Toplo preporucujemned424 wrote:Evo ja nesto nadjo ovo http://www.acf.ba/
AUTO CENTAR FIAT je tvrtka koja se bavi:
- agentskom prodajom novih i rabljenih osobnih i malih gospodarskih vozila marke FIAT, LANCIA, ALFA ROMEO
- ovlaštenim servisiranjem vozila marke FIAT, LANCIA, ALFA ROMEO u garantnom i vangarantnom roku
- prodajom originalnih, odnosno homologiranih rezervnih dijelova za vozila FIAT, LANCIA I ALFA ROMEO
Smješteni smo u Sarajevskom naselju Pofalići, u poslovnom kompleksu (poduzeća Automehanika) uz koji je vezana tridesetogodišnja tradicija prodaje i servisiranja vozila.
Raspolažemo sa:
- 400 m2 suvremeno uređenog servisa
- 100 m2 trgovine rezervnih dijelova
- 1000 m2 parkirnog prostora
eto pa vidi kome treba
FIAT KONZUMENTI
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
medoIL
#1376 Re: FIAT KONZUMENTI
-
neo87
#1377 Re: FIAT KONZUMENTI
pozdrav skvadro 
Jedno letece pitanje, u zadnje vrijeme primjecujem da mi kocnice na prednjim tockovima ne otpustaju do kraja kada pustim papucicu, tj. u leru usporava brze nego inace(na blagoj nizbrdici auto stoji bez da dodirujem kocnice). Sad me zanima da li je neko imao slican problem, je li mozda do celjusti disk plocica ili do nekih cilindara u kocionom sistemu? u pitanju je punto mk1(bez abs-a).
Svaki savjet je dobrodosao
Jedno letece pitanje, u zadnje vrijeme primjecujem da mi kocnice na prednjim tockovima ne otpustaju do kraja kada pustim papucicu, tj. u leru usporava brze nego inace(na blagoj nizbrdici auto stoji bez da dodirujem kocnice). Sad me zanima da li je neko imao slican problem, je li mozda do celjusti disk plocica ili do nekih cilindara u kocionom sistemu? u pitanju je punto mk1(bez abs-a).
- sparky
#1378 Re: FIAT KONZUMENTI
najlakse ti je ako imas mogucnost da dignes auto na dizalicu pa onda rukom zavrtis tocak. treba ti pet minuta a znaces koji tocak pravi problem. mada ja predpostavljam da je problem sa zadnjim dobosima osim ako ti vec nisi utvrdio da je problem naprijed.

-
neo87
#1379 Re: FIAT KONZUMENTI
i ja sam ispocetka mislio da je rucna malo zaledila zbog zime, ali kad sam ga digao i zavrtio tockove primjetio sam da je problem vise u prednjim tockovima, mada cu svejedno prvi lijep dan ocistiti dobose i vidjeti ima li razlike...sparky wrote:najlakse ti je ako imas mogucnost da dignes auto na dizalicu pa onda rukom zavrtis tocak. treba ti pet minuta a znaces koji tocak pravi problem. mada ja predpostavljam da je problem sa zadnjim dobosima osim ako ti vec nisi utvrdio da je problem naprijed.
-
hava123
#1380 Re: FIAT KONZUMENTI
tnx.javim sta je bilojohntra wrote:ne mogu se aktivirati jastuci na taj način, onda bi svaki put kad daš kontakt airbag radio...ipak, da bi pokušao sam tu grešku ukinuti, skini kleme sa vozila, jedno pola sata, a u tom periodu slobodno rastavi taj džek i malo ga pošpricaj sa WD 40 ili nečim sličnim, te dobro sastavi džekove nazad...ako nije neka veća greška u sistemu, kad vratiš klemu nazad i kad uradiš to sa džekovima, greška bi trebala nestati...vjerovatno ti je neko jako povlačio suvozačko sjedište, možda u praonici ili slično...ako ti ovo ne proradi, otiđi do dijagnostike kod nekoga, da ti poništi grešku tu, ali u svakom slučaju provjeri sve džekove i odradi proces koji sam opisao, da kasnije budeš siguran...
u zadnje vrijeme sam doktorirao na temi zračnih jastuka...
-
hava123
#1381 Re: FIAT KONZUMENTI
Raja jedno pitanje,hitno mi je!!!
Da li fiat punto 1.2,44 kw,proizveden 2002 godine januar/februar ,ima specifikaciju evropskog standarda euro 3 ??
Gdje mi to pise na saobracajnoj??
hvala
Da li fiat punto 1.2,44 kw,proizveden 2002 godine januar/februar ,ima specifikaciju evropskog standarda euro 3 ??
Gdje mi to pise na saobracajnoj??
hvala
-
neo87
#1382 Re: FIAT KONZUMENTI
Poprilicno sam siguran da jeste euro 3, u saobracajnoj na trecoj stranici pod tackom 11, mada imas na netu spisak motora koji spadaju u tu kategoriju za svakog proizvodjaca, procackaj malohava123 wrote:Raja jedno pitanje,hitno mi je!!!
