Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zonbirile

#1376 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by zonbirile »

koliko je do sada bilo?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1377 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by PipiDugaDevetka »

zonbirile wrote:je li to novom predlogu,procvenat izdvajanja povečan u korist upravitelja-17,5%
Smanjeno jarane, smanjeno na DO 17%=PRIJEDLOG!
duledudule

#1378 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by duledudule »

U zgradi su pokrenuli incijativu o izboru novog PEV-a i upravitelja. Trenutni upravitelj nam je Hetig, a predlažu Metal-Export. Kakvo je mišljenje forumaša o Metal-Exportu?
sarajevo63

#1379 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by sarajevo63 »

PipiDugaDevetka wrote:
zonbirile wrote:je li to novom predlogu,procvenat izdvajanja povečan u korist upravitelja-17,5%
Pipi, bilo je 20%; po prijedlogu je sada 17%+PDV, tako da to dođe bare-bare (npr na 100KM bilo 20KM, sada će na 100KM biti 19,89KM).
sarajevo63

#1380 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by sarajevo63 »

duledudule wrote:U zgradi su pokrenuli incijativu o izboru novog PEV-a i upravitelja. Trenutni upravitelj nam je Hetig, a predlažu Metal-Export. Kakvo je mišljenje forumaša o Metal-Exportu?
Dobićeš različite odgovore sigurno. Dok sam bila PEV imala sam iskustvo za čistu 5-cu sa Metal-exportom (raniji upravitelj je bio OKI).
Oki-jem su neki prezadovoljni. Kod nas nije bio taj slučaj.
Ono što je najvažnije je vaš PEV, jer od njega sve zavisi.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1381 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

sarajevo63 wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
Pipi, bilo je 20%; po prijedlogu je sada 17%+PDV, tako da to dođe bare-bare (npr na 100KM bilo 20KM, sada će na 100KM biti 19,89KM).
Da, u pravu si ako je tako,...Još uvijek čitam Nacrt, pa dok dođem do stavke o PDV.

Interesantno je da od kako se upraviteljstvo uvelo, nije povećavana cijena po m2 korisne površine stana.
Znači, upraviteljima se isplati upravljati po bilo kojoj cijeni jer nekim radnjama to, ipak nadoknade.
Koliko je upravitelja do sada prestalo sa radom jer su bili neuspješni, pa otišli pod stečaj, promijenili djelatnost,...i slično?
Bellica

#1382 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

duledudule wrote:U zgradi su pokrenuli incijativu o izboru novog PEV-a i upravitelja. Trenutni upravitelj nam je Hetig, a predlažu Metal-Export. Kakvo je mišljenje forumaša o Metal-Exportu?
Pa uzmite tj. angazujete Metal-Export, jer misljenja su podijeljena, najbolje je da ih angazujete pa cete se sami uvjeriti, evo s Hetigom je zadovoljno, ma prezadovoljno pola Grbavice, pa i vise, ja sam isto na Grbavici i meni nisu dobri. Nekima OKI ne valja, meni je dobar, meni ne odgovara Sarajevo stan, neki su prezadovoljni, prema tome, poslusaj me i izaberite Metal-export, nista vas ne kosta, pa ako ne budu ok, imas jos 12 upravitelja na raspolaganju pa biraj. Sretno!
Bellica

#1383 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

PiPi,
Sta mislis da predlozimo poskupljenje cijena odrzavanja? Da recimo po m2 bude umjesto 0,38KM recimo 0,50KM to bi bilo idealno, pa sve bi cvjetalo, zamisli :D
PipiDugaDevetka

#1384 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Bellica wrote:PiPi,
Sta mislis da predlozimo poskupljenje cijena odrzavanja? Da recimo po m2 bude umjesto 0,38KM recimo 0,50KM to bi bilo idealno, pa sve bi cvjetalo, zamisli :D
Nije me briga, ja ne plaćam upravitelja, nego odnose sa njima rješavam na sudu (Za sada ide dobro, predstavnici FG nisu došli na pripremno ročište) i misliš da neće tražiti povećanje. Oni, upravitelji su se udružili imaju svoju udrugu i lakše im se ''izboriti''. Argument imaju-Nisu povećavali cijenu održavanja i upravljanja po m2 korisne površine od 2002.g. kada je uvedeno upraviteljstvo. Poslao sam ti e-mail poruku.
:kiss:
sarajevo63

