Bosanska dolina piramida

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
nemezis

#1376 Re: Bosanska dolina piramida

Post by nemezis »

detroit-mercy wrote:
nemezis wrote:I u Medjugorju neki vjeruju da je bilo ukazanje a neki ne. Kakve Medjugorje ima veze sa time što neko misli da u Visokom nema piramida? Evo ja kažem da mislim da nije bilo nikakvog ukazanja u Medjugorju ali ima dovoljno onih koji vjeruju pa odlaze tamo. Ja kažem da nema piramida ali to ne sprečava nekoga da tamo sagradi hotele i da zaradjuje pare na tome. Ali, neka ulaže svoje pare. Ne znam zašto se nevjerovanje u piramide povezuje sa patriotizmom. Pogotovo ne znam zašto bi neko trebao dokazivati da piramida nema!
Inace, cuo sam da je ispred kancelarije nacelnice u Visokom tolika guzva, cekaju na red predstavnici velikih hotelskih lanaca da se nekako medju prvim dokopaju dozvola za gradnju lanaca hotela sa hiljadama kreveta :D .
Vi stvarno mislite da smo mi najpametniji a svi drugi glupi.............................
Čekaj malo, koji mi? Kako si ti to razumio ovo što sam napisao?
detroit-mercy

#1377 Re: Bosanska dolina piramida

Post by detroit-mercy »

iamia wrote:
Neregistrirani wrote:
iamia wrote:a je li ko preispitao te kuglice po citavoj bosni ??

odakle ? kako ? cime ??

ima li teorija ?
Ne treba teorija, jer ima nauka!

"Konkrecije su kuglaste jajolike, diskoidalne ili nepravilno bubrežaste mineralne akumulacije u stijeni nastale izlučivanjem neke mineralne tvari u porama ili oko neke jezgre na račun nevezanog mekanog ili litificiranog dijela stijene domaćina, tj. stijena u kojoj se pojavljuje. (Josip Tišljar 1994)"

izvor

Nista neobicno:
http://irna.lautre.net/Mysterious-spheres.html
http://irna.lautre.net/Stone-balls-in-France-too.html
ako je nesto nastalo izlucivanje 'neke mineralne tvari',, onda bi logicno bilo da se kaze KOJE !???
i to ' oko neke jezgre'... !?? wtf ? koje jezgre > ? gdje ? cega ?

mislim,, ako vec pokusavas da zvucis kao naucno-istrazivacki rad.. !

ps. detroit,,
stonehenge je ubleha... pa opet milioni turista idu da ga vide iako se nalazi u blizini...> NICEGA !@
smanji dozu.
turisti se ne biraju po inteligenciji.
vecina njih u stvari samo trce za dobrom pricom.
a piramada u visokom JESTE dobra prica.
Ako smatras da je piramida dobra prica koja ce privuci turiste sto onda ne investiras svoj sopstveni novac u tu pricu i ne postanes milioner posto si tako siguran :D.
Glede Stonehenge i dovozenja kamena u 17-18 vijeku, ne bih komentirao :-) .
Glede miliona turista koji tamo dodju, milioni tu samo svrate i zadrze se sat ili dva i odose dalje da konzumiraju ostale proizvode Britanskog turizma, da ti ne nabrajam sta sve imaju, obzirom da su stotinama godina bili najjaca imperija u svijetu ima se dosta toga vidjeti :D . Malo ipak razmislite kada pisete o necemu jer milioni sigurno ne dodju da bi obisli samo Stonehenge, nego im je usputna stanica u obilasku Engleske, Skotse, Wallesa :skoljka: .
detroit-mercy

#1378 Re: Bosanska dolina piramida

Post by detroit-mercy »

nemezis wrote:
detroit-mercy wrote:
nemezis wrote:I u Medjugorju neki vjeruju da je bilo ukazanje a neki ne. Kakve Medjugorje ima veze sa time što neko misli da u Visokom nema piramida? Evo ja kažem da mislim da nije bilo nikakvog ukazanja u Medjugorju ali ima dovoljno onih koji vjeruju pa odlaze tamo. Ja kažem da nema piramida ali to ne sprečava nekoga da tamo sagradi hotele i da zaradjuje pare na tome. Ali, neka ulaže svoje pare. Ne znam zašto se nevjerovanje u piramide povezuje sa patriotizmom. Pogotovo ne znam zašto bi neko trebao dokazivati da piramida nema!
Inace, cuo sam da je ispred kancelarije nacelnice u Visokom tolika guzva, cekaju na red predstavnici velikih hotelskih lanaca da se nekako medju prvim dokopaju dozvola za gradnju lanaca hotela sa hiljadama kreveta :D .
Vi stvarno mislite da smo mi najpametniji a svi drugi glupi.............................
Čekaj malo, koji mi? Kako si ti to razumio ovo što sam napisao?
Ti si OK, sam sam se nadovezao na tvoj post i na gomile gluposti koje raja valja i jos hoce da to prodaju nekome.
ovejaraS

