Njega tijela (zenska tema)
Moderator: anex
-
nera18
#1376 Re: Njega tijela (zenska tema)
jel isao neko nekad na prskanje tijela- samotamnjenje 
-
LaCici
#1377 Re: Njega tijela (zenska tema)
Ja sam zamalo otisla pred vjencanje, bila se narucila. Ali sam onda vidjela djevojku koja je to radila, i iste sekunde otkazala. Djevojka je bila bukvalno sva narandzasta i u flekama. Tako da ne bih preporucila.
-
nera18
#1378 Re: Njega tijela (zenska tema)
pih, zato se i raspitujem, vjerujem kad bi se dobar piling uradio i kad bi to sve profesionalno bilo uradjeno da bi valjalo...al ovako 
- Michun
#1379 Re: Njega tijela (zenska tema)
ja samo roze vidjam po radnjamaBambi_na_kofeinu wrote:Je li viđao neko u Sarajevu Cera di Cupra kreme, zelena linija?
nisam znala ni da ima zelena
btw-u italiji je 2 X skuplja nego kod nas
- Bambi_na_kofeinu
#1380 Re: Njega tijela (zenska tema)
Eno na drugoj temi odgovori MAN-lion's coach (hvalaaa puno
), ima Merkator Socijalno.
Ima zelena linija,kažu manje je masna, laganija, samo se nadam da miriše isto onako predivno kao roza i bijela.
Meni odlična kao noćna krema tokom zime, baš mi preporodi kožu, koristila sam do sad bianca, ali bih ipak isprobala i ovu manje masnu.
Ima zelena linija,kažu manje je masna, laganija, samo se nadam da miriše isto onako predivno kao roza i bijela.
Meni odlična kao noćna krema tokom zime, baš mi preporodi kožu, koristila sam do sad bianca, ali bih ipak isprobala i ovu manje masnu.
- alica.k
#1381 Re: Njega tijela (zenska tema)
upravo mi je u ruke stigla nova hygieia zincia, sto je gel za umivanje i skidanje sminke.
prvo da kazem da sam vec koristila onaj stari nekad...prije 4-5 godina, i bio je cist ok, al zbog parafina u sastavu sam prestala koristiti.
e sad, s novim pakovanjem dosao je i novi sastav.
parabeni su jos tu, sto meni nije velik problem, to se i tako ispira s lica.
ali parafina, alkohola i SLS vise nema u sastavu, sto je veliki plus. odmah sam ga stavila da vidim kako lice reaguje i 1. nema crvenila i 2. ne zateze ko inace poslije ovih gelova za umivanje, sto mi se uvijek desava.
koristicu par dana, pa cemo vidjet. lijepo mirushi
parfem je isti.
inace, dugo sam koristila i njihov gel za intimno pranje (wtf, jel se to tako kaze?) i meni najbolje odgovara. prestala sam na savjet gyn, al nisam nikad imala problem s tim.
prvo da kazem da sam vec koristila onaj stari nekad...prije 4-5 godina, i bio je cist ok, al zbog parafina u sastavu sam prestala koristiti.
e sad, s novim pakovanjem dosao je i novi sastav.
parabeni su jos tu, sto meni nije velik problem, to se i tako ispira s lica.
ali parafina, alkohola i SLS vise nema u sastavu, sto je veliki plus. odmah sam ga stavila da vidim kako lice reaguje i 1. nema crvenila i 2. ne zateze ko inace poslije ovih gelova za umivanje, sto mi se uvijek desava.
koristicu par dana, pa cemo vidjet. lijepo mirushi
inace, dugo sam koristila i njihov gel za intimno pranje (wtf, jel se to tako kaze?) i meni najbolje odgovara. prestala sam na savjet gyn, al nisam nikad imala problem s tim.
- VenomousV
#1382 Re: Njega tijela (zenska tema)
haj sad reci sto na savjet gyn? jel to ne valja koristiti te gelove za intimno pranje?
