Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
udrch
#1376 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Hajrović - Sudić za koju godinu će biti naš stoperski par..
- Obuca9
#1377 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Možeš li mi samo odgovoriti koliko si puta uživo gledao Torlaka?HarnagaHarnaga wrote:O pravopisu smo rekli sto smo imali iako ne razumjem ljudi kojima je pod PRVO da li je neko nesto pravilno napisao osim u slucaju da se ne moze razumjeti kontekst. Mislim da i ti i ja vladamo bosanskim jezikom u toj mjeri da smo razumljivi drugima a nijanse su u pitanju. Sto se Torlaka tice misljenja su nam razlicita, a takodje i jos vise kada je u pitanju Vule Trivunovic. Nikako mi nece biti jasno da je taj igrac cak i odigrao neku utakmicu za A reprezentaciju (kriv za poraz - a sta bi drugo). Da, i jos nesto - Torlak je za Krupinca Franko Barezi.hz__semir wrote:Prvo - po meni je klubski ispravno koliko i srbski, ali haj dobro...
Drugo - mene si citiro, dakle meni si se obraco
Trece - ja ni na jednog svog igraca (igraca mog Sarajeva) ne gledam sa predrasudama, svaki mi je podjednako drag (osim onih koji su prljali svoje tijelo pogresnim dresom), pa tako ni na njega. Torlak je igrac koji jos mnogo, ali mnogo mora uciti da postane najbolji stoper ove Lige, pa da zaigra u reprezentaciji. Igrac njegove visine mora biti dominantan u šesnaestercu, i protivničkom, a posebno svom, a Sarajevo najviše golova prima iz prekida i to većinom od igrača koje on čuva (hint: pogledaj drugi gol Laktaša, sve će ti biti jasno). A i u napadačkom segmentu, najmanje 20-30 puta je u ove dvije godine dobio loptu "na glavu", a dao je samo jedan gol glavom, dok je većina ostalih šuteva bila presmiješna. Neki drugi stoperi su znali biti bolji strijelci od napadaca zabijajuci golove glavom (primjera radi Krupinac je znao postici po 3 gola na jednoj utakmici, Zuka, Vule po 2, Milošević je često bio strijelac i u Sarajevu, pa kasnije i u Leotaru, sad u Slobodi). Dalje lik je prespor, ali bukvalno prespor, za ove naše Lige, a kamoli šta više. Ja ga ne smijem ni zamisliti u situaciji da čuva recimo Benzemu ili Mutua, kad ga nekakvi Slomići, Smajlovići i Čolići pretrčavaju ko od šale (Šaranovića da i ne spominjem). Također još nema iskustva igranja protiv pravih napadača, pa mu se desi da u Cluju najopasnijeg protivničkog igrača Conea čuva stojeći dva metra od njega, zbog čega i primamo gol...
Ima on i svojih kvaliteta, jak je u duelu, ne ispada puno u situacijama 1 na 1 (ne da se lako predriblati), zna fino zatvoriti drugog stopera/beka, ako ovaj napravi kiks i to sve govori da ima potencijala da postane dobar igrač, ali mu treba mnogo rada, sa pravim trenerom, koji će ga usmjeriti ka dobrom, recimo evo Mirza je bio stoper i to odlican, mogao bi mu on puno toga pokazati, pa da mozda za godinu-dvije zaista i zaigra u reprezentaciji.
U ovom trenutku, ako bi se vec pruzala šansa nekom igracu iz domace Lige, onda bi to morao biti Vule Trivunović, koji ako je u pola dobar kakav je bio dok je igrao za nas, ubjedljivo najbolji odbrambeni igrac ove Lige.
