Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
insomnia78 wrote:Co'ek bi rek'o Paris-Dakar vozite
Daleko je to od Pariz-Dakar, ali realno npr Sarajevo-Tuzla zna gadno iznenaditi. I pored optimisticnog proljetno/ljetnog jutra u gradu, na Nisicima i na Karauli cesto bude minusa, vode pa i snijega na cesti. Prema tome, za onog ko putuje po Bosni najbolje je da drzi zimske gume duze nego je to zakonom predvidjeno.
Ko voza samo po gradu moze ih drzati na autu par mjeseci, dovoljno je.
Gray wrote:I ja sam danas stavio ljetne gume, već su dovoljno visoke temperature da nema potrebe za zimskim a bezveze se troše
MUP KAntona ne misli tako, ovih zadnjih deset dana zakonskog roka za zimsku opremu MUP Kantona će provoditi tradicionalnu akciju provjeravanja posjedovanja zimske opreme na automobilima, te na taj način značajno uticati na smanjenje budžetskog manjka.
Ja danas kupio dunlop sport maxx rt 2 u dim 225 50 17 za 230 KM/kom, ali montaža u drugoj polovini aprila
Gray wrote:I ja sam danas stavio ljetne gume, već su dovoljno visoke temperature da nema potrebe za zimskim a bezveze se troše
MUP KAntona ne misli tako, ovih zadnjih deset dana zakonskog roka za zimsku opremu MUP Kantona će provoditi tradicionalnu akciju provjeravanja posjedovanja zimske opreme na automobilima, te na taj način značajno uticati na smanjenje budžetskog manjka.
Ja danas kupio dunlop sport maxx rt 2 u dim 225 50 17 za 230 KM/kom, ali montaža u drugoj polovini aprila
I danas me zaustavi na +23 sa ljetnim gumama i ide kazna?
I danas me zaustavi na +23 sa ljetnim gumama i ide kazna?
ma može biti i +50, ako nemaš propisanu opremu ( zimske gume ili bilo koje gume sa 4mm profila i lancima ) , ode 40 KM dok trepneš.
Iskreno zaustavila me do sad 3 puta policija, ljetne gume...hvala Bogu nikad nista,...doduse naplatili su drugu kaznu i preko granice mi niko nije nista spominjao.
vidim da imaju dvije teme o gumama pa da postavim i ovdje pitanje:
Pitanje za cijenjene clanove koji imaju licno iskustvo sa sljedecim:
Trebam preci sa zimskih na ljetne gume. Trenutno su na autu 205/60/16 zimske. Fabricka specifikacija (unutar pokolopca rezervoara) - kao jednu od dimenzija koja moze na ovaj konkretno model - preporucuje 225/55/16.
Ja sam danas otkrio da mi je felga 7 jota siroka. To je ok za 205, moje je pitanje: da li je 7 jota preusko za 225 sirinu?
Rugafet wrote:@konektovan, hoces li da ja sutra/prekosutra provjerim u radnji ako budu imali tu dimenziju?
@L u c i f e r, jesi i ti pazario savu?
Kupi svežu i novu gumu bez obzira koja je u pitanju. Ako ti je već budžet ograničen i nemaš neke posebne trkačke pretenzije uz skromnu godišnju kilometražu, onda je i margina za grešku minimalna. Sa novom gumom ipak znaš na čemu si, pogotovo ako malo pogledaš testove i vidiš koje su joj bolje osobine, a šta su joj mane za potrebne uslove eksploatacije