#1385 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by sarajevo63 »

PipiDugaDevetka wrote:
Bellica wrote:PiPi,
Nije me briga, ja ne plaćam upravitelja, nego odnose sa njima rješavam na sudu (Za sada ide dobro, predstavnici FG nisu došli na pripremno ročište) i misliš da neće tražiti povećanje. Oni, upravitelji su se udružili imaju svoju udrugu i lakše im se ''izboriti''. Argument imaju-Nisu povećavali cijenu održavanja i upravljanja po m2 korisne površine od 2002.g. kada je uvedeno upraviteljstvo. Poslao sam ti e-mail poruku.
:kiss:
Po meni cijena održavanja i nije visoka, 0,12 KM ne bi baš mnogo promijenilo. Takođe mislim i da neplaćanje ne vodi nigdje, jer zgrada se ne može sama održavati. Ko ima svoju kuću mora ulagati stalno u nju, u stambenim objektima dobro dođe ovo sa upraviteljstvom. Problem je to što se tim poslom bavi i ko može i ko ne može, a često je jedan dio firme naknadno postao upraviteljski. Problem su stanari, problem je odabir pravog PEV-a, problem je ministarstvo; mi imamo zakone ali se ne sprovode.
PipiDugaDevetka

#1386 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

sarajevo63 wrote: Po meni cijena održavanja i nije visoka, 0,12 KM ne bi baš mnogo promijenilo. Takođe mislim i da neplaćanje ne vodi nigdje, jer zgrada se ne može sama održavati. Ko ima svoju kuću mora ulagati stalno u nju, u stambenim objektima dobro dođe ovo sa upraviteljstvom. Problem je to što se tim poslom bavi i ko može i ko ne može, a često je jedan dio firme naknadno postao upraviteljski. Problem su stanari, problem je odabir pravog PEV-a, problem je ministarstvo; mi imamo zakone ali se ne sprovode.
vryzas wrote:
Dr.Mr.Fr. wrote:
vryzas wrote: Ne, nemamo upravitelja. Otjerali smo OKI poslije 2-3 mjeseca nakon sto je potpisan ugovor o odrzavanju i zadnjih nekoliko godina ulaz odrzavamo zajednickim snagama. Svaki stan placa mjesecno po 10-ak maraka, a sve pare se uplacuju na zajednicki racun. Sa tim novcem se placa mjesecno odrzavanje lifta, ciscenje ulaza jednom sedmicno, kao i sitnice tipa zamjena brave na ulaznim vratima, sijalica itd. Novac se trosi na ono osnovno za normalno funkcionisanje ulaza...godisnje na racunu ostane stotinjak maraka koje se koriste u slucaju ozbiljnijih problema tipa poplave u podrumu jer je pukla cijev, :D ugradnje spec. vrata za podrum itd.

Kakav crni upravitelj i govna...

Btw. za ovakav "model "odrzavanja ulaza moras imati normalne komsije :-) , a u mom ulazu ih je 90% 8)
Toliko ih i placa mjesecnu naknadu...

Ma kako ste to uspjeli majke ti ??? zar vam nije ministarstvo stambenih poslova naložilo da izaberete drugog ?
Lako uz Sinalco :D
Na satanku kucnog savjeta jednoglasno donesena odluka da se raskine ugovor sa prevarantima...nemam pojma kako je to zavrseno sa pravne strane jer je komsija advokat zavrsio sve uz potpis/saglasnost svih stanara...nakon sto smo raskinuli ugovor nije angazovan novi upravitelj od strane predstavnika stanara...niko iz nikakvog ministarstva nije dolazio, slao preporucena pisma, zvao itd.itd. zar su trebali? :?

Znam jos nekoliko ulaza na Dobrinji koji nemaju upravitelja (vecinom zgrade do 4 sprata) :-)

Placao sam prije nekoliko godina skoro 30KM za odrzavanje, a na oglasnoj tabli bi u sklopu "racuna" navodili kojekakve poreze i ostale gluposti, dok bi sa druge strane cekali na zamjenu brave po mjesec dana. Sada 90% stanara placa po 10KM i sve fercera OK!