-
HarnagaHarnaga
#1378 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Mnogo vise nego bilo koji selektor sto gleda igraca prije ga pozove u reprezentaciju, te sve utakmice Sarajeva na TV. Po meni sasvim dovoljno da ocjenim njegove kvalitete posebno sto sam i sam tu poziciju igrao dugo godina. Necu reci da je Torlak sad spreman da uskoci i kako ti kazes zaustavi Mutua i Benzemu & Henrija, ali da bi mogao biti tu na sirem spisku - vala bi, narocito iz razloga sto se na njegovo mjesto pozivaju igraci bez perspektive koji ulaze u igru da bi njihov tim ukrao na vremenu...Pandza, Mravac, Damjanovic...mislis da su puno bolji od Torlaka i Cocalica?hz__semir wrote:
Možeš li mi samo odgovoriti koliko si puta uživo gledao Torlaka?
- Obuca9
#1379 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Damjanović nije stoper, Pandža se zove radi beka, tako da je jedini od tih koje si spomenuo Mravac stoper. Da li je bolji ili ne,ne mogu procjeniti jer sam ga gledao jednom ili dva put. Da je za nekog šireg spiska, jeste, ali ako je to spisak od 30-tak igrača, da je za prvih 20-tak, još nije. Naravno ti imaš svoje mišljenje (mada mi još nigdje nisi napisao na osnovu čega tvrdiš da je on za repke, osim što kažeš "mlad je i perspektivan"), ja imam svoje (koje sam ti naširoko objasnio, pri tome ti navodeći sve njegove dobre i loše strane).
-
HarnagaHarnaga
#1380 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Damjanovic je izmedju ostalog i stoper, to je igrao (dok je igrao) u Kajzerslauternu, Pandza je u karijeri jedino par puta kod Cire bio na beku, inace je klasicni centar half...Zasto Torlak? Dobro postavljanje, kontrolisanje prostora, pokrivanje drugog centarhalfa pa i bekova, jak u duelima kako na zemlji tako i u vazduhu. Nisam ga vidio da panici i napucava svaku loptu, smireno je iznese, preda...hz__semir wrote:Damjanović nije stoper, Pandža se zove radi beka, tako da je jedini od tih koje si spomenuo Mravac stoper. Da li je bolji ili ne,ne mogu procjeniti jer sam ga gledao jednom ili dva put. Da je za nekog šireg spiska, jeste, ali ako je to spisak od 30-tak igrača, da je za prvih 20-tak, još nije. Naravno ti imaš svoje mišljenje (mada mi još nigdje nisi napisao na osnovu čega tvrdiš da je on za repke, osim što kažeš "mlad je i perspektivan"), ja imam svoje (koje sam ti naširoko objasnio, pri tome ti navodeći sve njegove dobre i loše strane).
- Obuca9
#1381 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pa dobro to sam sve i ja isto rekao, a šta je sa lošim stranama? Šta je sa sporošću, očajnom igrom glavom, lošim čuvanjem napadača, to zanemaruješ? On ima dobrih strana, ima predispoziciju da postane dobar stoper, ali mora još mnogo raditi i još mnogo stvari popraviti (osim brzine, jer to je urođeno, ali kad igrač ima sve ostalo, na brzinu se može i zažmiriti, pod uslovom naravno da je u paru sa drugim stoperom, bržim). Dakle on prvo treba to savladati, pa zaigrati za repku, a ne obratno...HarnagaHarnaga wrote:Damjanovic je izmedju ostalog i stoper, to je igrao (dok je igrao) u Kajzerslauternu, Pandza je u karijeri jedino par puta kod Cire bio na beku, inace je klasicni centar half...Zasto Torlak? Dobro postavljanje, kontrolisanje prostora, pokrivanje drugog centarhalfa pa i bekova, jak u duelima kako na zemlji tako i u vazduhu. Nisam ga vidio da panici i napucava svaku loptu, smireno je iznese, preda...hz__semir wrote:Damjanović nije stoper, Pandža se zove radi beka, tako da je jedini od tih koje si spomenuo Mravac stoper. Da li je bolji ili ne,ne mogu procjeniti jer sam ga gledao jednom ili dva put. Da je za nekog šireg spiska, jeste, ali ako je to spisak od 30-tak igrača, da je za prvih 20-tak, još nije. Naravno ti imaš svoje mišljenje (mada mi još nigdje nisi napisao na osnovu čega tvrdiš da je on za repke, osim što kažeš "mlad je i perspektivan"), ja imam svoje (koje sam ti naširoko objasnio, pri tome ti navodeći sve njegove dobre i loše strane).
