Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1376 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JoseMujica »

ma dobro jež....nisu toliko bitna ta dva mjesta....super je uopće, koliko smo mala zemlja, da jesmo u prvih 30....realno

Mislim sad mi je palo na pamet ono što je Hidink rekao Turcima na odlasku da se zamisle dobro kako Švabe od neka 3 miliona Turaka u Njemačkoj izvuku toliko dobrih igrača, a ovi nisu u stanju od 50 i kusur miliona ni pola od toga.

Turski fudbal, organizacijom i uslovima u klubovima, je ispred BiH par svjetlosnih godina. Naša repka će realno, dugoročno, glede igračkog kadra u potpunosti zavisiti od dijaspore. I ne samo u fudbalu...kod nas je svaki sport skoro pa mrtav
BHF_Manijak

#1377 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by BHF_Manijak »

Rad, rad i samo rad, poredak, organizacija, profesionalnost, ma koja zemlja taj sistem primjer imat ce uspjeh zagarantovan, a sa javaslukom nikad nista, dobro im je Hiddink i reko! :wink:
Distortion

#1378 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Distortion »

Marko Topić: Ponosan sam što sam igrao za BiH

Vjerovatno ste citali intervju na sa-x.com.

Ja cu samo kopirati zadnje pitanje i odgovor.

Za kraj, kako komentarišete posljednje nastupe nogometne reprezentacije?

Komentar će biti kratak. Mi nismo izgubili odlazak na Euro u Portugalu nego u Francuskoj. Do 77. minute vodiš 1:0, izbiješ loptu u korner i kraj priče. To je moje mišljenje, a vjerujem i mnogih drugih.

Drago mi je da je on ovo javno rekao. Meni je Spaha drag da me neko pogresno en shvati ali mi je drago da je ovo Topic rekao jer znamo da niko vise i ne smije pricati o tome na ovakav nacin. Kako bi reagovali Spahic i Dzeko da je Lulic recimo bio na mjestu Spahica i napravio onaj penal? :wink:
Korisničkoime

#1379 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Korisničkoime »

jeza u ledja wrote:Ah da , tebi sam ostao duzan na ovaj post:
Pazi dizelaš ima sve to snagu, fizičku spremu, fitnes samo malo šteka sa brzinom. Zatim opet ću koji to nema fizičku spremu i fitnes kad Džeko igra 90 min., Ibišević 90 min., Pjanić 90 min. (eno ga zabio gol i asistirao), Lulić 80-90 min., Salihović 90 min., Papac 80-90 min., Spahić 90 min., Mujdža 90 min. Zahirović 70-80 min. Begović 90 min., Medunjanin 90 min., Pandža 90 min., u svojim klubovima jedini koji zaostaju u minutaži su Rahimić, Misimović i Ibričić od kojih vjerovatno jedino Misimović zbog fizičke spreme a druga dvojica jer su im konkurenti kvaliteniji fudbaleri.
Pa nije to bas sve tako.
Osim nasih odbrambenih igraca + Salihovica ostali imaju prosjek manji od 80min. Naravno, golmani ce imati 90min prosjek.
Zahirovic, Ibisevic, Medunjanin, Maletic, Stilic, Dzeko i Pjanic imaju prosjek 70-80min (Pjanicu je 70, Dzeki 71). Lulicu je prosjek 65min. Zec i Rahimic 50. Misimovic, Jahic i Ibricic imaju prosjek manji od jednog poluvremena.

Ali, nije to pokazatelj koliko je ko fizicki spreman. Evo Lulic je fit, ali igra manje od pola ovih. A drugo, nisi uzeo u obzir koliko su utakmica presjedili na klupi zbog povreda.

Recimo Papac je odigrao 9 od 15 ligaskih utakmica. Salihovic 6 od 13, Ibisevic samo 5.

