MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Moderator: anex
- Chischo
#1376 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Odgovorio ti je sa pauzom jer su obadvojica mjerili i onda upisuju prosjecnu vrijednost, pa dok su sracunali... Ja sam pratio sa stopericom na mobitelu trcanje i mjerili su dobro. Druga stvar je sto se trcalo po lokvama i pljusku, i vjerovatno si tu izgubio tu sekundu, dvije... kao i ja sto sam na suhom trcao oko 14 a tamo 15,5...
Na kuperovom testu, ti si navodno stao na 2500 metara sto je 100 metara iza startne crte, mogao je biti u dilemi samo jesi li trcao 2500 ili 2100...
Da su mene tako ocigledno zakinuli napravio bi scenu, po cijenu prekrsajne prijave i morali bi me iznjet sa stadiona...
Na kuperovom testu, ti si navodno stao na 2500 metara sto je 100 metara iza startne crte, mogao je biti u dilemi samo jesi li trcao 2500 ili 2100...
Da su mene tako ocigledno zakinuli napravio bi scenu, po cijenu prekrsajne prijave i morali bi me iznjet sa stadiona...
-
Sid the sloth
#1377 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
.
Last edited by Sid the sloth on 12/04/2017 10:26, edited 1 time in total.
-
hopeandfate
#1378 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Ja sam bila u drugoj grupi na testiranju i nisam vidjela ovakve stvari. Cinjenica je da se pojedincima dodavao po koji metar i po koji sklek vise, ali nisam vidjela niko da je sabotiran. Cak su gotovo svima priznate i neke nepravilno izvedene vjezbe.
Osim toga, upoznala sam momka koji vec godinama konkurise na ovakve i slicne konkurse, po svim kantonima (bas odlucan da postane policajac
). On kaze da uvijek ima puno stela, ali i da UVIJEK par najboljih prodje.
Takodje mi je rekao, da nije tacno sto ljudi pricaju da se nekome namjerno oduzimaju bodovi. Mada, svi bivamo osteceni ukoliko se nekome dodaju, ali nisam sigurna da su ovakve price istina, vec samo odraz nezadovoljstva i frustracije.
Ljudi se tako lako daju demoralisati, ko je spreman i misli da zasluzuje sansu u MUP-u, imat ce ponovo priliku u augustu.
Ukoliko sada ne prodjem, sigurno spremnija cu biti u augustu.
Osim toga, upoznala sam momka koji vec godinama konkurise na ovakve i slicne konkurse, po svim kantonima (bas odlucan da postane policajac
Takodje mi je rekao, da nije tacno sto ljudi pricaju da se nekome namjerno oduzimaju bodovi. Mada, svi bivamo osteceni ukoliko se nekome dodaju, ali nisam sigurna da su ovakve price istina, vec samo odraz nezadovoljstva i frustracije.
Ljudi se tako lako daju demoralisati, ko je spreman i misli da zasluzuje sansu u MUP-u, imat ce ponovo priliku u augustu.
-
hopeandfate
#1379 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Nisam zavrsila tehnicki fakultet, na moju veliku zalost (sada bih birala drugacije), ali pokusaj da se obezvrijede ljudi sa ETF je smjesan. Ti ljudi zaista zasluzuju nase duboko stovanje, njih zaista nema na birou...kao svih poznavalaca struke sa tehnickih fakulteta.
Jos ukoliko dobro vladaju strukom, naravno, da se ne boje stela jer su ovi u situaciji da biraju, a ne mole Boga da upadnu na neki propali konkurs...
Rado bih mjenjala Master ekonomije ako ste za?!
Jos ukoliko dobro vladaju strukom, naravno, da se ne boje stela jer su ovi u situaciji da biraju, a ne mole Boga da upadnu na neki propali konkurs...
Rado bih mjenjala Master ekonomije ako ste za?!
