Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
simonese

#1376 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by simonese »

Point. wrote:Ova uobrazena grupica zvijezdica sto predstavljaju drugi klan, zasto novinar nije stavio njihova imena, nek raja zna. :run:
Spahic,Hasagic,Dzeko,Misimovic
Point.

#1377 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Point. »

simonese wrote:
Point. wrote:Ova uobrazena grupica zvijezdica sto predstavljaju drugi klan, zasto novinar nije stavio njihova imena, nek raja zna. :run:
Predpostavljalo se. Sad pitanje je da li da se vjeruje novinaru na ovim tvrdnjama? Al lako se moze desiti da je ovo istina.
Ovdje izgleda jedino pomaze kandzija taktika.
zecko_kupuz

#1378 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by zecko_kupuz »

Ovo će uvijek biti maglovita priča. Istraživačko novinarstvo oko reprezentacije, otkrivanje kojekakvih klanova, pijanki i zategnutih odnosa među igračima. Iskreno, ne vjerujem niti igračima niti novinarima.
Spahić, Džeko i kompanija su možda razuzdani i vjerni dernečenju, ali i novinari će učiniti sve za senzacionalnu vijest, pa makar i slagali ponešto, tu i tamo.
LSD

#1379 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by LSD »

Može li se znati koji igraci cine jedan klan, a koji drugi :? ....mislim , po ovim novinarskim saznanjima.
burek_in_space

#1380 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by burek_in_space »

LSD wrote:Može li se znati koji igraci cine jedan klan, a koji drugi :? ....mislim , po ovim novinarskim saznanjima.
simonese wrote:
Ovo je jedan, a drugi je Ibishevic, Rahimic, Pjanic, Muslimovic. Ostali dodju kao kolateralna shteta, valjda. :-)
LSD

#1381 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by LSD »

burek_in_space wrote:
LSD wrote:Može li se znati koji igraci cine jedan klan, a koji drugi :? ....mislim , po ovim novinarskim saznanjima.
simonese wrote:
Ovo je jedan, a drugi je Ibishevic, Rahimic, Pjanic, Muslimovic. Ostali dodju kao kolateralna shteta, valjda. :-)
hah :lol: :lol:
Pa jasno... Džeko i njegov stari haver i pajdaš Miske, tu je Spaha kao šef raje, Keno zvani dribling...pravi klan za pravu raju, nema šta 8-) .... probrano društvo...visoka noga i aristokracija...elita i krema sama.

Ako vec moram da se opredjelim za neku stranu, onda dajem glas ovi "reformistima" Rahimiću, Pjaniću, Vedadu, Muslimoviću :-)
burek_in_space

#1382 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by burek_in_space »

LSD wrote: hah :lol: :lol:
Pa jasno... Džeko i njegov stari haver i pajdaš Miske, tu je Spaha kao šef raje, Keno zvani dribling...pravi klan za pravu raju, nema šta 8-) .... probrano društvo...visoka noga i aristokracija...elita i krema sama.

Ako vec moram da se opredjelim za neku stranu, onda dajem glas ovi "reformistima" Rahimiću, Pjaniću, Vedadu, Muslimoviću :-)
Ono shto sam ja prochitao u novinama, razlika izmedju ova dva klana, ako se mogu tako nazvati, jeste u pristupu reprezentativnim utakmicama. Vedo i kompanija to, navodno, shvataju puno ozbiljnije nego ova druga chetvorka.

Medjutim, josh uvijek sam mishljenja da ne treba vjerovati novinarima po ovom pitanju, jer je mozhda samo sluchaj da su josh uvijek kivni shto nema derneka kroz hotele, restorane a sve o troshku Saveza.
Timotije

#1383 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Timotije »

Hasagic, Spahic, Barbarez i ...(nesjecam se ko je bio cetvrti), su sjedili u Hotelu u Lisabonu, poslije tekme,zajedno sa ostalom rajom do otprilike 01-01.30 poslije ponoci i razisli se po sobama kasnije. Da nasi vole kafanu nije nikakva tajna, volim je i ja :D . Da su cugali nisu, samo Barba (piva) :-D .
Nije vjerovati svaku nasim igracima, ali je puno manje vjerovati, ovim nasim piskaralima...
Mahaluse su, samo takve.
P.S. Puno vise pozornosti,te noci, su izazvale 2-3 polovnjace za sankom, kad su se i one "udomile" za tu noc, sve se razislo :D .
Comrad

