DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post Reply
Erzsebet

#1376 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by Erzsebet »

Kakve su to samo laži da je demokratija najbolji sistem u svijetu. To apsolutno nije tačno, nego je samo jedno u nizu ispiranja naših mozgova koje rade fašisti i ubice širom svijeta, koji pod krinkom izbora i raznih vrsta pritisaka, poput ovog u Libiji, dolaze na vlast i uzimaju resurse od poštenog svijeta.
BarbaDue

#1377 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by BarbaDue »

jefferson wrote: Kontradiktoran si! Napadas ameriku zbog svog interesa, a onda govoris kako na kraju, ipak sve se svodi na nas interes!
Problem je sto mi ne znamo bil pisali ili srali. Glasali smo za rezoluciju, bolje da poguramo sad da se revolucinarima da kakvo oruzje (npr. one T55 koje smo konzervirali i sl) i onda fino kada se zavrsi revolucionari nam se oduze kroz gradjevinske projekte i sl!
Tako se to radi! Jel to moralno? Nije, ali morala u medjunarodnim odnosima nema niti je kad bilo!
Naravno, reci cemo kako su ti tenkovi i ostalo oruzje u svrhu zastite demokratije i ljudksih prava!
Morala u međunarodnim odnosima je nestalo onda kada je americki narod izgubio vlast nad svojom drzavom i kada vam je kapu pocela krijiti bankarsko-cionisticka banda sa Wall Streeta. Kada su za rad ostvarivanja sve veceg profita poceli raditi zlo po svijetu tek te moralne vrijednosti su pale ispod svih granica i normi. Upravo ih vi takve namecete citavom svijetu, i citav svijet ucite kako se zivi. Nemojte molim vas, ostavite posten svijet da zivi u svom siromastvu i rahatluku!
madner

#1378 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by madner »

Znaci ti mislis da NATO nije trebao bombardovat Srbe, proglasiti zonu zabrane letova i poslje intervenisat na Kosovu?
polusvijet

#1379 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by polusvijet »

Erzsebet wrote:Kakve su to samo laži da je demokratija najbolji sistem u svijetu. To apsolutno nije tačno, nego je samo jedno u nizu ispiranja naših mozgova koje rade fašisti i ubice širom svijeta, koji pod krinkom izbora i raznih vrsta pritisaka, poput ovog u Libiji, dolaze na vlast i uzimaju resurse od poštenog svijeta.
I unistavaju tradicionalni identitet i moralne vrijednosti. Zato, kad dodje mekdonalds treba ga kamenjem docekati :D
Erzsebet

#1380 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by Erzsebet »

polusvijet wrote:
Erzsebet wrote:Kakve su to samo laži da je demokratija najbolji sistem u svijetu. To apsolutno nije tačno, nego je samo jedno u nizu ispiranja naših mozgova koje rade fašisti i ubice širom svijeta, koji pod krinkom izbora i raznih vrsta pritisaka, poput ovog u Libiji, dolaze na vlast i uzimaju resurse od poštenog svijeta.
I unistavaju tradicionalni identitet i moralne vrijednosti. Zato, kad dodje mekdonalds treba ga kamenjem docekati :D
Sam McD nije problem, koliko su problem neke druge stvari. Ali polusvijetu je to teško objasniti :).
zonbirile

#1381 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by zonbirile »

BarbaDue wrote:
jefferson wrote: Kontradiktoran si! Napadas ameriku zbog svog interesa, a onda govoris kako na kraju, ipak sve se svodi na nas interes!
Problem je sto mi ne znamo bil pisali ili srali. Glasali smo za rezoluciju, bolje da poguramo sad da se revolucinarima da kakvo oruzje (npr. one T55 koje smo konzervirali i sl) i onda fino kada se zavrsi revolucionari nam se oduze kroz gradjevinske projekte i sl!
Tako se to radi! Jel to moralno? Nije, ali morala u medjunarodnim odnosima nema niti je kad bilo!
Naravno, reci cemo kako su ti tenkovi i ostalo oruzje u svrhu zastite demokratije i ljudksih prava!
Morala u međunarodnim odnosima je nestalo onda kada je americki narod izgubio vlast nad svojom drzavom i kada vam je kapu pocela krijiti bankarsko-cionisticka banda sa Wall Streeta. Kada su za rad ostvarivanja sve veceg profita poceli raditi zlo po svijetu tek te moralne vrijednosti su pale ispod svih granica i normi. Upravo ih vi takve namecete citavom svijetu, i citav svijet ucite kako se zivi. Nemojte molim vas, ostavite posten svijet da zivi u svom siromastvu i rahatluku!
.-------------------------------------
he,he samo je kvaka u tome da je i američki,naseljenički narod stvoren kapitalom velikih i s namjerom da ga uveća.
polusvijet

