Hayat

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
karanana

#1376 Re: Hayat

Post by karanana »

mame mi, da je ova ana malo otisla dalje od severine i magazina i da je skrenula malo narodnjackim putem bolje bi prosla. nije joj los onaj duet sa enesom od sinoc.
because_of_you

#1377 Re: Hayat

Post by because_of_you »

karanana wrote:mame mi, da je ova ana malo otisla dalje od severine i magazina i da je skrenula malo narodnjackim putem bolje bi prosla. nije joj los onaj duet sa enesom od sinoc.

I meni je to njena najbolja pjesma do sada. Nije mljeckala kao do sada u svakoj pjesmi :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1378 Re: Hayat

Post by plain vanilla »

sheilak wrote:
plain vanilla wrote:stavila bih ja sliku s fb, ali vise ne znam prebaciti sliku kako su ono promijenili :-)
Ako mislis skidanje slika sa googla, ide ovako. Kliknes na sliku. Na desnoj strani, izvan slike stoji full size image. Klikni na to i onda mozes copy paste url kao i dosad.
nije s googla, nego s fb

a ti da vidis kad indira pjeva, odustao bi od nje
nije zbog glasovnih mogucnosti, neko zbog cudnog (zastrasucujuceg) izraza lica
karanana

#1379 Re: Hayat

Post by karanana »

auuu, kad prica, nije mi indira nesto.
samo_ovaj_put

#1380 Re: Hayat

Post by samo_ovaj_put »

karanana wrote:auuu, kad prica, nije mi indira nesto.
torokuša
plain vanilla

#1381 Re: Hayat

Post by plain vanilla »

samo_ovaj_put wrote:
karanana wrote:auuu, kad prica, nije mi indira nesto.
torokuša
:lol: :lol: :lol:
ALexis
Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.

#1382 Re: Hayat

Post by ALexis »

necemo mi njega nikad ovako ozenit :D
frfi.

#1383 Re: Hayat

Post by frfi. »

odoh se prijaviti odma sad :D :lol:
kad je mogla ona mehida vala mogu i ja :D
samo_ovaj_put

#1384 Re: Hayat

Post by samo_ovaj_put »

ako je u ovoj epizodi zmbt-a uci medju 100.mehida ovog puta ulazi medju 40 i u live program
perfect_guy

#1385 Re: Hayat

Post by perfect_guy »

iskreno, sad kad pregledam snimke koji su postavljeni na youtube, moram priznati da je jedino Adnan pozitivno iznenađenje, ostali daleko ispod onoga što su dosad pokazali (naravno, nije toliko loše, već samo "solidno" odrađeno)
Mustang1

#1386 Re: Hayat

Post by Mustang1 »

plain vanilla wrote:
Bubalo1 wrote:
nellington wrote:
A šta je s nama koji gledamo Zvezde Granda? :lol:
Mislis "Sta je sa tobom sto gledas Zvezde Granda? " :D To je za 5 klasa takmicenje bolje od ovog hayatovog
Bitno je da ti to znas, a sve se ne gleda :lol:
Ja nikad nisam ni spomenuo da ne gledam zvezde granda ..to osim namjene showa nema nikakve dodirne tacke sa hayatovim cirkusantima
sinus

#1387 Re: Hayat

Post by sinus »

Joj što ne mogu luzerske politike, dvoličnosti i kukavičluka...A to je ona Dunja sinoć pravo demonstrirala.

Znala je da neće pobijediti jer je prosječan glas, ništa posebno i onda ona kao, ja sam se nadala da ću biti 12-ta :x i rekla sam da ne glasaju za mene i bla bla bla blaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

pa jebo te budi čovjek, podnesi poraz i pruži ruku boljem, reci svaka čast, a ne ovako pravi sama sebi alibi, da može pričati kako ju je neko sjebao i da bi ona pobjednik bila ili neke slične gluposti samo da opravda svoj neuspjeh...FUJ. :run:
nellington

#1388 Re: Hayat

Post by nellington »

sinus wrote:Joj što ne mogu luzerske politike, dvoličnosti i kukavičluka...A to je ona Dunja sinoć pravo demonstrirala.

Znala je da neće pobijediti jer je prosječan glas, ništa posebno i onda ona kao, ja sam se nadala da ću biti 12-ta :x i rekla sam da ne glasaju za mene i bla bla bla blaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

pa jebo te budi čovjek, podnesi poraz i pruži ruku boljem, reci svaka čast, a ne ovako pravi sama sebi alibi, da može pričati kako ju je neko sjebao i da bi ona pobjednik bila ili neke slične gluposti samo da opravda svoj neuspjeh...FUJ. :run:
Ja mislim da su Verenini navijači namjerno glasali za nju samo da joj se ne ispuni želja :lol:

Djetinjast fazon sa Dunjine strane.
sinus

#1389 Re: Hayat

Post by sinus »

nellington wrote:
sinus wrote:Joj što ne mogu luzerske politike, dvoličnosti i kukavičluka...A to je ona Dunja sinoć pravo demonstrirala.