#1384 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Comrad »

Barbarez je samoubaceni element, koji zeli oko sebe okupiti klan, koji ce sabotirati kvalifikacione utakmice, te ce se na taj nacin docepati selektorske pozicije. Zbog toga Dzeko nije zabio zadnja 3-4 kola u svom klubu, zbog toga Pjanic vise sjedi na klupi nego sto igra, zbog toga je Miske otisao u superjaku tursku ligu itd. jer sve je to velika zavjera i ideja Barbareza. Pa mislim da je sada sve jasno, tema moze pod katanac.

Pretpostavljam da su se, kad su zavrsili sa picem, ovako zloceesto nasmijali...
Stari

#1385 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Stari »

mozda to i nije moje da se mjesam ....oprosticete mi, nadam se, to sto si uzimam slobodu i skrecem prisutnom skupu paznju na vijesti koje pocinju bivati sve jasnije i izvjesnije ... Vijesti o , sada vec sasvim realnoj opasnosti od suspenzije i diskvalifikacija nama svima vrlo drage reprezentacije u fudbalu\nogometu od strane UEFE.

Mozda grijesim utoliko sto nisam provjerio da li mozda topik sa slicnom tematikom vec postoji na nekom od drugih podforuma....ali zaprepastenje spoznajom da na ovom fudbalskom podforumu vec nije neko od moderatora postavio temu o tome bilo je jace pa sam impulsivno uzeo napisati ovaj komantar.

Gospodo .... mislim da je veci dio kompletne ove price o kvalifikacijama ...uzaludan.... nebitno dal se radi o ovakvom ili onakvom pristupu...da li je neko za ili protiv Susica....da li je neko za 4-4-2 , 4-3-3 ili nesto trece ....da li je trebo igrati ovaj ili onaj ... Sve to ...i jos puno toga ...postaje potpuno bezvezno...imajuci u vidu ...sada vec vrlo realan rasplet....a isti glasi ...mi ove kvalifikacije necemo biti prvi niti drugi niti treci ....necemo hi uopste zavrsiti.

Nije li to nesto sto bi se moglo malo prodiskutovati?
missko

#1386 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by missko »

Stari wrote:mozda to i nije moje da se mjesam ....oprosticete mi, nadam se, to sto si uzimam slobodu i skrecem prisutnom skupu paznju na vijesti koje pocinju bivati sve jasnije i izvjesnije ... Vijesti o , sada vec sasvim realnoj opasnosti od suspenzije i diskvalifikacija nama svima vrlo drage reprezentacije u fudbalu\nogometu od strane UEFE.

Mozda grijesim utoliko sto nisam provjerio da li mozda topik sa slicnom tematikom vec postoji na nekom od drugih podforuma....ali zaprepastenje spoznajom da na ovom fudbalskom podforumu vec nije neko od moderatora postavio temu o tome bilo je jace pa sam impulsivno uzeo napisati ovaj komantar.

Gospodo .... mislim da je veci dio kompletne ove price o kvalifikacijama ...uzaludan.... nebitno dal se radi o ovakvom ili onakvom pristupu...da li je neko za ili protiv Susica....da li je neko za 4-4-2 , 4-3-3 ili nesto trece ....da li je trebo igrati ovaj ili onaj ... Sve to ...i jos puno toga ...postaje potpuno bezvezno...imajuci u vidu ...sada vec vrlo realan rasplet....a isti glasi ...mi ove kvalifikacije necemo biti prvi niti drugi niti treci ....necemo hi uopste zavrsiti.

Ja mislim da smo pustili Francuzima na Kosevu samo da nas Platini malo pripazi, zna se da su on i Pape raja od prije. Svirat ce nam penal protiv <Rumuna zauzvrat da njih izbace iz igre a nama vrate uslugu. :thumbup: :run:
Comrad

#1387 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Comrad »

I ovi nasi nehljebovici, pa mogli su Platinija pozvati i dovesti u Sarajevo, ugovoriti neki sastanak, popricati. ccc...vidi se da im je stalo...
burek_in_space

#1388 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by burek_in_space »

Stari wrote:mozda to i nije moje da se mjesam ....oprosticete mi, nadam se, to sto si uzimam slobodu i skrecem prisutnom skupu paznju na vijesti koje pocinju bivati sve jasnije i izvjesnije ... Vijesti o , sada vec sasvim realnoj opasnosti od suspenzije i diskvalifikacija nama svima vrlo drage reprezentacije u fudbalu\nogometu od strane UEFE.