-
anonimus0007
#1380 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
nije zbog toga, nego zbog toga što na njihova mjesta mogu samo oni, dok na mjesta kriminalista mogu i obućari. također, i ako se neko uvali na njihovo mjesto nesposobnost se vrlo brzo pokaže. dok se u obrnutom slučaju nepostobnost pokazuju policijske statistike koje su frizirane, da ne kažem lažne. eto zato. a zato nam je i situacija u državi kakva jeste. kriminalne aktivnosti su postale privredna grana.Sid the sloth wrote:Dokaz, primjer, nesto?factor_xxx wrote:Elektro tehnički fakultet producira nepismene kadrove u društvenom segmentu. Ništa posebno da se imaš pohvaliti čime. To je nešto kao inžinjer šumarstva, nedvojbeno dobri u svojoj struci, ali u ostalim segmentima "talaboza".
Garantujem da su ljudi sa ETF-a u SVEMU bolji od vas sa Kriminalistike, osim u vasoj struci. Zbog toga ljudi sa ETF-a nadju posao prije nego sto zavrse fax i ne moraju kukati o nepravilnostima na konkursima, a ti tvrdis da ste bolji na neki nacin, ja ne mogu da se sjetim bilo cega u cemu ste vi sa Kriminalistike sposobniji od ljudi sa ETF-a. Samo jedan primjer, molit cu?
ovakvo društvo i ne zaslužuje bolje.
-
anonimus0007
#1381 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
i šta bi bio zaključak? da svako treba da radi tuđi posao? da se trebamo pomiriti sa takvim stanjem? da je to put u progres?Alfons Kauders wrote:Hebo ti drzavu u kojoj je najjaca tema na ekonomskom podforumu najjaceg portala o nekakvom konkursu za zaposljavanje u MUP-u...Stele naravno ima, pa sta mislite otkud na ulici drotovi sa po tri slaufa i 120 kila?
![]()
Samo ne kontam otkud ovoliko vrijedjanja i pljuvanja, i to od ljudi koji toboze brane struku. U policiji rade desetine hiljada ljudi - ne mogu biti svi kriminalisti, cak ni inspektori. Licno poznajem inspektora sa ekonomskim faksom, sasvim slucajno se zaposlio i radi ko zmaj - jer radi privredni kriminal. Takodjer poznajem informaticara, zahvaljujuci kojim su se iza resetaka nalazila djecurlija koja odradjuju kretine kartice i bankomate, a bogami i poneki pedofil. Ako frisak diplomac kriminalistike raspolaze takvim znanjem, onda ne treba aplicirati u Sarajevu, jer moze dobiti posao bilo gdje na svijetu.
Poznajem naravno i kriminalista, jedan od najboljih jarana je daaaavno zavrsio (ne sjecam se tacno kad, upisao je iza rata). Gle cuda, covjek ne radi u struci. Ne radim doduse ni ja. Ni moj buraz, ni haman pola ljudi koje poznajem.
Samo sto se ti ljudi ne ponasaju kao djeca i ne cmizdre u javnosti, vec su se prihvatili drugih poslova - a nekim ide tako dobro da se nikad nisu ni osvrnuli. Stoga, ako je vec takav krs na konkursima, zasto se ne prihvatiti nekog drugog posla? Ne vidim nista lose u tome - naprotiv, svako ko ove supke na konkursima stjera u kurac i kaze da nece da radi u takvoj instituciji je covjek i po, sa mudima do poda i vise integriteta od vecine ljudi koji rade u MUP-u.
- Alfons Kauders
#1382 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Sorry, ali ovo ne samo da ne stoji vec je i smijesno. Ispada da se informatikom i slicnim zajebancijama mogu samo baviti ETF-ovci. Onda se moram zapitati od cega zivi masa mojih prijatelja koji nemaju nikakav tehnicki faks a de facto su informaticari.anonimus0007 wrote:nije zbog toga, nego zbog toga što na njihova mjesta mogu samo oni, dok na mjesta kriminalista mogu i obućari. također, i ako se neko uvali na njihovo mjesto nesposobnost se vrlo brzo pokaže. dok se u obrnutom slučaju nepostobnost pokazuju policijske statistike koje su frizirane, da ne kažem lažne. eto zato. a zato nam je i situacija u državi kakva jeste. kriminalne aktivnosti su postale privredna grana.Sid the sloth wrote:Dokaz, primjer, nesto?factor_xxx wrote:Elektro tehnički fakultet producira nepismene kadrove u društvenom segmentu. Ništa posebno da se imaš pohvaliti čime. To je nešto kao inžinjer šumarstva, nedvojbeno dobri u svojoj struci, ali u ostalim segmentima "talaboza".
