Vase naredno vozilo ce biti ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply

Vase naredno vozilo ce biti?

1.) Hibrid
24
6%
2.) SUV
71
18%
3.) SUT
1
0%
4.) Sportski Compackt
44
11%
5.) Subcompact
16
4%
6 ) Limuzina
126
32%
7.) Pickup
2
1%
8.) Crossover
16
4%
9.) Mini Van
11
3%
10) Nije bitno samo nek' je VW
81
21%

Total votes: 392

maxell_sarajevo

#1376 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by maxell_sarajevo »

Pozz drugari eh ovako dvoumim se između sljedecih auta Megane 1.6, Kia Ceed 1.6, toyota Yaris 1.3, Hyundai i30 1.6, sta bi mi vi preporucili od ovih? Da napomenem rijec je o novim autima, polovno me ne zanima. :-D
Mene najvise privlaci Megane, ovi ostali su svi tu negdje samo sto bih kasnije Megana lakse prodao pa me to vuce njemu, a i lijepo izgleda. :-D
cucamonga

#1377 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by cucamonga »

treb'o si se bavit trgovinom autima kad razmisljas o prodaji prije nego sto si ga i kupio ha ja.

kupi golfa dvicu - to ti je najbolje auto za bosandzuku. kol'ko platis tol'ko i dobijes - doslovno.
whow

#1378 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by whow »

maxell_sarajevo wrote:Pozz drugari eh ovako dvoumim se između sljedecih auta Megane 1.6, Kia Ceed 1.6, toyota Yaris 1.3, Hyundai i30 1.6, sta bi mi vi preporucili od ovih? Da napomenem rijec je o novim autima, polovno me ne zanima. :-D
Mene najvise privlaci Megane, ovi ostali su svi tu negdje samo sto bih kasnije Megana lakse prodao pa me to vuce njemu, a i lijepo izgleda. :-D
Definitivno Megana . Ova auta sto si pobrojao ustvari i nisu konkurencija meganu jer su Yaris i i 30 niza klasa od megana dok je jedino Ceed u istoj klasi i u biti nije lose auto ukoliko si pristalica Kia proizvoda. Ja licno nikada ne bih kupio nista sto ima Kia znacku bez obzira na hvale i preporuke. Megane je uz Astru i Golfa lider kompakt klase tako da tu nemas puno da razmisljas.
holowey

#1379 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by holowey »

whow wrote:
maxell_sarajevo wrote:Pozz drugari eh ovako dvoumim se između sljedecih auta Megane 1.6, Kia Ceed 1.6, toyota Yaris 1.3, Hyundai i30 1.6, sta bi mi vi preporucili od ovih? Da napomenem rijec je o novim autima, polovno me ne zanima. :-D
Definitivno Megana . Ova auta sto si pobrojao ustvari i nisu konkurencija meganu jer su Yaris i i 30 niza klasa od megana dok je jedino Ceed u istoj klasi i u biti nije lose auto ukoliko si pristalica Kia proizvoda. Ja licno nikada ne bih kupio nista sto ima Kia znacku bez obzira na hvale i preporuke. Megane je uz Astru i Golfa lider kompakt klase tako da tu nemas puno da razmisljas.
zar i30 i ceed nisu radjeni na istoj platformi?
Chemist

#1380 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Chemist »

whow wrote:
Kako to molim te lijepo???? Objasni, svaki put ti druze imas neki komentar koji totalno iskace...

On topic...sjedes i provozas sve modele, zamolis ljude da ti kazu koliko kosta redovni servis i koliko cesto se radi, pogledas ko ima motor sa najboljim odnosom zapremina/snaga jer ako imas motor od 1.3 sa slicnom snagom kao 1.6, bolje je uzeti 1.3 niza ti je registracija (kod novog zaboravi sve price o preopterecnim motorima, itd, itd) , uzmes u obzir sve ovo, dodas na to zelje u smislu velicine, marke, boje, opreme, na kraju skontas koji ti se najvise svidio na voznji i dobijes cistog pobjednika izbora :D :D
madner

