Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Diego10

#1376 Re: štene povraća

Post by Diego10 »

Ja imam jako lose iskustvo...uzeo sam stene u Fis Vitezu. Bio je jako sitan za svoju dob. Tada je imao oko 2 mjeseca. Prvih par dana je sve bilo ok ali je onda poceo da povraca. Nosio sam ga kod veterinara i ustanovili su stenecak. Nakon par dana je uginuo. Ne zelim da te prepadam ali posto mi je to iskustvo jako lose savjetujem ti da odmah odes kod veterinara. Sada imam psa i njega sam nosio na Veterinarski Fakultet u Sa na vakcinu. Ne vjerujem vise nikome od ovih 'veterinara'...vakcinama je obicno prosao rok, oni znaju samo goveda da lijece...mozda pretjerujem ali sam ogorcen na njih. 061-161-390 Ovo je broj gospodje Selme. Radi na Veterinarskom pa je pozovi, objasni joj situaciju, ona ce te najbolje uputiti sta dalje. I javi nam kako se sve odvija. Pozdrav!!
cecka

#1377 Re: štene povraća

Post by cecka »

Nazvat cu je danas. >Stene sam kupila od gospodina koji je inace kinoloski sudija, i kada sma mu rekla da je stene prvi put povratilo, od tada je stalno zvao da pita kako je i ako bilo sta bude da ga nazovem, znaci ne bi trebalo biti problema sa te strane. Vodila sam ga u Domaljevac u kliniku za pse i primio je vakcinu, pregledana mu je stolica i sve sto je potrebno je uradjeno, gotovo cijela Tuzla vodi svoje pse kod njega, bas iz tog razloga sto je strucan, sto posjeduje vrhunsku opremu i svi su zadovoljni njegovim radom, sto je specijalista za pse a ne za krave i takve zivotinje :) jer upravo i moj zec je uginuo jer sam ga vodila kod tih "veterinara" za krave :( ali u svakom slucaju nazvat cu danas i vidjeti sta misli i ta gospodja.
cecka

#1378 Re: štene povraća

Post by cecka »

I da, stene je jako, napredno za svoju dob. svi koji su ga vidjeli a razumiju se u pse, rekli su da je divan i napredan :)
Janjicar

#1379 Re: štene povraća

Post by Janjicar »

Zavisi od psa do psa
Veternirar mi je jednom prilikom rekAo da neki psi povracaju gliste a neki izbacuju kroz stolicu
Takodje pas kada jede travu i nakon nekog vremena zna povratiti malo bijelog sadrzaja (slicno nasoj dvije-tri pljuvacke)
ice2cube

#1380 Re: štene povraća

Post by ice2cube »

Bice dobro akoBogda.
Imao sam i ja psa dva mjeseca, bio je k'o mali medo, nazalost nema ga vise.
alabai

#1381 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by alabai »

Scalibor ogrlice imate i u vet .ambulanti u blizini trznog centra Tom u Lukavici, blizu dobrinje 2, i kosta 24 km za male pse a 30 za velike...ambuklanta je u prostoru gdje je ranije bio pet shop "Moj ljubimac"...
vakcinacija protiv zaraznih bolesti je 15, a protiv bjesnila 10 km...
jaca-maca

#1382 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by jaca-maca »

alabai wrote:Scalibor ogrlice imate i u vet .ambulanti u blizini trznog centra Tom u Lukavici, blizu dobrinje 2, i kosta 24 km za male pse a 30 za velike...ambuklanta je u prostoru gdje je ranije bio pet shop "Moj ljubimac"...
samo 10 i 15 KM????? :-)
Friesian

#1383 Re: štene povraća

Post by Friesian »

ako se pas dobro ponasa i ima ocuvan apetit ne bi trebalo biti nista oko cega bi se zabrinula.. postoji mogucnost da je to samo reakcija na vakcinu jer neki psi reaguju tako, neki dobiju proliv, neki imaju kratkotrajnu povisenu temperaturu, neki su apaticni a veci broj opet nista od navedenog.. ipak nije na odmet da ga neko pregleda jer je nezahvalno ovako ista zakljucivati..
sretno :)
Janjicar

