Tnx, ali kako ide instalacija,please.AMD wrote:Aplikacije se nalaze na Android marketu i ima ih jako puno![]()
Android OS
Moderator: Benq
- zateznistub
#1376 Re: Android OS
-
febo_acm
#1377 Re: Android OS
Pa naprimjer nađeš facebook klikneš na njega i install, to je to. E sad, za "divlje" app mobitel mora biti Root ili da imaš neki custom ROM. Imaš ovdje sve detaljno na stranicama prije...
- zateznistub
#1378 Re: Android OS
Ok hvala, probam.AMD wrote:Pa naprimjer nađeš facebook klikneš na njega i install, to je to. E sad, za "divlje" app mobitel mora biti Root ili da imaš neki custom ROM. Imaš ovdje sve detaljno na stranicama prije...
- beco
#1379 Re: Android OS
Moze li se smatrati da je micro sd kartica unistena ako je mobitel ne prepoznaje, ne ocitava je laptop niti dvd player niti meder 500x media player pa cak ni kao praznu karticu 
-
kojeime
#1380 Re: Android OS
Pretpostavljam da ti je racunar sa Windowsima.
Probaj karticu na racunaru sa nekom od Linux distribucija. Ako ti ni taj racunar ne vidi karticu, vjerovatno je vrijeme za novu.
Ako ne mozes doci ni do koga nikoga ko ima neki Linux, otidji na http://www.ubuntu.com, skini Ubuntu, sprzi na CD kao LiveCD. Na stranici imas uputstvo kako se to radi. Ubaci LiveCD u racunar i resetuj. Kada dobijes listu opcija nemoj instalisati Ubuntu (Ni kao jedini OS, ni kao drugi OS pored Windowsa, ni kao OS unutar Windowsa), vec pokreni opciju da probas Ubuntu bez instalisanja. Malo ces sacekati, ali racunar ce ti poceti raditi sa Ubuntu operativnim sistemom (koji nije instalisan vec radi sa CD-a i iz RAM-a). Ubaci karticu u citac kartica i vidi hoce li ti Ubuntu prepoznati karticu. Ako je prepozna, formatiraj je sa FAT sistemom (Ubuntu, iako ima svoj sistem, moze raditi sa FAT sistemom). Nakon formatiranja izadji iz Ubuntua, izvadi CD iz racunara, resetuj racunar i pusti da ti se racunar digne normalno na Windows. Ubaci karticu u citac i ako ti ni tada Windowsi (kao i ostali uredjaji koje si nabrojao) ne prepoznaju karticu, vjerovatno je unistena.
Da, ako ti racunar prepozna karticu pod Ubuntuom i budes mogao prici podacima na kartici, iskopiraj podatke negdje na HDD prije pokusaja formatiranja, ako uspijes formatirati karticu, izgubices podatke.
Probaj karticu na racunaru sa nekom od Linux distribucija. Ako ti ni taj racunar ne vidi karticu, vjerovatno je vrijeme za novu.
Ako ne mozes doci ni do koga nikoga ko ima neki Linux, otidji na http://www.ubuntu.com, skini Ubuntu, sprzi na CD kao LiveCD. Na stranici imas uputstvo kako se to radi. Ubaci LiveCD u racunar i resetuj. Kada dobijes listu opcija nemoj instalisati Ubuntu (Ni kao jedini OS, ni kao drugi OS pored Windowsa, ni kao OS unutar Windowsa), vec pokreni opciju da probas Ubuntu bez instalisanja. Malo ces sacekati, ali racunar ce ti poceti raditi sa Ubuntu operativnim sistemom (koji nije instalisan vec radi sa CD-a i iz RAM-a). Ubaci karticu u citac kartica i vidi hoce li ti Ubuntu prepoznati karticu. Ako je prepozna, formatiraj je sa FAT sistemom (Ubuntu, iako ima svoj sistem, moze raditi sa FAT sistemom). Nakon formatiranja izadji iz Ubuntua, izvadi CD iz racunara, resetuj racunar i pusti da ti se racunar digne normalno na Windows. Ubaci karticu u citac i ako ti ni tada Windowsi (kao i ostali uredjaji koje si nabrojao) ne prepoznaju karticu, vjerovatno je unistena.