#1379 Re: Bosanska dolina piramida

Post by ovejaraS »

U Visokom nema nikakvih piramida 100%, ali ako bi mi kauboj Semir uplatio na privatni račun jednu hiljadicu KM, automatski ću smatrati da u Visokom ima svakakvih piramida 1000%.

Eto, prenesite mu moju ponudu i neka se javi putem privatne poruke da dogovorimo detalje.

Hvala!
iamia

#1380 Re: Bosanska dolina piramida

Post by iamia »

mene one kugle vise intrigue.

kad bi neko mogao sve ih pobrojati, pa staviti na kartu.
i ko fol povezati sve sa mljecnim putem i zvjezdanim stazama.
dodas vanzemeljce i tragove koje su oni ostavljali ... i eto turizma. :thumbup:

i jos dodje history channel, pa napravi epizodu .. :run:

naravno, moraju kugle voditi neki put prema piramidama u visokom.
ako ne,, onda ih premjestimo!
iamia

#1381 Re: Bosanska dolina piramida

Post by iamia »

kugle, of course :D
emirolini

#1382 Re: Bosanska dolina piramida

Post by emirolini »

ovejaraS wrote:U Visokom nema nikakvih piramida 100%, ali ako bi mi kauboj Semir uplatio na privatni račun jednu hiljadicu KM, automatski ću smatrati da u Visokom ima svakakvih piramida 1000%.

Eto, prenesite mu moju ponudu i neka se javi putem privatne poruke da dogovorimo detalje.

Hvala!
Ocam' ja znam 100% nema piramida, ma ja znam covjece ocam' sine nema ni p od piramide, ja kao prosjecni bosnjo znam to 100%

:lol: ali fakat zar ste takvi ljudi u rl ili ste samo takvi na forumu?
Comrad

#1383 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Comrad »

detroit-mercy wrote:Slusaj, sve dok se tvoj business model svodi ni "hajmo uzet pare strancima" za koje iz nekog razloga smatras da su glupi i da samo lete da daju pare e onda ti licno imas strasan problem. Turizam je jaro proizvod i ako kupac nije zadovoljan tim proizvodom onda ce vjeruj me brzo otici. A tvoja poslovna vizija "hajmo uzet pare strancima" oslikava sav jad i bijedu BH bizinisa i u stvari se svodi na ono tipicno nase sibicarenje. Zbog te, hajmo uze pare, niko nas ne uzima ozbiljno. Zemlja koja je jedna od najboljih u svijetu za avanturisticki turizam (paragliding, splavarenje, brdski biciklizam, voznja kanuima na divljim vodama, alipinizam) treba da razvija svoj turizam na principima "hajmo uzet pare". Jedan olimpijski grad i zemlja sa svim svojim potencijalima zimskog turizma zaista ne bi trebali bazirati svoj business model na "hajmo uzet pare" nako za dzabe odnosno hajmo strance ili ne znam koga sve praviti budalama i na tome uzimat pare. Te sanerske fore ne prolaze nigdje u svijetu, mozda jos kod nas u par mahala ali to je vec socioloski slucaj.
Isto tako ibretiti se zasto toliko ljudi hrli da vide Ajfelovu Kulu ili Kip Slobode moze samo doci od osobe koja nije makla dalje od Visokog, pa joj je Visoko sa piramidom vrhunac turisticke ponude i atrakcije. Milioni ljudi ne hrle da vide samo Ajfelovu Kulu nego jednu urbanu cjelinu zvanu Pariz, koja pored Ajfelove kule ima jos mnogo toga za ponuditi od arhitkture, preko kulture, istorije, gastronomije, zabave, tehnologije i sve to skupljeno u jednu cjelinu cini jedan jako dobar turisticki proizvod kojeg dodje da konzumira milioni ljudi godisnje.
E sad ako se tvoj business model svodi na to da nekog uhvatis za ruku i odvedes u neku vukojebinu i pokusavas da mu prodas pricu da je jedno brdo u stvari piramida onda moze odmah zakatanciti radnju. Turizam je ipak malo ozbiljnija grana privrede od obicnog ubleharenja.
Kao prvo ja nigdje nisam napisao da su stranci glupi, tako da bih te zamolio da ne izvrces sta pisem. Ja sam bio tamo na licu mjesta i vidio sam dosta engleza kojima je ono bilo super, meni je bilo cudno jer ja sam nisam bio nesto odusevljen, ali oni su koliko vidim uzivali. Dal je do prirode, hrane, ljudi nemam pojma. Ali zasto to ne prosiriti i unovciti? Meni se svidja entuzijazam Semira, e sad sto i on lupa ko maksum po diviziji je druga stvar, ali mu se mora priznati da covjeku nije mrsko raditi i da ima nesto cime je privukao ljude. Ja bih volio da je vise takvih ljudi u ostalim sferama.