Garantujem da su ljudi sa ETF-a u SVEMU bolji od vas sa Kriminalistike, osim u vasoj struci. Zbog toga ljudi sa ETF-a nadju posao prije nego sto zavrse fax i ne moraju kukati o nepravilnostima na konkursima, a ti tvrdis da ste bolji na neki nacin, ja ne mogu da se sjetim bilo cega u cemu ste vi sa Kriminalistike sposobniji od ljudi sa ETF-a. Samo jedan primjer, molit cu?
ovakvo društvo i ne zaslužuje bolje.
Ne radi svako za drzavu. Poslodavcima u privatnom sektoru je u vecini slucajeva formalno obrazovanje apsolutno nebitno (osim kada je direktno vezano za posao, ne moze obucar raditi nadzor na gradjevini, ni reviziju u racunovodstvu). Licno poznajem ljudi koji su sa SSS dogurali do sefova i izvrsnih direktora, kriminalista koji prodaju osiguranje, pravnika koji se bave trgovinom i sta vec ne.
Sjecam se da je davno na forumu bila tema na kojoj su se studenti zurnalistike zalili kako se svako moze baviti novinarstvom, i kako zakonski treba regulisati da samo diplomirani zurnalisti mogu pisati za medije. To je naravno prvorazredni debilizam - a kolege kriminalisti vjerovatno znaju koje profesije su "zasticene" u KZ-u (nadriljekarstvo i fejk pravna pomoc).
- Alfons Kauders
#1383 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Da, upravo to. Ako ne mozes naci posao u struci, fino pocnes raditi nesto drugo i kraj price.anonimus0007 wrote:i šta bi bio zaključak? da svako treba da radi tuđi posao? da se trebamo pomiriti sa takvim stanjem? da je to put u progres?Alfons Kauders wrote:Hebo ti drzavu u kojoj je najjaca tema na ekonomskom podforumu najjaceg portala o nekakvom konkursu za zaposljavanje u MUP-u...Stele naravno ima, pa sta mislite otkud na ulici drotovi sa po tri slaufa i 120 kila?
![]()
Samo ne kontam otkud ovoliko vrijedjanja i pljuvanja, i to od ljudi koji toboze brane struku. U policiji rade desetine hiljada ljudi - ne mogu biti svi kriminalisti, cak ni inspektori. Licno poznajem inspektora sa ekonomskim faksom, sasvim slucajno se zaposlio i radi ko zmaj - jer radi privredni kriminal. Takodjer poznajem informaticara, zahvaljujuci kojim su se iza resetaka nalazila djecurlija koja odradjuju kretine kartice i bankomate, a bogami i poneki pedofil. Ako frisak diplomac kriminalistike raspolaze takvim znanjem, onda ne treba aplicirati u Sarajevu, jer moze dobiti posao bilo gdje na svijetu.
Poznajem naravno i kriminalista, jedan od najboljih jarana je daaaavno zavrsio (ne sjecam se tacno kad, upisao je iza rata). Gle cuda, covjek ne radi u struci. Ne radim doduse ni ja. Ni moj buraz, ni haman pola ljudi koje poznajem.
Samo sto se ti ljudi ne ponasaju kao djeca i ne cmizdre u javnosti, vec su se prihvatili drugih poslova - a nekim ide tako dobro da se nikad nisu ni osvrnuli. Stoga, ako je vec takav krs na konkursima, zasto se ne prihvatiti nekog drugog posla? Ne vidim nista lose u tome - naprotiv, svako ko ove supke na konkursima stjera u kurac i kaze da nece da radi u takvoj instituciji je covjek i po, sa mudima do poda i vise integriteta od vecine ljudi koji rade u MUP-u.
Licno sam to uradio, davno. Mislim da mi je bolje nego da sam na birou, da zivim kod matere i da kukam po cijeli dan.
Neki i dan danas zive u uvjerenju da im je drustvo nekako duzno osigurati zaposlenje u struci. A komunizam pao prije nego sto su se rodili...