Da, ako ti racunar prepozna karticu pod Ubuntuom i budes mogao prici podacima na kartici, iskopiraj podatke negdje na HDD prije pokusaja formatiranja, ako uspijes formatirati karticu, izgubices podatke.
-
febo_acm
#1381 Re: Android OS
99,99% piši propalo. Nažalostbeco wrote:Moze li se smatrati da je micro sd kartica unistena ako je mobitel ne prepoznaje, ne ocitava je laptop niti dvd player niti meder 500x media player pa cak ni kao praznu karticu
-
HomeArt
#1382 Re: Android OS
Nista ni na XP-u nece, ne mogu vjerovati da je Samsung napravio ovako los softver.Chuckie wrote:
Kiess je smeće. Skinite firmware i flashujte ga Odinom bez po muke za pola minute.
Nego nasao sam tutorial kako nadograditi Android bas za ovaj telefon pa ne znam vrijedi li sta jer nemam nikakvog iskustva sa ovim, znaci smijem li ovo napraviti?
http://droidangel.blogspot.com/2011/09/ ... msung.html
- shiljak
#1383 Re: Android OS
Kiess ne valja jer ne podrzava nasu zemlju, isto kao sto ne podrzava update google mape preko android market aplikacije. Nije do softvera nego do google-a i nekakvih ogranicenja po drzavama 
-
kojeime
#1384 Re: Android OS
Meni Kies javlja da ima update firmwarea za mobitel koji je na Andoid 2.3.3. Ako ne podrzava nasu zemlju, kako da dobijam tu poruku, dakle oficijelni Samsung update?
Nisam updateovao jer nemam potrebu za tim, pa ne mogu reci da ce update proci.
- mayab
#1385 Re: Android OS
Tako reci obavezne su ti:Advanced Task Killer,GPS test,Angry Birds-sve varijante,Talking Tom(ako volis igre), Skype,Barcode Scanner...zateznistub wrote:Otvorih temu pa nista, al' haj' da i ovdje probam.
Kupio I9001 S+ pa me interesuje gdje ima aplikacija, koje su interesantne i kako se instaliraju? Posto nisam bas kod kuce sa androidom (prvi tel. sa androidom).
- burekodsira
#1386 Re: Android OS
kojeime wrote:Meni Kies javlja da ima update firmwarea za mobitel koji je na Andoid 2.3.3. Ako ne podrzava nasu zemlju, kako da dobijam tu poruku, dakle oficijelni Samsung update?
sve zavisi koji firmware imas. recimo moj android je imao firmware prilagodjen telekom operateru i samo je dozvoljavao update koje telekom aminuje, medjutim sam ga ja otkljuco i usput nabacio i zvanicni firmware za slobodne uredjaje i sad rokam svaki zvanicni update bez obzira gdje se nalazim.
- shiljak
#1387 Re: Android OS
galaxy s 512 MB ramaInfo.ba: Premda minimalni hardverski zahtjevi za izvođenje Androida 4.0 nisu osobito visoki (pristojan GPU i 256 MB radne memorije)
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#1388 Re: Android OS
Kol'ko pristojan?