#1384 Re: štene povraća

Post by Janjicar »

U svakom slucaju obavijesti nas ;)
alabai

#1385 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by alabai »

da, to su cijene, vjerovatno su snižene jer je ambulanta relativno nova a u vakcine ne treba sumnjati jer su iste kao i svuda..na svakoj vakcini piše rok trajanja pa tako ne treba sumnjati u kvalitet i ispravnost iste ;)
tržište se širi, konkurencija je veća pa tako ne treba da čudi ako je nešto jeftinije nego inače,a kvalitet ostane isti, što je priznaćemo rijetkost kod nas :-)
Ssana

#1386 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Ssana »

Hej ljudi treba mi savjet. Prije par dana sam uvela u dvorište uličnog mladog cuku (ženka) koji je bio u mojoj ulici mjesec dana. Bilo je problema sa komšijama pa smo je uzeli (pisala sam o tome na temi udomljavanja). Treba mi savjet kako da je naučim da ne ide na ruke. Mala ima fiksaciju na ruke, stalno traži šake da grize (ne ujeda!! već se igra) i povlači pa ne znamo kako da je odviknemo od toga... Čim nas vidi pomahnita od sreće i odmah počne skakati ne bi li uzela ruku u njušku... Kada se igramo sa njom ona potrči sa lopticom par puta i onda joj ruke ponovo privuku pažnju :/
Begovica

#1387 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Begovica »

jaca-maca wrote:
alabai wrote:Scalibor ogrlice imate i u vet .ambulanti u blizini trznog centra Tom u Lukavici, blizu dobrinje 2, i kosta 24 km za male pse a 30 za velike...ambuklanta je u prostoru gdje je ranije bio pet shop "Moj ljubimac"...
Pa koliko ti placas vakcine? Meni Amar godinama naplacuje isto toliko za moje dvije zvjere. Ja sam mislila da je to cijena, svugdje ista.
Begovica

#1388 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Begovica »

Pitanje za sretnike sa dvije pasje gu*ice :)

ima li neko da koristi ogrlice (protiv krpelja i ostalih malih gadova), jer moje zvjere se često grizu dok se igraju, i ližu naravno, tako da sam do sad koristila samo frontline. Jednom sam prije par godina stavila one ogrlice obične, bile su u komadićima, samljevene u roku od sata. Međutim, frontline više ne djeluje nikako i moram nešto drugo pokušati, a puno mi je 50-60 maraka dati za taj Scalibur na primjer, izgrickaće, i još se mogu otrovati, a negdje sam pročitala i da im dlaku ošteti po vratu?
jaca-maca

#1389 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by jaca-maca »

Begovica wrote:
jaca-maca wrote:
Pa koliko ti placas vakcine? Meni Amar godinama naplacuje isto toliko za moje dvije zvjere. Ja sam mislila da je to cijena, svugdje ista.
25 KM valjda haha :lol:
Mozda veterinar daje dvije pa ispadne 25 KM :lol: :lol: :lol:
jaca-maca

#1390 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by jaca-maca »

Begovica wrote:Pitanje za sretnike sa dvije pasje gu*ice :)

ima li neko da koristi ogrlice (protiv krpelja i ostalih malih gadova), jer moje zvjere se često grizu dok se igraju, i ližu naravno, tako da sam do sad koristila samo frontline. Jednom sam prije par godina stavila one ogrlice obične, bile su u komadićima, samljevene u roku od sata. Međutim, frontline više ne djeluje nikako i moram nešto drugo pokušati, a puno mi je 50-60 maraka dati za taj Scalibur na primjer, izgrickaće, i još se mogu otrovati, a negdje sam pročitala i da im dlaku ošteti po vratu?
Ja koristim Stronghold, slicno Frontline-u samo bolje, a slicna je i cijena.
Scalibor koristim takodje, mala ogrlica je 25 KM a velika 29 KM, ali traje 6-7 mjeseci, ja sam zadovoljna.
alica.k

#1391 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by alica.k »