I usput, kao odgovor Mujici, izasla je nova lista FIFA rankinga i ovaj puta smo poceli padati. Sad smo 23i, a prosli mjesec smo bili 21i.
Pa mislim ipak da jest ne znam odakle ti te informacije ali Pjanić je u ligi odigrao 9 utakmica i sakupio 774 minute što je 86 minuta po utakmici !! Štilić je u 14 utakmica došao na 1153 minute u prosjeku 83 minute, Zahirović je tek u januaru došao u klub pa opet ima prosjek od 79 minuta po utakmici, Ibiševićev prosjek je 78 minuta (iako je opet imao povredu). U biti od svih igrača u prvih 11 (oni koji su najčešće bili u prvih 11) samo Misimović, Medunjanin i Rahimić imaju problema sa minutažom u klubovima od koji mislim jedino Misimović jer nije fizički 100% spreman. Druga stvar povrede jesu problem pogotovo Salihoviću i Ibiševiću ali nisu se povrijedili jer su fizički ne spremni niti će ih trener pustiti da igraju 80-tak minuta u Bundesligi dok ne budu fizički spremni za to. Džekin problem je jasan i mislim da niko ozbiljno ne može posumnjati u fizičku spremnost istog. Usput gore sam uzimao u obzir minutažu u utakmicama lige ne i u kupovima. Imaš potpuno pravo da minutaža nema toliko veze sa fizičkom spremnošću jer možeš ti biti 100% fizički spreman sa plućima za 120 minuta tekme kad ti na poziciji koju igraš trener ima boljeg kvalitetnijeg fudbalera koji isto to može tebi je sjediti na klupi. Ali ne znam kako razbiti tu opsesiju naših ljudi da od naših igrača odmah pravi kante koji niti mogu trčati niti loptom baratati a o mentalnom stanju i da ne govorim. Pazi 8-9 igrača koji se vrte u prvih 11 igra u ligama petice znači Njemačka, Engleska, Italija i Španija i to u prosječnim ili vrlo dobrim klubovima i tu većinom igraju sad 90 sad 80 minuta u prvih 11 su. Ljudi pa ne bi bili tu da nisu fizički spremni da nemaju kondicije šta vam je pa nisu u PL. Tu u svojim klubovima imaju posla sa ozbiljnim ljudima, profesionalcima velike se pare vrte u ligama 5 pa neće ih niko pustiti da igraju ako nisu fizički spremni ono na lijepe oči. Konkurencija je ogromna ako malo zaostaneš izgubiš se u sivilu a ne ideš u Lazio, City, Romu, Sevillu ne traži te Bayern i klubovi iz Engleske tvoj trener te ne proziva najboljim golmanom i sl. I opet pola foruma viče ma daj ne mogu oni 60 minuta trčati a kamoli 90 mentalno su slabi i sl.
Korisničkoime

#1380 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Korisničkoime »

Baudelaire wrote:Većina naših igrača ima nekoga da trči za njih u njihovim klubovima ( Pjanić, Medunjanin, Miske, ali i Džeko ), a kod nas i sami moraju trčati. Niko od njih u svojim klubovima nije poznat po nekoj trci, to im uopšte nije jača strana, a u reprezentaciji moraju i to da rade.
Pjanić, Medunjanin Miske sve ofenzivni vezni klasične 10 (osim možda Medunjanina koji je više centralni vezni) te klasični centarfor Džeko, od kada su klasične 10 i klasični centarfori veliki trkači, mislim da za Gomeza niko neće reći da nije fizički spreman a lik trči manje od Džeke. Sjeti se Effenberga pa i Bobana ili Zidana ko je od njih uzoravao teren. Slažem se s tobom ko ne može da trči ne može ni da igra 100% je tako ali ne smijemo zaboraviti i da su zadaci jednog krila ili krilnog napadača ili beka drugačiji od klasične 10 i CF. Jedini koji i za svoju poziciju premalo trči jer očigledno ne može je mislim Misimović. Ne znam ali Pjanić u Romi iz utakmice u utakmicu sve bolje izgleda te se ne bi složio da ne trči i da se ne zalaže ali opet ću ti ukazati na poziciju, šta igra u Romi (ono što mu paše, iako i tu mijenja pozicije) a šta i repki (ono što mora, nekako može ali nije optimalno za njega).
nihoniho

#1381 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by nihoniho »

