Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
Nass
#1376 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa ima li kakvih vijesti sta je bilo u HNK? U nas ovdje ne radi cijeli dan ni FTV ni BHT ?!
- madner
#1377 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A ne, pogresno si shvatio Deytonsku Bosnu. Ovdje niko nije zadovoljan, niti jedan narod niti gradjani. Dakle pridruzite se Bosnjacima, Srbima i Ostalim kako kmece. Enjoy Bosnia.torcida wrote:malo ciganluka i diverzije nikad nije na odmetmadner wrote: Kakva konstitutivna izborna jedinica![]()
Zaboravljas i 4. stranku, ostale. Po nekim procjenama mozda se domognu i 3. mjesta po brojnosti.![]()
Rjesenje je krajnje jednostavno, jasno odrediti nadleznosti sva tri nivoa vlasti, ukinuti mogucnosti blokada i provesti u miru bar sljedecih 30 godina![]()
nego, ne spočitavam niti negiram pravo toj 4 stranci ni u kojem pogledu...ali mi baš nešto ne odgovara da ista traži svoj komad neba preko jednog naroda...ništa drugo![]()
p.s jezik pregrizao, čuj 30 godina....bola bilo je ođe ciganluka za čitavu europu i šire, napokon posložiti karte na pravi način i da samo u vijestima slušamo o sranjima na nekom drugom kontinentu...gluho nebilo
- torcida
#1378 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ne bih se baš složio da su svi nezadovoljni...ali je činjenica da se hrvati nalaze u najlošijoj polaznoj poziciji što je i evidentno iz izbornog zakona..madner wrote: A ne, pogresno si shvatio Deytonsku Bosnu. Ovdje niko nije zadovoljan, niti jedan narod niti gradjani. Dakle pridruzite se Bosnjacima, Srbima i Ostalim kako kmece. Enjoy Bosnia.
što se tiče napretka...ako će se forsirati građanski koncept u kojem će dominirati crvena stranka i praktički neće imati opozicije, gdje će drugi i dalje birati podobne predstavnike drugim korpusima...ma vala ne treba ništa mijenjati u ovoj državi, zajebavat ćemo se svi đuture pa šta nam svima bog dragi udijeli
- torcida
#1379 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
mane štani i dalje, status quoNass wrote:Pa ima li kakvih vijesti sta je bilo u HNK? U nas ovdje ne radi cijeli dan ni FTV ni BHT ?!
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1380 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nass wrote:Pa ima li kakvih vijesti sta je bilo u HNK? U nas ovdje ne radi cijeli dan ni FTV ni BHT ?!
Sve stranke iz HNK-a poslale kandidacione liste za Dom naroda FBiH
Sarajevo, 28.02.2011 - FTV
Istekom roka koji je Skupština Hercegovačko-neretvanskog kantona prije deset dana odredila strankama kandidacione liste za izbor zastupnika u Dom naroda Federacije BiH iz Hercegovačko-neretvanskog kantona poslane su Centralnoj izbornoj komisiji. Kako FTV saznaje, svoje kandidacione liste su dostavila i dva HDZ-a, jedine stranke koje to ranije nisu uradile. Nakon što CIK potvrdi liste, očekuje se zakazivanje skupštine na kojoj će biti izabrani delegati za Dom naroda.
- heckler
#1381 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
plain vanilla wrote:Nass wrote:Pa ima li kakvih vijesti sta je bilo u HNK? U nas ovdje ne radi cijeli dan ni FTV ni BHT ?!Sve stranke iz HNK-a poslale kandidacione liste za Dom naroda FBiH
Istekom roka koji je Skupština Hercegovačko-neretvanskog kantona prije deset dana odredila strankama kandidacione liste za izbor zastupnika u Dom naroda Federacije BiH iz Hercegovačko-neretvanskog kantona poslane su Centralnoj izbornoj komisiji. Kako FTV saznaje, svoje kandidacione liste su dostavila i dva HDZ-a, jedine stranke koje to ranije nisu uradile. Nakon što CIK potvrdi liste, očekuje se zakazivanje skupštine na kojoj će biti izabrani delegati za Dom naroda.
Ovo je leglo ko budali samar. Nece dobiti ni jedno mjesto u hrvatskom klubu, ali mozda nadomaknu potreban broj za kvorum.
-
hercegovac_pravi
#1382 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma jok, blokirat če to Ćova... taj neumorni i posljednji Ćimbenik na braniku rvackog naroda ..plain vanilla wrote:Nass wrote:Pa ima li kakvih vijesti sta je bilo u HNK? U nas ovdje ne radi cijeli dan ni FTV ni BHT ?!Sve stranke iz HNK-a poslale kandidacione liste za Dom naroda FBiH
-
convict
#1383 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
k'o da gledam bit će opet dojava o bombi ili nešto slično...
- vee-jay
#1384 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
cekamo 3. mart 
-
panorama
#1385 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Taj datum je nebitan.Ja čekam 1.april.vee-jay wrote:cekamo 3. mart
-
hercegovac_pravi
#1386 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tebi meščini svaki dan 1. Aprilpanorama wrote:Taj datum je nebitan.Ja čekam 1.april.vee-jay wrote:cekamo 3. mart
- torcida
#1387 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ja ne vidjeh đeni povratne informacije...znači piši propaloplain vanilla wrote:Nass wrote:Pa ima li kakvih vijesti sta je bilo u HNK? U nas ovdje ne radi cijeli dan ni FTV ni BHT ?!Sve stranke iz HNK-a poslale kandidacione liste za Dom naroda FBiH
- Co0l
#1388 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ima li neki bolji znalac prilika u SDP-u da mi odgovori (posto sam nedavno procitao negdje a ne znam je li tacno) da li se Damir Hadzic izjasnjava kao ostali?
