Internet kupovina iz inostranstva

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Cibra

#1376 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Cibra »

dimitrixAgain wrote:imam par pitanja 1 gdje si kupio taj caj?
2 Dobar site za kupovinu slusalica (orginali ne kopije) ako postoji.
3 I sta mislite o http://www.aliexpress.com/ ??

Ovo aliekspres je ako hoces da otvoris kinesku radnju. Za velike kolicine jeftina dostava, za jedan (recimo bežični miš) piše da je dostava i preko 40, 50 dolara.
JAL

#1377 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by JAL »

Amiina wrote:Eh ovako, ja bih voljela znati da li je nek od vas kupovao preko ebay.com-a, znači preko američkog. Željela bih kupiti tene koje koštaju 34$, ali nisam sigurna koliko novca ću još dati za dodatne troškove tipa poštarina, također da li neko zna za koliko bih dana otprilike uspjeli dostaviti te tene ? :D
ako kostaju 34$ to je nesto manje od 50 maraka i na to postarine 35$ (bar sam ja toliko placao) =100 marki :-D , cekala bi nekih 15-20 dana...sad ti vidi
blondieee

#1378 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by blondieee »

jel moze neko d ami pomogne oko narucivanja preko e baya ili naruci umjesto mene..
nije problem platiti (:
pp
holowey

#1379 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by holowey »

Cibra wrote:

Ovo aliekspres je ako hoces da otvoris kinesku radnju. Za velike kolicine jeftina dostava, za jedan (recimo bežični miš) piše da je dostava i preko 40, 50 dolara.
za dosta stvari pise free delivery a ima artikala koji se mogu kupiti na komad... interesuje me da li je sigurno kupovati preko njih?
kOmpir

#1380 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by kOmpir »

holowey wrote:
Cibra wrote:

za dosta stvari pise free delivery a ima artikala koji se mogu kupiti na komad... interesuje me da li je sigurno kupovati preko njih?
Ako te baš zanima nađi neki jeftin predmet i kontaktiraj prodavača. Ako je sve uredu, naruči i čekaj, pa nam javi jesu li te oderali ili je sve ok :mrgreen: :run:
holowey

#1381 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by holowey »

kOmpir wrote:
holowey wrote:
Cibra wrote:
Ako te baš zanima nađi neki jeftin predmet i kontaktiraj prodavača. Ako je sve uredu, naruči i čekaj, pa nam javi jesu li te oderali ili je sve ok :mrgreen: :run:
jeli tebe u raji zovu casper?
kOmpir

#1382 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by kOmpir »

holowey wrote:jeli tebe u raji zovu casper?
Zovu me "onaj što nam pojede mezu" :mrgreen:
Dobro, malo šale... To je jedini način da se sazna pouzdanost. Ja ću možda nešto uskoro i naručiti, ali trenutno nemam baš novca za rasipanje, pa eto, da ne bude da ja guram druge :mrgreen: :run:
AldinK

#1383 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by AldinK »

dimitrixAgain wrote: 2 Dobar site za kupovinu slusalica (orginali ne kopije) ako postoji.
Ja sam kupio Sennheiser slusalice na http://myworld.ebay.co.uk/digitaljims

Ne mogu reci da sam siguran da su original, ali izdrzale su dvije godine svakodnevnog koristenja, plivanje u solji kafe ravno tri puta i razne druge oblike zlostavljanja. :D Zvuk je primjetno kvalitetniji nego na slusalicama koje dobijes uz ipod. Preporuka.
kone

#1384 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by kone »

Koliko sam primjetio,na ovoj stranici su samo kopije.Vidim NIKE patike sto se prodaju na PIK-u po 120-170KM (sve kopija do kopije :D ),a na ovoj stranici su od 40-60$.Sve kineska roba,tako da se ne bi neko zaletio i pomislio da je original :D

PS:Mislim na stranicu aliexpress...

Edit:evo jedna jako zanimljiva stranica :D ..POgotovo sad kad su snizenja :D ..http://www.sportsdirect.com/sale
Stranica je zanimljiva i iskoristiva samo u sljedecem slucaju,a to je da imate nekoga od familije u EU ili u UK...Sto zbog troskova shippinga sto zbog ukupne isporuke i ustede na odredjenim dadzbinama te zemlje....Ima patika boli glava :D
Mustang1

#1385 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Mustang1 »