Korisničkoime wrote: Pa mislim ipak da jest ne znam odakle ti te informacije ali Pjanić je u ligi odigrao 9 utakmica i sakupio 774 minute što je 86 minuta po utakmici !! Štilić je u 14 utakmica došao na 1153 minute u prosjeku 83 minute, Zahirović je tek u januaru došao u klub pa opet ima prosjek od 79 minuta po utakmici, Ibiševićev prosjek je 78 minuta (iako je opet imao povredu). U biti od svih igrača u prvih 11 (oni koji su najčešće bili u prvih 11) samo Misimović, Medunjanin i Rahimić imaju problema sa minutažom u klubovima od koji mislim jedino Misimović jer nije fizički 100% spreman. Druga stvar povrede jesu problem pogotovo Salihoviću i Ibiševiću ali nisu se povrijedili jer su fizički ne spremni niti će ih trener pustiti da igraju 80-tak minuta u Bundesligi dok ne budu fizički spremni za to. Džekin problem je jasan i mislim da niko ozbiljno ne može posumnjati u fizičku spremnost istog. Usput gore sam uzimao u obzir minutažu u utakmicama lige ne i u kupovima. Imaš potpuno pravo da minutaža nema toliko veze sa fizičkom spremnošću jer možeš ti biti 100% fizički spreman sa plućima za 120 minuta tekme kad ti na poziciji koju igraš trener ima boljeg kvalitetnijeg fudbalera koji isto to može tebi je sjediti na klupi. Ali ne znam kako razbiti tu opsesiju naših ljudi da od naših igrača odmah pravi kante koji niti mogu trčati niti loptom baratati a o mentalnom stanju i da ne govorim. Pazi 8-9 igrača koji se vrte u prvih 11 igra u ligama petice znači Njemačka, Engleska, Italija i Španija i to u prosječnim ili vrlo dobrim klubovima i tu većinom igraju sad 90 sad 80 minuta u prvih 11 su. Ljudi pa ne bi bili tu da nisu fizički spremni da nemaju kondicije šta vam je pa nisu u PL. Tu u svojim klubovima imaju posla sa ozbiljnim ljudima, profesionalcima velike se pare vrte u ligama 5 pa neće ih niko pustiti da igraju ako nisu fizički spremni ono na lijepe oči. Konkurencija je ogromna ako malo zaostaneš izgubiš se u sivilu a ne ideš u Lazio, City, Romu, Sevillu ne traži te Bayern i klubovi iz Engleske tvoj trener te ne proziva najboljim golmanom i sl. I opet pola foruma viče ma daj ne mogu oni 60 minuta trčati a kamoli 90 mentalno su slabi i sl.
imas 8-9 igraca koji su fizicki spremni i imas 2 igraca (misimovic, medunjanin) koji nisu spremni, a igraju na kljucnim pozicijama u veznom redu, susic im je cesto znao pridodavati i ibricica...... u utakmicama protiv fizicki i takticki spremnog protivnika, taj deficit je nenadoknadiv. misimovic i medunjanin ne samo da su teski dizelasi, nego cesto gurani na pozicije koje ni u snu ne mogu igrati i rezultat je jasan, francuska,rumunija, portugal nas uniste.
BHF_Manijak

#1382 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by BHF_Manijak »

Prvo, kad je to Safet "cesto gurao Ibricica" kad ovaj pod Safetovom palicom nije utakmice kako treba sastavio, a drugo, a koje su tu pogresne pozicije na koje su girani Misimovic i Medunjanin?! Ja ih nisam ni na stoperskoj ni na golmanskoj poziciji vidio, mozda su bekove igrali pa mi promaklo? :?
Korisničkoime

#1383 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Korisničkoime »