Da li fiat punto 1.2,44 kw,proizveden 2002 godine januar/februar ,ima specifikaciju evropskog standarda euro 3 ??![]()
Gdje mi to pise na saobracajnoj??![]()
hvala
- Zvek
#1383 Re: FIAT KONZUMENTI
Od 01.01.2001. svi motori proizvedeni u EU morali su biti minimum Euro3.
- testovi
#1384 Re: FIAT KONZUMENTI
na predzanjoj strani saobracajne pise
gdje pise jacina motora i vrsta goriva
ima i kad dignes haubu onaj lim sa kodovima i tu treba da pise a i ne mora ako je iscupan
gdje pise jacina motora i vrsta goriva
ima i kad dignes haubu onaj lim sa kodovima i tu treba da pise a i ne mora ako je iscupan
-
lenanimra
#1385 Re: FIAT KONZUMENTI
imali iko manuanal za FIAT Punta 1.9 JTD,nemogu naći,imam na njemackom jeziku,kojeg naravno neznam,pa ako neko ima da postavi link za download
Unapred hvala
Unapred hvala
- testovi
#1386 Re: FIAT KONZUMENTI
moze li ti ovo posluzit http://eper.fiatforum.com/
-
neo87
#1388 Re: FIAT KONZUMENTI
somebody anybody ?neo87 wrote:pozdrav skvadro
-
lavic
#1389 Re: FIAT KONZUMENTI
Zapocetak vidi griju li ti se prednji tockovi pri normalnoj voznji, ako se neki grije onda je problem na njemu.neo87 wrote:pozdrav skvadro
Skini tocak pregledaj sve, vidi blokirali sta, malo zabave u proljece ne skodi.
-
sedo
#1390 Re: FIAT KONZUMENTI
Stari moj ima punta, 2003. godina 1.2. Nije ga održavao redovno, pa je sad odlučio uložiti koji dinar...mora zamijeniti set kvačila, amortizere i nosače motora. Koliko će to otprilike koštati?
Pošto su sada na autu 13 gume, jel bolje da stavi nove 14, jer i njih mora mijenjati?
Što se tiče servisa, vidim da je ovdje aktuelan Dino s Koševskog ima li neko broj mob., bio bih zahvalan!
Pošto su sada na autu 13 gume, jel bolje da stavi nove 14, jer i njih mora mijenjati?
Što se tiče servisa, vidim da je ovdje aktuelan Dino s Koševskog ima li neko broj mob., bio bih zahvalan!
Last edited by sedo on 15/03/2012 16:21, edited 2 times in total.
- ElRe
#1391 Re: FIAT KONZUMENTI
http://www.ap-sport.rs/prodavnica/index ... page_id=29
Jest da je u Srbiji...ali dobices orjentacione cijene, samo podijeli sa cca 50.
Jest da je u Srbiji...ali dobices orjentacione cijene, samo podijeli sa cca 50.
-
neo87
#1392 Re: FIAT KONZUMENTI
skinuo sam jucer oba tocka, i vidim da oba podjednako koce. Sad kontam da je onda moguce da je do nekog glavnog cilindra koji kontrolise oba, jer su male sanse da se obe celjusti pokvare u isto vrijeme...lavic wrote:Zapocetak vidi griju li ti se prednji tockovi pri normalnoj voznji, ako se neki grije onda je problem na njemu.neo87 wrote:pozdrav skvadro
Skini tocak pregledaj sve, vidi blokirali sta, malo zabave u proljece ne skodi.
nisam siguran gdje se nalazi taj glavni cilindar, da njega provjerim?
- xamp
#1393 Re: FIAT KONZUMENTI
sedo wrote:Stari moj ima punta, 2003. godina 1.2. Nije ga održavao redovno, pa je sad odlučio uložiti koji dinar...mora zamijeniti set kvačila, amortizere i nosače motora. Koliko će to otprilike koštati?
Imas Hotu u nedzaricima. Najbolji majstor za talijanska auto def... Stavlja orginal dijelove a ako nema orginal onda najbolje od ponude... http://hotatuning.ba/
- shlauf
#1394 Re: FIAT KONZUMENTI
E ako ti je on najbolji odmah posudi utoku i prisloni na vugla i potegni.xamp wrote:sedo wrote:Stari moj ima punta, 2003. godina 1.2. Nije ga održavao redovno, pa je sad odlučio uložiti koji dinar...mora zamijeniti set kvačila, amortizere i nosače motora. Koliko će to otprilike koštati?
Imas Hotu u nedzaricima. Najbolji majstor za talijanska auto def... Stavlja orginal dijelove a ako nema orginal onda najbolje od ponude... http://hotatuning.ba/
Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
- xamp
#1395 Re: FIAT KONZUMENTI
De mi reci boljeg? I nemoj mi racunati onog lika u Barama sto radi kako mu se kurac digne... Il ce te primit ili nece...shlauf wrote:E ako ti je on najbolji odmah posudi utoku i prisloni na vugla i potegni.xamp wrote:sedo wrote:Stari moj ima punta, 2003. godina 1.2. Nije ga održavao redovno, pa je sad odlučio uložiti koji dinar...mora zamijeniti set kvačila, amortizere i nosače motora. Koliko će to otprilike koštati?
