Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post Reply

Ko ima "posteniji" odnos prema BIH?

IVO JOSIPOVIC
216
86%
BORIS TADIC
36
14%

Total votes: 252

Odisej

#1376 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Odisej »

Izvinite..
Ivo Josipović?
Da li je to neki BH-a političar, izabran na oktobarskim izborima 2010?
Mihaelj

#1377 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Mihaelj »

snaga_znanja wrote:Ej centrala opet veceras tvrdi: "Supak Josipovic se petlja u nasa posla" :lol:

Haha SDP radikalan ko SNSD :lol:
Ha, to ti je danas tako. Ljudi čekaju mišljenje stranke da bi mogli oblikovati svoj stav. Sve dokle stranka ne kaže svoje mišljenje su ovako :?
Mihaelj

#1378 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Mihaelj »

Nass wrote:
Mihaelj wrote:Ma ja sam analfabet čovječe. Hvala što si me poučio. Sad sam progledao. :-D
Jel imate takve tekstove za sve zemlje s kojima ste u deficitu robne razmjene ili vas posebno boli Hrvatska? Jel se ikad zapitate zašto Rusija, Austrija ili Švicarska ima veliki suficit s vama? Ne, samo je problem Hrvatska. Ona usisavačem isisava lovu građana BiH. Sram ih bilo.
Stvar ti je bolno jednostavna. Vaš BDP po stanovniku je 3-4 puta manji od Hrvatskoga i nemate dobre firme koje bi mogle povući i izjednačiti robnu razmjenu. Otkad su ušle hrvatske firme na vaše tržište vi ste višestruko povećali izvoz u RH. To ti je dvostruki proces, a onaj bogatiji uvijek ima bolje rezultate. Ali se dižu obje zemlje. Vi nama struju i aluminij, a mi vama robu široku potrošnje nešto više, a vi nama nešto manje.

Ajde, da te čujem kakva je to barijera koja postoji na tržištu CEFTA-e?
E, Mihaelj. Evo ti jedan clanak da vidis kako je to do sada islo, i iako se dosta toga u medjuvremenu i rijesilo, jos uvijek postoje znacajne necarinske barijere u nekim sektorima, a Hrvatska istovremeno odbija potpisati Sporazum o uzajamnom priznavanju dokumenata akreditovanih tijela, kako bi se te barijere smanjile, dok je Srbija samo parafirala ali ne i potpisala.
Clanak
Drugo, iz one tabele si mogao vidjeti da je nas deficit sa Hrvatskom a odmah zatim i Srbijom OGROMAN, ne radi se o malim iznosima, vec milijardama KM. I tako svake godine. Dok je sa svim drugim zemljama koje si pobrojao daleko manji. Zato je Lijanovic bio uspio donijeti zakon u Parlamentu BiH o zastiti domace proizvodnje od prekomjernog uvoza, ali je Hrvatska na to strahovito reagovala, sjecam sa da je onaj veleposlanik prijetio svim i svacim, digla se i kuka i motika, i na njihov nalog je HDZ srusio taj zakon. Medjutim Lijan je rekao da ne odustaje i to se sada nalazi i u SDP platformi. Eto.
A zašto to nisu potpisali? Jel se bahate ili postoji neki opravdani razlog oko tih tijela? Ja se zalažem da se to sve dogovorima čim prije riješi, samo da znaš.
Da, deficit je ogroman što nije ni čudno zbog razlike u gospodarskoj razvijenosti. Imaš recimo Konzum koji fila svoje firme iz Hrvatske na police i tako dolazi do tog deficita. S druge strane ne postoji nijedan BiH Konzum u Hrvatskoj koji bi to isto radio za vaše proizvode iako u Hrvatskoj posluje 20-ak stranih lanaca pa bi to bez frke mogli napraviti.
To ti je zato jer treba puno love za takav pothvat širenja i ne postoji trgovački lanac iz BiH koji ima snage da to napravi. Ili se varam?
Inače Konzum ima masu BiH proizvoda u svojim prodavaonicama poput Kiseljaka, Violete i ostalih.