Pricha se, dodushe onako istiha, o ovom problemu na temi Savez napolje.
Stari

#1389 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Stari »

U tom slucaju ...dozvolicete mi da izrazim cudjenje...

Jer , ako sam ja sve to iole valjano upratio, ukoliko se to desi ...a naznake su sve jasnije nazalost...nece se tu raditi samo o privremenoj suspenziji (sto Uefi mozda jeste namjera - ali izgleda da oni ipak malo znaju o tome s cim i skim imaju posla). Suspenzija ce za sobom povuci lancanu reakciju ...vrlo negativnu ... reprezentacija ce se raspasti ... pitanje eventualnog sukcesionara nece biti blagovremeno rijeseno... a imajuci u vidu okolnosti koje vladaju u drustveno - politickoj sferi....ponovo napraviti reprezentaciju koja bi iznova bila priznata i verifikovana od FiFe i Uefe ce biti puno teze no onomad 1995. Jer ovoga puta nismo nemamo ni blizu onakav image ...kakav smo tad imali.

Nalazimo se pred vratima ...potpune propasti ... dakle potpunog nestanka... nisam zagovronik poduzimanja revolucionarnih mjera ...zbog toga (a i zbog dugogodisnjeg negativnog iskustva) se pokusavam drzati podalje od teme "savez napolje" i slicnih. Ali neke stvari bi se mogle spomenuti i na ovoj temi ...obzirom da se radi o necemu sto bi dramaticno moglo promijeniti tok zbivanja u kvalifikacijama ?
elSaik

#1390 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by elSaik »

Pa ne ukidaju oni Savez niti reprezentaciju nego je suspenduju. Kad se promijeni Statu suspenzija bude ukinuta i to je to. Nije reprezentacija kao takva nikad registrovana, verifikovana i slično već Savez.
BSn

#1391 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by BSn »

Mozda, ako nas i suspenduju, i dalje se budu igrale tekme kvalifikacija u BiH:

SOURCE.BA wrote:Ukoliko fudbalska reprezentacija Srbije, zbog nereda navijača u Genovi, bude kažnjena sa zabranom igranja mečeva kvalifikacija u Srbiji, mogli bi svoje domaće utakmice igrati u Banja Luci.

Tu mogućnost najavio je sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske Rodoljub Petković, naglasivši da je Banja Luka spremna da ugosti popularne „orlove“.

„FSRS je spreman da ugosti Srbiju i ponudićemo im gostoprimstvo. Stadion u Banjaluci ima reflektore, a može da primi 7.500 gledalaca", dodao je Petković, ali je dodao da će konačnu riječ morati da da FS Bosne i Hercegovine.
IsmetHoro

#1392 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by IsmetHoro »

Ja eto, uefa ce im to dozvoliti :lol:

Petkovic, koji cetnik...
Stari

#1393 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Stari »

elSaik wrote:Pa ne ukidaju oni Savez niti reprezentaciju nego je suspenduju. Kad se promijeni Statu suspenzija bude ukinuta i to je to. Nije reprezentacija kao takva nikad registrovana, verifikovana i slično već Savez.

E izgleda da je gorecitirani forumski dopisnik ljubitelj ... "kratkih i jasnih" obrazlozenja ... krenemo li u daljnju diskusiju o tome ko je ko u ovoj cijeloj prici... stici cemo prije ili kasnije do pitanja ... postoji li savez da bi sluzio klubovima i reprezentaciji?....ili klubovi i reprezentacija postoji da bi sluzila savezu?

Za mene je ..uz duzno postovanje... pravna zavrzlama oko koretnih naziva - bespredmetna ... Suspenzija u situaciji kakva je sad ...znacila bi prakticki ukidanje ... i to nije samo moja subjektivna percepcija no mensecini ipak malo vise realno stanje stvari ... :D dozvolite :D ... ako ce nam biti zabranjeno nastupati u takmicenjma ...pa ni igrati utakmice prijateljskog niti revijalnog karaktera ... to meni malo vise izgleda ... (kao) da ne postojimo ... al sad, eto razlicita vidjenja su moguca dozvoljavam ...apsolutno.