- johntra
#1396 Re: FIAT KONZUMENTI
stipu malog, nadoći će... 
-
Blizanac
#1397 Re: FIAT KONZUMENTI
Nije vezano usko za FIAT, ali da priupitam:
Zna li neko gdje se mogu naći podaci kada je koji proizvođač i na kojim tipovima motora počeo sa Euro3 normom?
Razgledam neka auta u inozemstvu, a nema svako taj podatak...
Hvala.
Zna li neko gdje se mogu naći podaci kada je koji proizvođač i na kojim tipovima motora počeo sa Euro3 normom?
Hvala.
- shlauf
#1398 Re: FIAT KONZUMENTI
Nadoci će ko kiseli kupus samo mu treba staviti kamen na glavu.johntra wrote:stipu malog, nadoći će...
Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
- Zvek
#1399 Re: FIAT KONZUMENTI
Svi automobili prodavani u EU počev od 1.1.2001. sigurno su Euro3. Za ostale ne znam.Blizanac wrote:Nije vezano usko za FIAT, ali da priupitam:
Hvala.
Fiat grupa tada nije zurila sa implementacijom Euro normi kao danas, tako da imas Euro 2 Fiat motore 2000. god, a npr VW je 1999. imao Euro 3.
- testovi
#1400 Re: FIAT KONZUMENTI
ti izvikani ne znace da su ili d anisu dobri ali pun je grad ljudi koji znaju radit svoj poso a ne kao ti sto govore moras im se kao narucit ili rade kako kad im je voljashlauf wrote:E ako ti je on najbolji odmah posudi utoku i prisloni na vugla i potegni.xamp wrote:sedo wrote:Stari moj ima punta, 2003. godina 1.2. Nije ga održavao redovno, pa je sad odlučio uložiti koji dinar...mora zamijeniti set kvačila, amortizere i nosače motora. Koliko će to otprilike koštati?
posjeti f-1 http://www.f-1.ba/new/index.php?option= ... Itemid=140
USLUGE SERVISA
1. ZAMJENA ULJA
2. ZAMJENA FILTERA ZRAKA
3. ZAMJENA FILTERA KABINE
4. ZAMJENA FILTERA GORIVA
5. ZAMJENA RASHLADNE TEČ.(ANTIFRIZA)
6. ZAMJENA DISKOVA I PLOĆICA
7. ZAMJENA PAKNI ZAD.
8. ZAMJENA KUGLE
9. ZAMJENA KRAJNICE
10. ZAMJENA HOMOKINET.ZGLOBA
11. ZAMJENA MANĐETE TOČKA
12. ZAMJENA LAGERA PRED.TOČKA
13. ZAMJENA LAGERA ZAD.TOČKA
14. ZAMJENA AMORTIZERA
15. ZAMJENA SAJLE RUČNE,GASA,KVAČILA
16. ZAMJENA SVJEĆICA
17. ZAMJENA GRIJAČA PO KOM
18. ZAMJENA ZUPČASTOG REMENA-SET
19. ZAMJENA KLINASTOG REMENA
20. ZAMJENA PK REMENA-MICRO
21. ZAMJENA LAMELE-SETA KVAČILA
22. ZAMJENA SIJALICE
23. ZAMJENA LONCA AUSPUHA
24. ZAMJENA AKUMULATORA
25. ZAMJENA LAFETE
26. ZAMJENA ČAURE LAFETE,GUMICA BALANS.
27. ZAMJENA STABILIZATORA
28. ZAMJENA VODENE PUMPE
29. MONTAŽA I DEMONTAŽA GUME 13,14,15,16 COLI
30. BALANSIRANJE TOČKA 13,14,15,16 COLI-ČEL.FELGA
31. MONTAŽA I DEMONTAŽA GUME 17,18 COLI- ALU.FELGE
32. MONTAŽA I DEMONTAŽA GUME PREKO 18 COLI
33. BALANSIRANJE TOČKA-ALU.FELGA
34. BALANSIRANJE PUNE FELGE-FRANCUSKA
35. MONTAŽA I DEMONTAŽA POLUTERETNE GUME(ĐIP,KOMBI)
36. BALANSIRANJE POLUTERETNOG TOČKA
37. SKIDANJE I POSTAVLJANJE TOČKA NA VOZILO
38. OPRAVKA GUME DO 2 RUPE
39. TUBELIRANJE FELGE-ČIŠĆENJE
40. VULKANIZIRANJE VANJSKE GUME
41. PRANJE VOZILA KOMPLET
42. PRANJE VOZILA VANJSKO
43. PRANJE VOZILA UNUTRA
44. PRANJE MOTORA
45. OSTALE USLUGE PO DOGOVORU
46. NORMA N/SAT
poznajem dosta ljudi koji kod njih servisiraju talijane i zadovoljni su