#1381 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by madner »

Jedina zamjerka na taj nacin jeste sto je Sarajevo grad sa dosta planinskih predjela. Tako da je u biti bitniji obrtni momenat od konjskih snaga. Zapremina direktno utice na isti. Razlika u registraciji je minorna.
Chemist

#1382 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Chemist »

A to sto noviji turbobenzinci imaju dosta veci obrtni moment od svoje atmosferske brace cemo tek tako zaboraviti...posto ovdje nije u pitanju turbobenzinac, a uzimajuci u obzir da atmosferski benzinci svakako imaju nizak obrtni moment sa malo razlika koja potice od zapremine, mislim da nece puno pogrijesiti...
Last edited by Chemist on 06/12/2011 10:35, edited 1 time in total.
nikimostar

#1383 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by nikimostar »

Imaj na umu da se ranault strasno puno krade 8-)
AdnanSA

#1384 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by AdnanSA »

Hajmo ponovo i konkretno.
I30 i Ceed su ista klasa kao i Megane. I30 i Ceed su skoro ista auta. Svi motori u pobrojanim autima koja su interesantna za kupovinu su benzinci od 110 do 125 ks ako se ne varam. Obrtni momenat im je oko 160 nm pri nekih 4000-4500 obrtaja, dakle čista klasika. Predpostavljam da su performanse tu negdje kao i potrošnja.
Yaris je niža klasa i ima motor 1,33 i 101 ks i manji obrtni momenat.
Post prodaja govori za Renault i Toyotu. Znam da servis za Yarisa košta 3000 KM do 200 000 km. Znaći svi redovni servisi svakih 15 000 km kada se saberu koštaju 3000 KM. Otiđi i pitaj druge prodavce koliko to košta ako uopšte znaju.
Moj glas za Yarisa ako ti ne treba previše prostora unutra.
AdnanSA

#1385 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by AdnanSA »

Kakve veze ima obrtni momenat sa padinskim dijelovima grada pa da mu treba turbo benzinac koji usput da kaže košta par hiljada maraka više od atmosferca. Kao moći će prenjeti momenat na usrani sarajevski asfalt koji je klizak kao led.
Hoće aha ima da šlajdra ko niko.
lavic

#1386 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by lavic »

Moj izbor bi bio slijedeci:
1. Megane, samo sa boljom opremom
2. Kia, razlog jako duga garancija,
3. Hyndai, vozao par puta i nisam nasao nekih mana.
4. Yaris, meni je suvise mali, tako da bi mi bio samo drugo auto u kuci.
maxell_sarajevo

#1387 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Ipak je odluka pala na Megana sad je na ovoj akciji gdje je umanjena cijena za iznos PDV-a.Uzima se motor 1.6, sa metalik bojom, produzenom garancijom i jos neke oprema, celicnim felgama sa zimskim gumama, registracijom i kaskom ce kostati 26.000KM.
muha_sa

#1388 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by muha_sa »

maxell_sarajevo wrote:Ipak je odluka pala na Megana sad je na ovoj akciji gdje je umanjena cijena za iznos PDV-a.Uzima se motor 1.6, sa metalik bojom, produzenom garancijom i jos neke oprema, celicnim felgama sa zimskim gumama, registracijom i kaskom ce kostati 26.000KM.
oklena ti lova :?: :D
cucamonga

#1389 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by cucamonga »

muha_sa wrote:
maxell_sarajevo wrote:Ipak je odluka pala na Megana sad je na ovoj akciji gdje je umanjena cijena za iznos PDV-a.Uzima se motor 1.6, sa metalik bojom, produzenom garancijom i jos neke oprema, celicnim felgama sa zimskim gumama, registracijom i kaskom ce kostati 26.000KM.
i ti svasta pitas :oops:
vidiš po slici nabralo se jebiga 8-) 8) :lol:
chuchumbamayumbe

#1390 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by chuchumbamayumbe »

muha_sa wrote:
I ja se baš to upitah.
8-)
maxell_sarajevo

#1391 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

muha_sa wrote:
Posudila mi Intesa San Paolo na sedam godina. :D
530i

#1392 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by 530i »