sto se tice rama mini ima 280 MB a taj GPU je Adreno 200 GPU 
- shiljak
#1389 Re: Android OS
google je rekao da nece ici 4.0 na nexus one zato sto je "previse slab", pretpostavljam zbog GPU-a "Adreno 200 GPU" posto i ovaj ima 512 RAM-a
- Radar71
#1390 Re: Android OS
a Optimus 2x ULP GeForce GPU, 512 RAM-a??shiljak wrote:google je rekao da nece ici 4.0 na nexus one zato sto je "previse slab", pretpostavljam zbog GPU-a "Adreno 200 GPU" posto i ovaj ima 512 RAM-a
- shiljak
#1391 Re: Android OS
taj ima dvojezgreni procesor, sigurno ce oci, samo da li ce LG izdati novu verzij?Radar71 wrote:a Optimus 2x ULP GeForce GPU, 512 RAM-a??shiljak wrote:google je rekao da nece ici 4.0 na nexus one zato sto je "previse slab", pretpostavljam zbog GPU-a "Adreno 200 GPU" posto i ovaj ima 512 RAM-a
- Radar71
#1392 Re: Android OS
Ako je 4.0 Ice Cream Sandwich bice za LG Optimus 2x ... sjetih da sam to procitao negdjeshiljak wrote:taj ima dvojezgreni procesor, sigurno ce oci, samo da li ce LG izdati novu verzij?Radar71 wrote:a Optimus 2x ULP GeForce GPU, 512 RAM-a??shiljak wrote:google je rekao da nece ici 4.0 na nexus one zato sto je "previse slab", pretpostavljam zbog GPU-a "Adreno 200 GPU" posto i ovaj ima 512 RAM-a
-
Astrix
#1393 Re: Android OS
Treba mi pomoc, nedavno bas uzeo Xperia Arc stvarno odlican telefon, prezadovoljan sam.
Ali me jedna stvar nervira, nikako ne mogu da importujem imenik, ono ima tamo opcija da uvezem sa SIM kartice na telefon i to sam vise puta uradio, cak sam i sa starog telefona slao preko bluethoot i opet nista. Kao pokaze mi da sam sve uvezao i da je ok i opet kad odem u imenik nema kontakata???
Ali me jedna stvar nervira, nikako ne mogu da importujem imenik, ono ima tamo opcija da uvezem sa SIM kartice na telefon i to sam vise puta uradio, cak sam i sa starog telefona slao preko bluethoot i opet nista. Kao pokaze mi da sam sve uvezao i da je ok i opet kad odem u imenik nema kontakata???
-
Chuckie
#1394 Re: Android OS
Sa starog telefona u outlook, sa outlooka u gmail, na androidu ukucas taj gmail account i gotovo.
Tako sam ja sa simbiana prešao na android.
- beco
#1395 Re: Android OS
Nakon rekalibracije baterije pomocu free app SOD se nije vise javljo. Optimus 2x definitivno dobija Android 4.0 stim znajuci kako je Lg azuran to ce vjerovatno biti neki CM7/8
-
Astrix
#1396 Re: Android OS
Nije mi jasno kako kontakte da posaljem u outlook, inace stari telefon je SE C902, znaci nije smartphone, mozda si to pomislio...Chuckie wrote:Sa starog telefona u outlook, sa outlooka u gmail, na androidu ukucas taj gmail account i gotovo.
-
Chuckie
#1397 Re: Android OS
U koji fajl možeš eksportovat kontakte sa starog telefona? Koja ekstenzija?Astrix wrote:Nije mi jasno kako kontakte da posaljem u outlook, inace stari telefon je SE C902, znaci nije smartphone, mozda si to pomislio...Chuckie wrote:Sa starog telefona u outlook, sa outlooka u gmail, na androidu ukucas taj gmail account i gotovo.
-
Astrix
#1398 Re: Android OS
Nisam siguran nigdje mi ne pise, al kad otvorim na kompu taj phonebook sto sam poslao preko starog tel, on ga pokusava otvoriti u windows live mail....
-
Chuckie
#1399 Re: Android OS
Pa pročitaj brate ekstenziju tog fajla koji probavaš da otvoriš
nazifajla.xyz > ovo desno od tačke.
nazifajla.xyz > ovo desno od tačke.
-
Astrix
#1400 Re: Android OS
Znam sta znaci ekstenzija, samo mi nije pisalo i ne mogu taj fajl nigdje naci, a fal je Whole Phonebook.vcf