- Michun
#1383 Re: Njega tijela (zenska tema)
mlaka voda i tacka...to je to za intimno pranje.VenomousV wrote:haj sad reci sto na savjet gyn? jel to ne valja koristiti te gelove za intimno pranje?
kazu ode flora i fauna bez obzira koliko je neutralan gel.
- alica.k
#1384 Re: Njega tijela (zenska tema)
a navodno svi il vecina imaju glicerin u sebi a glicerin pospjesuje razvoj gljivica il nes tako. meni stvarno nije nikad smetao, nit sam primjetila neku razliku :S al eto...nek mu bude.VenomousV wrote:haj sad reci sto na savjet gyn? jel to ne valja koristiti te gelove za intimno pranje?
- CherryLips
#1385 Re: Njega tijela (zenska tema)
Od juce mi se perutaju ruke,tj.prsti,neznatno i dlanovi,nikad mi se prije to nije dogadjalo. Danas se trackam kremom od nevena al ne bi rekla da ima nekog efekta. Da nije manjak nekog vitamina (A,E,C)? Vidim da je ovdje Alica najstrucnija.
Alice,pomazi!!
Alice,pomazi!!
- alica.k
#1386 Re: Njega tijela (zenska tema)
nisam bogami strucna sto se toga tice :S mozda da odes doktoru.
a mojih pet feninga: obicno je perutanje nedostatak nekog vitamina B, al ne znam kojeg.
fino uzmi pantenola i mazi to :S i B kompleks pij.
hoce to i od zime i kad opadne imunitet i sta ja znam...
a mojih pet feninga: obicno je perutanje nedostatak nekog vitamina B, al ne znam kojeg.
fino uzmi pantenola i mazi to :S i B kompleks pij.
hoce to i od zime i kad opadne imunitet i sta ja znam...
- Cholina_Lokica
#1387 Re: Njega tijela (zenska tema)
Meni se ovo hoce desiti kao alergija na sredstva za ciscenje...CherryLips wrote:Od juce mi se perutaju ruke,tj.prsti,neznatno i dlanovi,nikad mi se prije to nije dogadjalo. Danas se trackam kremom od nevena al ne bi rekla da ima nekog efekta. Da nije manjak nekog vitamina (A,E,C)? Vidim da je ovdje Alica najstrucnija.
Alice,pomazi!!
- CherryLips
#1388 Re: Njega tijela (zenska tema)
E dobro si,tek se sad sjetih da sam juce nesto radila po kuci i da sam koristila onaj zeleni Ajax za povrsine,a lijena bila da stavim rukavice kad sam vec smocila ruke...tuka 
-
dudu
#1389 Re: Njega tijela (zenska tema)
i meni se to redovno dešava ako radim, a ne stavim rukavice, ali brzo prođe, za par dana 
-
drekalica28
#1390 Re: Njega tijela (zenska tema)
Meni se ovo redovno dešava od recimo jeftinog deterdženta ua suđe.CherryLips wrote:Od juce mi se perutaju ruke,tj.prsti,neznatno i dlanovi,nikad mi se prije to nije dogadjalo. Danas se trackam kremom od nevena al ne bi rekla da ima nekog efekta. Da nije manjak nekog vitamina (A,E,C)? Vidim da je ovdje Alica najstrucnija.
Alice,pomazi!!
tada mi išta drugo ne pomaže sem ove kreme.

Jedan dan mazanja sa njom, u vrh glave 2, i koža na dlanovima i oko prstiju je kao nova.
- alica.k
#1391 Re: Njega tijela (zenska tema)
drekalice, u toj kremi za ruke ima alkohola 
michun, kakav ti je onaj fazon sa andjelikom?