Ljudi, gdje mogu kupiti onu tabletu za parazite, jel se ono zove prazinon? Sad sam upravo skontala da nam vet to nije dao kad smo bili na vakcini, a obicno nam da....da se vratim kod njega (radje ne bih, rekao mi je da cukama stavljam niveu u usi :-) da prodje infekcija na sta se amar ibretio sat veemena...)?
Begovica

#1392 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Begovica »

25 KM valjda haha :lol:
Mozda veterinar daje dvije pa ispadne 25 KM :lol: :lol: :lol:[/quote]

Ne draga, za dva psa je 50 naravno..
Cholina_Lokica

#1393 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

alica.k wrote:Ljudi, gdje mogu kupiti onu tabletu za parazite, jel se ono zove prazinon? Sad sam upravo skontala da nam vet to nije dao kad smo bili na vakcini, a obicno nam da....da se vratim kod njega (radje ne bih, rekao mi je da cukama stavljam niveu u usi :-) da prodje infekcija na sta se amar ibretio sat veemena...)?
U apoteci na Stupu
alica.k

#1394 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by alica.k »

fala lokice :D
mala_mery

#1395 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by mala_mery »

jaca-maca wrote:
Begovica wrote:Pitanje za sretnike sa dvije pasje gu*ice :)

Ja koristim Stronghold, slicno Frontline-u samo bolje, a slicna je i cijena.
Scalibor koristim takodje, mala ogrlica je 25 KM a velika 29 KM, ali traje 6-7 mjeseci, ja sam zadovoljna.
Begovice, Scalibor ti je jeftiniji od bilo kojeg drugog sredstva, ako uzmes da djeluje 6-7 mjeseci.
Ne mogu izgrickati ogrlicu ako im je na vratu :) a i nešteti dlaci, istina može pas biti alergican, zbog predostrožnosti izbriši Scalibor suhom krpom prije nego ga stavis na psa. Ako se stajanjem nakupilo na površinu previše aktivne supstance, skinices je, a samim tim je manja pojava alergiskih reakcija.

http://www.scalibor.com/home.asp
saga

#1396 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by saga »

Joj ljudi, ja neki dan razmisšljala u kupovini te ogrlice, a sad se sjetih da mi pas ima neki kao veliki ben na vratu, ne baš tačno gdje je ogrlica, malo iznad... ali svejedno u blizini. Ona to vazda raščeše, a ja jedino mogu jodom povremeno namazat i to je to. Sve u svemu tu je konstantno rana. Pretpostavljam da rana ne bi smjela da dođe u dodir s tom ogrlicom?
Sheytanela

#1397 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Sheytanela »

Znate li do kad radi veterina za preglede radnim danima???
lasko

#1398 Re: štene povraća

Post by lasko »

Koja je rasa steneta ?I koliko ste ga platili ako nije tajna ......
Pasiflora

#1399 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Pasiflora »

saga wrote:Joj ljudi, ja neki dan razmisšljala u kupovini te ogrlice, a sad se sjetih da mi pas ima neki kao veliki ben na vratu, ne baš tačno gdje je ogrlica, malo iznad... ali svejedno u blizini. Ona to vazda raščeše, a ja jedino mogu jodom povremeno namazat i to je to. Sve u svemu tu je konstantno rana. Pretpostavljam da rana ne bi smjela da dođe u dodir s tom ogrlicom?
NI U KOM slucaju, vjeruj mi.
Sheytanela wrote:Znate li do kad radi veterina za preglede radnim danima???
Nazovi pa pitaj.
Eminn1

#1400 Vakcinisanje steneta i sve ostalo

Post by Eminn1 »

Posto ovdje ima i previse osoba koje se razumiju u stenad pa da li bi neko znao da mi objasni kada se vakcinise stene,to jeste dobicu stene za par dana nece imati ni mjesec dana pa treba da se vakcinise ali sam isto tako nesto nacuo da treba neka vakcina ili sta vec protiv stenecka ili kako vec,pa da se tek onda vakcinise.Sa koliko se daju vakcine i kako to ide ako neko zna bio bi mu zahvalan da napise sta i kako
Post Reply