Ne Veut: Anxiety
31 Else Marie Pade & Jacob Kirkegaard: Svaevninger
32 The Dead C: Armed Courage
33 Various: The Outer Church
34 Earl Sweatshirt: Doris
35 Forest Swords: Engravings
36 Jessy Lanza: Pull My Hair Back
37 Atom™: HD
38 Ashley Paul: Line The Clouds
39 The Necks: Open
40 Endless Boogie: Long Island
41 G*Park: Sub
42 Juana Molina: Wed 21
43 Chance The Rapper: Acid Rap
44 Special Request: Soul Music
45 Stellar OM Source: Joy One Mile
46 John Wizards: John Wizards
47 James Ferraro: NYC, Hell 3:00am
48 Call Back The Giants: The Marianne
49 Grumbling Fur: Glynnaestra
50 Jem Finer & Andrew Kötting: Visionary Seascapes

The Wire najbolja arhivska izdanja 2013:

1 William Parker: Wood Flute Songs: Anthology/Live 2006–2012
2 Peter Jefferies: The Last Great Challenge In A Dull World
3 Robbie Basho: Visions Of The Country
4 Alastair Galbraith: Cry
5 David Tudor: The Art Of David Tudor 1963–1992
6 Various: I Am The Center: Private Press New Age Music In America 1950–1990
7 Ákos Rózmann: Images Of The Dream And Death
8 Miles Davis Quintet: Live In Europe 1969: The Bootleg Series Vol 2
9 Laraaji: Celestial Music 1978–2011
10 Devo Hardcore
11 Eduard Artemiev: Solaris OST
12 William Onyeabor: Who Is William Onyeabor?
13 Bernard Parmegiani: De Natura Sonorum
14 Various: Trevor Jackson Presents Metal Dance 2: Industrial New Wave EBM Classics & Rarities 1979–88
15 Various: Greek Rhapsody: Instrumental Music From Greece 1905–1956
16 Craig Leon: Nommo
17 Patrick Cowley: School Daze
18 Mammane Sani Et Son Orgue: La Musique Electronique Du Niger
19 Various: Longing For The Past: The 78 rpm Era In Southeast Asia
20 Robert Wyatt: ’68
21 John Martyn: The Island Years
22 The Velvet Underground: White Light/White Heat 45th Anniversary Edition
23 Roky Erickson: The Evil One
24 Arthur Russell: Another Thought
25 Hailu Mergia: Hailu Mergia And His Classical Instrument: Shemonuanaye
26 Scott Walker: The Collection 1967–1970
27 Idea Fire Company & BRRR: The Terrible Comet Salt
28 Theo Parrish: Black Jazz Signature
29 Leven Signs: Hemp Is Here
30 Shuggie Otis: Inspiration Information/Wings Of Love
31 Adam Bohman: Music And Words
32 Charles Cohen: The Middle Distance
33 Cabaret Voltaire: Red Mecca
34 Eliane Radigue: Adnos I–III
35 Bob Dylan: The Bootleg Series Vol 10: Another Self Portrait 1969–1971
36 Henry Flynt: Graduation
37 Jacqueline Humbert & David Rosenboom: Daytime Viewing 1979–80
38 Saada Bonaire: Saada Bonaire
39 Vox Populi: Half Dead Ganja Music
40 Public Image Limited: First Issue
41 Marcos Valle: Vento Sul
42 Skullflower: Kino I–IV Shock/Dirter
43 Various: Scattered Melodies: Korean Kayagum Sanjo From 78 rpm Records
44 Harry Nilsson: The RCA Albums Collection
45 Bea Benjamin: African Songbird
46 Various: London Is The Place For Me Vols 5 & 6
47 Mike Ratledge: Riddles Of The Sphinx
48 The Young Tradition: Oberlin Live 1969
49 Various: Traxbox: The Trax Records Box Set
50 Dan Bikoff: Celestial Explosion: Composia For 6 String Guitar
Kemal Malovčić

#1394 Re: Preporučite album

Post by Kemal Malovčić »

dale cooper wrote:Evo pojavila se i The Wire lista najboljih albuma ove godine.

Image
dale cooper

#1395 Re: Preporučite album

Post by dale cooper »

Kemal Malovčić wrote:
dale cooper wrote:Evo pojavila se i The Wire lista najboljih albuma ove godine.

Image
:srce:

Mogli bi ih i zeniti Kemo. :D
Kemal Malovčić

#1396 Re: Preporučite album

Post by Kemal Malovčić »

Izaberi koju hoćeš, a ja ću drugu, neću se buniti koju god uzmeš. :mrgreen:
dale cooper

#1397 Re: Preporučite album

Post by dale cooper »

Kemal Malovčić wrote:Izaberi koju hoćeš, a ja ću drugu, neću se buniti koju god uzmeš. :mrgreen:
Jesi nagodan, nema sta. :thumbup: :D
Obskurni

#1398 Re: Preporučite album

Post by Obskurni »

Iako je EP, novi Burial je vani i jebe majke
Šveđanin

#1399 Re: Preporučite album

Post by Šveđanin »

Burial - Rival Dealer [2013] [EP]

Image

Tracklist:

1. Rival Dealer - 10:45
2. Hiders - 4:42
3. Come Down to Us - 13:06

Total length: 28:33
Šveđanin

#1400 Re: Preporučite album

Post by Šveđanin »

Madlib - Rock Konducta Vol. 1 [2014] [Album]

Image

Madlib will release Rock Konducta Vol. 1-2 on all formats in Spring 2014. Shipping now is the advance LP release of Rock Konducta Vol. 1. Vinyl only. No CD, no digital. There isn’t even track titles.

Rock Konducta is the latest in Madlib’s instrumental “Beat Konducta” series, the producer’s raw hip-hop beat tapes brought to life. Previous titles include Movie Scenes and Beat Konducta in India, imaginary film soundtracks; the self-deceptive A Tribute to J Dilla;the Beat Konducta in Africa inspired by the Zambian “Zamrock” music scene of the ’70s.

The latest album finds it’s inspiration in various worldwide underground rock scenes from the 1960s through the 80s: American psychedelia, Germany’s Krautrock, acid-soaked Spanish prog-rock and synthy, early-80s oddities. Tied together by Madlib’s unique sensibility, these music scenes coalesce into a new whole.
Post Reply