Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dammme wrote:
Ne rješava on nema poziciju lijevog beka, nego lijevog veznog. Ovdje izgleda mnogi nisu svjesni da smo suspenzijom Salihovića dobili 2 problema, lijevog beka i lijevog veznog(naravno u bilo kojoj formaciji osim nebuloznih 3-5-2, 5-3-2). A ne vidim zašto ne bi zaigrao od početka protiv Lux-a. S obzirom kako je selektor "selektovao" igrače, ja ne bih imao ništa protiv da ga i "naćoravo" stavi protiv Francuza. Sigurno je bolji od Alisapahića ili Medunjanina, da ne spominjem ostale.
Stvar je u tome što on tu poziciju rješava bolje od svih varijanti koje je Sušić zamišljao, od Jahića ( ) Mravca ( ) do Medunjanina ( ).
A već smo utvrdili da je 3-5-2 završena priča...
Ma nemam ja ništa protiv da igra i lijevog beka, ali u trenutnoj situaciji mislim da ga je bolje staviti na lijevog veznog, a Jahića na lijevog beka. Dok se Sejo ne vrati. A onda bi selektor bio u slatkim mukama. Da li Lulića na klupu, pa da ulazi umijesto Jahića ako trebamo zabiti gol ili Lulića na beka a Jahića kao zamjenu Rahimiću.
zecko_kupuz wrote:
U najmanju ruku pretjeruješ. Koliko god ovaj momak bio talenat, sigurno ne može biti bolji od Seje. Čovjek je jedan od najvrijednijih i najboljih igrača koje imamo i to moramo cijeniti.
Za mene je Sejo jedan običan papak koji je dobio 4 utakmice suspenzije zbog pljuvanja. Da mi imamo normalan savez on bi bio novčano kažnjen zbog takvog poteza.
Kad smo kod kvalitete igrača, pa mi imamo Džeku, Misimovića i Pjanića. Oni su realno svjetska klasa ostali su ni tamo ni vamo...
cyprus wrote:PS Malo podpitanje: vi stvarno mislite da je Lulić prije ove sezone bio reprezentativna klasa?
Pa sigurno je bio veća reprezentativna klasa od Alispahića iz Šibenika ili Medunjanina koji u klubu koji je ispao nije sastavio 100 minuta za sezonu. Da ne bi bilo greške, ne mislim ja da je ovaj momak sad nekakav superstar, ali da je bolji od bilo koga ko može igrati po lijevoj strani (osim Seje), siguran sam da jest.
zecko_kupuz wrote:
U najmanju ruku pretjeruješ. Koliko god ovaj momak bio talenat, sigurno ne može biti bolji od Seje. Čovjek je jedan od najvrijednijih i najboljih igrača koje imamo i to moramo cijeniti.
Za mene je Sejo jedan običan papak koji je dobio 4 utakmice suspenzije zbog pljuvanja. Da mi imamo normalan savez on bi bio novčano kažnjen zbog takvog poteza.
Kad smo kod kvalitete igrača, pa mi imamo Džeku, Misimovića i Pjanića. Oni su realno svjetska klasa ostali su ni tamo ni vamo...
Pa po toj logici je i Spahić papak jer je ošamario protivničkog igrača, samo što je on to uradio na prijateljskoj utakmici, pa nije dobio crveni. Samim tim to se ne računa ili...?
cyprus wrote:
PS Malo podpitanje: vi stvarno mislite da je Lulić prije ove sezone bio reprezentativna klasa?
Definišireprezentativna klasa prema kriterijima koji vladaju u našoj reprezentaciji pa će ti se samo kazati.
Definišem: reprezentativna klasa su igrači koji su zaslužili poziv uglavnom za svako okupljanje. Lulić se vjerovatno mogao isprobat, tipa u utakmici protiv Uzbekistana, možda i bit zovnut za neku od Sušićevih prijateljskih, ali momak se do ove sezone nije isticao po ničemu što bi ga dovelo do statusa reprezentativne klase... Zato je bezveze prozivat sadašnjeg i prošlog selektora kao da su puno propuštali što ga dosad nisu zvali...
Last edited by cyprus on 17/08/2010 23:48, edited 1 time in total.
Dammme wrote:
Pa po toj logici je i Spahić papak jer je ošamario protivničkog igrača, samo što je on to uradio na prijateljskoj utakmici, pa nije dobio crveni. Samim tim to se ne računa ili...?
Materazzi je uvrijedio Zinedina, ovaj mu je uzvratio na onaj način koji bi svaki muškarac sa mudima uradio, kao i Spaha. To je nešto sasvim drugo za razliku od Salihovićevog pljuvanja. Šta je postigao s tim? Ostavio je reprezentaciju na cjedilu u naredne četiri utakmice. Ko da ga mijenja sad? Kloc je pravi trebao je razmišljati prije nego je uradio takvu glupost u maniru pravog papka.
cyprus wrote:
PS Malo podpitanje: vi stvarno mislite da je Lulić prije ove sezone bio reprezentativna klasa?