Ja mislim da su Verenini navijači namjerno glasali za nju samo da joj se ne ispuni želja :lol:

Djetinjast fazon sa Dunjine strane.
Ma takmičenje nikada i nikakvo nije bilo za sujetne ljude. Vjerovatno nije u životu naučila na poraze.
Better Man

#1390 Re: Hayat

Post by Better Man »

zagazaga wrote:uuuuuu natali je :thumbup: ovo je ja mislim arsen pisao

Da! Tu pjesmu je Arsen napisao!
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1391 Re: Hayat

Post by Entropio »

Better Man wrote: Kakvo pretjerivanje? To sto ti nisi cuo za Natali Dizdar samo govori da muziku ne poznajes bas najbolje, a i tih navodnih 90% ljudi koje navodis.I kazes da je Amel Curic nesto napravio i donekle Enver Lugavic? Nemoj biti smjesan. Ni Amel ni Enver nisu napravili nista vrijedno i znacajno sto ce ostati zabiljezeno na muzickoj sceni ex Yu. To sto je Amel pobjedio nije zato sto je kvalitetan, vec sto je djecurlija, tj. djevojcice glasale za njega jer im je bio ljepuskast. Da li si ti svjestan koje su velicine jedan Arsen Dedic i Darko Rundek? E kad ti takve dvije velicine pisu pjesme za album onda znaj da nesto vrijedis, a Natali je svojim glasom, pjevanjem i dva odlicna albuma to potvrdila. I dok za Natali pjesme pisu navede dvije muzicke velicine i drugi takodje veliki priznati umjetnici, dotle za Amela i Envera izmedju ostalih pjesme pisu Armin Sakovic i slicni seoski kompozitori jeftinih trash nota.
Vidiš, ja sam kupio original CD Natali Dizdar kad je tek izašao (davno je to bilo) i ja sam itekako čuo za nju. Ja samo govorim kakvo je stanje -- 90% ljudi u BiH nije nikad čulo za nju. To je činjenica. Isto kao što nisu čuli ni za Sade, ni za NIN i slične. To se kod nas ne sluša, pa ti pričaj šta hoćeš.

Amel Ćurić jeste napravio nešto, jer ako pitaš bilo koga na ulici da li je čuo za njega, reći će ti da jeste. A ako pitaš ljude da li su čuli za Adnana Nezirova, reći će ti da nisu. Armin Šaković je napisao jedan tekst za Kiceta, a većinski autor pjesama na Amelovom, a i Kicetovom CD-u je Puško. E sad, problem je što tebi ni on ne valja...

Ništa, pusti London Calling. U tome ćeš sigurno uživati.
Better Man

#1392 Re: Hayat

Post by Better Man »

Entropio wrote:
Better Man wrote: Kakvo pretjerivanje? To sto ti nisi cuo za Natali Dizdar samo govori da muziku ne poznajes bas najbolje, a i tih navodnih 90% ljudi koje navodis.I kazes da je Amel Curic nesto napravio i donekle Enver Lugavic? Nemoj biti smjesan. Ni Amel ni Enver nisu napravili nista vrijedno i znacajno sto ce ostati zabiljezeno na muzickoj sceni ex Yu. To sto je Amel pobjedio nije zato sto je kvalitetan, vec sto je djecurlija, tj. djevojcice glasale za njega jer im je bio ljepuskast. Da li si ti svjestan koje su velicine jedan Arsen Dedic i Darko Rundek? E kad ti takve dvije velicine pisu pjesme za album onda znaj da nesto vrijedis, a Natali je svojim glasom, pjevanjem i dva odlicna albuma to potvrdila. I dok za Natali pjesme pisu navede dvije muzicke velicine i drugi takodje veliki priznati umjetnici, dotle za Amela i Envera izmedju ostalih pjesme pisu Armin Sakovic i slicni seoski kompozitori jeftinih trash nota.
Vidiš, ja sam kupio original CD Natali Dizdar kad je tek izašao (davno je to bilo) i ja sam itekako čuo za nju. Ja samo govorim kakvo je stanje -- 90% ljudi u BiH nije nikad čulo za nju. To je činjenica. Isto kao što nisu čuli ni za Sade, ni za NIN i slične. To se kod nas ne sluša, pa ti pričaj šta hoćeš.

Amel Ćurić jeste napravio nešto, jer ako pitaš bilo koga na ulici da li je čuo za njega, reći će ti da jeste. A ako pitaš ljude da li su čuli za Adnana Nezirova, reći će ti da nisu. Armin Šaković je napisao jedan tekst za Kiceta, a većinski autor pjesama na Amelovom, a i Kicetovom CD-u je Puško. E sad, problem je što tebi ni on ne valja...