I razumijem sta hoces da kazes, ali mislim da si fulio poentu mog posta - a to je da nama bosancima sve smeta, nista ne valja, najgore nam je, a nista ne poduzimamo povodom toga.

Isto kao i u ovoj prici, svi bi nesto da urade, ali ako je ikako moguce iz fotelje, strose ili vatre. Nemoj da ja negdje idem, da nesto ganjam. Isto ko oni sto su srali kako je tamo ustvari srednjovjekovni grad, pa sto ga ne otkopaste jbt. Hocu li ja to kopati. Znaci primas platu za to da istrazujes te stvari, a sjedis u fotelji, gladis jaja i komentarises.

Pricas o olimpijskom gradu, i? Sta smo uradili povodom toga posljednjih 15 godina? Obnovili pokoju zicaru, malo uredili staze i to je to. Guzonje sebi izgradili apartmane, na Bjelasnici imas 1 hotel i jedan motel. Olimpijski muzej u raspadu, nigdje nikakvog spomenika, obiljezlja da je uopste ovdje bila olimpijada itd. Naravno da treba gradtii turizam na tome, ali bolan niko nista ne poduzima povodom toga - u tome je poenta moj prijatelju.

Ako neko nesta krene radit poseri mu se u ceif, a ako nista niko ne radi, onda seri kako niko nista ne radi. I tako ukrug. :-) Zato i stagniramo ovolike godine, zato i jesmo fenjerasi u evropi.
malsal

#1384 Re: Bosanska dolina piramida

Post by malsal »

Pa ako cemo na lazi i fantaziji turizam pravit zasto stat na piramidama ?
U Zavodovicima otkricen svemirski brod, otkopavanje pocinje kad se skupi lova za radove.
Kraj Neuma pronadjeni ostatci Atlantide, grade se podmornice sa staklenim dnom za horde turista.
Nedaleko od Citluka pronadjena Noeva Arka,a istovremeno biolozi javljaju da su rjesili misteriju jednoroga.
Samo malo fantazije, i nedostatak obraza, i sve se moze...
Comrad

#1385 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Comrad »

Joj sto ga vi pretjerujete, ko je ba igdje spomenuo da GRADIMO turizam na ovome? Samo sam rekao ako ce privuci odredjeni broj ljudi, to treba iskoristiti. Citate li vi sta vam se napise? Nek 10.000 ljudi dodje godisnje dobro je.

Jbt ljudi u svijetu na sto puta gorim lazima i stvarima uzeli pare, a mi eto neki moralisti - nemoj mi molim te, svaki drugi covjek je zajebo drzavu, ukro i ukrast ce. Al nema svi sveci. :-) Kazem, ako brdo lici na piramidu, kreirala ga priroda tako ga prodavat, hebat ga opet je jedinstveno, Semiru rec da vise ne kenja o svemircima i kraj price. Ako je ljudskom rukom napravljeno, jos bolje.

I vec vidim nekog evropljanina kako konta, pa jbt ona bosna mi je bas bila draga i fina zemlja, a vidi sad zajebase me sa ovom piramidom, skroz se osramotise. Sta vam je ba, mi smo ionako divljaci za pola svijeta? Sta li ste vi umislili. :-) :roll:
sokkia

#1386 Re: Bosanska dolina piramida

Post by sokkia »

Comrad wrote:Joj sto ga vi pretjerujete, ko je ba igdje spomenuo da GRADIMO turizam na ovome? Samo sam rekao ako ce privuci odredjeni broj ljudi, to treba iskoristiti. Citate li vi sta vam se napise? Nek 10.000 ljudi dodje godisnje dobro je.