Nije mi do jebenih 20KM ali ne dozvoljavam da me neko pravi budalom i krade na moje oci...govna su za kanalizacije, a par firmi u KS koje se bave ovim poslom ce upravo tamo i zavrsiti 8)
Evo dokaza da je realna cijena održavanja 0,13KM/m2 u zgradama sa liftom i c. grijanjem!Empirijski dokazano=>Upravitelji LOPOVI sa Ministarstvom na čelu!
sarajevo63

#1387 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by sarajevo63 »

@Pipi, možda je cijena realna u zgradi do 4 sprata;
Juče sam pročitala tekst o novopredloženom zakonu - ministar je izdvojio smanjenje cijene ??? (čita se: cijena ostaje ista) 17%+PDV= ubleha za budale; izjavio je da je najveći problem PEV; osvrnuo se na biranje PEV-a koji će polagati ispit - ja se samo pitam kako će to organizovati... inače smatram da je dobro što u budućnosti :), ukoliko zgrada nema PEV-a za PEV-a će biti postavljen neko sa liste kandidata KS; no znajući njihove marifetluke nisam baš sigurna da to neće biti ljudi sa štelama, zaposleni ko PEV. No hajd, živi bili pa vidjeli;
U nacrtu se spominju zgrade sa heliodromima :) - šega.ba, povratak u budućnost :), zgrade sa bazenima.....
PipiDugaDevetka

#1388 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

sarajevo63 wrote:@Pipi, možda je cijena realna u zgradi do 4 sprata;
Juče sam pročitala tekst o novopredloženom zakonu - ministar je izdvojio smanjenje cijene ??? (čita se: cijena ostaje ista) 17%+PDV= ubleha za budale; izjavio je da je najveći problem PEV; osvrnuo se na biranje PEV-a koji će polagati ispit - ja se samo pitam kako će to organizovati... inače smatram da je dobro što u budućnosti :), ukoliko zgrada nema PEV-a za PEV-a će biti postavljen neko sa liste kandidata KS; no znajući njihove marifetluke nisam baš sigurna da to neće biti ljudi sa štelama, zaposleni ko PEV. No hajd, živi bili pa vidjeli;
U nacrtu se spominju zgrade sa heliodromima :) - šega.ba, povratak u budućnost :), zgrade sa bazenima.....
Ja znam jednu zgradu sa bazenom kao zajedničkim vlasništvom:
http://www.ekoing.ba/lokacija.html
Image
:wink:

Ne samo da će upravitelji nastaviti sa ''marifetlucima'' nego će to prinudno-profesionalno predstavljanje EV dovesti do još veće ''slizanosti'' sa firmama upraviteljima. Tek će tada nastati okršaji među EV vs. PEV-ovi.
U tom slučaju neće nastradati ceker sa paradajzom, nego i njuška PEV-ovska.
Inače, ja sam štaflom napao PEV-a, pipnuo ga nisam, samo sam prijeteći mu štaflom(oklagija) pognječio paradajz u cekerukoji je u strahu bio spustio na tlo i razbio sam staklo na ulaznim vratima za koje je moja sestra uredno platila ugradnju dok sam ja bio na odmoru.

Pošto dobijam puno pitanja od forumaša, pa i iz medija, molim da mi se obraćaju na moju e-mail adresu iz avatara:
[email protected]
Last edited by PipiDugaDevetka on 27/09/2011 09:43, edited 2 times in total.
Innovation

#1389 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Innovation »

:) Bosmal
PipiDugaDevetka

#1390 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Fakat, evo im heliodroma:

Image
sarajevo63

#1391 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by sarajevo63 »

Innovation wrote::) Bosmal
Koncept novog življenja :):):)
PipiDugaDevetka

#1392 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

sarajevo63 wrote:
Innovation wrote: :) Bosmal
Koncept novog življenja :) :) :)
Hranu i stan NIKADA, ama baš nikada ne kupuj na AKCIJAMA!
akcija:
http://www.bosmal.com/bs/
Innovation

#1393 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Innovation »

Bellice
Zasto si pustila da tvoja tema padne? Savjetuj ostale PEV-ove sta im je najbolje ciniti da imaju upravitelja pod svojim nadzorom, da oni upravljaju upraviteljem, a ne on njima. Da traze svi podracune za svoje ulaze, jer tako imaju najbolji uvid u svoja prikupljena sredstva. Da sve rade u dogovoru sa EV. Ti to bar znas i razumijes. Steta je da ne prenosis i na druge. :)
PipiDugaDevetka