-
drekalica28
#1392 Re: Njega tijela (zenska tema)
pa zar onda ne bi trebao taj alkohol još više da isuši ruke?alica.k wrote:drekalice, u toj kremi za ruke ima alkohola
- alica.k
#1393 Re: Njega tijela (zenska tema)
zavisi, ako imas dobru hidrataciju ruku onda mozda i ne smeta.
ja na primjer ne mogu to jer kroz par dana koristenja (bas te kreme, posto su mi je nahvalili) mi se tolko zategne koza na rukama da me boli :S i ona dr sheller i generalno sve sto imaju alkohol (baleina neka isto
)
samo da znate, u sastavu je to alcohol, il alcohol denat.
cetearyl i cetyl i stearyl alcohol je nes drugo.
ja na primjer ne mogu to jer kroz par dana koristenja (bas te kreme, posto su mi je nahvalili) mi se tolko zategne koza na rukama da me boli :S i ona dr sheller i generalno sve sto imaju alkohol (baleina neka isto
samo da znate, u sastavu je to alcohol, il alcohol denat.
cetearyl i cetyl i stearyl alcohol je nes drugo.
- Michun
#1394 Re: Njega tijela (zenska tema)
Mekana, divna krema. Popodne malo masno celo i nos ali T zona masna pa je to klasika.alica.k wrote:drekalice, u toj kremi za ruke ima alkohola
- Bambi_na_kofeinu
#1395 Re: Njega tijela (zenska tema)
Ova 48 krema je zaštitna, ne za njegu, znači primarna namjena joj je bila da se ruke namažu prije teških radova ili poslova sa hemikalijama (recimo taj ajax) da bi se na kožu nanio zaštitni sloj.
-
drekalica28
#1396 Re: Njega tijela (zenska tema)
Upravo tako.Bambi_na_kofeinu wrote:Ova 48 krema je zaštitna, ne za njegu, znači primarna namjena joj je bila da se ruke namažu prije teških radova ili poslova sa hemikalijama (recimo taj ajax) da bi se na kožu nanio zaštitni sloj.
Stim što meni pomaže i nakon napravljene štete.
btw...ovo će se ja mislim alici najviše dopasti.
Naletila sam na stranicu na kojoj kad ukucate taj neki svoj kozmetički preparat, možete naći šta to sadrži sve do zadnjeg sastojka.
Također imaju pokazatelj koliko je koja stavka dobra ili loša za nas.
http://www.cosdna.com/
- alica.k
#1397 Re: Njega tijela (zenska tema)
jap jap
mene ta stranica strasi sa svojom safety kolonom
kad u necemu se sve crveni meni se kosa na glavi dize 
nazalost nema puno nasih proizvoda - mislim ovih iz naseg podrucja..od afrodite jedva ista, vjerovatno zato sto ne dodaju nase cure.
nazalost nema puno nasih proizvoda - mislim ovih iz naseg podrucja..od afrodite jedva ista, vjerovatno zato sto ne dodaju nase cure.
-
zamzija
#1398 Re: Njega tijela (zenska tema)
Ja sam koristila razne kreme za ruke, i sve i jedna ista kao labelo za usne, više mi isuše kožu nego što je hidriraju
Jednom mi je kolegica s posla dala da namažem s loccitane ( tad još nije bio u BiH ) i ona mi je nekako bila najbolja, samo je nažalost skupa
Jednom mi je kolegica s posla dala da namažem s loccitane ( tad još nije bio u BiH ) i ona mi je nekako bila najbolja, samo je nažalost skupa
-
radenska
#1399 Re: Njega tijela (zenska tema)
Meni hitno treba neka magicna krema za ruje. Cim oktobar pokuca, meni po rukama pocnu iskakati flekice, nesto kao nekome lisajevi po licu, i strasno pucaju medju prstima. To basboli kad se dohvati ulje, deterdzent ili bilo kakva hemikalija.I sve tako do proljeca se patim..
- alica.k
#1400 Re: Njega tijela (zenska tema)
neutrogena ona koncentrirana je dobra.
avene cold krema isto jako dobra.
avene cold krema isto jako dobra.