-
anonimus0007
#1384 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
majka mu stara, pa treba li se igdje i ikad gledati nekakva kvalifikacija? znaš li ti uopće koji je danas procenat otkrivenosti krivičnih djela? je li tebi ovakvo stanje sa kriminalom OK?Alfons Kauders wrote:[q
Da, upravo to. Ako ne mozes naci posao u struci, fino pocnes raditi nesto drugo i kraj price.
Licno sam to uradio, davno. Mislim da mi je bolje nego da sam na birou, da zivim kod matere i da kukam po cijeli dan.
Neki i dan danas zive u uvjerenju da im je drustvo nekako duzno osigurati zaposlenje u struci. A komunizam pao prije nego sto su se rodili...
- Alfons Kauders
#1385 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Naravno da se treba gledati, ali ako je vec MUP takav krs, ako su svi tako nesposobni i korumpirani... Zasto se onda svi ovako bore da se tamo zaposle?anonimus0007 wrote:majka mu stara, pa treba li se igdje i ikad gledati nekakva kvalifikacija? znaš li ti uopće koji je danas procenat otkrivenosti krivičnih djela? je li tebi ovakvo stanje sa kriminalom OK?Alfons Kauders wrote:[q
Da, upravo to. Ako ne mozes naci posao u struci, fino pocnes raditi nesto drugo i kraj price.
A druga stvar... Jebiga druze, ako sami kriminalisti ne mogu stati u kraj korupciji u svojoj bransi, zasto onda trebamo vjerovati da su toliko bolji i sposobniji od tih "obucara" koji rade u MUP-u? Mislim, ako ne znaju zastiti svoje licne interese i obracunati se s nepravdom u vlastitoj avliji, zasto da ocekujemo da ce biti u stanju stititi nas i nase interese?
-
KARAGA
#1386 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Evo i moje iskustvo,ja sam bio druga grupa zakacila me je kisa isto istrco sam sprint u granici za prolaz i niko me nije zakinuo da mi doda koju stotinku!!!
Na daljim vjezbama pogotovu u sali momci su bili krajnje korektni i isli su svima u korist,nisam primjetio da su ikog zakinuli ili vracali da ponavlja,od mene rijeci pohvale samo!!!
A naprotiv na konkursu u sipi je bilo samo takvo maltretiranje i niko ziv se nije pozalio,,ocito smo takav mentalitet da kad nam se izlazi u susret uglavnom nismo zadovoljni i stalno se zalimo a kad nas maltretiraju onda se pognemo i usutimo!!
Na daljim vjezbama pogotovu u sali momci su bili krajnje korektni i isli su svima u korist,nisam primjetio da su ikog zakinuli ili vracali da ponavlja,od mene rijeci pohvale samo!!!
A naprotiv na konkursu u sipi je bilo samo takvo maltretiranje i niko ziv se nije pozalio,,ocito smo takav mentalitet da kad nam se izlazi u susret uglavnom nismo zadovoljni i stalno se zalimo a kad nas maltretiraju onda se pognemo i usutimo!!
-
anonimus0007
#1387 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
kontradiktoran si sam sebi. pitanje ti je besmisleno, makar i retoričko bilo.Alfons Kauders wrote:
Naravno da se treba gledati, ali ako je vec MUP takav krs, ako su svi tako nesposobni i korumpirani... Zasto se onda svi ovako bore da se tamo zaposle?![]()
propustio si da se osvrneš na procenat rasvijetljenih krivičnih djela i stanje kriminaliteta u društvu
kako će stati u kraj kad im takvi kao ti ne dozvoljavaju ni da se zaposle? šta bi trebali, sašiti sebi kostim i izigravati nekog modernog superhika?Alfons Kauders wrote:A druga stvar... Jebiga druze, ako sami kriminalisti ne mogu stati u kraj korupciji u svojoj bransi, zasto onda trebamo vjerovati da su toliko bolji i sposobniji od tih "obucara" koji rade u MUP-u? Mislim, ako ne znaju zastiti svoje licne interese i obracunati se s nepravdom u vlastitoj avliji, zasto da ocekujemo da ce biti u stanju stititi nas i nase interese?
ja tebi od srca želim, kad ti maznu auto (a šanse su ti vrlo velike, kao i svima nama), da predmet zaduži neki obućar.