#1382 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by polusvijet »

Erzsebet wrote:
polusvijet wrote: I unistavaju tradicionalni identitet i moralne vrijednosti. Zato, kad dodje mekdonalds treba ga kamenjem docekati :D
Sam McD nije problem, koliko su problem neke druge stvari. Ali polusvijetu je to teško objasniti :).
Problemi su vazda uvozna roba pa se i McD po pravilu nadje na trasi oslobodilackih akcija. A i najke su nezaobilazne, valjda radi onog dzast duit. :D
Enticer

#1383 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by Enticer »

:thumbup:

Kakvi su to licemjeri, Amerika je napala Irak pod izgovorom da Iracani imaju atomsko oruzje, kad su obavili ono sto su naumili ti isti Ameri su objavili ono hinjski da nisu nasli nikakvo atomsko oruzje :D i sto bi nas narod rekao na pitanje: sta je bilo? - Ma nista izio vuk magarca... :|
jefferson

#1384 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by jefferson »

BarbaDue wrote:
Dobro si! Odkako amerikaci dodjose sjebase onu idilu sto su englezi, francuzi, holandjani i spanci napravili. Koji su to klosari!
madner

#1385 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by madner »

I Osmanlije! Kako njih zaboravi :x
jefferson

#1386 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by jefferson »

madner wrote:I Osmanlije! Kako njih zaboravi :x
Da, koji ej samo to moral i prosperitet bio!
BarbaDue

#1387 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by BarbaDue »

jefferson wrote:
sirotinjo sjeti se ovoga:
Ja sam sultan Mehmed han,neka je poznato svima, uopće od prostog puka kao i odjeljenjima ova moja vlastodržaca povelja, kojom bosanskim svećenicima ukazujem veliku pažnju, te zapovjedam:spomenutim i njihovim bogomoljama ne smije biti smetnje ni pritiska,neka se smjeste u svojim bogomoljama, te kako od uzvišene moje strane, tako od mojih vezira , niti od mojih podčinjenih (robova), niti od mojih podanika-raje niti od svega stanovništva cjelokupne moje države spomenutim nitko se ne smije miješati u njihove stvari niti ih napadati, ni vrijeđati ni njih ni njihov život, njihov imetak(imovinu) ni njihove bogomolje.
Također iz tuđine osobito u moju državu dovoditi ljude dozvoljava im se.Stoga spomenutim izdajem moju uzvišenu zapovjed u kojoj im posvećujem svoju brigu i pažnju , te se kunem teškom zakletvom:
Stvoriteljem i gospodarom zemlje i nebesa, sa sedam musafa, sa velikim Božijim vjesnikom(Muhamedom) i sa 124 000 pejgambera i sa sabljom koju pašem da ovim što je napisano nikoje lice ne smije se suprostaviti dok god ovi (Franjevci) služe meni i mojoj zapovjesti budu pokorni.

Pisano 28.maja 1463.
Na granici Milodraža
Fatih sultan Mehmed
jefferson

#1389 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by jefferson »

BarbaDue wrote:
jefferson wrote:
sirotinjo sjeti se ovoga:
Ja sam sultan Mehmed han,neka je poznato svima, uopće od prostog puka kao i odjeljenjima ova moja vlastodržaca povelja, kojom bosanskim svećenicima ukazujem veliku pažnju, te zapovjedam:spomenutim i njihovim bogomoljama ne smije biti smetnje ni pritiska,neka se smjeste u svojim bogomoljama, te kako od uzvišene moje strane, tako od mojih vezira , niti od mojih podčinjenih (robova), niti od mojih podanika-raje niti od svega stanovništva cjelokupne moje države spomenutim nitko se ne smije miješati u njihove stvari niti ih napadati, ni vrijeđati ni njih ni njihov život, njihov imetak(imovinu) ni njihove bogomolje.
Također iz tuđine osobito u moju državu dovoditi ljude dozvoljava im se.Stoga spomenutim izdajem moju uzvišenu zapovjed u kojoj im posvećujem svoju brigu i pažnju , te se kunem teškom zakletvom:
Stvoriteljem i gospodarom zemlje i nebesa, sa sedam musafa, sa velikim Božijim vjesnikom(Muhamedom) i sa 124 000 pejgambera i sa sabljom koju pašem da ovim što je napisano nikoje lice ne smije se suprostaviti dok god ovi (Franjevci) služe meni i mojoj zapovjesti budu pokorni.