Zar Reno ne radi Reno finansiranje preko unicredit banke?
chuchumbamayumbe

#1393 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by chuchumbamayumbe »

maxell, neka ti je sretno :thumbup: , ali se nadam da znaš šta radiš.
Na današnjem vremenu uzimati toliki kredit za novo auto, ne znam...
:-)
BASS

#1394 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by BASS »

Rekoh da javim
Ipak je Golf :D bio na akciji (mada ja to ne bih nazvao akcijom-nego zapravo - realnom cijenom,ali o tome smo već pričali) ,oprema ok (4 vrata,metalic,automatska klima,rcd i tako par sitnica) , motor 1.2 tsi 85 ps. sa motorom sam prosto odusevljen,sta taj mali radi to nije normalno,performanse i potrosnja - mislim da je tesko naći bolji motor (pod uslovom da vozite jel,normalnu neku voznju) ostalo standardno golfovski nema se sta reci,jedino mi krivo sto nema esp,ali ima asr pa dodje tu negdje.
Sada sam u procesu skontavanja zastita,a sacekat cu poslije nove godine registraciju,da bude prva u 2012,sto ce dobro doci kod eventualne prodaje.
whow

#1395 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by whow »

BASS wrote:Rekoh da javim
Ipak je Golf :D bio na akciji (mada ja to ne bih nazvao akcijom-nego zapravo - realnom cijenom,ali o tome smo već pričali) ,oprema ok (4 vrata,metalic,automatska klima,rcd i tako par sitnica) , motor 1.2 tsi 85 ps. sa motorom sam prosto odusevljen,sta taj mali radi to nije normalno,performanse i potrosnja - mislim da je tesko naći bolji motor (pod uslovom da vozite jel,normalnu neku voznju) ostalo standardno golfovski nema se sta reci,jedino mi krivo sto nema esp,ali ima asr pa dodje tu negdje.
Sada sam u procesu skontavanja zastita,a sacekat cu poslije nove godine registraciju,da bude prva u 2012,sto ce dobro doci kod eventualne prodaje.
Cestitke na novom Golfu. Moze li se znati koliko te izasao na cesti ? Jedino mi je ta 1.2 TSI masina malo nejasna , nisam siguran koliko je ona dostatna za novoga golfa . Imas li podatke koliko ta masina ubrzava 0-100 , kakvo je medjuubrzanje , obrtni momenat i ostale performanse. Predpostavljam da si uzeo rucni petostepeni mjenjac. Neka je sa srecom i da se navozas tog Golfa :wink:
Snekoki

#1396 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Snekoki »

cucamonga wrote:treb'o si se bavit trgovinom autima kad razmisljas o prodaji prije nego sto si ga i kupio ha ja.

kupi golfa dvicu - to ti je najbolje auto za bosandzuku. kol'ko platis tol'ko i dobijes - doslovno.

i ja kupujem golfa serije 2. Nije bas da je koliko muzike toliko platis, drzi cijenu,. ali kad se ne moze, super je.
Snekoki

#1397 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Snekoki »

BASS wrote:Rekoh da javim
PA kako vuce uzbrdo?
Kolika je potrosnja po gradu, na bord kompjuteru, ili ako nemas jesi ga testirao?
Znaci prva registracija se evidentira kao godina proizvodnjeu u saobracajnoj dozvoli ili...?
Snekoki

#1398 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Snekoki »

Druze ne moze Renault Megane biti lider Golfu VI.
BASS

#1399 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by BASS »