U Lijanovu dobronamjernost ne vjerujem. On ne želi zaštiti vaše proizvode nego svoju firmu i zbog toga je spreman podmetnuti tuđa luđa. Heroj. :D
Alfa_Ze

#1379 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Alfa_Ze »

Banksy wrote:
Alfa_Ze wrote: Tebi samo Cicak zapade za oko ?? Zanimljivo !!
A onda uz ''potvrdu'' svojih rijeci DESET SMAJLIJA !! Aferim, bas si nas ubijedio !! :thumbup:
Nije meni, već tebi, nesrećo.
Ti si citirao crnokošuljaša, budalaša i regionalnog redikula, e da bi pokazao kako je Josipović ustaša, šta li.
Tonete u živo blato, zato ne mlatarajte nogicama.
komentar bez ijednog smajlija !! :roll:
kv99

#1380 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by kv99 »

Mihaelj wrote:
Bosnolog wrote:Planovi su bili kod Tudmana u njegovom kabinetu,.....trebalo bi tuziti Hrvatsku da ih podastrije javnosti jer je njima Tudman bio opcinjen......Tudman je tliko bio zaluden podjelom BiH da je cak crtao podjelu BiH i po hotelskim maramicama pred medunaroodnim zvanicnicima u vrijeme vecera,o cemu su svjedocili sa podsmjehom ljudi sa kojma je sjedio za stolom,.....

Kiru Gligoraova je sizofreni Franjo upoznao sa svojim planovima i mapama kome ih je pokaziovao i javno se hvalio,.....

Pa zar nisi cuo zlocinaca Bobana kako govori da je dogoverna granica Srbije na Neretvi???,.......

Mesic je sam javno priznao kao i Manolic na sudenju u Hagu o Tudmanovim planovima o podjeli BiH i stvaranju Banovine,.....
http://www.youtube.com/watch?v=uneC-VVDIMQ
http://www.youtube.com/watch?v=NXGA-4w6KME
http://www.youtube.com/watch?v=kRKoruAAx58
http://www.youtube.com/watch?v=106jycVZGRI
http://www.youtube.com/watch?v=DRRTyoxrIFQ

Znaci tebi su svjedocenja ocevidaca i najblizih Tudmanovih saradnika kao i ovih ljudi nerelevantni,.....Tebi nema pomoci jer zivis u paranoicnoj negaciji cinjenica i istine propalog plana fasite i zlikovca Tudmana koji je bio cak podliji i ljigaviji od Milosevica jer smo znali na cemu smo sa Milosevicem za razliku Tudmana i Bobana,.......Zato bi Tuzba Hrvatske takvima zauvijek trebala dati do znanja da je Hrvatska u vrijeme Tudmana imla plan podjela BiH o kome i danas neki sanjaju,.... :razz:

Saradnja HVO i VRS,....http://www.youtube.com/watch?v=dLEhpckevow
Aha, famozni Tuđmanov sef u kojem je bila lova i planovi podjele BiH. Ti stvarno vjeruješ da Mesić koji je predao sve moguće dokumente Haagu ne bi predao i te planove o podjeli? To bi išlo brže od svjetlosti u Haag i već bi to Haag davno upotrijebio, ali ti planovi ne postoje jer su izmišljotina. Mesić je bio 2 mandata tamo i nije ništa predao Haagu, pametnome dosta. Isto tako da je to istina Srbi bi već davno predali transkripte s tog sastanka jer se sve tamo prisluškivalo i to bi im bio savršeno opravdanje da je rat dogovoren, ali Srbi ništa nisu plasirali. Nije li to tebi malo čudno? :D
Tuđman je povjesničar koji je smatrao da je Hrvatska neprirodnog oblika, ali nije bitno njegovo mišljenje koje su ponovili i Manolić i Gligorov nego njegova djela, a u tim djelima je vojska njegove države skršila Srbe i dovela do Daytona i današnje BiH. Ljudima se ne sudi za mišljenje nego za djelovanje, jel tako?

Suradnje HVO-a i VRS je bilo isto kao i ABiH i VRS ili misliš da je ABiH s Nevesinja drmala topništvom po Hrvatima? :D
Što to dokazuje? Ulaziš u rasprave koje ne možeš dobiti jer sve što je radio lošega HVO je radila i ABiH. :wink:
U pravu si , dijela cine covjeka a dijela Tudjmana su da je slao vojsku da u saradnji sa cetnicima dijeli Bosnu i Hercegovinu. Jedinice HV su unistavale Mostar, gornji Vakuf, Prozor, Stolac i ostale gradove ne da bi spasili Bosnu i Hercegovinu vec da bi je podjelili. Hrvatska je zbog Tudjmanove politike 1994 bila na rubu sankcija i tretiranja kao i tadasnja Smrdija a sve zbog Tudjmana. Zbog te politike se citav vojni i poltiicki vrh tzv eb nalazi optuzen za UZP pa ti knjigu u ruke i nauci se sta to znaci.