nihoniho wrote:
Korisničkoime wrote: Pa mislim ipak da jest ne znam odakle ti te informacije ali Pjanić je u ligi odigrao 9 utakmica i sakupio 774 minute što je 86 minuta po utakmici !! Štilić je u 14 utakmica došao na 1153 minute u prosjeku 83 minute, Zahirović je tek u januaru došao u klub pa opet ima prosjek od 79 minuta po utakmici, Ibiševićev prosjek je 78 minuta (iako je opet imao povredu). U biti od svih igrača u prvih 11 (oni koji su najčešće bili u prvih 11) samo Misimović, Medunjanin i Rahimić imaju problema sa minutažom u klubovima od koji mislim jedino Misimović jer nije fizički 100% spreman. Druga stvar povrede jesu problem pogotovo Salihoviću i Ibiševiću ali nisu se povrijedili jer su fizički ne spremni niti će ih trener pustiti da igraju 80-tak minuta u Bundesligi dok ne budu fizički spremni za to. Džekin problem je jasan i mislim da niko ozbiljno ne može posumnjati u fizičku spremnost istog. Usput gore sam uzimao u obzir minutažu u utakmicama lige ne i u kupovima. Imaš potpuno pravo da minutaža nema toliko veze sa fizičkom spremnošću jer možeš ti biti 100% fizički spreman sa plućima za 120 minuta tekme kad ti na poziciji koju igraš trener ima boljeg kvalitetnijeg fudbalera koji isto to može tebi je sjediti na klupi. Ali ne znam kako razbiti tu opsesiju naših ljudi da od naših igrača odmah pravi kante koji niti mogu trčati niti loptom baratati a o mentalnom stanju i da ne govorim. Pazi 8-9 igrača koji se vrte u prvih 11 igra u ligama petice znači Njemačka, Engleska, Italija i Španija i to u prosječnim ili vrlo dobrim klubovima i tu većinom igraju sad 90 sad 80 minuta u prvih 11 su. Ljudi pa ne bi bili tu da nisu fizički spremni da nemaju kondicije šta vam je pa nisu u PL. Tu u svojim klubovima imaju posla sa ozbiljnim ljudima, profesionalcima velike se pare vrte u ligama 5 pa neće ih niko pustiti da igraju ako nisu fizički spremni ono na lijepe oči. Konkurencija je ogromna ako malo zaostaneš izgubiš se u sivilu a ne ideš u Lazio, City, Romu, Sevillu ne traži te Bayern i klubovi iz Engleske tvoj trener te ne proziva najboljim golmanom i sl. I opet pola foruma viče ma daj ne mogu oni 60 minuta trčati a kamoli 90 mentalno su slabi i sl.
imas 8-9 igraca koji su fizicki spremni i imas 2 igraca (misimovic, medunjanin) koji nisu spremni, a igraju na kljucnim pozicijama u veznom redu, susic im je cesto znao pridodavati i ibricica...... u utakmicama protiv fizicki i takticki spremnog protivnika, taj deficit je nenadoknadiv. misimovic i medunjanin ne samo da su teski dizelasi, nego cesto gurani na pozicije koje ni u snu ne mogu igrati i rezultat je jasan, francuska,rumunija, portugal nas uniste.
Mislim da se ne radi kod Medunjanina o njegovoj fizičkoj spremi već o njegovoj nemogućnosti ili nesposobnosti da u potpunosti odgovori zadacima jednog def.veznog budući da mu to i nije prirodna pozicija. Igru može otvoriti mislim da ima te tehničke mogućnosti i preglednost igre ali kada dođe do najvažnijeg zadatka na toj poziciji a to je defanzivni da podbaci i to nije njegova krivica niti njegova fizička sprema. Jednostavno nije toliko defanzivno jak da može tu poziciju da igra i protiv velikih ekipa iako je prvo poluvrijeme protiv Francuske dobro izgledao. To je cijena povećane kreativnosti u sredini terena i često se ispostavila kobnom i ne znam zašto je selektor stalno forsira. Guranje igrača u jedan sistem ili insistiranje na jednom načinu igre za koje nemamo igrače uvijek i protiv svakog protivnika po meni i nije baš urodilo plodom uostalom ne poznajem ni jednu ekipu u kojoj jeste. Sad je naravno lakše reći ma daj nemaju ti kondicije, ili mentalno su nestabilni nego priznati da smo možda negdje pogriješili i da u biti nije do nekih fizičkih i mentalnih predispozicija. Lakše se pomiriti sa svim ako se okrene na nešto što se ne može promjeniti kao npr. nedovoljan kvalitet naših igrača.
jeza u ledja

#1384 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

Ma ne mogu trcat ba.
Kljucni igraci u vezi ne mogu trcat. Misimovic, Medunjanin, Rahimic i Pjanic. Nijedan nije super trkac. Pjanic trci, ali samo u ofanzivi.
Imas samo Lulica trkaca i ostalo mrka kapa.

Ti govoris o nekoj kondiciji, kao ne mozes igrati u velikoj ligi ako nemas kondicije. Naravno. Ali i u tim ligama imas one koje vise trce i oni koji trce manje.

Jednu stvar koju nikako da nadjem je koliko nasi igraci pretrce na utakmicama reprezentacije. Mislim na kilometrazu i to. Pravo bih volio vidjeti.
Baudelaire

#1385 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Baudelaire »

jeza u ledja wrote:Ma ne mogu trcat ba.
Kljucni igraci u vezi ne mogu trcat. Misimovic, Medunjanin, Rahimic i Pjanic. Nijedan nije super trkac. Pjanic trci, ali samo u ofanzivi.

Ti govoris o nekoj kondiciji, kao ne mozes igrati u velikoj ligi ako nemas kondicije. Naravno. Ali i u tim ligama imas one koje vise trce i oni koji trce manje.