-
HarnagaHarnaga
#1382 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Mislim da preuvelicavas "lose strane". Torlak istina nije brzando vec prosjecne brzine za stopere. Lose cuvanje napadaca - mislis kao ono sto si pomenuo - bio je korak dalje od "Rumuna" pa smo primili gol, iako se svi sa kojima sam pricao slazu da je Torlak bio izvrstan u tim predkvalifikacijama za LS te sjajno cuvao naj bolje protivnicke napadace. Igru glavom bi mogao popraviti, ne zato sto je "ocajna", vec sto bi mu trebala biti jedna od naj vecih prednosti s'obzirom na visinu; realno to sada nije slucaj. Uostalom i jedan Dzeko je do skora imao slicnih problema u igri glavom pa sada udara ko Hrubes.hz__semir wrote:Pa dobro to sam sve i ja isto rekao, a šta je sa lošim stranama? Šta je sa sporošću, očajnom igrom glavom, lošim čuvanjem napadača, to zanemaruješ? On ima dobrih strana, ima predispoziciju da postane dobar stoper, ali mora još mnogo raditi i još mnogo stvari popraviti (osim brzine, jer to je urođeno, ali kad igrač ima sve ostalo, na brzinu se može i zažmiriti, pod uslovom naravno da je u paru sa drugim stoperom, bržim). Dakle on prvo treba to savladati, pa zaigrati za repku, a ne obratno...
- luckylaka
#1383 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Torlak i reprezentacija su ko nebo i zemlja.Mozda za repku do 17(ako nije ostario).Pa mi Torlaka i slicnih imamo u svakoj ekipi premijer lige.Ako mi ne mozemo naci nesto kvalitetnije od Torlaka onda se bolje drzati,,penzionera,,Muratovica,Rahimica ....
-
HarnagaHarnaga
#1384 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Cini mi se da sam s'tobom vec "diskutovao" o necemu i ostalo mi je u sjecanju da nisi imao pojma o onome o cemu je bila tema. Letimican pogled i povezivanje "cinjenica" kao sto su: Torlak....Rahimic....Muratovic...17 godina, govore mi da se nisi nista popravio i da bi vrijeme utroseno na tebe (za razliku od ovoga sa Semirom od koga se moze nesto i nauciti) bilo cisti gubitak. Tako da se "slazem" sa tobom samo da bi izbjegao dalju polemiku.luckylaka wrote:Torlak i reprezentacija su ko nebo i zemlja.Mozda za repku do 17(ako nije ostario).Pa mi Torlaka i slicnih imamo u svakoj ekipi premijer lige.Ako mi ne mozemo naci nesto kvalitetnije od Torlaka onda se bolje drzati,,penzionera,,Muratovica,Rahimica ....
- luckylaka
#1385 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Cini mi se da sam s'tobom vec "diskutovao" o necemu i ostalo mi je u sjecanju da nisi imao pojma o onome o cemu je bila tema. Letimican pogled i povezivanje "cinjenica" kao sto su: Torlak....Rahimic....Muratovic...17 godina, govore mi da se nisi nista popravio i da bi vrijeme utroseno na tebe (za razliku od ovoga sa Semirom od koga se moze nesto i nauciti) bilo cisti gubitak. Tako da se "slazem" sa tobom samo da bi izbjegao dalju polemiku.[/quoN Obracas se nekom.Dva prsta pliz.HarnagaHarnaga wrote:luckylaka wrote:Torlak i reprezentacija su ko nebo i zemlja.Mozda za repku do 17(ako nije ostario).Pa mi Torlaka i slicnih imamo u svakoj ekipi premijer lige.Ako mi ne mozemo naci nesto kvalitetnije od Torlaka onda se bolje drzati,,penzionera,,Muratovica,Rahimica ....