@whow - hvala,for real sada :-D
Napisat ću detaljniji report nakon jedno mjesec-dva voznje :)
zasad na osnovu dosadasnje (male) voznje mogu samo hvaliti,vozao sam 1.4 benzinca (16 v) i mogu reći da je 1.2 tsi puno bolji.Cijena je 27.800 KM,"cestovnu" jos ne znam,ovisno koji kasko uzmem.
Sto se tiče performasi na papiru su : 160 nm već na 1500 obrtaja, 0-100 12 sek,prosjecna potrosnja 5.5 l.
Uzivo - osjecaj u pogledu torque-a je slican dizelima koje sam vozao,koji su imali 180-200 nm,ali negdje na 2000 obrtaja,tj.sacekas sekundu i motor grize :) do stotke ga jos nisam ganjao,a prosjecnu cu tek utvrditi,mada gledao sam na stranici spritmonitor.de prosjecna je 6,3 stim da je neki lik ostvario i 5,2 :) ja racunam da ce s obzirom na moj stil voznje bit 6,sto je u principu litar i kap vise od dizela.
U uporedbi sa drugim koji su dolazili u obzir : vw golf 1.4 - 130 nm ali na 3800 obrtaja,slicno i astra 1.4 - 130 nm na 4000 (oba su 16 v) ali moram reci da je uzivo razlika drasticna,astra se skoro pa ne krece s mjesta,sto joj je bio jedan od minusa prilikom izbora,a oba trose puno vise u stvarnosti nego deklarisano.

@ snekooki - zasto da ga registrujem sada umjesto da sacekam 10-ak dana,taman za papire po banci itd i da prva reg bude 2012.Auto je sept.2011,ali kod eventualne preprodaje (jest da ne kalkulisem nikad na to,ali zasto da ne) moci cu ga komotno deklarisati kao 2012 godiste jer je 2-3 mjeseca bio u transportu i salonu.Ostalo,budem opisao poslije.

Auto rijeseno,sada je epizoda 2: kasko,alarm,mehanick(e) zastit(e) :)
whow

#1400 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by whow »

BASS wrote:@whow - hvala,for real sada :-D
Napisat ću detaljniji report nakon jedno mjesec-dva voznje :)
zasad na osnovu dosadasnje (male) voznje mogu samo hvaliti,vozao sam 1.4 benzinca (16 v) i mogu reći da je 1.2 tsi puno bolji.Cijena je 27.800 KM,"cestovnu" jos ne znam,ovisno koji kasko uzmem.
Sto se tiče performasi na papiru su : 160 nm već na 1500 obrtaja, 0-100 12 sek,prosjecna potrosnja 5.5 l.
Uzivo - osjecaj u pogledu torque-a je slican dizelima koje sam vozao,koji su imali 180-200 nm,ali negdje na 2000 obrtaja,tj.sacekas sekundu i motor grize :) do stotke ga jos nisam ganjao,a prosjecnu cu tek utvrditi,mada gledao sam na stranici spritmonitor.de prosjecna je 6,3 stim da je neki lik ostvario i 5,2 :) ja racunam da ce s obzirom na moj stil voznje bit 6,sto je u principu litar i kap vise od dizela.
U uporedbi sa drugim koji su dolazili u obzir : vw golf 1.4 - 130 nm ali na 3800 obrtaja,slicno i astra 1.4 - 130 nm na 4000 (oba su 16 v) ali moram reci da je uzivo razlika drasticna,astra se skoro pa ne krece s mjesta,sto joj je bio jedan od minusa prilikom izbora,a oba trose puno vise u stvarnosti nego deklarisano.

@ snekooki - zasto da ga registrujem sada umjesto da sacekam 10-ak dana,taman za papire po banci itd i da prva reg bude 2012.Auto je sept.2011,ali kod eventualne preprodaje (jest da ne kalkulisem nikad na to,ali zasto da ne) moci cu ga komotno deklarisati kao 2012 godiste jer je 2-3 mjeseca bio u transportu i salonu.Ostalo,budem opisao poslije.

Auto rijeseno,sada je epizoda 2: kasko,alarm,mehanick(e) zastit(e) :)
Dobro si proshao ;-) . Jedan forumas je nedavno kupio Astru za 27000km. Bez da ulazim u neprevazidzenu diskusiju Astra vs Golf mislim da je bar sa ekonomske strane racunica jasna .Kada i ako odlucis prodati toga Golfa njegova cijena ce sigurno biti znatno veca od Astra a kad ih kupujes nove cijena ista.
Post Reply