#1394 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Innovation wrote:Bellice
Zasto si pustila da tvoja tema padne? Savjetuj ostale PEV-ove sta im je najbolje ciniti da imaju upravitelja pod svojim nadzorom, da oni upravljaju upraviteljem, a ne on njima. Da traze svi podracune za svoje ulaze, jer tako imaju najbolji uvid u svoja prikupljena sredstva. Da sve rade u dogovoru sa EV. Ti to bar znas i razumijes. Steta je da ne prenosis i na druge. :)
Sve je to fino, ali kada smo mi, Bosna i Hercegovina, evropski šampioni u korupciji. Nema pomoći nego iskoristiti ovh 60 dana što teku od 14. septembra za Javnu raspravu o novom Zakonu, pa UKINUTI UPRAVITELJSTVO.
Moj PEV, VKV majstor od struje sa nadimkom Struja je izjavio u jednoj svađi, ''ma ko šiša Zakon'' samo je to izgovorio bezobraznim riječima.

KO ŠIŠA UPRAVITELJSTVO, UKINUĆEMO GA!
Bellica

#1395 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

Zato Innovatio sto svaki moj savjet propadne ili bude "ponizen" od strane razocaranih EV. Ja ovim putem molim sve EV i PEV da me slobodno privatno kontaktiraju, ja cu im tako rado pomoci, mozemo se cuti i telefonom ili vidjeti pa porazgovarati, jer ne mogu pisati nesto sto bude odmah demantovano. Zaista nemam snage da se borim sa Zonbijem ili kako se vec zove i da ga ubjedjujem da sve moze biti bolje. Mnogo puta sam mu rekla, ne samo njemu nego svima, neka me pozovu na sastanak da im dam nekoliko savjeta, neka me kontaktiraju i pitaju kako mogu rijesiti neki problem, ali ne, nece, to je suvise tesko, lakse je govoriti kako nista ne valja, kako vlada korupcija, kako smo mi PEV "slizani" s upraviteljima, ne kazem da nema svega toga, ali ja sam cisti i zivi primjer da moze biti bolje. Upraviteljstvo me progutalo, sva sam u ovome, sve me interesuje oko toga i cijelim srcem to radim, ko zeli savjet ili pomoc, bujrum, samo da napomenem, vrlo sam iskrena, sve govorim onako kako je bez uljepsavanja. Da nasim momcima koji su razocarani ne bih davala prostora da se svadjaju na mojoj temi sve savjete dajem na PP, moze i na FB ili e-mail-om zavisi ko sta koristi. Ja u svakom slucaju imam namjeru da sve savjete objedinim u neku brosuru cisto da ljudi vide gdje grijese i kako da neke stvari poboljsaju.
Bellica

#1396 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

PipiDugaDevetka wrote:
Sve je to fino, ali kada smo mi, Bosna i Hercegovina, evropski šampioni u korupciji. Nema pomoći nego iskoristiti ovh 60 dana što teku od 14. septembra za Javnu raspravu o novom Zakonu, pa UKINUTI UPRAVITELJSTVO.
Moj PEV, VKV majstor od struje sa nadimkom Struja je izjavio u jednoj svađi, ''ma ko šiša Zakon'' samo je to izgovorio bezobraznim riječima.

Upraviteljstvo necemo ukinuti jer bih tako ja ostala bez posla, a to nikako ne zelim, posebno ne sada, prema tome, tisina, kakvo ukidanje. Vi promijenite PEV i FG, a upraviteljstvo ne dirajte. Zamisli da ih nema, pa ulazi bi bili haos, evo, vidi ulaze koji nemaju upravitelje i dodji kod mene pa pogledaj, vidjet ces veliku razliku uvjeravam te :)
PipiDugaDevetka

#1397 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Bellica wrote:
PipiDugaDevetka wrote: Sve je to fino, ali kada smo mi, Bosna i Hercegovina, evropski šampioni u korupciji. Nema pomoći nego iskoristiti ovh 60 dana što teku od 14. septembra za Javnu raspravu o novom Zakonu, pa UKINUTI UPRAVITELJSTVO.