- luckylaka
#1386 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
A Torlakudrch wrote:Hajrović - Sudić za koju godinu će biti naš stoperski par..
-
Corola
#1387 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
I Torlak naravno,nece valjda kakvog iz Zelje.luckylaka wrote:A Torlakudrch wrote:Hajrović - Sudić za koju godinu će biti naš stoperski par..
-
Lutalica_sa
#1388 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ne znam narode sta vi mislite, ali Ciro je trebao ostati. Imam veliki respekt za Susica i stvarno je legenda BH fudbala, ali da li on stvarno moze uraditi bolji posao od Cire? Ipak Ciro nas je doveo skoro pa do svjetskog prvenstva, veliki je strucnjak (zna sta radi), veliki je motivator (malo ko danas ima tu osobinu)...ne znam, pravo sam skeptican po pitanju Susica. Imali smo Kodru, Hadzibegica, Muzurovica...niko nije dosao ni do baraza. Trebao je Ciro ostati i graditi ekipu barem jos jednu-dvije sezone.
Ne shvatajte ovo kao provokaciju, svako ima pravo na misljenje:)
- Obuca9
#1389 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Je li nas odveo na SP? Nije i zavrsena prica.Lutalica_sa wrote:Ne znam narode sta vi mislite, ali Ciro je trebao ostati. Imam veliki respekt za Susica i stvarno je legenda BH fudbala, ali da li on stvarno moze uraditi bolji posao od Cire? Ipak Ciro nas je doveo skoro pa do svjetskog prvenstva, veliki je strucnjak (zna sta radi), veliki je motivator (malo ko danas ima tu osobinu)...ne znam, pravo sam skeptican po pitanju Susica. Imali smo Kodru, Hadzibegica, Muzurovica...niko nije dosao ni do baraza. Trebao je Ciro ostati i graditi ekipu barem jos jednu-dvije sezone.
To skoro, ne skoro, to sad možeš bajke bacati do sutra. Doveo nas je i Baka skoro pa šta. Ima i Pape priliku da nas odvede, ako odvede odlicno, ako ne, doviđenja, ima drugi.
-
Lutalica_sa
#1390 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Tipicni primjer ogranicenosti!hz__semir wrote:Je li nas odveo na SP? Nije i zavrsena prica.Lutalica_sa wrote:Ne znam narode sta vi mislite, ali Ciro je trebao ostati. Imam veliki respekt za Susica i stvarno je legenda BH fudbala, ali da li on stvarno moze uraditi bolji posao od Cire? Ipak Ciro nas je doveo skoro pa do svjetskog prvenstva, veliki je strucnjak (zna sta radi), veliki je motivator (malo ko danas ima tu osobinu)...ne znam, pravo sam skeptican po pitanju Susica. Imali smo Kodru, Hadzibegica, Muzurovica...niko nije dosao ni do baraza. Trebao je Ciro ostati i graditi ekipu barem jos jednu-dvije sezone.
To skoro, ne skoro, to sad možeš bajke bacati do sutra. Doveo nas je i Baka skoro pa šta. Ima i Pape priliku da nas odvede, ako odvede odlicno, ako ne, doviđenja, ima drugi.
- Obuca9
#1391 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ograničen si ti koji ocjenjuješ Sušića prije nego što je i počeo svoj rad.Lutalica_sa wrote:Tipicni primjer ogranicenosti!hz__semir wrote:Je li nas odveo na SP? Nije i zavrsena prica.Lutalica_sa wrote:Ne znam narode sta vi mislite, ali Ciro je trebao ostati. Imam veliki respekt za Susica i stvarno je legenda BH fudbala, ali da li on stvarno moze uraditi bolji posao od Cire? Ipak Ciro nas je doveo skoro pa do svjetskog prvenstva, veliki je strucnjak (zna sta radi), veliki je motivator (malo ko danas ima tu osobinu)...ne znam, pravo sam skeptican po pitanju Susica. Imali smo Kodru, Hadzibegica, Muzurovica...niko nije dosao ni do baraza. Trebao je Ciro ostati i graditi ekipu barem jos jednu-dvije sezone.
