Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Moderator: anex
-
nera18
#1376 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
nek se zna da sam jos u petak kupila cokoladu u lashu, odlomila dvije kocke i upravo gledam u njih 
- bez_ideje
#1377 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Kupila i ja kane.....gledam u kesu i kontam sta cu ovaj put utrpat u nju.........
buhahahahhha
Ajd ........slike boje kad se zaljepimo....
I baj d veeeeeej........kupila sam kokosovo ulje,meni faca fenomenalno reguje na njega.......Stavljala prvo na kosu i preslo mi na celo.........vidim upilo se fino,koza mekana......Aaaaaaaaa reko,vidi ovo.....trackam se vec 3-4 dana......nista ne izbija .......jedino mi miris smeta,ali prezivjet cu nekako
buhahahahhha
Ajd ........slike boje kad se zaljepimo....
I baj d veeeeeej........kupila sam kokosovo ulje,meni faca fenomenalno reguje na njega.......Stavljala prvo na kosu i preslo mi na celo.........vidim upilo se fino,koza mekana......Aaaaaaaaa reko,vidi ovo.....trackam se vec 3-4 dana......nista ne izbija .......jedino mi miris smeta,ali prezivjet cu nekako
-
nera18
#1378 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
uh uh , ja i ti se ne bi smjele druzitbez_ideje wrote:Kupila i ja kane.....gledam u kesu i kontam sta cu ovaj put utrpat u nju.........
buhahahahhha
Ajd ........slike boje kad se zaljepimo....![]()
![]()
![]()
sta dodajes inace? idem do bbi, pa da znam na sta pare da potrosim
- alica.k
#1379 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
joj ja sam se od kokosovog ulja tako osula da je to horor bio. def. nije za masnu kozu.
- bez_ideje
#1380 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
I meni se cini........okacit znak budjetska opasnost XDnera18 wrote:uh uh , ja i ti se ne bi smjele druzitbez_ideje wrote:Kupila i ja kane.....gledam u kesu i kontam sta cu ovaj put utrpat u nju.........
buhahahahhha
Ajd ........slike boje kad se zaljepimo....![]()
![]()
![]()
I baj d veeeeeej........kupila sam kokosovo ulje,meni faca fenomenalno reguje na njega.......Stavljala prvo na kosu i preslo mi na celo.........vidim upilo se fino,koza mekana......Aaaaaaaaa reko,vidi ovo.....trackam se vec 3-4 dana......nista ne izbija .......jedino mi miris smeta,ali prezivjet cu nekako![]()
sta dodajes inace? idem do bbi, pa da znam na sta pare da potrosim
Inace zamjesam prvo ulja......znaci u casu istresem prah i dodajem maslinovo,ricinusovo,orahovo ,da povezem sve....onda zaljevam jakim crnim cajem ili jakom kafom........keramicka je posuda,onda stavim komadic onog poroznog papira preko smjese i sve zamotam folijom i ostavim na sobnoj temperaturi ili na toplo mjesto....kad papiric pocrven,tada je valjda najjaci period otpustanja boje ......obicno 6 sati na toplijem mjestu ili preko noci na sobnoj temperaturi.......
Onda dignem,jos jednom izmutim i dodam jos caja ako je gusto i dernek u kupatilu pocinje
A kokosovo.....meni jeste jako suha koza,pa mi i zbog toga odgovara izgleda.....ne guli mi se vise dio oko nosa
- Partizzanka
#1381 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
citala sam da je za ispucanu kosu dobro ulje od klica psenice pa ako ga nadjete ... utrljava se po par kapi u kosu
- bez_ideje
#1382 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
kana zamjesana.......ujutru dernek
(zgurala sam cimeta i secera ovaj put i kokosovog ulja )
-
nera18
#1383 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
ma ti si kupila onu neku praskastu, tek skontahbez_ideje wrote:kana zamjesana.......ujutru dernek![]()
(zgurala sam cimeta i secera ovaj put i kokosovog ulja )
ja imam lush, mislim da cu se za vikend namackati takodjer
-
mimsy
#1384 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
sto secer
to neki piling tjemena?
- bez_ideje
#1385 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ma jok........vele boja bolje prione uz dlaku (tamo na Mehndi.com)
- maybelline
#1386 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Any suggestions za frizure i eventualno boju (svijetla put, zelenkaste oci) tanke kose koja se cesto masti? Voilm cesto mijenjati i nesto raditi s kosom, ali za sada sam bez inspiracije, pa, unaprijed hvala! 