- Alfons Kauders
#1388 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Zasto da se osvrcem? Nije moja struka. A ako mislis da ce par stotina mladih inspetora nesto promijeniti, grdno se varas.anonimus0007 wrote:kontradiktoran si sam sebi. pitanje ti je besmisleno, makar i retoričko bilo.Alfons Kauders wrote:
Naravno da se treba gledati, ali ako je vec MUP takav krs, ako su svi tako nesposobni i korumpirani... Zasto se onda svi ovako bore da se tamo zaposle?![]()
propustio si da se osvrneš na procenat rasvijetljenih krivičnih djela i stanje kriminaliteta u društvu![]()
Ja im ne dozvoljavam da se zaposle? Bas ja?kako će stati u kraj kad im takvi kao ti ne dozvoljavaju ni da se zaposle? šta bi trebali, sašiti sebi kostim i izigravati nekog modernog superhika?Alfons Kauders wrote:A druga stvar... Jebiga druze, ako sami kriminalisti ne mogu stati u kraj korupciji u svojoj bransi, zasto onda trebamo vjerovati da su toliko bolji i sposobniji od tih "obucara" koji rade u MUP-u? Mislim, ako ne znaju zastiti svoje licne interese i obracunati se s nepravdom u vlastitoj avliji, zasto da ocekujemo da ce biti u stanju stititi nas i nase interese?
ja tebi od srca želim, kad ti maznu auto (a šanse su ti vrlo velike, kao i svima nama), da predmet zaduži neki obućar.
Auto su mi vec odradili, dvaput. Oba predmeta zaduzili pravi inspektori. Jedan je bio prva liga, profesionalac i covjek koji je bio voljan pomoci i vise nego sto mu posao nalaze. Drugi je bio totalni hajvan, jebo me ko da sam ja nekom ukrao auto. Nakon sto sam radi tog idiota morao sesti put dolaziti u stanicu, i nakon sto me ispizdio, izdero sam se na njeg i poslo ga u picku materinu. Posto je znao da je usro motku, doticni je izasao iz svoje kancelarije i poslao unutra normalnog kolegu s kojim sam sve zavrsio u roku od 10 minuta. U svakoj profesiji ima super likova i supaka - a ovim drugim nikakva diploma ne pomaze.
Ja tebi od srca zelim da dobijes posao i da ti nikad ne maznu auto, jer fakat nije fin osjecaj. To sto ti kao buduci inspektor mislis da je dure pozeljeti nekome da mu odrade auto je tvoj problem.
-
anonimus0007
#1389 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
pa ako imaš bazen, u koji ulaze ribe svih vrsta, a hoćeš samo pastrmku, hoćeš li prvo zatvoriti ulaz pa onda izbaciti ove koje nevaljaju, ili ćeš ih izbacivati dok u isto vrijeme druge ulaze? hajde da razmišljamo logički.Alfons Kauders wrote:[
Zasto da se osvrcem? Nije moja struka. A ako mislis da ce par stotina mladih inspetora nesto promijeniti, grdno se varas.
zašto onda pričaš kad nije tvoja struka i ne poznaješ situaciju?
i tebi sličniAlfons Kauders wrote:Ja im ne dozvoljavam da se zaposle? Bas ja?![]()
jesi li zaslužio bolje?Alfons Kauders wrote:Auto su mi vec odradili, dvaput. Oba predmeta zaduzili pravi inspektori. Jedan je bio prva liga, profesionalac i covjek koji je bio voljan pomoci i vise nego sto mu posao nalaze. Drugi je bio totalni hajvan, jebo me ko da sam ja nekom ukrao auto. Nakon sto sam radi tog idiota morao sesti put dolaziti u stanicu, i nakon sto me ispizdio, izdero sam se na njeg i poslo ga u picku materinu. Posto je znao da je usro motku, doticni je izasao iz svoje kancelarije i poslao unutra normalnog kolegu s kojim sam sve zavrsio u roku od 10 minuta. U svakoj profesiji ima super likova i supaka - a ovim drugim nikakva diploma ne pomaze.