Pises kako je HVO branio Bosnu i Hercegovinu od cetnika pa ako stvarno to mislis navedi jednu akciju koju je HVO pod komandom Zagreba imao prema cetnicima i obratno od oktobra 1992 pa sve do oktobra 1994 tj pune 2 godine od ukupno 3,5 godina koliko je trajao rat u Bosni i Hercegovini ?
JBT

#1381 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by JBT »

Alfa_Ze wrote:
Kasips wrote:Ja sad više ne znam šta da radim. Taman su me isprepadali kako je Josipović odlučio da se BiH mora cijepati na štetu najbrojnijeg naroda u njoj, i taman sam počeo da štrikam sebi kapicu i rukavice sa hrvatskim amblemom. Kad sad opet kažu da Josipović nije tako odlučio. Daj skontajte se više, šta je zapravo svevišnji Josipović odlučio da će biti sa mojom zemljom?
"Poštovani gospodine Čičak,

Uopće ne želim polemizirati s Vašom izjavom, osim što ću reći da se temelji na notornoj laži. Nigdje i nikada nisam zagovarao tzv. treći entitet. O ostalim neistinama na kojima se temelji Vaša izjava, prosudit će javnost.

Ivo Josipović".
bit ce da je gospodin Ivo Josipovic ''malo istrcao'', ili sto bi kod nas rekli ''malo prebacio'' !! Ali sve ponovo dolazi na svoje mjesto.
Sad je preostalo Covicu i Ljubicu da osmisle strategiju, kako se izvuci iz sopstvenih govana u koje su upali !! :D

Ma nije valjda da je vec dosao sebi nakon onog aperkata i nokauta samog sebe. Dobro. Za pohvaliti je. :)
jutarnji

#1382 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by jutarnji »

Mihaelj wrote:Tuđman je povjesničar koji je smatrao da je Hrvatska neprirodnog oblika, ali nije bitno njegovo mišljenje koje su ponovili i Manolić i Gligorov nego njegova djela, a u tim djelima je vojska njegove države skršila Srbe i dovela do Daytona i današnje BiH. Ljudima se ne sudi za mišljenje nego za djelovanje, jel tako?
Tako je,
Mostar
Image
Gornji Vakuf
Image
Dretelj
Image
Image
itd, itd...
I kazes povijesnicar?
travnik

#1383 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by travnik »

Dovođenje Josipovića u kontekst sporazuma Cvetković-Maček, Francekove politike i sl., kao večeras u SDP-ovim minutama kod Bakira, može netko samo zlonamjeran. Sugovornik govori kako ZG i BG gledaju na BiH kao plemena i pregovaraju s poglavicama, a izbjegavaju institucije, a Josipović cijelo PREDSJEDNIŠTVO BIH zove na sastanak, a ne zove plemeske vođe. Dakle , zove INSTITUCIJU i to formalno najvažniju. Također, taj isti Josipović se sastajao samo sa strankama koje su to od njega tražile, odnosno koje su ga zvale, uključujući i SDP. Zašto su i Zlaja, i Čović, i ostali išli kod Jospivića? Zbog podrške. Zbog magle u BiH sigurno nisu. Eh sada kada neki nisu zadovojni stavovima Josipovića, onda se bune. Nije ni to problem, ali ne može se čovjek radi toga dovoditi u kontekst nacionalizma i optuživati za sve i svašta.

Također, samo zlonamjeran ili glup lik može reći da se Josipović pragmatično uliziva bh Hrvatima radi izbora. Hrvati iz BiH u Saboru RH, mogu maksimalno imati, od narednih izbora 3 ili 4 zastupnika, a Sabor ima više od 150 zastupnika. Pored toga, barem pola građana RH su protiv glasovanja Hrvata iz BiH. Ukoliko to pretvorimo u mandate, onda je to više od 75. Dakle, zar nije pragmatičnije ulizivat se populaciji koja daje 75 mandate, nego populaciji koja daje 3 ili 4. Čudna ova neka matematika, 4 veće od 75.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1384 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Chmoljo »

odokativno pobrisane zadnje dvije stranice zbog off-a...

nastavite o Ivi. Franjo je davno pod zemljom...