Jednu stvar koju nikako da nadjem je koliko nasi igraci pretrce na utakmicama reprezentacije. Mislim na kilometrazu i to. Pravo bih volio vidjeti.
Ne mjeri se. To je inače čipovano, a gdje si kod nas vidio tu tehnologiju, kad ni stadion nemamo kako treba. A nije skupo uvođenje, ali niko i ne razmišlja o tome.
jeza u ledja

#1386 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

Ali sta sa utakmicama u Parizu i Lisabonu?

A sta to fakat stave cipove u njih? :-)
Baudelaire

#1387 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Baudelaire »

jeza u ledja wrote:Ali sta sa utakmicama u Parizu i Lisabonu?

A sta to fakat stave cipove u njih? :-)
Mislim da to ide u kopačke, ali nisam sto posto siguran.
palermo

#1388 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

Da, ali to onda nije pitanje fozičke spreme i kondicije, nego loše balansiranosti ekipe.
Dakle, naši igrači dobro trče za pozicije koje igraju. Druga je stvar što je netko predvidio da oni igraju nešto što objektivno ne mogu.
jeza u ledja

#1389 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

palermo wrote:

Da, ali to onda nije pitanje fozičke spreme i kondicije, nego loše balansiranosti ekipe.
Dakle, naši igrači dobro trče za pozicije koje igraju. Druga je stvar što je netko predvidio da oni igraju nešto što objektivno ne mogu.
Ni to bas nije tacno, jer je Meireles vise trcao od Misimovica, Veloso vise od Rahimica, Nani i Ronaldo definitivno vise od Lulica i Pjanica. Cak i Pepe i Alves vise od Spahica i Jahica.
palermo

#1390 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

jeza u ledja wrote:[

Ni to bas nije tacno, jer je Meireles vise trcao od Misimovica, Veloso vise od Rahimica, Nani i Ronaldo definitivno vise od Lulica i Pjanica. Cak i Pepe i Alves vise od Spahica i Jahica.
Da, ali je zato Misimović više trčao od Nasrija, Pjanić od Maloude, Papac od Evre....i ko je već igrao.

Hoću reći, jedna utakmica nikada nije mjerilo, odnosno ako jeste onda svašta možeš dokazati.
Baudelaire

#1391 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Baudelaire »

palermo wrote:

Da, ali je zato Misimović više trčao od Nasrija, Pjanić od Maloude, Papac od Evre....i ko je već igrao.

Hoću reći, jedna utakmica nikada nije mjerilo, odnosno ako jeste onda svašta možeš dokazati.
Razlika je bila što Francuzi nisu pravili presing. Kad su oni počeli praviti presing, i oni su nas prilično nadigrali.
jeza u ledja

#1392 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

palermo wrote:

Pa ja i govorim o dvomecu protiv Portugala.

Sto se tice toga da inace ne trce, to je samo moja pretpostavka, ali i 90 posto drugih ljudi.
palermo

#1393 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

Sto se tice toga da inace ne trce, to je samo moja pretpostavka, ali i 90 posto drugih ljudi.
To naprosto nije moguće. A Korisničko ime je to već lijepo objasnio zašto. Da ja ne ponavljam.

Sasvim je drugo pitanje izbalansiranosti samog tima, posebno za dvomeč sa Portugalom.
jeza u ledja

#1394 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

palermo wrote:

To naprosto nije moguće. A Korisničko ime je to već lijepo objasnio zašto. Da ja ne ponavljam.
Sta ba nije moguce? Da ne trce dovoljno? Jasta da je moguce.

Ne kontam sta je Korisnicko ime objasnio?
palermo

#1395 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

jeza u ledja wrote: Sta ba nije moguce? Da ne trce dovoljno? Jasta da je moguce.

Pa lijepo ti je rekao, nemoguće je da ih trpe u vrhunskim klubovima liga petice a da ne trče.

Al da se ne preganjamo, ne volim vrtiti se u krug.
jeza u ledja

#1396 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

Misimovic, Medunjanin i Rahimic ne igraju u velikim klubovima petice, a oni nam cine sredinu terena. To sam maloprije i rekao.

Sad ti reci, a onda je problem sto oni igraju sredinu terena, a ja cu te pitati - dobro koga bi ti stavio umjesto njih? Stilica, Ibricica, Zahirovica, Jahica, Cocalica? Jos jedna grupa koja ne igra u ligama petice.
jeza u ledja

#1397 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

Korisničkoime wrote: Pa mislim ipak da jest ne znam odakle ti te informacije
Uzete su sve takmicarske utakmice u obzir, ne samo liga.

