eco vidis ja ovo dobio ima par mjeseci od firme svoje kad sam se zaposljavaodadsprincess wrote:Rekla bih da nisam ja ta koja "brka" pojmove.kokuz_sa wrote:brkas malo pojmove..tj malo visedadsprincess wrote:Možda je to samo meni logično, ali krivični/kazneni postupak se vodi i okončava na sudu, i samo oni mogu imati informaciju ko su stranke u postupku, samim tim i to protiv koga se vodi postupak, tako da se uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka vadi na sudu.Procedura je sljedeća (barem je tako bilo prošle godine
ne znam ko je prošao na tenderu
), uzmeš (čitaj kupiš
) obrazac (zahtjev) na Opresinoj trafici, ispod Metropolisa, ispuniš ga, i mislim da je taksa 15,00 KM, i predaš na sud (čini mi se da je predaja podnesaka do 14h, a preuzimanje uvjerenja naredni dan od 14 do 15h). Oslobođeni plaćanja ove takse su samo redovni studenti, uz index. I da, obavezno moraš imati ličnu prilikom predaje zahtjeva.
Ako griješim (a sigurna sam da ne), neka me neko ispravi
pa tako se pomijesalo ti malo ovo dvoje
1. Uvjerenje o nekažnjavanju (ne starije od 3 mjeseca) Sud
2. Uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak (ne starije od 3 mjeseca)MUP
na konkursima pretezno traze ovo pod rednim brojem 1
ne treba nesto puno da se ceka..
dok ovo pod rednim br 2
pretezno se donosi poslodavcu prilikomslkapanja ugovora tj primanja na posao..
i ono se duze cekaispred sebe imam uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka koje je izdao Kantonalni sud u Sarajevu od novembra 2011.godine, ali eto, moje izvinjenje ako nekog pošaljem na pogrešnu adresu... I da, mislim da je izdavanje ovih uvjerenja prešlo u nadležnost Općinskog suda u Sa, ali je u principu ostala ista kancelarija.
![]()
Prilog:http://www.klix.ba/forum/uvjerenje-o-ne ... 73s50.html
Potrebni dokumenti:
1. Kopija lične karte
2. Rodni list
3. Uvjerenje o državljanstvu
4. Uvjerenje o nekažnjavanju (ne starije od 3 mjeseca) Sud
5. Uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak (ne starije od 3 mjeseca)MUP
6. Kopija CIPS prijave
7. Radna knjižica
8. Odjava sa Biroa
9. Diploma ili svjedočanstvo (KOPIJA)
10. Ljekarsko uvjerenje, ne starije od 6 mjeseci (iz javne ustanove)
11. Poreska kartica
12. Kopija bankovnog računa (d.d.)
i Boga mi sve se vadilo tu gdje pise