-
klixober
#1389 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mama mu je Hrvatica, ako se ne varam.Co0l wrote:Ima li neki bolji znalac prilika u SDP-u da mi odgovori (posto sam nedavno procitao negdje a ne znam je li tacno) da li se Damir Hadzic izjasnjava kao ostali?
- Co0l
#1390 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa jel se to racuna kao ostali?alternativni wrote:Cini mi se da je Lagumdzija ne nekom dnevniku rekao da je Damir BosanacCo0l wrote:Ima li neki bolji znalac prilika u SDP-u da mi odgovori (posto sam nedavno procitao negdje a ne znam je li tacno) da li se Damir Hadzic izjasnjava kao ostali?
- madner
#1391 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bosanac nije narodnost. Bosanac moze biti i Hrvat i Bosnjak itd...Co0l wrote:Pa jel se to racuna kao ostali?alternativni wrote:Cini mi se da je Lagumdzija ne nekom dnevniku rekao da je Damir BosanacCo0l wrote:Ima li neki bolji znalac prilika u SDP-u da mi odgovori (posto sam nedavno procitao negdje a ne znam je li tacno) da li se Damir Hadzic izjasnjava kao ostali?
-
barbar
#1392 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne,ti nisu ni među ostalima.Van-ustavna kategorijaCo0l wrote:Pa jel se to racuna kao ostali?alternativni wrote:Cini mi se da je Lagumdzija ne nekom dnevniku rekao da je Damir BosanacCo0l wrote:Ima li neki bolji znalac prilika u SDP-u da mi odgovori (posto sam nedavno procitao negdje a ne znam je li tacno) da li se Damir Hadzic izjasnjava kao ostali?
- heckler
#1393 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
torcida wrote:ja ne vidjeh đeni povratne informacije...znači piši propaloplain vanilla wrote:Nass wrote:Pa ima li kakvih vijesti sta je bilo u HNK? U nas ovdje ne radi cijeli dan ni FTV ni BHT ?!Sve stranke iz HNK-a poslale kandidacione liste za Dom naroda FBiH
Jel' ti ne razumijes kako ovo funkcionise? Ako ADZ ne dostavi liste, onda ce se samo HSPove i NSRZBove liste biti proslijedjene na verifikaciju i na glasanje.
- Co0l
#1394 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma jasno mi je to u principu,i ja se smatram Bosancem ali ne i ostalim pa zato pitam jel se i to racuna kao ostali ali kako vec odgovori neko da to nije ustavna kategorija vjerovatno nije.madner wrote:
Bosanac nije narodnost. Bosanac moze biti i Hrvat i Bosnjak itd...
Sta je onda odgovor,D.Hadzic je ostali?
- heckler
#1395 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da, Bosanac se racuna kao "ostali" koliko god to ludo zvucalo i kao takav moze da obnasa duznosti iz kvote namjenjene "ostalim".Co0l wrote:Ma jasno mi je to u principu,i ja se smatram Bosancem ali ne i ostalim pa zato pitam jel se i to racuna kao ostali ali kako vec odgovori neko da to nije ustavna kategorija vjerovatno nije.madner wrote:
Last edited by heckler on 28/02/2011 22:41, edited 1 time in total.
-
pemanapemani
#1396 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bosanac nije narodnost. Bosanac moze biti i Hrvat i Bosnjak itd...[/quote]
Šta su oni ljudi koji se identificiraju samo sa državom BiH, koji nisu pripadnici niti jednog naroda, kojima nije u prvom planu religijska pripadnost, a čiji pretci su ovdje živjeli stoljećima?
Šta su oni ljudi koji se identificiraju samo sa državom BiH, koji nisu pripadnici niti jednog naroda, kojima nije u prvom planu religijska pripadnost, a čiji pretci su ovdje živjeli stoljećima?
-
barbar
#1397 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bosanac nije narodnost. Bosanac moze biti i Hrvat i Bosnjak itd...[/quote]Kao i semberac,hercegovac,krajišnik...
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1398 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Molimo postenog nalazaca FTV signala u Hercegovini da bude fin i vrati signal. Slijedi nagrada

- Co0l
#1399 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma nije ni prvi ni poslednji koji tako radi pa me ne cudi.heckler wrote:Da, Bosananac se racuna kao "ostali" koliko god to ludo zvucalo i kao takav moze da obnasa duznosti iz kvote namjenjene "ostalim".Co0l wrote:Ma jasno mi je to u principu,i ja se smatram Bosancem ali ne i ostalim pa zato pitam jel se i to racuna kao ostali ali kako vec odgovori neko da to nije ustavna kategorija vjerovatno nije.madner wrote:
Nego,bilo mi malo cudno veceras na 60 minuta kad Bakir H. pita Bakira I. sta misli da se,kao u duhu implementacije Sejdic-Finci presude,na celo vijeca ministara izabere neko iz reda ostalih pa se zapitah odkud sad ta prica odjednom nakon silne borbe ko ce doc na to mjesto ali se onda sjetih toga da sam procitao negdje da se D.Hadzic izjasnjava kao ostali i malo mi bi jasnije to
- torcida
#1400 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
heckler wrote: ja ne vidjeh đeni povratne informacije...znači piši propalo
Jel' ti ne razumijes kako ovo funkcionise? Ako ADZ ne dostavi liste, onda ce se samo HSPove i NSRZBove liste biti proslijedjene na verifikaciju i na glasanje.
a jel ti shvataš da još 3 županije nisu dostavile liste...pa ako i hnž padne bez ispaljenog metka...šta će biti sa livnom i zhž između ostaloga?