Definišireprezentativna klasa prema kriterijima koji vladaju u našoj reprezentaciji pa će ti se samo kazati.
Definišem: reprezentativna klasa su igrači koji su zaslužili poziv uglavnom za svako okupljanje. Lulić se vjerovatno mogao isprobat, tipa u utakmici protiv Uzbekistana, možda i bit zovnut za neku od Sušićevih prijateljskih, ali momak se do ove sezone nije isticao po ničemu što bi ga dovelo do statusa reprezentativne klase... Zato je bezveze prozivat sadašnjeg i prošlog selektora kao da su puno propuštali što ga dosad nisu zvali...
--> cyprus: koliko puta si do sada uživo ili putem nekog medija gledao senada lulića?
cyprus wrote:
od kud ti znas da se nije isticao. to sto se ne prati svicarsko prvenstvo i sto desetine nasih igraca igra po evropi a niko ne zna za njih treba odmah da ih otpisemo. muku mucimo sa nedostatkom repprezntativaca i sad treba neko da predje u real da bi ga se zvalo u reprezentaciju. po cemu bi se to lulic trebao da istakne pa da bi ga ti svrstao u reprezentaciju
cyprus wrote:
1. Momak je već bio pozivan i nije nepoznat.
2. Momak je imao dobru sezonu u klubu koji je za prvakom Baselom zaostao samo tri boda
3. Da se momkov klub zvao Basel sigurno bi bio pozivan
4. U Sušićevim prijateljskim nije mogao već je morao biti pozvan
5. Ti ili ja i bilo ko sa foruma sebi možemo priuštiti da ne znamo kako je momak igrao. Selektor ne može.
Kačeći se za Lulića mašiš poantu na koju sav forum ukazuje: niko ovdje nije toliko oduševljen Lulićem da ga smatra definitivnim rješenjem svih problema ali svi sad vidimo kolike omaške Pape pravi.
cyprus wrote:
Uporediti obojeno!
Sve dok se pozivaju igrači iz Šibenika niko nema moralno pravo prozivati igrače da nisu "reprezentativna klasa". Čovjek igra u viceprvaku Švicarske. Valjda je to dovoljan kriterij.
Pape kao selektor je MORAO znati za igrača koji je na korak do Lige prvaka. Ne igraju to takmičenje svake godine po 20 naših igrača, pa da možeš previdjeti jednog. Rekord nam je, čini mi se, trojica i računica je jasna.
Dammme wrote:
Materazzi je uvrijedio Zinedina, ovaj mu je uzvratio na onaj način koji bi svaki muškarac sa mudima uradio, kao i Spaha. To je nešto sasvim drugo za razliku od Salihovićevog pljuvanja. Šta je postigao s tim? Ostavio je reprezentaciju na cjedilu u naredne četiri utakmice. Ko da ga mijenja sad? Kloc je pravi trebao je razmišljati prije nego je uradio takvu glupost u maniru pravog papka.
Daj, molim te, kao da je lik znao da će dobiti 4 tekme. U onakvoj situaciji svako bi poludio. Makar svako ko je mnogo emotivan, što Sejo očito jeste.
smoki_choko wrote:od kud ti znas da se nije isticao. to sto se ne prati svicarsko prvenstvo i sto desetine nasih igraca igra po evropi a niko ne zna za njih treba odmah da ih otpisemo. muku mucimo sa nedostatkom repprezntativaca i sad treba neko da predje u real da bi ga se zvalo u reprezentaciju. po cemu bi se to lulic trebao da istakne pa da bi ga ti svrstao u reprezentaciju
Pa nije se isticao čim se nije znalo za njega. Upravo tako, desetine naših igrača sličnih Luliću je igralo prošle godine po Evropi, od Poljske, Češke, Slovačke, Austrije, Švicarske... Naravno da ih treba pratiti, ali oni se moraju nametnuti da bi iz te desetine igrača izdvojili sebe kao reprezentativnu klasu. To je Lulić konačno uradio već početkom ove sezone i sazrio da ga se zovne u reprezentaciju. Prošle godine to nije bio slučaj. Jer ako je on trebao bit zovnut prošle sezone, trebalo je i desetine sličnih naših igrača. Nažalost, na teren ih stane samo 11, a na klupu još 7...