A da i ne govorim koliko si ograničen samim time što spominješ Kodru kao nekoga ko nije napravio uspjeh i doveo repku do baraža hahahahahahahahah Nema veze jel'de što Kodro nije stigao ni početi kvalifikacije, ali je on loš, za razliku od svemogućeg Ćire...
I dobro si vala reko "svako ima pravo na mišljenje", pa i budale. Ništa lično
-
Lutalica_sa
#1392 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Je li nas odveo na SP? Nije i zavrsena prica.
To skoro, ne skoro, to sad možeš bajke bacati do sutra. Doveo nas je i Baka skoro pa šta. Ima i Pape priliku da nas odvede, ako odvede odlicno, ako ne, doviđenja, ima drugi.[/quote]
Tipicni primjer ogranicenosti!
[/quote]
Ograničen si ti koji ocjenjuješ Sušića prije nego što je i počeo svoj rad.
A da i ne govorim koliko si ograničen samim time što spominješ Kodru kao nekoga ko nije napravio uspjeh i doveo repku do baraža hahahahahahahahah Nema veze jel'de što Kodro nije stigao ni početi kvalifikacije, ali je on loš, za razliku od svemogućeg Ćire...
[/quote]
I francuskom treneru su davane sanse nekoliko puta. Ako neko jednu godinu zakaze, to ne znaci da mora da mu se otkaz da. Repka se gradi, to je proces. Nigdje necemo stici ako budemo mijenjali selektore svaku godinu.
A ti legendo si jedan obicni mali smoto, zadojen HZ-om i cinjenicom da je Susic igrao za FKS pa ovdje prosipas neke nebuloze, profesionalizam i znanje o nogometu:)
PS Vjeruj, nece uraditi bolji posao od Cire:) NISTA LICNO
To skoro, ne skoro, to sad možeš bajke bacati do sutra. Doveo nas je i Baka skoro pa šta. Ima i Pape priliku da nas odvede, ako odvede odlicno, ako ne, doviđenja, ima drugi.[/quote]
Tipicni primjer ogranicenosti!
Ograničen si ti koji ocjenjuješ Sušića prije nego što je i počeo svoj rad.
I francuskom treneru su davane sanse nekoliko puta. Ako neko jednu godinu zakaze, to ne znaci da mora da mu se otkaz da. Repka se gradi, to je proces. Nigdje necemo stici ako budemo mijenjali selektore svaku godinu.
A ti legendo si jedan obicni mali smoto, zadojen HZ-om i cinjenicom da je Susic igrao za FKS pa ovdje prosipas neke nebuloze, profesionalizam i znanje o nogometu:)
- Obuca9
#1393 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
I je li napravio posao taj francuski trener? Samo se sve više i više bruka...Lutalica_sa wrote: I francuskom treneru su davane sanse nekoliko puta. Ako neko jednu godinu zakaze, to ne znaci da mora da mu se otkaz da. Repka se gradi, to je proces. Nigdje necemo stici ako budemo mijenjali selektore svaku godinu.
I čuj ti od čovjeka kojem je 75 godina očekuješ da učestvuje u višegodišnjem stvaranju tima
To "smoto" i "ograničen" ostavi za kuće, to ionako govori samo o tebi, a ne o meni. Osim ako me možda znaš lično, pa možeš donositi zaključke o meni, ko sam i kakav sam. Ni ja tebi nisam ništa rekao poslije tvog prvog posta, pa ne vidim tvoju potrebu za vrijeđanjem.
A što se tiče činjenice da je Pape igrao za Sarajevo, to nije razlog zašto mu dajem podršku, prelistaj malo temu, pa ćeš vidjeti da ima i mnogo navijača drugih timova, čak i košpicara, koji mu također daju bezrezervnu podršku, a to sve jer čovjek je počeo svoj posao da radi na najbolji mogući način, te da radi ono što Ćiri nikad nije ni palo napamet da uradi:
- Otpilio je sve menadžere i menadžerčiće
- Otpilio kvazi-novinare
- Pobjedio ekipu koja je među top 30 na FIFA-inoj listi
- Redovno obilazi aktuelne reprezentativce (Džeko, Miske, Pjanić, Spahić, Ibišević, Salihović, Ibričić, Pandža, Mravac...)