P.S. hvala na skretanju pažnje.
vee-jay

#1385 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by vee-jay »

travnik wrote:Dovođenje Josipovića u kontekst sporazuma Cvetković-Maček, Francekove politike i sl., kao večeras u SDP-ovim minutama kod Bakira, može netko samo zlonamjeran. Sugovornik govori kako ZG i BG gledaju na BiH kao plemena i pregovaraju s poglavicama, a izbjegavaju institucije, a Josipović cijelo PREDSJEDNIŠTVO BIH zove na sastanak, a ne zove plemeske vođe. Dakle , zove INSTITUCIJU i to formalno najvažniju. Također, taj isti Josipović se sastajao samo sa strankama koje su to od njega tražile, odnosno koje su ga zvale, uključujući i SDP. Zašto su i Zlaja, i Čović, i ostali išli kod Jospivića? Zbog podrške. Zbog magle u BiH sigurno nisu. Eh sada kada neki nisu zadovojni stavovima Josipovića, onda se bune. Nije ni to problem, ali ne može se čovjek radi toga dovoditi u kontekst nacionalizma i optuživati za sve i svašta.

Također, samo zlonamjeran ili glup lik može reći da se Josipović pragmatično uliziva bh Hrvatima radi izbora. Hrvati iz BiH u Saboru RH, mogu maksimalno imati, od narednih izbora 3 ili 4 zastupnika, a Sabor ima više od 150 zastupnika. Pored toga, barem pola građana RH su protiv glasovanja Hrvata iz BiH. Ukoliko to pretvorimo u mandate, onda je to više od 75. Dakle, zar nije pragmatičnije ulizivat se populaciji koja daje 75 mandate, nego populaciji koja daje 3 ili 4. Čudna ova neka matematika, 4 veće od 75.
pa valjda i Hrvati u Hrvatskoj imaju neko misljenje o Hrvatima u BiH, mozda im je to misljenje vazno... a mozda se Hrvati BiH mogu posluziti kao predizborna tema za dizanje nacionalnih emocija, stavljajuci neke druge, vaznije teme u drugi plan...
...vec poznata i uspjesna formula ne samo u BiH... nazalost narod u Hrvatskoj nije puno bolji...
Alfa_Ze

#1386 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Alfa_Ze »

Ivo Josipovic se vec danima cupa iz govana u koje je sopstvenom nepaznjom upao. To danas postaje vec degutantno !!
Objaljeno : ( 24.01.2011. )
"BiH je nezamisliva bez sva tri svoja konstitutivna naroda, a kako će riješiti tu ravnopravnost, to je njihova unutarnja stvar", zaključio je Josipović, u emisiji Hrvatskog radija "S predsjednikom uz kavu".
JBT

#1387 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by JBT »

travnik wrote:Dovođenje Josipovića u kontekst sporazuma Cvetković-Maček, Francekove politike i sl., kao večeras u SDP-ovim minutama kod Bakira, može netko samo zlonamjeran. Sugovornik govori kako ZG i BG gledaju na BiH kao plemena i pregovaraju s poglavicama, a izbjegavaju institucije, a Josipović cijelo PREDSJEDNIŠTVO BIH zove na sastanak, a ne zove plemeske vođe. Dakle , zove INSTITUCIJU i to formalno najvažniju. Također, taj isti Josipović se sastajao samo sa strankama koje su to od njega tražile, odnosno koje su ga zvale, uključujući i SDP. Zašto su i Zlaja, i Čović, i ostali išli kod Jospivića? Zbog podrške. Zbog magle u BiH sigurno nisu. Eh sada kada neki nisu zadovojni stavovima Josipovića, onda se bune. Nije ni to problem, ali ne može se čovjek radi toga dovoditi u kontekst nacionalizma i optuživati za sve i svašta.