Jbt ljudi u svijetu na sto puta gorim lazima i stvarima uzeli pare, a mi eto neki moralisti - nemoj mi molim te, svaki drugi covjek je zajebo drzavu, ukro i ukrast ce. Al nema svi sveci. :-) Kazem, ako brdo lici na piramidu, kreirala ga priroda tako ga prodavat, hebat ga opet je jedinstveno, Semiru rec da vise ne kenja o svemircima i kraj price. Ako je ljudskom rukom napravljeno, jos bolje.

I vec vidim nekog evropljanina kako konta, pa jbt ona bosna mi je bas bila draga i fina zemlja, a vidi sad zajebase me sa ovom piramidom, skroz se osramotise. Sta vam je ba, mi smo ionako divljaci za pola svijeta? Sta li ste vi umislili. :-) :roll:
:thumbup:
graue_maus

#1387 Re: Bosanska dolina piramida

Post by graue_maus »

sokkia wrote:
Comrad wrote:Joj sto ga vi pretjerujete, ko je ba igdje spomenuo da GRADIMO turizam na ovome? Samo sam rekao ako ce privuci odredjeni broj ljudi, to treba iskoristiti. Citate li vi sta vam se napise? Nek 10.000 ljudi dodje godisnje dobro je.

:lol: :lol: :lol: super komentar ...............
Lounge Act

#1388 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Lounge Act »

graue_maus wrote:
sokkia wrote:

:lol: :lol: :lol: super komentar ...............
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Ramzess Veliki

#1389 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Ramzess Veliki »

iamia wrote:mene one kugle vise intrigue.

Te kugle su arheološki vrlo bitan dokaz da je boćanje poteklo iz Bosne i da je Dalmacija oduvijek bila naša, a dalmatinci da su bosanci. uz to pokazuju da su bosanci bili veoma visokog i krupnog rasta i da su porijeklom od naroda Anaka (Anunaki), a koji su došli sa planeta koji kruži oko sunca Niburu, i direktni su potomci Anakina Skywalkera. Znači da su bosanci ujedino i Jedaji, samo nam treba malo treninga. Ja sam probao, i kad pružim ruku prema kliznim vratima ona se otvore. :thumbup:
graue_maus

#1390 Re: Bosanska dolina piramida

Post by graue_maus »

Ramzess Veliki wrote: Te kugle su arheološki vrlo bitan dokaz da je boćanje poteklo iz Bosne i da je Dalmacija oduvijek bila naša, a dalmatinci da su bosanci. uz to pokazuju da su bosanci bili veoma visokog i krupnog rasta i da su porijeklom od naroda Anaka (Anunaki), a koji su došli sa planeta koji kruži oko sunca Niburu, i direktni su potomci Anakina Skywalkera. Znači da su bosanci ujedino i Jedaji, samo nam treba malo treninga. Ja sam probao, i kad pružim ruku prema kliznim vratima ona se otvore. :thumbup:
prodajemo evropi nasu svadju ..........dobra ideja ........svi se mire u evropi, eto nek dodju kod nas i vide kako je to , kad si posvadjan ........
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1391 Re: Bosanska dolina piramida

Post by PipiDugaDevetka »

Tako je jarane @Comrad-e!
Vidimo se na skijaškoj skakaonici ''Dr. Franjo Tuđman'' u Čapljini, te na najnovijem autoputu Rama-Prozor. Može i autouput Foča - Srbinje.
iamia

#1392 Re: Bosanska dolina piramida

Post by iamia »

Ramzess Veliki wrote:

Te kugle su arheološki vrlo bitan dokaz da je boćanje poteklo iz Bosne i da je Dalmacija oduvijek bila naša, a dalmatinci da su bosanci. uz to pokazuju da su bosanci bili veoma visokog i krupnog rasta i da su porijeklom od naroda Anaka (Anunaki), a koji su došli sa planeta koji kruži oko sunca Niburu, i direktni su potomci Anakina Skywalkera. Znači da su bosanci ujedino i Jedaji, samo nam treba malo treninga. Ja sam probao, i kad pružim ruku prema kliznim vratima ona se otvore. :thumbup:
najvaznije je prodati dobru pricu.
pa ljudi idu u pozoriste i placaju kartu da im neko recituje bullshit.
pogotovo kad si turista. malo se opustis,. malo pogledas nesto o vanzemaljcima. dobra klopa. i cuga.
i jebote.. ko ne bi dosao opet ??

ppuhh,, niko od turista ne polaze intelligence test.
ustvari, bas na odmoru i pustis mozak na pasu.
detroit-mercy

#1393 Re: Bosanska dolina piramida

Post by detroit-mercy »

iamia wrote:
Ramzess Veliki wrote:

najvaznije je prodati dobru pricu.
pogotovo kad si turista. malo se opustis,. malo pogledas nesto o vanzemaljcima. dobra klopa. i cuga.