Fudbalski savez RS ... ce pristati na deal koji UEFA trazi ...istog onog momenta kad i vijece sigurnosti ujedinjenih nacija donese rezoluciju o ukidanju republike srpske ...a vi sad vidite koliko je to vremenski blizu.
elSaik

#1394 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by elSaik »

Vidi, ukoliko se suspenduje Savez, svejedno je da li će se repka ugasiti ili ne, jer ne može ni igrati. Ukoliko poslije dođe do mijenjanja Statusa te se potom ukine suspenzija Savezu, repka se vraća u igru i nema nikakve potrebe da se ista ponovno "registruje i verifikuje", tj. prima od strane UEFA i FIFA kao što si ti naveo u prošlom postu. That's all.
Edin H.

#1395 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Edin H. »

Kao sto rece stari Statut se nece usvojiti bez ozbiljnog politickog pritiska ili kompromisa i tu je kraj price.

Bilo kakva destrukcija institutcije koja predstavlja drzavu BiH je njihov cilj, pa i destrukcija NS BiH-a i posljedicno reprezentacije.

Ne mogu vjerovati da se ovaj mamlaz Platini upetljao u ovako nesto sto je iznad njegovih sposobnosti da rijesi, cime im je isao na ruku kao kec na desetku, kao da je bitno da li ce biti jedan ili tri predsjednika. Ionako su clanovi predsjednistva nesposobni, korumpirani leziljebovici dirigovani od strane partija kojima pripadaju, sto naravno ne bi smio biti slucaj.

Problem se naravno lako moze rijesiti ukoliko postoji volja, npr rotacijom predsjednika svake godine ili svake cetiri godine.
sumirprimus

#1396 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by sumirprimus »

mozda i treba ne suspendovat nego ukinut savez izbacit iz svih takmicenja,sto za sobom povlaci i druge teme klubovi,domaca liga kupovi...
i onda fino kad sve to fino dozivi raspad...
Osnovat novi savez,bRez ove nepismene lopovije...
jedne kvalifikacije gor dol,nisu ni prve ni zadnje... doduse mozda :mrgreen: :skoljka:
Stari

#1397 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Stari »

izgleda da nisam bio dovoljno jasan.
Evo vako....budemo li suspendovani ... prestacemo postojati .... na vremenski period kojem niko ... ponavljam niko i ne nazire kraj. Nece se tu raditi o nekakvom "probnom periodu" nego na zalost "do daljnjeg". Drugim rijecima: necemo samo izgubiti ovu generaciju nogometasa nego ... i puno vise od toga.Jer prestanak suspenzije je uslovljen necim do cega moze doci samo uz ... pomoc filmskih trikova. Pitam se samo ...jel moguce da ne kontate za koga ce tad vrijeme raditi? Za one koji su za normalizaciju i povratak (uz ispunjavanje svih Uefinih uvjeta) ...ili za one kojima je do te normalizacije stalo taman isto onoliko koliko im je stalo do povratka Osmanlijskog carstva na prostore do Beca? Suspenzija i diskvalifikacija ove reprezentacije je prva znacajnija diplomatsko-politicka pobjeda secesionistickih, dezintegracionih, i zasto to ne reci onako kako u stvari jeste Srpskih snaga. Onaj koji to ne prepoznaje ili je krajnje naivan ili je zlurad i ne mogu ga smatrati svojim istomisljenikom.

Kontinuitet postojanja reprezentacije je imperativ kojem se treba sve ostalo u vezi fudbala u BiH podrediti. Sadasnje rukovodstvo u NSJ mozda jesu bitange i nistarije .... ali zbog njih zrtvovati kontinuitet postojanja jednog od najvaznijih oblika drzavnosti je autogol iz ofsajda. Bolje je da reprezentacija BiH postoji pa taman njome rukovodio i sam Djavo nego da ista ne postoji ...a da je rukovodilac (takve nepostojece ekipe) omiljen u "narodnim masama".

YBM-liga...nist mi vise nije jasno.
Tarik19

#1398 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Tarik19 »

Edin H.