- Mis mekinjas
#1387 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Boja konjaka...maybelline wrote:Any suggestions za frizure i eventualno boju (svijetla put, zelenkaste oci) tanke kose koja se cesto masti? Voilm cesto mijenjati i nesto raditi s kosom, ali za sada sam bez inspiracije, pa, unaprijed hvala!
prelijepo je na zelene oči...
-
Zoya
#1388 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Neka od vas koja je isprobala prirodno napravljenu masku za kosu? Znam da je bio neki fazon sa jajima, maslinovim uljem, medom, ili tako nekako..? Kosa mi je uzasno suha postala,i treba joj nesto da joj vrati sjaj.
Hvala
Hvala
- Michun
#1389 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
suha kosa...maslinovo ulje i zumance. napravi majonezu i stavi na kosu, drzi 3, 4 sata. pazi na tjeme da ne namazes jer se tesko ispere, ostane pomasna kosa.Zoya wrote:Neka od vas koja je isprobala prirodno napravljenu masku za kosu? Znam da je bio neki fazon sa jajima, maslinovim uljem, medom, ili tako nekako..? Kosa mi je uzasno suha postala,i treba joj nesto da joj vrati sjaj.
Hvala
-
nera18
#1390 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
izrendala, zamutla sa vrucom kafom kao farbualica.k wrote:meni je usla u kupatilo kad sam isprala i slozila prejaku facu, nesto tipa kad-se-vratim-bolje-da-ne-bude-ovog-blata facu...
da je nanesem na suhu kosu ili na opranu mokru?
- alica.k
#1391 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
lakse je nanositi na mokru, a mozes ina suhu, bitno da je cista.
neke cure sam citala jogurt da stavljaju u kanu (jes mi smjesno svaki put kad napisem kanu, moj cuko se zove kanzo, al ga od milja zovemo kano
) :s sto li jogurt?
neke cure sam citala jogurt da stavljaju u kanu (jes mi smjesno svaki put kad napisem kanu, moj cuko se zove kanzo, al ga od milja zovemo kano
-
nera18
#1392 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
eh ovako, od pocetkaalica.k wrote:lakse je nanositi na mokru, a mozes ina suhu, bitno da je cista.
neke cure sam citala jogurt da stavljaju u kanu (jes mi smjesno svaki put kad napisem kanu, moj cuko se zove kanzo, al ga od milja zovemo kano) :s sto li jogurt?
ja sam kupila tablu kane, u tabli dodju 6 kocki, odlomila sam dvije kocke razmisljajuci na taj nacin da je bolje da ne upropastavam kanu ako vec nema potrebe(lakse dodati, nego baciti)
izrendala sam te dvije kocke u standardnu zdjeicu za farbanje, medjutim, naravno nije stalo tako da sam morala naci malo vecu posudu od one u kojoj mutim farbu za kosu
dodala sam ono sto sam u tom trenu imala kuci, jedno zumanjce, malo kakao-a i malo maslinovog ulja. ovo s jogurtom sam kasno vidjela, e sad, ja koristim jogurt u kombinacijama maski za masnu kozu... ne znam iskreno svrhu jogurta na kosi:)
elem, zamutila sam kanu vrucom kafom malo gusce od klasicne farbe za kosu i iskreno iznenadila sam se koliko je na kraju smjese bilo. nanijela sam je na izrastak, pa onda pramen po pramen ( na mokroj kosi) i na kraju mi je ostalo jos tako da sam mogla "traljati" dodatno po glavi. da napomenem da jesam stepenasto osisana, al da mi je ipak kosa do ramena, doduse dosta tanka.
e sada, malo me brine jer mi je smjesa poprilicno tamna ali gdje smo tu smo,nema povratka, vidjet cemo kako ce ispasti
planiram ovo drzati na glavi bar do 12 veceras, ne zagrijavati jer ne bih crvenu kosu, te se potruditi da ne dobijem upalu mozga
- bez_ideje
#1393 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Cek,a sto si dodavala ulje,zumance i kakao u Lushovu kanu ?
Pa to je vec gotov proizvod tj.pomijesano je vec...
Btw....zaboravih podnijeti izvjestaj......meni je kana ispala totalno zatvorena smedja ovaj put
..valjda zbog cimeta......Ugl.fina je pravo..... 