Pa eto sto ti ne prodas tu dobru pricu ako je tek tako i ako je istina da turisti navale gdje god ko prdne kakvu glupost :D. Covjek uzme dvije sedmice odmora i sad ce ih provesti u BiH da mu neko uvaljuje muda pod bubrege :-) .
Covjece boziji, Nationa Geography stavi BiH kao jednu od top destinacija za brdski biciklizam, stavi je u top destinacije kada se govori o avanturistickom turizmu i umjesto da se na osnovu te price + plus na osnovu olimpijske tradicije gradi turisticka prica ti bi dovodio milione turista i pokazivao im brdo i tvrdio za brdo da je piramida :-) .
A za pozoriste :-) kada vidim ovakva razmisljanja onda se stvarno i ne cudim sto nam se instucije kulture zatvaraju a kojekave koride i teferici, vasari i fol partiji dozivljavaju bum.
iamia

#1394 Re: Bosanska dolina piramida

Post by iamia »

neki dan gledam americki history channel /. prica o drevnim vanzemaljcima. i spomenuse piramide u visokom.
kao dio tajnih komora. koje su izgradili vanzemaljci prije 2 hiljade godina i slican bull.
halo??
kad moze history channel zaradjivati novac sa time,, mozemo i mi.

nemoj biti previse ostar o svemu tome.
pa citava teorija evolucije je zasnovana na nagadjanju.
zasto ne bi i mi mogli nagadjati ?? how yes no !..?
sinuhe

#1395 Re: Bosanska dolina piramida

Post by sinuhe »

Valjda Semir i zivi od toga. Ko smo to mi? :D
iamia

#1396 Re: Bosanska dolina piramida

Post by iamia »

semir je uhvatio prvi foru. nemoj biti ljubomoran.
a ko smo "mi"?
mi- smo svi oni koji zarade marku kad jedan turista kupi zvaku u prodavnici , ili renta auto,, ili natoci gorivo. itd, itd.
TheMule

#1397 Re: Bosanska dolina piramida

Post by TheMule »

iamia wrote:neki dan gledam americki history channel /. prica o drevnim vanzemaljcima. i spomenuse piramide u visokom.
kao dio tajnih komora. koje su izgradili vanzemaljci prije 2 hiljade godina i slican bull.
halo??
kad moze history channel zaradjivati novac sa time,, mozemo i mi.

nemoj biti previse ostar o svemu tome.
pa citava teorija evolucije je zasnovana na nagadjanju.
zasto ne bi i mi mogli nagadjati ?? how yes no !..?
Teorija evolucije nije bas zasnovana na nagadjanju, ima previse dokaza za nju.

Sto se tice piramide, u redu je za sad. Ako je tu zaista drevna tvrdjava/gradic, treba sve iskopati, obraditi, itd. Mislim da je citava afera oko Visokog prilicno pozitivna.
sinuhe

#1398 Re: Bosanska dolina piramida

Post by sinuhe »

Nisam ljubomoran, ali sa ovom piramidama se poziva ne neku svebosansku mobilizaciju. Ne znam koliko je u osam godina privukao partnera, izgleda mi kao neka lokalna visocka zajebancija.
akcid

#1399 Re: Bosanska dolina piramida

Post by akcid »

iamia wrote:najvaznije je prodati dobru pricu.

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Bravo. I umjesto da cijela država na svim nivoima profitira na ovim piramidalnim brdima, stvara se antagonizam i otpor bilo kakvoj naznaci turistički interesantnoj priči. Zavist, ljubomora, pakost.... Niko nije kao mi u BiH, sami sebi režemo granu i podmećemo... :(
dustaban

#1400 Re: Bosanska dolina piramida

Post by dustaban »

sinuhe wrote:Nisam ljubomoran, ali sa ovom piramidama se poziva ne neku svebosansku mobilizaciju. Ne znam koliko je u osam godina privukao partnera, izgleda mi kao neka lokalna visocka zajebancija.
Ma to ti je jahanje mrtvog konja. Svi koji imalo imaju mozga su ga napustili, cak i oni koji nisu nikad ni prihvatili blentavu teoriju piramide, vec upravo onako kako neki ovdje sad propagiraju (nek se nesta desava)... dakle Semirova taktika je hvatanje novih budala.
A toga nikad ne fali.
Post Reply