auto su mi već maznuli, osjećaj mi je vrlo poznat. također, poznat mi je i osjećak kad predmet zaduži tekstilni tehničar, te mi je također poznat osjećaj kupovine novog auta. ovdje ne mislim zaista novog nego u pravilu starijeg od ukradenog, a i to kupovine jedva i takvog. nisam ti ja poželio, nego sam samo realno pricijenio stanje kriminaliteta.Alfons Kauders wrote:Ja tebi od srca zelim da dobijes posao i da ti nikad ne maznu auto, jer fakat nije fin osjecaj. To sto ti kao buduci inspektor mislis da je dure pozeljeti nekome da mu odrade auto je tvoj problem.
- Alfons Kauders
#1390 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Ne trebaju nama pastrmke, vec stuke ili pirane. Situaciju sam poznavao kada je bila relevantna za moj posao, tako da zadnjih par godina nisam u toku. Generalno znam kako stvari stoje, ali ne znam napamet statistiku - niti vidim zasto smatras da bi je svako trebao znati.anonimus0007 wrote:pa ako imaš bazen, u koji ulaze ribe svih vrsta, a hoćeš samo pastrmku, hoćeš li prvo zatvoriti ulaz pa onda izbaciti ove koje nevaljaju, ili ćeš ih izbacivati dok u isto vrijeme druge ulaze? hajde da razmišljamo logički.Alfons Kauders wrote:[
Zasto da se osvrcem? Nije moja struka. A ako mislis da ce par stotina mladih inspetora nesto promijeniti, grdno se varas.
zašto onda pričaš kad nije tvoja struka i ne poznaješ situaciju?
Dakle covjek koji nema dana radnog staza za drzavu, i njemu slicni, tebi licno ne dozvoljavaju da se zaposlis?i tebi sličniAlfons Kauders wrote:Ja im ne dozvoljavam da se zaposle? Bas ja?![]()
![]()
Gore, zasluzio je gore. Ali to je mentalitet nasih budzetlija, od teta salterusa, do profesora, doktora i drotova. Da se tako ponasao prema stranci u privatnoj firmi, dobio bi nogu iste sekunde.jesi li zaslužio bolje?Alfons Kauders wrote:Auto su mi vec odradili, dvaput. Oba predmeta zaduzili pravi inspektori. Jedan je bio prva liga, profesionalac i covjek koji je bio voljan pomoci i vise nego sto mu posao nalaze. Drugi je bio totalni hajvan, jebo me ko da sam ja nekom ukrao auto. Nakon sto sam radi tog idiota morao sesti put dolaziti u stanicu, i nakon sto me ispizdio, izdero sam se na njeg i poslo ga u picku materinu. Posto je znao da je usro motku, doticni je izasao iz svoje kancelarije i poslao unutra normalnog kolegu s kojim sam sve zavrsio u roku od 10 minuta. U svakoj profesiji ima super likova i supaka - a ovim drugim nikakva diploma ne pomaze.
Ok, do mene, nisi pozelio. Mislim da se u Sarajevu krade oko 900 auta godisnje. Bio je pad 2011, kad su sklepali par grupa, ali sada opet ide kao nikad, mozda su i do milje dobacili prosle godine. Cini mi se da su 2010 uspjeli pronaci 7% ukradenih vozila. Konkretno, da li mislis da bi se nesto znacajno promijenilo kada bi sutra zaposlili stotinjak mladih inspektora? I jos jedno pitanje... Da li mislis da je moguce ukrasti hiljadu auta u Sarajevu bez veza u policiji, bilo nasoj, bilo u RS?auto su mi već maznuli, osjećaj mi je vrlo poznat. također, poznat mi je i osjećak kad predmet zaduži tekstilni tehničar, te mi je također poznat osjećaj kupovine novog auta. ovdje ne mislim zaista novog nego u pravilu starijeg od ukradenog, a i to kupovine jedva i takvog. nisam ti ja poželio, nego sam samo realno pricijenio stanje kriminaliteta.Alfons Kauders wrote:Ja tebi od srca zelim da dobijes posao i da ti nikad ne maznu auto, jer fakat nije fin osjecaj. To sto ti kao buduci inspektor mislis da je dure pozeljeti nekome da mu odrade auto je tvoj problem.