Entropio wrote:
Bubalo1 wrote:
Ductus Holedocus wrote:Entropia,velika hvala :thumbup:
Ja bih ti preporucio intesu...koristio sam od rajfajzena ali mi se nagomilalo nekakvog duga niodkud i ponistio sam je ali prvo platio dug naravno ..ali dobro neke sitnice koje ce ti vjeruj znacit su bolje u intesi..kao sto je cim uplatis odmah ti legnu pare dok u rajfajzen moras cekat oko 2 sata .. to je meni znacilo jer su mi nekad trebale uplate odmah a cekajuci 2 sata prodje voz :D
A je l' Intesa izdaje Visa Electron? Imaju li neku mjesečnu proviziju? (Raiffeisen ima 2KM)
Pa ya visa electron izdaju...Nisam siguran ali mislim da je kod njih 1.50 KM mjesecno posto nikad nisam ni pogledo izvod jer znam da nije mjerodavan osim kad hoces upratit koristil ti jos iko karticu :D :oops:
adelko

#1386 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by adelko »

semlaca wrote:Koliko otprilike treba da stigne pošiljka sa http://www.dealexterme.com ?
15-tak dana
kOmpir

#1387 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by kOmpir »

Ja sam sa DealExtreme naručio 14.2. i trenutni status je "Packaging". Nadam se da će doći do 15.3., tad je curi rođendan :mrgreen:
Prošle godine sam naručivao isto oko februara nešto i stiglo mi za 20 i koji dan.
manki

#1388 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by manki »

E, da ne ganjam po temi i ne češljam, trebala bi mi pomoć oko Amazona...

Koliko treba otprilike jednoj knjizi manjoj da stigne u BiH? Ako košta oko 11-tak dolara, koliko će mi carine na to doći, i koliko shipping costs? I za kraj, je li moguće da mi je isporuče na drugu adresu u Bosni (druga nego billing adress s visa kartice)?

Unaprijed zahvalan. :)
zongo

#1389 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by zongo »

htio bi naruciti igru za ps3 sa amazona, ali kao da niko ne dostavlja za Bih.

pa, postoji li dostava uopste?
Sarajlija Fare

#1390 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Sarajlija Fare »

Treba biti na oprezu u tim narudzbama iz vana narocito sto se mora platiti unaprijed...znam mnogo primjera koji su se zavrsili das pare a nista ne dobijes...
shibonja

#1391 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by shibonja »

zongo wrote:htio bi naruciti igru za ps3 sa amazona, ali kao da niko ne dostavlja za Bih.

pa, postoji li dostava uopste?
Zadnja koju sam narucio sa Amazon.co.uk je bila Black Ops ,i to je bilo pred novu godinu,popust neki bio ,elem ,stigla je za 3 dana !Nista carine nista dodatni troskovi ,samo sam je nasao u postaskom sanducetu,malo deblja koverta je bila u pitanju. Zakljucak ,igre mozes naruciti :)
alica.k

#1392 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by alica.k »

Sarajlija Fare wrote:Treba biti na oprezu u tim narudzbama iz vana narocito sto se mora platiti unaprijed...znam mnogo primjera koji su se zavrsili das pare a nista ne dobijes...
lol
JAL

#1393 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by JAL »

Sarajlija Fare wrote:Treba biti na oprezu u tim narudzbama iz vana narocito sto se mora platiti unaprijed...znam mnogo primjera koji su se zavrsili das pare a nista ne dobijes...
mentalita' bosna
shibonja

#1394 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by shibonja »

Posto sam u fazi trazenja odgovarajucih suncanica za ovu sezonu a neko je ovdje spomenuo da mu treba dobra stranica za kupovinu suncanica evo postiram link sa kojega sam vec narucivao u vise navrata ,iskustva odlicna ,cjene evropske ,postarina za zadnje koje sam narucio je bila oko 45KM .. eto ko voli neka izvoli :)

http://www.framesdirect.co.uk/
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1395 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Entropio »

.
Last edited by Entropio on 20/08/2011 21:25, edited 1 time in total.
shibonja

#1396 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by shibonja »

Nije bilo nikakve carine do sada ,dali sto sam srecan ili nesto drugo ,nebih ti znao reci ,ali ovo garantujem !
Da ces dobiti ono sto si narucio i da je to sto si narucio genuine. :)
alica.k

#1397 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by alica.k »

uuu skupa ta postarina.
bullmastiff

#1398 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by bullmastiff »

koliko je potrebno da iz USA stigne posiljka air mailom?

je li moguce da traje 30 dana?
koliki je prosjek??
hvala svima
Ductus Holedocus

#1399 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Ductus Holedocus »

Ako su cipele 10dolara,koliko ce me ukupno izaci :D :D
Ozbiljno pitanje ;-)
bullmastiff

#1400 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by bullmastiff »

Ductus Holedocus wrote:Ako su cipele 10dolara,koliko ce me ukupno izaci :D :D