#1399 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Edin H. »

Tarik19 wrote:http://--- NO LINKS ---/vijesti.aspx?id=22805

Ko je ovdje lud!? :shock:
Nema linka, hajde kopiraj ili objasni o cemu se radi.
Obuca9

#1400 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Obuca9 »

Edin H. wrote:
Tarik19 wrote:http://--- NO LINKS ---/vijesti.aspx?id=22805

Ko je ovdje lud!? :shock:
Nema linka, hajde kopiraj ili objasni o cemu se radi.
Ekskluzivno: Istina o odlasku Hasana Salihamidžića iz reprezentacije BiH

Do zanimljivog otkrića zašto je nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine napustio 34-godišnji Hasan Salihamidžić....

...danas igrač italijanskog Juventusa, a nekada zvijezda minhenskog Bayerna, nakon višemjesečnog istraživanja došao sam prije nešto više od dvije godine.

Piše: Nermin Bise

Hasan Salihamidžić je otjeran iz reprezentacije BiH na poluvremenu prijateljske utakmice između BiH i Francuske na Koševu, 16. kolovoza 2006. godine. Glavni krivac što je Brazzo odlučio da više ne igra za svoju državu je sadašnji kapiten reprezentacije Emir Spahić.
Javnost često nikada ne sazna šta se dešava prije ili poslije utakmica. Ili na poluvremenu, u svlačionicama. I, onda, ne treba čuditi što se reprezentaciji, u ovom slučaju BiH, dešavaju smiješne stvari na terenu protiv jednog Qatara, Albanije, "izranjavanje" Francuske, prosječne Švedske...Nije, dakle, sve uvijek ni do selektora. Mada, ako će brati poene u uspjesima, onda treba biti i najodgovorniji i kada ne ide...

Prema pouzdanoj informaciji do koje sam tada došao, nakon višemjesečnog istraživanja, problem je nastao u poluvremenu spomenute utakmice. Naime, tadašnji Salihamidžićev saigrač iz Bayerna Vili Sanjol (Sagnol) Brazzu je zamolio da Spahiću skrene pažnju da malo lakše ide u duelu sa Tijerijem Anrijem (Tierry Henry), jer se tadašnji Arsenalov napadač požalio Sagnolu da preko Salihamidžića, jer su saigrači iz tima, prenese Spahiću da ga ne lomi u duelima, jer je Spahić u dva navrata malo jače nagazio Anrija tokom prvog poluvremena.

Kada mu je Brazzo prenio Henryevu poruku upućenu preko Sanjola, Spahić je reagovao prema Salihamidžiću nekorektno. Čak je i krenuo da se fizički obračuna sa Brazzom, što nije na vrijeme spriječeno i do kontakta je došlo. Spahić koji je na toj utakmici ušao već nakon tri minute utakmice zamjenivši Muhameda Konjića koji se i službeno oprostio od reprezentativnog dresa BiH na toj utakmici, tako je i Salihamidžića prisilo da kaže zbogom najdražem dresu u kojem je igrao, što je Brazzi reprezentativni dres.

Godine 1996. u Oslobođenju sam objavio tekst o tada golobradom dječaku iz Jablanice koji je oduševio igrajući za HSV. Njegov tadašnji učitelj i trener Felix Magath o Salihamidžiću je imao samo riječi hvale. Nedugo zatim, Salihamidžić će potvrditi sve što je o njemu govorio Magath. Sjetit ćemo se svi pobjede BiH protiv Italije na prepunom Koševu, tada je selektor Muzurović Brazzu iz mlade selekcije uvrstio u A tim i tada je Brazzo svima pokazao kako se igra i srcem i dušom za državni dres.

Kasnije će postati zvijezda velikog Bayerna sa desetine i stotine utakmica odigranih što u Bundesligi, što u Ligi prvaka, što u reprezentativnom dresu BiH gdje se samo potvrdilo da je Hasan Salihamidžić definitivno jedan od najboljih igrača koje je BiH imala i koje će možda ikada imati.

Sve ostalo je sada manje više nebitno.
Priča o našem Savezu, selektorima, direktorima, predsjednicima, generalnim sekretarima, povredama, napuštanjima priprema, namjernim kartonima, čuvanju u državnom dresu na uštrb klupskog, spletkarenjima, teorijama zavjere i koječemu, više nema nikakva smila. Danas imamo to što imamo.
Locked