Kad je Baka zvao sve moguće i nemoguće igrače onda je bila priča kako menadžeri prodaju igrače preko reprezentacije. A kad Ćiro i Pape zovu uglavnom provjerene igrače, e onda ni to ne valja... Ovom narodu nikako ugodit.
da je sve kako treba mi bi sada trebali tražiti igrače koji su davno prepoznati kao talenti i koji su prošli mlađe selekcije.
gdje su ti igrači koji su prije par godina igrali za mladu?ako veliki broj igrača koji konkurišu za reprezentaciju nije nikad zaigrao za mlađe selekcije,a oni koji su igrali nema ih na mapi,onda vidimo kako se stručno radi u mlađim selekcijama.
da ne spominjemo problem igranja tih mladih talenata za druge,jače reprezentacije od naše,a možda iz razloga što momci u bih nisu prepoznati i nisu pozivani i nikoga ne interesuju.
smoki_choko wrote:od kud ti znas da se nije isticao. to sto se ne prati svicarsko prvenstvo i sto desetine nasih igraca igra po evropi a niko ne zna za njih treba odmah da ih otpisemo. muku mucimo sa nedostatkom repprezntativaca i sad treba neko da predje u real da bi ga se zvalo u reprezentaciju. po cemu bi se to lulic trebao da istakne pa da bi ga ti svrstao u reprezentaciju
Pa nije se isticao čim se nije znalo za njega. Upravo tako, desetine naših igrača sličnih Luliću je igralo prošle godine po Evropi, od Poljske, Češke, Slovačke, Austrije, Švicarske... Naravno da ih treba pratiti, ali oni se moraju nametnuti da bi iz te desetine igrača izdvojili sebe kao reprezentativnu klasu. To je Lulić konačno uradio već početkom ove sezone i sazrio da ga se zovne u reprezentaciju. Prošle godine to nije bio slučaj. Jer ako je on trebao bit zovnut prošle sezone, trebalo je i desetine sličnih naših igrača. Nažalost, na teren ih stane samo 11, a na klupu još 7...
Kad je Baka zvao sve moguće i nemoguće igrače onda je bila priča kako menadžeri prodaju igrače preko reprezentacije. A kad Ćiro i Pape zovu uglavnom provjerene igrače, e onda ni to ne valja... Ovom narodu nikako ugodit.
znaci ako ne igras u engleskoj, njemackoj, spaniji, italiji i slicnim ligama onda se ne smatra da si kvalitetan igrac. covjek igra u svicarskoj i to veoma kvalitetno na svojoj poziciji. a to sto susic nije cuo za njega sad treba da znaci da momak nije za reprezentacije. izgleda jedino ako si napadac i zabijes sto golova pa te neki klub i liga petice zovnu sebi onda si za repke. nidje veze
cyprus wrote:
Jel' tebi danas dan za ukontru, ako jeste da popustimo...
Mašiš poantu, što me čudi. Nije u pitanju 11-25-40 igrača ovdje nego jedna do dvije deficitarne pozicije koje bi tesar da ga metneš da vodi tim pokušao rješiti a Pape ne da nije iscrpio sve solucije, ne da nije isprobao najboja rješenja nego nije napravio faktički ništa. Probao je suspendovanog igrača i igrače za koje i ti i ja znamo da to ne mogu (Mravac???)
Da je probao Lulića ili neko novo ime ok. Da je probao Jahića kako treba četiri tekme ok. Da je probao rotaciju u odbrani pa Spahića probao kao beka ok. Ovako...
Kvalifikacije počinju a on ne da nije ništa popravio već je i razvalio sve u šta je barno!
Lulić je odigrao sjajno ovu utakmicu, prosto je strpao u džep hrvatskog reprezentativca Vedrana Ćorluku, a kako saznajemo selektor našeg nacionalnog tima Safet Sušić, odlučio je pozvati Lulića na naredno okupljanje naše reprezentacije i utakmice kvlifikacija sa Luksemburgom i Francuskom. Podsjetimo da je upravo naš portal još prije nekoliko mjeseci predlagao ovog mladića kao moguće igračko rješenje u našoj najjačoj nacionalnoj selekciji.
cyprus wrote:
Jel' tebi danas dan za ukontru, ako jeste da popustimo...
Mašiš poantu, što me čudi. Nije u pitanju 11-25-40 igrača ovdje nego jedna do dvije deficitarne pozicije koje bi tesar da ga metneš da vodi tim pokušao rješiti a Pape ne da nije iscrpio sve solucije, ne da nije isprobao najboja rješenja nego nije napravio faktički ništa. Probao je suspendovanog igrača i igrače za koje i ti i ja znamo da to ne mogu (Mravac???)
Da je probao Lulića ili neko novo ime ok. Da je probao Jahića kako treba četiri tekme ok. Da je probao rotaciju u odbrani pa Spahića probao kao beka ok. Ovako...
Kvalifikacije počinju a on ne da nije ništa popravio već je i razvalio sve u šta je barno!
S tom se poentom mogu složit. Jedno je kritikovat Sušića zašto je Salihovića stalno zvao iako dotični ne može 4 utakmice, a sasvim drugo je spočitavat mu što nije zvao momka koji se baš ničim nije istakao, a u našim medijima je posto poznat VEČERAS. 95% naših ljubitelja fudbala nije ni čulo za Lulića do večeras. Da je recimo on bio pozvat umjesto Alispahića, ja znam da bi Sušioća javnost i mediji skuhali, ko što to i sad rade, jer je zaboga pozvo anonimusa...