-
anonimus0007
#1391 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
stotinjak danas, stotinjak slijedeće godine, stotinjak.....da značajno bi se promijenila situacija. ALI, obzirom da su se u policiju već uvaliti takvi kao ti, i ne dozvoljavaju da struka dođe do izražaja, promijeniti se neće NIKAD.Alfons Kauders wrote:[
Ok, do mene, nisi pozelio. Mislim da se u Sarajevu krade oko 900 auta godisnje. Bio je pad 2011, kad su sklepali par grupa, ali sada opet ide kao nikad, mozda su i do milje dobacili prosle godine. Cini mi se da su 2010 uspjeli pronaci 7% ukradenih vozila. Konkretno, da li mislis da bi se nesto znacajno promijenilo kada bi sutra zaposlili stotinjak mladih inspektora? I jos jedno pitanje... Da li mislis da je moguce ukrasti hiljadu auta u Sarajevu bez veza u policiji, bilo nasoj, bilo u RS?
i odgovor na drugo pitanje. da, naravno da je moguće. zar misliš da jedan obućar može kvalitetno sakupiti dokaze i sa "čvrstim" predmetom doći pred sudiju? e zbog ovog obućara, koji ne zna raditi stiče se dojam da je policija u talu. ne negiram da toga nema, ali to je minorno u odnosu na nesposobnost.
-
sommbreroo1
#1392 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Uzas, katastrofa.... nemam rijeci za uvrede, vrijedjanja i sl. Kao drustvo nismo dotakli samo dno nego smo daleko ispod njega.... ne znam da li iko ko je na ovom forumu vezano za temu MUP zasluzuje da bude primljen na raspisani konkurs...........
-
MUP_KS
#1393 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Kao prvo i prvo obućar ne može biti policajac jer je to 3 god škole!!!
- beLLow11
#1394 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Decko vam je objasnio momcine.Za ovo se ne priprema 15 dana...i jos se zale na kisu jbt,pa nisi od secera.Svaka cast ovom momku,ovako se rade fizicke provjere.Kriminal_ista wrote:Nadam se da nece ponistiti, ja sam uradio 49 pitanja a esej sam dobio 9 bodova a test fizicke spreme 8,8 bodova...to je u konacnici = 66,8 bodova i to bez stele....ako ga poniste ja cu podnijeti tuzbu protiv mup-a...
Svi vi sto se zalite na kisu, vi da ste uradili dobro - vama bi sunce sijalo tako da mojne suplje nego idite vjezbajte i prijavljujte se za policajce tamo primaju vise....
Ja sam se za ovo spremao pola godine i vjerujem da niko nije toliko ucio i ostvario bodova kao ja
Da ste ucili umjesto sto ste hrkali sad bi ste mi bili ozbiljna konkurencija ovako vam samo ostaje da se zalite na kisu sto je Bog dao...e jakog vam uporista ...cccc ....nista pametnije niste smislili
P.S. I njemu je kisa padala tako da pstttttt.
-
factor_xxx
#1395 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Nisam izgubio sekundu, dvije. Pa za Boga, znam koliko trčim. Od kud ja znam kad je onaj što štopa pritisnuo stopericu ? Znam da usklađuju štoperice, ali u mom slučaju o njihovo usklađivanje je trajalo poprilično dugo. Napisao sam da su se pogledali i da ovaj nije gledao u štopericu, nego mu rekao da napiše toliko. Ali nije bitno, ionako bih bio eliminisan na intervjuu jer nemam štelu, tako da me to previše ne boli. Napisao sam vam samo svoje iskustvo sa testiranja.Chischo wrote:Odgovorio ti je sa pauzom jer su obadvojica mjerili i onda upisuju prosjecnu vrijednost, pa dok su sracunali... Ja sam pratio sa stopericom na mobitelu trcanje i mjerili su dobro. Druga stvar je sto se trcalo po lokvama i pljusku, i vjerovatno si tu izgubio tu sekundu, dvije... kao i ja sto sam na suhom trcao oko 14 a tamo 15,5...