- Trudi se da razgovara sa svim potencijalnim reprezentativcima (Papac, Sudić...) i to ne kao što je tvoj idol radio (pročitaj Papcev intervju vezan za njegov razgovor s Ćirom, sve će ti biti jasno).
Prema tome, ne vidim razlog zašto ga se toliko kritikuje i zašto se toliko pokazuje nepovjerenje prema njemu. Ćiro je imao svoju priliku, nije je iskoristio, idemo dalje. Pape je sad dobio, ako se ne uspije plasirati na EP ja ću prvi reći da treba otići, jer je sa ovakvim timom u ovakvoj grupi, sve ispod drugog mjesta i plasmana u baraž neuspjeh.
- Bosanski_kralj
#1394 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Mislim da od svih dosadašnjih selektora Pape radi najprofesionalnije. Nadam se da će nastaviti tako i da neće biti više nekih čudinih izjava.
- winabike
#1395 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pape za sadaBosanski_kralj wrote:Mislim da od svih dosadašnjih selektora Pape radi najprofesionalnije. Nadam se da će nastaviti tako i da neće biti više nekih čudinih izjava.
Mikado, među rajom poznat i kao Ćiro...
Dakle, Mikado cirkusant: OUT, ne ponovio nam se više.
Pape ima šansu, i volio bih da je iskoristi. Svojim stavom pokazuje da neće dozvoliti da se od reprezentacije pravi cirkuska šatra, svima ulijeva pouzdanje i ozbiljnost, i to je ono što nam treba. A ako je i Ivica Osim rekao da je Pape trenutno najbolji izbor, ne znam zašto ovdje pojedini namjerno pokušavaju da mu podmetnu balvane pod noge dok se još nije ni počelo... Sramota, i više govori o tim ljudima, nego o Papetu.
PS. Ne navijam za Torpedo ni pod razno, čak što više, nerviraju me ali ono pravo
- neo7
#1396 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
koliko su istinite price da ce priprem reprezentacije za prijateljske utakmice biti odrzane u Zavidovicima ?
- zecko_kupuz
#1397 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Hajde sad, šta se zafrkavate.
Ovdje se jasno može vidjeti ko je toliko nestrpljiv da ne može dočekati iduću utakmicu - naravno, likovi koji već sada uveliko kritikuju Sušića.
-
Lutalica_sa
#1398 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
hz__semir wrote:I je li napravio posao taj francuski trener? Samo se sve više i više bruka...Lutalica_sa wrote: I francuskom treneru su davane sanse nekoliko puta. Ako neko jednu godinu zakaze, to ne znaci da mora da mu se otkaz da. Repka se gradi, to je proces. Nigdje necemo stici ako budemo mijenjali selektore svaku godinu.
I čuj ti od čovjeka kojem je 75 godina očekuješ da učestvuje u višegodišnjem stvaranju tima![]()
To "smoto" i "ograničen" ostavi za kuće, to ionako govori samo o tebi, a ne o meni. Osim ako me možda znaš lično, pa možeš donositi zaključke o meni, ko sam i kakav sam. Ni ja tebi nisam ništa rekao poslije tvog prvog posta, pa ne vidim tvoju potrebu za vrijeđ
A što se tiče činjenice da je Pape igrao za Sarajevo, to nije razlog zašto mu dajem podršku, prelistaj malo temu, pa ćeš vidjeti da ima i mnogo navijača drugih timova, čak i košpicara, koji mu također daju bezrezervnu podršku, a to sve jer čovjek je počeo svoj posao da radi na najbolji mogući način, te da radi ono što Ćiri nikad nije ni palo napamet da uradi:
- Otpilio je sve menadžere i menadžerčiće
- Otpilio kvazi-novinare
- Pobjedio ekipu koja je među top 30 na FIFA-inoj listi
- Redovno obilazi aktuelne reprezentativce (Džeko, Miske, Pjanić, Spahić, Ibišević, Salihović, Ibričić, Pandža, Mravac...)