Pisano 28.maja 1463.
Na granici Milodraža
Fatih sultan Mehmed
A to bi ja sad trebao biti odusevljen sto nas je turska okupirala?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1390 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by -LIBERO- »

Ne velicas tursku okupaciju,nisi patriota....pih!!!
jefferson

#1391 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by jefferson »

-LIBERO- wrote:Ne velicas tursku okupaciju,nisi patriota....pih!!!
Ma da, turska majka, maticna zemlja i sl gluposti!
BarbaDue

#1392 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by BarbaDue »

jefferson wrote: A to bi ja sad trebao biti odusevljen sto nas je turska okupirala?
Da, i cinjenicom da je usput nad tadasnjim mahlukom vrsila svaku vrstu "majorizacije"!!

...ako Allah da, pa se u dženetu ili raju kako ti odgovara, sretnes sa fratrom Anđelom Zvizdovicem pitaj ga jeli to bila okupacija kakvom smo je danas od vas naucili gledati?
jefferson

#1393 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by jefferson »

BarbaDue wrote:
jefferson wrote: A to bi ja sad trebao biti odusevljen sto nas je turska okupirala?
Da, i cinjenicom da je usput nad tadasnjim mahlukom vrsila svaku vrstu "majorizacije"!!

...ako Allah da, pa se u dženetu ili raju kako ti odgovara, sretnes sa fratrom Anđelom Zvizdovicem pitaj ga jeli to bila okupacija kakvom smo je danas od vas naucili gledati?
Ma da, Andjel Zvizdovic to iz licnog iskustva dok je okupacija bila.
Haman bi ti da se mi s turskom ujedinimo ha?
BarbaDue

#1394 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by BarbaDue »

jefferson wrote:
BarbaDue wrote:

Ma da, Andjel Zvizdovic to iz licnog iskustva dok je okupacija bila.
Haman bi ti da se mi s turskom ujedinimo ha?
govorim ti to u kontekstu postivanja drugih vjera i naroda. naravno to tebe ne interesuje, a i kako bi jer drugacije nisi ni naucio, jer da jesi shvatio bi sta ti pokusavam reci.

nego odosmo u off a ne razumijemo se.

P.S. bice i to jednog dana aBd :D
jeza u ledja

#1395 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by jeza u ledja »

Fasisti idu po svijetu promovisuci demokratiju? :-)
jefferson

#1396 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by jefferson »

govorim ti to u kontekstu postivanja drugih vjera i naroda. naravno to tebe ne interesuje, a i kako bi jer drugacije nisi ni naucio, jer da jesi shvatio bi sta ti pokusavam reci.

nego odosmo u off a ne razumijemo se.

P.S. bice i to jednog dana aBd
Pa ovakve proglase sve drzave prave? Eto ispade turci nisu pravili sranja, a 310 miliona amerikanaca je isto kao i onaj sa slike.
Mozda da skoknes do armenije pa njih priupitas sto god?
munchkin33

#1397 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by munchkin33 »

..haha..upitajte jeffersona nek vam objasni ovu "demokratiju"..
Wisconsin Protests: Tens Of Thousands Turn Out In Madison Against Anti-Union Proposal
..i "demokratska prava" radnika versus "prava zelembaca" u guvernerovim rukama..lahko je praviti prosperitetne drzave i firme, kad jednostavno najuris radnike kad ti zafali lovine..jebote, ovaj sistem nas je opljackao u zadnje dvije godine gore neg' "slobova mira" sto je vaskoliku serviju opljackala..radis godinama da bi ti preko noci rekli - tvoja real-estate , tj. nekretnine ne vrijede nista, a kredit moras vratiti i porez platiti..istovremeno, daju bankama kredit, da bi iste te banke stale za vrat radnickoj klasi, i izjurila ih napolje iz kuca ako ne mogu platiti..poslodavac, onako isto ko i guverner wisconsina, da bi napravio pozitivu, jednostavno skrati radnu snagu, otpusti sta god moze, i snalai se.. a omladina, godinama ide i studira, na kredit, zaduzi se 100 hiljadarki i onda, kad zavrsi radi u wall-mart za $ - 8,25, i onda im sirokogrudo ponude mogucnost da se prijave i idu sa onim gore sa slike, uz obecanje da ce moci otplatiti kredu.. i onda se pojavi "slika" al' svako kazze, ko i jefferson "ma to je pojedinac".. :-) ..pusti bolan..il jos kad Patrick Moon dodje i kaze "rEpUblika cRpCka je neupitna"..jebote, zeludac mi se okrene.. :sad:
jeza u ledja