Nisam gledao 60 minuta, ali prisjecajuci se posljednjih par sedmica i Josipovicevih susreta sa ovim ili onim (a bilo je tu susreta sa tadicem, pa Dodikom, pa HDZ-ovima, pa onda i sa SDPBiH) i izjavi kroz koju se provlaci teorija "ugrozenosti Hrvata u BiH" i potrebe i za trecim entitetom, ako je to neophodno, onda to nisu dobre rabote i mogu se porediti sa nekim planovima podjele BiH kroz istoriju.
Josipovicevo takvo mijesanje u unutrasnje stvari BiH je, blago receno, bilo neprikladno. Amaterski.
ne mislim da je Josipovic zloban covjek, ali je jasno da taj covje ne poznaje situaciju u BiH i jos je dodatno izmanipulisan od navedenih strana pa i same premijerke Hrvatske koja ga je zagrlila i povukla u takav neodmjeren gest.
Mislim da ce se Josipovic jos dugo pravdati zbog ucinjenog.
Ne vidim razloga da 60 minuta ne reaguje ostro na takve stvari.
Kako bi HRT reagovao na to da se kojim slucajem neki od predsjednika u BiH okurazio tako nastupiti po pitanju unutrasnjih stvari u Hrvatskoj? Pa to bi zemlja gorila. :)
HRT, recimo, u centralnom dnevniku, odmah nakon te neodmjerene izjave Josipovica, ugoscuje onog mladog momka, profesora u Zagrebu, porijeklom iz Hercegovine koji "potrebu za trecim, Hrvatskim entitetom u BiH" smatra vec ispunjenom. Neminovnom. Gotovom stvari. Sve drugo je povod za rat sa "onima anamo", kako on rece. Drugu noc dovodi onu novinarku koja muslimane u BiH smatra "bijelim teroristima". Rijeseno. Gotovo. Ljudima koji ce raznijeti pola svijeta ako im se ne stane u kraj.

I sta sad tu treba pricati?
O Bakiru i 60 minuta.
Da se ja pitam. Svaki dan bi trubio o apartheidu kojeg smo svjedoci i koji se sprovodi u Hercegovini prema ljudima koji nisu "autohtoni Hrvati". A u isto vrijeme nisam bas za neka zatezanja i prebacivanja, ali sramota je ovo sta se radi prema BiH. Nije to posteno. I zbog toga nece ni proci. Posljednji izbori su pokazali da je vrijeme za neke promjene koje su blize civiliziranom svijetu nego plemenskim nesuglasicama.
dek

#1388 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by dek »

.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1389 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Chmoljo »

ove "rasprave" su uzele maha u zadnje vrijeme više nego inače. gore nego pred izbore. ubuduće, svako insinuiranje i nabijanje etiketa sugovorniku (četnik, ustaša, zlatkovi plaćenici itd.) će povlačiti ban. ili ćete se ophoditi normalno jedni prema drugima, ili lupajte parole na blogovima.

ako nemate šta pametno napisati, suzdržite se.

posmatrajte ovo kako hoćete, apel, upozorenje, opomena...

ovo će upozorenje biti zakačeno na nekoliko "užarenih" tema...
Bosnolog

#1390 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Bosnolog »

Cicak,.... :thumbup:
Nass

#1391 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Nass »

Josipovic nesto dobro kaze, pa onda negdje nesto ubrlja, pa se onda poslije prepravlja..... nije samo u vezi BiH, vec i u Hrvatskoj. Ne jednom se morao demantovati nakon neke izjave u Hrvatskoj. Tako da on ima fula, i iako u principu vjerujem da on jeste u sustini dobronamjeran prema BiH, to ne znaci da mudro postupa i da su mu svi potezi ispravni. Mislim da mu nedostaje politicke mudrosti i iskustva, a mozda postoje i jos neki razlozi ovih variranja u pristupu, koji su cisto pragmaticne naravi od strane Hrvatske. Jer nije on sam, jos neki politicari iz Hrvatske u zadnje vrijeme koriste neobican pristup prema BiH, a mi jos uvijek ne znamo krajnju pozadinu takvih stavova. Komsic je spominjao drzavljane BiH koji imaju i hrvatsku domovnicu. Hrvatska prije nego udje u EU mora rijesiti taj problem, a bilo bi preradikalno da svim tim ljudima naglo oduzme drzavljanstvo. Bas bi zanimljivo bilo vidjeti kakvu su strategiju smislili.
Banksy

#1392 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Banksy »

Nass wrote: Josipovic nesto dobro kaze, pa onda negdje nesto ubrlja, pa se onda poslije prepravlja.....
Mislim da mu nedostaje politicke mudrosti i iskustva,
:lol:
Nass

#1393 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Nass »

Banksy wrote:
Nass wrote: Josipovic nesto dobro kaze, pa onda negdje nesto ubrlja, pa se onda poslije prepravlja.....
Sta je smijesno. To je i sam priznao, i o tome su mnogi govorili kada je bio kandidat za Predsjednika. On je preskocio nekoliko stepenica prije nego je postao Predsjednik.
Banksy

#1394 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Banksy »

Nass wrote:
Banksy wrote:
Sta je smijesno. To je i sam priznao, i o tome su mnogi govorili kada je bio kandidat za Predsjednika.
On je preskocio nekoliko stepenica prije nego je postao Predsjednik.