Btw....zaboravih podnijeti izvjestaj......meni je kana ispala totalno zatvorena smedja ovaj put
-
nera18
#1394 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
ja pozelila muckatibez_ideje wrote:Cek,a sto si dodavala ulje,zumance i kakao u Lushovu kanu ?Pa to je vec gotov proizvod tj.pomijesano je vec...
Btw....zaboravih podnijeti izvjestaj......meni je kana ispala totalno zatvorena smedja ovaj put..valjda zbog cimeta......Ugl.fina je pravo.....
-
zamzija
#1395 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
samo da prijavim, za djevojke svijetle kose - probala sam oba Afroditina šampona za svijetlu kosu - i kamilica/biotin, i kamilica/lipa - oba su dobra ali je ovaj drugi bolji, uz regenerator ili masku za kosu umjesto njega, kosa je taaaako mekana i fino se oblikuje
dakle
za afrodita šampone!
dakle
- alica.k
#1396 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
ma nisi, i ja to uvjek dodajem i uspijenera18 wrote:ja pozelila muckatibez_ideje wrote:Cek,a sto si dodavala ulje,zumance i kakao u Lushovu kanu ?Pa to je vec gotov proizvod tj.pomijesano je vec...
Btw....zaboravih podnijeti izvjestaj......meni je kana ispala totalno zatvorena smedja ovaj put..valjda zbog cimeta......Ugl.fina je pravo.....
valjda nisam nista zeznula
u lushovoj kani mozda ima al eto, ja svejedno dodam...
-
nera18
#1397 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

nisam mogla odoliti i cekati jutro:)
nije pretamna boja, taman sam ovakvu i zeljela, da je patnja, potrosenih 100 l tople vode, miris kafe u kosi...
al zadovoljna sam
- alica.k
#1398 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
vjeruj, bolje miris kafe nego miris kane 
meni to tak ocajno mirise, i nikako da se ispere taj miris. al ono, istrpis.
drago mi je da ti je dobra boja ispala!!!
navodno se od jogurta lakse i nanosi i ispire a nema efekta na boju! to cu probati sljedeci put.
edit: bez ideje, smijem li lushovu ostavit preko noci da se otpusti boja? pitam jer mi je ona cura rekla kao "pola sata do sat maksimalno" a ja ne znam...mislim da to treba duze vremena, znam da se u obicnoj kani treba barem 2-3 sata da se otpusti boja, i to ako drzis u vreloj vodi to sto si zamutila
meni to tak ocajno mirise, i nikako da se ispere taj miris. al ono, istrpis.
drago mi je da ti je dobra boja ispala!!!
navodno se od jogurta lakse i nanosi i ispire a nema efekta na boju! to cu probati sljedeci put.
edit: bez ideje, smijem li lushovu ostavit preko noci da se otpusti boja? pitam jer mi je ona cura rekla kao "pola sata do sat maksimalno" a ja ne znam...mislim da to treba duze vremena, znam da se u obicnoj kani treba barem 2-3 sata da se otpusti boja, i to ako drzis u vreloj vodi to sto si zamutila
- bez_ideje
#1399 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Vjeruj mi da nisam pametna.....ja sam Lushovu drzala 4-6 sati..i nanijela odmah nakon poljevanja vrucom vodom........
Mislim da se caca brun i caca noir trebaju odmah nanositi zbog indiga,on je nestabilan.....
Pretpostavljam da ne moze da skodi....
Eh,ovu u prahu ostavim 6-12 sati prvo da razvije boju,pa tek onda ljepim po glavi.......
Cimet ubija miris kane totalno.......i posmedji boju podosta......i kad poslije peres kosu,nema onog mirisa mokre kane....
Mislim da se caca brun i caca noir trebaju odmah nanositi zbog indiga,on je nestabilan.....
Pretpostavljam da ne moze da skodi....
Eh,ovu u prahu ostavim 6-12 sati prvo da razvije boju,pa tek onda ljepim po glavi.......
Cimet ubija miris kane totalno.......i posmedji boju podosta......i kad poslije peres kosu,nema onog mirisa mokre kane....
- alica.k
#1400 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
ma ja jednostavno ne bih znala sama pomijesati indigo i kanu da dobijem ovu toplu smedju sto je dobijem sa caca brun.
nit gdje ima sve to kupit kod nas, a ne bi online narucivala jer znas i sama da za indigo mogu mnoge malverzacije bit...i tak.
nit gdje ima sve to kupit kod nas, a ne bi online narucivala jer znas i sama da za indigo mogu mnoge malverzacije bit...i tak.