#1398 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by jeza u ledja »

munchkin33 wrote:..haha..upitajte jeffersona nek vam objasni ovu "demokratiju"..
Wisconsin Protests: Tens Of Thousands Turn Out In Madison Against Anti-Union Proposal
..i "demokratska prava" radnika versus "prava zelembaca" u guvernerovim rukama..lahko je praviti prosperitetne drzave i firme, kad jednostavno najuris radnike kad ti zafali lovine..jebote, ovaj sistem nas je opljackao u zadnje dvije godine gore neg' "slobova mira" sto je vaskoliku serviju opljackala..radis godinama da bi ti preko noci rekli - tvoja real-estate , tj. nekretnine ne vrijede nista, a kredit moras vratiti i porez platiti..istovremeno, daju bankama kredit, da bi iste te banke stale za vrat radnickoj klasi, i izjurila ih napolje iz kuca ako ne mogu platiti..poslodavac, onako isto ko i guverner wisconsina, da bi napravio pozitivu, jednostavno skrati radnu snagu, otpusti sta god moze, i snalai se.. a omladina, godinama ide i studira, na kredit, zaduzi se 100 hiljadarki i onda, kad zavrsi radi u wall-mart za $ - 8,25, i onda im sirokogrudo ponude mogucnost da se prijave i idu sa onim gore sa slike, uz obecanje da ce moci otplatiti kredu.. i onda se pojavi "slika" al' svako kazze, ko i jefferson "ma to je pojedinac".. :-) ..pusti bolan..il jos kad Patrick Moon dodje i kaze "rEpUblika cRpCka je neupitna"..jebote, zeludac mi se okrene.. :sad:
Sta je tu nedemokratski??
Gradjani izabrali novog guvernera, Republikanca. Naravno ovaj odmah udario po sindikatima, da se ustedi koji dinar. Sindikati uzvratili protestima, i to ne pred zgradom, vec U zgradi kongresa Wisconsina. Niko im nije zabranio da protestuju, no to ne znaci da ce udovoljiti njihovim zahtjevima. Glasali ste - evo vam ga. Demokratija na djelu. :D
munchkin33

#1399 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by munchkin33 »

jeza u ledja wrote:
munchkin33 wrote:..haha..upitajte jeffersona nek vam objasni ovu "demokratiju"..
Sta je tu nedemokratski??
Gradjani izabrali novog guvernera, Republikanca. Naravno ovaj odmah udario po sindikatima, da se ustedi koji dinar. Sindikati uzvratili protestima, i to ne pred zgradom, vec U zgradi kongresa Wisconsina. Niko im nije zabranio da protestuju, no to ne znaci da ce udovoljiti njihovim zahtjevima. Glasali ste - evo vam ga. Demokratija na djelu. :D
..haha..ispravno..ispravno..sve je "demokratski"..al' kako 'no rekose nadrealisti onomad "kod tita ne bijase demokratije, al bijase 3 obroka dnevno".. :lol: :lol: :lol: :lol:
munchkin33

#1400 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by munchkin33 »

a, za ono..
zgradom, vec U zgradi kongresa
..ev' ti malo, pa citaj.. ;-)
03/02/2011 11:23 PM Former U.S. Congressman Denied Access To Wisconsin Statehouse
Amanda Terkel:

On Wednesday afternoon, former congressman Dave Obey -- who served from 1969 until retiring this year -- was barred from entering the Wisconsin statehouse.

“I’ve been coming to this building since 1958 and I’ve never been denied access,” Obey stated. Although he did not tell security officials who he was -- because he believed everyone should have access, regardless of title -- others did inform them.

Yesterday, a judge issued an injunction ordering the Capitol building "open...to members of the public during business hours and at times when governmental matters, such as hearings, listening sessions and court arguments are being conducted."
Post Reply