Upraviteljstvo necemo ukinuti jer bih tako ja ostala bez posla, a to nikako ne zelim, posebno ne sada, prema tome, tisina, kakvo ukidanje. Vi promijenite PEV i FG, a upraviteljstvo ne dirajte. Zamisli da ih nema, pa ulazi bi bili haos, evo, vidi ulaze koji nemaju upravitelje i dodji kod mene pa pogledaj, vidjet ces veliku razliku uvjeravam te :)
Niko nije rekao da ćemo ukinuti PEV-ove, samo upraviteljstvo i upravitelje. PEV-ovi su ti koji će pronalaziti majstore i firme da vrše popravke i održavanje zgrada. Nešto kao hausmajstorski sistem koji je uveden za vrijeme vladavine Austrougarske. Jednog posrednika između vlasnika etaža u zgradama i zgrada izbacujemo. Neka izađu na tržište i ponude svoje usluge, mogu se čak i udruživati, niko im ne brani. Za dobrim majstorima koji nude usluge za razumnu cijenu uvijek će biti velika potražnja i imaće posla toliko da neće imati vremena da sve poslove obave. Tim udruživanjem majstora stvoriće se kvalitetne firme za održavanje zgrada što će dovesti do povratka upraviteljstva.
Dakle, privremeno ćemo ukinuti upravitelje, te parazite što po zakonu otimaju novac od građana.
Bellica

#1398 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

Ma PiPi, koji si ti lopov, ti bi da mi PEV radimo duplo vise za iste pare :D cuj molim te bez firmi da radimo. Nego, slusaj, nama samo treba dobra revizija i sve ce biti uredu. Jer ima dosta upravitelja, a PiPi, ti pogledaj i Ustav BiH pa ces vidjeti da ima dosta supljina i prostora za nepostivanje, zato, u upraviteljstvu je isto. Ministar nam daje priliku da iznesemo svoje misljenje i svaka mu cast. Svako od nas moze da kaze i napise sta mu ne odgovara i sta bi trebalo promijeniti kako bi bilo bolje.

Ministra moram pohvaliti, kao i MInistarstvo, pa to su ljudi koji meni UVIJEK izadju u susret, nema dopisa na koji mi nisu odgovorili i nema problema koji mi nisu rijesili. Ministre, hvala vam od srca, meni Vas pomoc puno znaci (PiPI kaze da je i Ministar na forumu pa koristim priliku da mu se zahvalim).

I da PiPi, idi na Zborove gradjana i mijenjaj u ovom Zakonu sta ti ne odgovara, daj neki svoj prijedlog, ako bude dobar usvojit ce se. Ja sam vec pocela da se pripremam za Zbor na mojoj MZ, jedva cekam, pa tako i ti, napisi sta ti ne odgovara, pokusaj promijeniti i bit ces sretniji vjeruj mi :)
PipiDugaDevetka

#1399 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Hausmajstorski sistem su uveli A-U graditelji evropskog dijela Sarajeva. Pri tom su hausmajstorima davali i stan obično negdje blizu ulaza u haustor u prizemlju ili na prvom spratu. To su bili majstori sveznalice i oni su sami održavali cijelu zgradu i privatni dio zgrade, i zajednički ako ga je bilo.

PEV-ovi bi morali biti više nagrađeni.

Sadašnji ministar je pripadnik tzv. građevinske mafije, zapravo, potrčko te mafije čiji je posao da mafiji obezbjedi angažovanje ljudi i mašina uz pomoć narodnih para iz budžeta Kantona.

On je bio svjedok odbrane na suđenju Mihriji Pelak i ostalim. Ništa nije protivzakonito biti svjedok. Čak-šta-više, morao se odazvati pozivu Suda.
Međutim, ako ništa drugo, javnost je spoznala da je taj tip upoznat sa svim poslovima i mahinacijama te tzv. mafije.

Da on poštuje zakone postupio bi po članu 14. Zakona o održ. zaj. dij. zgrada i upravljanja zgradama u KS i oduzeo certifikat FAMOS-GRADNJI jer su prouzrokovali čak dva od 4 požara u mojoj zgradi jer nisu izvršili redovno čišćenje dimnjaka iako su imali ugovorenog podizvođača radova. Tako su ugrozili živote ljudi i imovinu što je dovoljno da se odobrenje za rad upravitelja oduzme.

Ne znam iz kojih razloga nisu čistili dimnjake na mojoj zgradi. Pretpostavljam da su prikupljene novce od nakanade prikazivali kao svoje, pa su dalje obrtali taj novac dižući kredite za ostale poslove za koje su registrovani. Znači, svaka intervencija FG je za njih bio trošak i manje novca za obrtanje u svojim poslovima drugačije prirode od upraviteljstva.