Podaci sa tm.de.
jeza u ledja

#1398 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

Evo, prica o kondiciji igraca Petice. Gledam Udinese - Roma, ma po stoti put Serie A, duplo manje trke nego u EPL ili BL. Ima par ekipa koje ne igraju tako, ali ostali , ko mrtvi konji.

Ne moze se porediti ovo mrcvarenje igre sa tim ligama. Pa tako ni igraci.
oridjidji

#1399 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by oridjidji »

palermo wrote:
jeza u ledja wrote: Sta ba nije moguce? Da ne trce dovoljno? Jasta da je moguce.

Pa lijepo ti je rekao, nemoguće je da ih trpe u vrhunskim klubovima liga petice a da ne trče.

Al da se ne preganjamo, ne volim vrtiti se u krug.
Koji su igraci u vrhunskim klubovima liga petice?
:D

Hofenhajm nije vrhunski klub, Stoke, Frajburg takodjer ... A upravo u ta 3 kluba igraju 4 naša reprezentativca iz liga petice. Jedini igraci koji igraju u vrhunskim klubovima su oni koji igraju u imenim a od ekipa kao sto su Sevilja, Roma, Lazio, pa i Man.City koji je nekada bio ispodprosjecni klub u Engleskoj, a sada je vrhunski klub zahvaljujuvi svojim vlasnicima koji su igru toga kluba podigli na vrhunski nivo svojim ulaganjima. Ostali igraju u prosjecnim klubovima Evrope, ali koji nesto znace u ligama u kojim su npr. CSKA i Lokomotiva Moskva, Apoel, Rangers, Lech, Maccabi i td.

Vrhunski klubovi liga petice su oni koji mahom igraju godinama u euro takmicenjima i tamo prave rezultate i konstantno igraju na tome nivou i imena koja su stekla ime i dobru reputaciju u proslosti, a i danas znace u tim ligama mnogo.

Kada od 11 igraca u prvih 11 budemo imali barem 8 igraca koji igraju u nekom od klubova engleske cetvorke ili u realu i barsi, milanu, interu, juveu, bayernu, athleticu, sevilji i nekim zvucnim ekipama, onda cemo se moci kurciti vise nego sad.
palermo

#1400 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

oridjidji wrote: Koji su igraci u vrhunskim klubovima liga petice?
:D

Hofenhajm nije vrhunski klub, Stoke, Frajburg takodjer ... A upravo u ta 3 kluba igraju 4 naša reprezentativca iz liga petice. Jedini igraci koji igraju u vrhunskim klubovima su oni koji igraju u imenim a od ekipa kao sto su Sevilja, Roma, Lazio, pa i Man.City koji je nekada bio ispodprosjecni klub u Engleskoj, a sada je vrhunski klub zahvaljujuvi svojim vlasnicima koji su igru toga kluba podigli na vrhunski nivo svojim ulaganjima. Ostali igraju u prosjecnim klubovima Evrope, ali koji nesto znace u ligama u kojim su npr. CSKA i Lokomotiva Moskva, Apoel, Rangers, Lech, Maccabi i td.

Vrhunski klubovi liga petice su oni koji mahom igraju godinama u euro takmicenjima i tamo prave rezultate i konstantno igraju na tome nivou i imena koja su stekla ime i dobru reputaciju u proslosti, a i danas znace u tim ligama mnogo.

Kada od 11 igraca u prvih 11 budemo imali barem 8 igraca koji igraju u nekom od klubova engleske cetvorke ili u realu i barsi, milanu, interu, juveu, bayernu, athleticu, sevilji i nekim zvucnim ekipama, onda cemo se moci kurciti vise nego sad.
Naprosto je smiješno to što si napisao, i bezvrijedno polemike.

Onog trenutka kada mi budemo imali 9 igrača koji igraju u realu, Interu, Barci, Milanu.....mi ćemo sasvim opravdano računati na polufinale svjetskog prvenstva.

Ovdje se protura priča da mi zapravo nemamo dobre igrače. To naprosto nije istina, ovo je najbolja i najjača reprezentacija Bosne i hercegovine u njenoj istoriji, hoćemo li mi moći i znati iskoristiti je sasvim drugo pitanje. Nevjerovatno je da ovdje priče idu tako daleko da eto kao naši igrači se ne zalažu dovoljno u reprezentaciji, odnosno u klubovima trče a u reprezentaciji neće, igrači seopijaju i nesportski žive......i jedino što je nedodirljivo u tim postovima je Safet Sušić.
Post Reply