Šuti ... :mrgreen:
JBT

#1395 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by JBT »

Ma neka sva steta ostane na ovome sto je do sada uradjeno. Ne mislim ni ja da sad Josipovic ima nesto protiv BiH, ali je jednostavno bio izmanipulisan. Nadam se da ce iz ovoga nauciti nesto da ce u buduce bar pet puta mjeriti pa onda rezati.
Mesic je tu bio strucnjak jer je sve prosao u trku zajedno sa BiH i rat i posljeratni period i tacno je znao na cemu stoje stvari.
U interesu Hrvatske je da svoga predsjednika educira po pitanju vanjske politike. Pogotovo kad je region u pitanju.
Banksy

#1396 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Banksy »

JBT wrote:
Mesic je tu bio strucnjak ...
U interesu Hrvatske je da svoga predsjednika educira po pitanju vanjske politike.
:lol: :lol: :lol:

Pa, šta vam je danas ... :mrgreen:
JBT

#1397 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by JBT »

Kako bi bilo da nesto suvislo napises umjesto sto zacatavas temu? :)
Nass

#1398 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Nass »

Banksy wrote:
Nass wrote:Sta je smijesno. To je i sam priznao, i o tome su mnogi govorili kada je bio kandidat za Predsjednika.

Hehe, smijesno mi je kad vidim ove mangupske fazone na forumu..... ali valjda je to u danasnje doba i za ocekivati.... Koliko se sjecam, a pratila sam to, on se vrtio po Saboru, ucestvovao u nekim pravnim poslovima (pisao statut SDP-a, radio na odredjenim drzavnim tuzbama), a cak je dugo bio i nestranacki covjek, i onda je skocio na mjesto predsjednika drzave. Mislim da jednostavno nema dovoljno iskustva u onim pravim politickim radnjama i igrama da bi bio prekaljen kao neki drugi politicari. Ali dobro, ti znas najbolje i bez da ponudis neki dokaz i evo da sutim :D
hercegovac_pravi

#1399 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by hercegovac_pravi »

Nass wrote:
Banksy wrote:
Nass wrote:Sta je smijesno. To je i sam priznao, i o tome su mnogi govorili kada je bio kandidat za Predsjednika.

Hehe, smijesno mi je kad vidim ove mangupske fazone na forumu..... ali valjda je to u danasnje doba i za ocekivati.... Koliko se sjecam, a pratila sam to, on se vrtio po Saboru, ucestvovao u nekim pravnim poslovima (pisao statut SDP-a, radio na odredjenim drzavnim tuzbama), a cak je dugo bio i nestranacki covjek, i onda je skocio na mjesto predsjednika drzave. Mislim da jednostavno nema dovoljno iskustva u onim pravim politickim radnjama i igrama da bi bio prekaljen kao neki drugi politicari. Ali dobro, ti znas najbolje i bez da ponudis neki dokaz i evo da sutim :D
Ama bona zna Josipović šta radi i to izvanredno. Kokice u ruke pa gledaj kuknjavu iz kamenjara krajem ove pa sve do sredine sljedeće godine. :thumbup:
Mihaelj

#1400 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Mihaelj »

JBT wrote:Ma neka sva steta ostane na ovome sto je do sada uradjeno. Ne mislim ni ja da sad Josipovic ima nesto protiv BiH, ali je jednostavno bio izmanipulisan. Nadam se da ce iz ovoga nauciti nesto da ce u buduce bar pet puta mjeriti pa onda rezati.
Mesic je tu bio strucnjak jer je sve prosao u trku zajedno sa BiH i rat i posljeratni period i tacno je znao na cemu stoje stvari.
U interesu Hrvatske je da svoga predsjednika educira po pitanju vanjske politike. Pogotovo kad je region u pitanju.
Josipović je izmanipuliran, a Mesić nije. Da je rekao kako je situacija Hrvata u BiH bajna onda ne bi bio izmanipuliran i svi bi mu na ovom forumu klicali. Onda bi pričali da je to iznimno educiran predsjednik. :D
Prava istina je da je on i previše dobro educiran. :wink:
Post Reply