Ministar je đubre koje ruši ovu državu zbog svoje gramzivosti, moja ti, @Bellice!

Vidi šta je napisao @novi.dan.nova.nafaka na drugoj temi. Inače, on je ''sretnik'' koji je kupio stan putem Javnog (ministrovog) poziva za kupovinu stanova (za mlade i obrazovane stručnjake) po povoljnijim uslovima:
novi.dan.nova.nafaka wrote:Ja sam se raspisao na forumu, i nadam se iskreno da vam nisam dosadan.
Iz Min. stamb. politike sam dobio par jako loših signala, i prilično sam razočaran čitavim odnosom prema našoj situaciji. Prema Zakonu o održavanju, mi imamo obavezu izabrati Upravitelja i PEV-a u roku od 3 mjeseca. E sad, obzirom na to da u 3 pokušaja okupljanja sastanka stanara i pismena obavještenja nismo imali odgovarajući odziv iz sva 4 ulaza (džaba je, komšija prolazi pored skupa, i ne pogleda nas - ode čova svojim putem, boli njega briga za sve :roll: ), ono što imamo potpisa možemo mačku o rep zakačit. Iz KSF-a nam ne žele reći koliko je stanova prodato (očito da su oni vlasnici još jednog broja stanova i u tom slučaju se i njihov glas broji pri izboru PEV-a), iz MSP-e se prave ludi sa pitanjima: "da, nemate potreban broj glasova, ali kuda vi žurite - sačekajte još malo: svaki stanar kad se useli, vi njemu na vrata i uzmite potpis". Znači, nama je organizovano sačekivati ulaznike i ko' skrivena kamera anketirati ljude: "sorry, jeste li Vi možda novi komšija, trebamo Vaše podatke". Nema potrebe spominjati da je prema toj logici neizvjesno da ćemo imati potreban broj useljenih i do Juna slj. godine - ja sam vidio da je barem 70% sandučića u mom ulazu puno, što znači da ljudi uopšte nema (dijaspora, il ko mu ga zna već).

Suma sumarum: koliko ja shvatam iz svega, mi smo i dalje, uprkos našoj želji, zvanično rulja, koju može kako ko hoće šaltati. :x Od čišćenja zgrade, to drugih, mnogo ozbiljnijih stvari, nemaš se kome obratiti. Ni sa kim ne možeš Ugovor potpisati. Džekos mnogima nije završio stvari koje su definisane Zapisnikom, i opet sve spada na borbu pojedinaca, plaćanje parkinga isto tako ne možemo ganjati kao pojedinci, bez predstavnika smo niko i ništa.

Update info za Toplane: po svoj prilici, nama je još čekati zbog "pregovora koji još traju"... :x :x :x
Zovite KSF, zovite Toplane, zovite koga stignete - sve je spalo čini mi se na par ljudi kojima su ruke vezane jer nam niti KSF, niti Ministarstvo niti bilo ko želi pomoći....

Šta reći osim: veliko HVALA za brigu o mladima, svaka čast MSP-u, KSF-u i svima ostalim!
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 8#p6460178
PipiDugaDevetka

#1400 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/saraje ... firmu.html

Komentara (4 poslano)

Sultan Mehmet Fatih 27.03.2011.
SARAJEVOSTAN skine pare s racuna tj. odere koga moze uz saglasnost predsjednika ulaza koji nema pojma ni sta treba napravit, a kamo li koliko bi to trebalo makar otprilike kostat. Nikom ne naumpadne da nazove jos koju firmu i dobije jos koju ponudu. Haskicu, ima tu malo monopola, cini mi se.

0
Danilo Veselinović 27.03.2011.
Ma neradi to samo Sarajevostan, to svi rade i 90% njih je u talu sa predstavnikom stanara, kome ide 10-20% u džep, pa se onda prave ko fol da o tome nisu imali pojma

0
Flash Dance 28.03.2011.
OKI zakon.

3
kyra 28.03.2011.
Fidges---->lopovi
Ma, kada su izbacili iz takta dr. Aliju Aginčića, inače smirenog hirurga evropskog nivoa, pa se on morao prihvatiti PEV-ovskog posla umjesto da operiše pacijente (Vidi tekst vijesti pod linkom). Šta uradiše QQ-Le-Le,...! :x
Post Reply