- Trudi se da razgovara sa svim potencijalnim reprezentativcima (Papac, Sudić...) i to ne kao što je tvoj idol radio (pročitaj Papcev intervju vezan za njegov razgovor s Ćirom, sve će ti biti jasno).
Prema tome, ne vidim razlog zašto ga se toliko kritikuje i zašto se toliko pokazuje nepovjerenje prema njemu. Ćiro je imao svoju priliku, nije je iskoristio, idemo dalje. Pape je sad dobio, ako se ne uspije plasirati na EP ja ću prvi reći da treba otići, jer je sa ovakvim timom u ovakvoj grupi, sve ispod drugog mjesta i plasmana u baraž neuspjeh.
Otpilio koga? Mozda si ti materijal za selektora?
Nas problem je da za selektore postavljamo bilo koga ko ima nekakvu fudbalsku proslost. Koji je to veci trenerski uspjeh Susica? Sta je on osvojio? Ipak Ciro je bio treci na prvenstvu sa Hrvatskom:)
Da se razumijemo, za mene je Ciro supak, ali je definitivno veliki profesionalac u fudbalu,veci od Safeta:)
-
LSD
#1399 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sušić je vec sad pokazao da je veci profesionalac od Ćire (a nije dosad vodio niti jednu kvalifikacionu utakmicu) bar po dosad viđenom i ucinjenom.
Prvo , podigao je guzove (za razliku od Ćire i njegovog zamjenika Sredojevića) pa obilazi po evropi naše igrace,gleda ih uživo njihove nastupe i prati njihovu forumu na licu mjesta.
Drugo , odjebao je raznorazne menagere koji su oblijetali oko reprezentacije kao lešinari i koristili reprezentaciju kao pijacnu tezgu za prodavanje svojih pulena.
Trece , odjebao je i polupismene novinare,dupeuvlakace koji bi prodali i mater rođenu za jedan besplatan put sa selekcijom...koji su u stanju jedan dan pjevati "Druže Ćiro mi ti se kunema" a vec sutra tog istog Ćiru sahranjivati zbog poraza u baražu...hirurški je odstranio novinare i sav taj njihov seljakluk koji je pritiskao naše reprezentativce...veliko zlo je otjerao od selekcije i to mu možda dosad i je najveci plus
Cetvrto , sam sebe ne dovodi u kontradikcije svojim izjavama (kao što je to radio njegov prethodnik koji je vrlo cesto sam sebe pobijao sa izjavama i koji je redovno davao bombasticne izjave tipa J... majku tim Estoncima, izjave koji prijaju širokim masama koje se primaju na to)
Ne koketira ko jeftina prostitutka sa novinarima , ne snima reklame, niti se pojavljuje na reality showu , niti od sebe pravi cirkusanta...Vec se bavi fudbalom , onim što najbolje zna, što ga je proslavilo i zašta je na kraju i placen i doveden - da bude fudbalski selektor.
Prvo , podigao je guzove (za razliku od Ćire i njegovog zamjenika Sredojevića) pa obilazi po evropi naše igrace,gleda ih uživo njihove nastupe i prati njihovu forumu na licu mjesta.
Drugo , odjebao je raznorazne menagere koji su oblijetali oko reprezentacije kao lešinari i koristili reprezentaciju kao pijacnu tezgu za prodavanje svojih pulena.