Ništa, pusti London Calling. U tome ćeš sigurno uživati.
Ma Amel je napravio mizeran uspjeh, tj. uspjeh lokalnog karaktera. takvi su mu i koncerti u malim prostorima za 200-300 ljudi. Ono sto je Natali napravila Amel moze samo da sanja, jer ona je daleko ozbiljnije se posvetila muzici od njega.
plain vanilla

#1393 Re: Hayat

Post by plain vanilla »

Pa i za Ekrema znaju svi..nije valjda to mjerilo uspjeha na muzickoj sceni?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1394 Re: Hayat

Post by ladyblue18 »

Better Man wrote:
Ma Amel je napravio mizeran uspjeh, tj. uspjeh lokalnog karaktera. takvi su mu i koncerti u malim prostorima za 200-300 ljudi. Ono sto je Natali napravila Amel moze samo da sanja, jer ona je daleko ozbiljnije se posvetila muzici od njega.
Pa istina jest da je Natali ostvarila puno vise nego Amel, ali opet treba gledati kakva je Hr muzicka scena a kakva nasa, a s druge strane opet ne vidim ni neko plaho veliki uspjeh Natali tipa da je imala samostalan koncert u Zg Areni ili gdje vec u Hr, dok Amel svira i po Evropi, a eno sada je i u SAD-u na turneji.
Na kraju krajeva ne mozes ti ganjati na nasim prostorima sada da gradis neku svjetsku karijeru jer je to skoro pa SF nego se gleda uglavnom ako se tim bavis da zaradis bar neku lovu, a po tom pitanju mislim da je Amel aktivniji nego Natali, i da ce se na nasem prostoru prije slusati izvodjac kao Amel nego ona, jer iako je ja iznimno postujem i cijenim i volim njenu muziku, vecini ex-yu stanovnistva se ta muzika ne dopada treba biti covjek realan, zna se sta prolazi na nasim prostorima, a to uglavnom nije muzika koju fura Natali.
Mustang1

#1395 Re: Hayat

Post by Mustang1 »

Malo sam promjeno misljenje o ovom cirkusu za seljake.. :D Frend radio tamo i zaradio dobre pare zato sto seljaci ni racunat ne znaju ... :D Tako da mi je sa te strane drago :thumbup: :D
Entropio

#1396 Re: Hayat

Post by Entropio »

Better Man wrote:
A Natali ima koncerte od 20000 ljudi? Ma daj molim te. Coloseum bi joj bio velik...

PS. Ima li tebi IKO da valja, a da je Bosanac?
zonbirile

#1397 Re: Hayat

Post by zonbirile »

Entropio wrote:
Better Man wrote:
A Natali ima koncerte od 20000 ljudi? Ma daj molim te. Coloseum bi joj bio velik...

---------------------------------
ima GOSPODIN M.Ilić
Better Man

#1398 Re: Hayat

Post by Better Man »

Entropio wrote:
Better Man wrote:

Od ovih danasnjih, a da nesto vrijede izdvojio bih Zoster, Letu Stuke i Dubiozu Kolektiv na engleskom. Ovaj zadnji Album Dubioze na Bosanskom mi se ne svidja previse, jer tekstovi se svode previse na psovke, bez konkretne poruke. Nisam ja kriv sto su Hrvatska i Srbijanska rock scena uvijek bile daleko kvalitetnije od nase i sto njihovi rock bendovi su se zaista mogli nazvati rock bendovima, jer su svirali rock, a ne kvazi rock, tj. mjesavinu nakvog seoskog popa i folka sa malo jacim gitarama. Cast nasim izuzecima kao npr Indexi, Bijelo Dugme s Bebekom ( mada i Dugme sa Bebekom je imalo bezveznih pjesma koje su vise polufolk nego rock npr. Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac) i jos pokoji bend.
Last edited by Better Man on 19/02/2011 20:13, edited 1 time in total.
Better Man

#1399 Re: Hayat

Post by Better Man »

zonbirile wrote:
Entropio wrote:
Better Man wrote:

---------------------------------
ima GOSPODIN M.Ilić
Miroslav Ilic jeste gospodin, ali muzika koju on izvodi je nesto sto ni u ludilu ne bih mogao slusati, jer narodna muzika mi je nesto grozno i odvratno. Jedino sto mi se svidja je makedonski etno koji smatram da je nesto najbolje i najkvalitetnije od sve tradicionalne muzike u ex Yu.
Entropio

#1400 Re: Hayat

Post by Entropio »

Better Man wrote: Jedino sto mi se svidja je makedonski etno koji smatram da je nesto najbolje i najkvalitetnije od sve tradicionalne muzike u ex Yu.
Moglo se i pretpostaviti... Naša sevdalinka ti ne odgovara, naravno. Ništa naše ti ne odgovara. :-)
Post Reply