-
factor_xxx
#1396 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Nisi dobro gledala, mora da si lakirala nokte kada su se oko tebe dešavale mutne stvarihopeandfate wrote:Ja sam bila u drugoj grupi na testiranju i nisam vidjela ovakve stvari. Cinjenica je da se pojedincima dodavao po koji metar i po koji sklek vise, ali nisam vidjela niko da je sabotiran. Cak su gotovo svima priznate i neke nepravilno izvedene vjezbe.
Osim toga, upoznala sam momka koji vec godinama konkurise na ovakve i slicne konkurse, po svim kantonima (bas odlucan da postane policajac). On kaze da uvijek ima puno stela, ali i da UVIJEK par najboljih prodje.
-
factor_xxx
#1397 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Napisao sam da ste vjerovatno dobri u svojoj struci i to poštujem. Ali to je tehnički fakultet, usko vezan za posao. Samo sam napisao da ostajete uskraćeni za društvene oblasti, da ste tu prilično inferiorni. Cijenim vaš rad oko elektrike i najbolje vam je da se i držite toga, ali niste nešto posebno što se tiče društvenih djelatnosti . Ko je tebi slagao da je moje usmjerenje kriminalistika ? Ja sam master degree of security managment i volim svoje usmjerenje. Upisao sam ono što volim i hvala Bogu ja radim, jer ko bi čekao na konkurse mora se živjeti. Zato, ne moraš se dičiti da si završila ETF i da si dobra u svemu, jer to nikog ne impresionira.Sid the sloth wrote:Dokaz, primjer, nesto?factor_xxx wrote:Elektro tehnički fakultet producira nepismene kadrove u društvenom segmentu. Ništa posebno da se imaš pohvaliti čime. To je nešto kao inžinjer šumarstva, nedvojbeno dobri u svojoj struci, ali u ostalim segmentima "talaboza".
-
Sid the sloth
#1398 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
.
Last edited by Sid the sloth on 12/04/2017 10:26, edited 1 time in total.
-
Rubbie
#1399 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
ja bih zamolio sve ove visokoobrazovane sa visokim fakultetima i visokim znanjima i zvanjima da jos jednom procitaju naslov teme ako nije problem.
-
factor_xxx
#1400 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Nemoj pisati nešto što ne znaš i za šta nemaš dokazeNevezano za struku, u većini stvari su ljudi sa jakih tehničkih fakulteta jači od ljudi sa ovih manje jakih fakulteta. Namjerno ne govorim lakih, jer ni jedan nije lagan ako čovjek hoće da nešto nauči na faksu, ali ima ih koji se mogu završiti bez da se išta nauči
Hajd dobro, neka bude kako ti kažeš, samo se nemoj molim ti više hvaliti da si završila ETF. Biti master ovog ili onog fakulteta, zar je to uopće bitno ? Mogli bi se raspravljati do ujutro, čiji je fakultet jači, ali to nas nigdje ne vodi. A gdje piše da je neko ko je završio ETF jači od studenta društvenih nauka. Pamet je širok pojam i ne dobija se završetkom fakulteta, nego prije svega mora biti urođena. Toliko od mene, nisam ovdje da se raspravljam o fakultetima.Nemoj pisati nešto što ne znaš i za šta nemaš dokazeNevezano za struku, u većini stvari su ljudi sa jakih tehničkih fakulteta jači od ljudi sa ovih manje jakih fakulteta. Namjerno ne govorim lakih, jer ni jedan nije lagan ako čovjek hoće da nešto nauči na faksu, ali ima ih koji se mogu završiti bez da se išta nauči. Nemoj pisati nešto što ne znaš i za šta nemaš dokaze
Nevezano za struku, u većini stvari su ljudi sa jakih tehničkih fakulteta jači od ljudi sa ovih manje jakih fakulteta. Namjerno ne govorim lakih, jer ni jedan nije lagan ako čovjek hoće da nešto nauči na faksu, ali ima ih koji se mogu završiti bez da se išta nauči.
Last edited by factor_xxx on 19/03/2013 00:36, edited 1 time in total.