Trece , odjebao je i polupismene novinare,dupeuvlakace koji bi prodali i mater rođenu za jedan besplatan put sa selekcijom...koji su u stanju jedan dan pjevati "Druže Ćiro mi ti se kunema" a vec sutra tog istog Ćiru sahranjivati zbog poraza u baražu...hirurški je odstranio novinare i sav taj njihov seljakluk koji je pritiskao naše reprezentativce...veliko zlo je otjerao od selekcije i to mu možda dosad i je najveci plus
Cetvrto , sam sebe ne dovodi u kontradikcije svojim izjavama (kao što je to radio njegov prethodnik koji je vrlo cesto sam sebe pobijao sa izjavama i koji je redovno davao bombasticne izjave tipa J... majku tim Estoncima, izjave koji prijaju širokim masama koje se primaju na to)
Ne koketira ko jeftina prostitutka sa novinarima , ne snima reklame, niti se pojavljuje na reality showu , niti od sebe pravi cirkusanta...Vec se bavi fudbalom , onim što najbolje zna, što ga je proslavilo i zašta je na kraju i placen i doveden - da bude fudbalski selektor.
Last edited by LSD on 09/04/2010 00:19, edited 1 time in total.
- Edin H.
#1400 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kao prvo cirkus nije poceo u Portugalu, nego u Belgiji, pa se nastavio u Estoniji.winabike wrote:Pape za sadaBosanski_kralj wrote:Mislim da od svih dosadašnjih selektora Pape radi najprofesionalnije. Nadam se da će nastaviti tako i da neće biti više nekih čudinih izjava.![]()
Mikado, među rajom poznat i kao Ćiro...![]()
Ko je bio u Portugalu, zna na šta mislim. Reprezenativci u hotelu nisu imali mjesto za proći koliko je nekih head-and-shoulders likova tu "sjedilo i kafenisalo s momcima", a Ćiro napaljuje te iste likove riječima "Hebaćemo im mater!"
Dakle, Mikado cirkusant: OUT, ne ponovio nam se više.
Pape ima šansu, i volio bih da je iskoristi. Svojim stavom pokazuje da neće dozvoliti da se od reprezentacije pravi cirkuska šatra, svima ulijeva pouzdanje i ozbiljnost, i to je ono što nam treba. A ako je i Ivica Osim rekao da je Pape trenutno najbolji izbor, ne znam zašto ovdje pojedini namjerno pokušavaju da mu podmetnu balvane pod noge dok se još nije ni počelo... Sramota, i više govori o tim ljudima, nego o Papetu.
PS. Ne navijam za Torpedo ni pod razno, čak što više, nerviraju me ali ono pravo
Znam o cemu govorim, jer sam u Belgiji bio u istom hotelu sa nasim timom, a u Estoniji sam isao da se nadjem sa prijateljima koji su bili u istom hotelu sa njima.
Interesantno je da se tada niste bunili, posto smo te utakmice dobili.
Najveci cirkus je naravno bio u Portugalu, ali iskljucivo krivicom naseg Saveza, koji nije na vrijeme organizovao distribuciju ulaznica, nego pozvao raju u hotel da preuzmu ulaznice. E sada kada se tamo jos pojave i navijaci tipa, navijam za nas kada dobijamo utakmice, ali mi je najvaznije da se slikam sa Dzekom i ostalima kojima ne znam ni imena i postavim slike na Facebook sta je drugo bilo za ocekivati.
Premda taj cirkus niko ne moze podrzavati, u nasoj suludoj situaciji to i nije tako lose. Prvenstveno sto je to bila jedinstvena prilika da se iz prve ruke vidi sta ti smradovi iz Saveza rade sa raznoraznim mesetarima, svakojakim menadzerima, politicarima cije zadovoljstvo pracenja fudbalskih utakmica placaju poreski obveznici, kao i naravno novinari poltroni bez svojega ja, koji rade za kokuzne, pristrasne redakcije koje izbjegavaju da im plate razumne plate i troskove, te od njih stvaraju lutke u rukama Saveza.
Naravno da su Munja & co. skontali (konacno) da im je bolje da se ove petljavine odvijaju iza zatvorenih vrata, ako nista nece biti blebetanja po forumima o onome sta se desava, a sada bih ja trebao da se divim Papetu na njegovoj mudrosti.