Mozes li objasniti ovo "jedina"?Real Khan wrote:Fahro također (možda iz nekih drugih razloga) radi na potkopavanju preostalog autoriteta OHR-a kao JEDINE INSTITUCIJE ZA DEBLOKADU ustavnih peripetija..
Mozes li zamisliti BiH bez OHR-a?
Mozes li objasniti ovo "jedina"?Real Khan wrote:Fahro također (možda iz nekih drugih razloga) radi na potkopavanju preostalog autoriteta OHR-a kao JEDINE INSTITUCIJE ZA DEBLOKADU ustavnih peripetija..
Ne bih se složio sa tim.oridjidji wrote:To je samo nacin da se diskreditira dosadasnji milje Bosnjaka i etiketira kako bi neko mogao da se navadi kako su Bosnjaci teroristi, serviran od EU ...goibos wrote:klasični pokušaj pokrivanja vlastitog kriminala izmišaljući neku nacionalnu ugroženost
na onoj šemi je sve baš onako kako i jeste, političko - privredno - kriminalna organizacija na teritoriji BiH i Sandžaka
jedino mi nije jasno šta Lagumdžija tamo radi???
Paranojaaa, uzela mi dušu, sve mi uzelaRadončić: Gregorijan islamofobično i patriotski ruši BiH
Ma ja, tipična retorika glasača Naše strankeoridjidji wrote:To je samo nacin da se diskreditira dosadasnji milje Bosnjaka i etiketira kako bi neko mogao da se navadi kako su Bosnjaci teroristi, serviran od EU ...goibos wrote:klasični pokušaj pokrivanja vlastitog kriminala izmišaljući neku nacionalnu ugroženost
na onoj šemi je sve baš onako kako i jeste, političko - privredno - kriminalna organizacija na teritoriji BiH i Sandžaka
Nije valjda da SDP sam uredjuje Oslobodjenje?Real Khan wrote: SEFER HALILOVIĆ i BPS ne drže pod kontrolom niti jedan medij (ni printani ni elektronski). Da bi se promovirali, oni su doslovice prinuđeni moliti SDP da im dozvoli pristup FTV-u ili Oslobođenju...moraju muntati SDA da im se dozvoli pristup Hayatu i Avazu (do duše, odnedavno ne moraju pitati SDA za Avaz nego mogu direktno "pregovarati" sa Fahrom Radončićem, koji i dan-danas nije zaboravio kako ga je opisao Sefer u svojoj knjizi)...sve u svemu, BPS je stranka koja bi najbolju promociju imala kada bi se FTV smilovala da uživo prenosi sjednice parlamenta Federacije (gdje bi se mogao vidjeti nivo licemjerja vladajućih stranaka i sterilnost vodećih opozicionih stranaka...a sa druge strane barem prema izvještajima CCI, BPS je najkonstruktivnija i najaktivnija opoziciona partija...Međutim, to narod ne vidi jer se izvještaji sa sjednica Parlamenta vješto filtriraju u pojedinim stranačkim kuhinjama...
Paranoja je bolest koju pacijent ne moze kontrolisati. Ovaj Radoncicev "zaokret" je smisljen cin izdaje. Partija protiv velikosrpstva se blizi kraju a Radoncic je njihov (nadam se) posljednji dzoker. Ali izdrzala je BiH i dzokera Abdica, kojeg je narod cak u Predsjednistvo izabrao. Za njega je mracnjak Radoncic nula.ultima_palabra wrote:Paranojaaa, uzela mi dušu, sve mi uzelaRadončić: Gregorijan islamofobično i patriotski ruši BiH
Radoncic je njihov spavac koji se probudio... valja mu unaprijed placeno odraditi. Obraz je obraz.1gorstak wrote:Paranoja je bolest koju pacijent ne moze kontrolisati. Ovaj Radoncicev "zaokret" je smisljen cin izdaje. Partija protiv velikosrpstva se blizi kraju a Radoncic je njihov (nadam se) posljednji dzoker. Ali izdrzala je BiH i dzokera Abdica, kojeg je narod cak u Predsjednistvo izabrao. Za njega je mracnjak Radoncic nula.ultima_palabra wrote:Paranojaaa, uzela mi dušu, sve mi uzelaRadončić: Gregorijan islamofobično i patriotski ruši BiH
On se ne transformise. Zasto bi ??1gorstak wrote:Nisu mi jasni novinari Avaza koji mirno gledaju transformaciju svog gazde u velikosrpskog operativca.
U pravu si, ali sam izbor riječi u onom tekstu odiše nepismenošću i panikom. Što se tiče Abdića, mislim da prilika čini lopova. Ne vjerujem da je on bio četnički igrač prije 92-93. godine.1gorstak wrote:Paranoja je bolest koju pacijent ne moze kontrolisati. Ovaj Radoncicev "zaokret" je smisljen cin izdaje. Partija protiv velikosrpstva se blizi kraju a Radoncic je njihov (nadam se) posljednji dzoker. Ali izdrzala je BiH i dzokera Abdica, kojeg je narod cak u Predsjednistvo izabrao. Za njega je mracnjak Radoncic nula.
Ko nije dosad skonto, ne treba ni odsad1gorstak wrote:Nisu mi jasni novinari Avaza koji mirno gledaju transformaciju svog gazde u velikosrpskog operativca.
I ja sam Bošnjak, i ja sam Bosanac sa "dna kace".Real Khan wrote:Prvo: Ne valja ti nos (nije kalibriran valjda) jer sam ja Bošnjak, i to Bosanac sa "dna kace", jedan od onih koji se BORIO u ratu protiv četnika na raznim ratištima a danas se borim protiv virtuelnih i salonskih četnika po forumima tako što im raskrinkavam planove koje provode sa domaćim izdajnicima... Ovo što sam do sada pisao o Fahri "Bošnjaku-nad-Bošnjacima" nije nikakvo "pljuvanje" nego čisto promišljanje u stilu: "ako laže koza - ne laže rog". To pljuvanje bi bilo da kažem "ma koji je quratz Fahro, vidi mu glave..." i sl. ali napisati da Fahro radi ono što Dodik želi je nešto što je bazirano na činjenicama. Dodik svim silama želi otjerati OHR i tako nefunkcionalnu državu verificirati kao status quo i finalno rješenje...Fahro također (možda iz nekih drugih razloga) radi na potkopavanju preostalog autoriteta OHR-a kao JEDINE INSTITUCIJE ZA DEBLOKADU ustavnih peripetija...Hajde mi sad objasni po čemu je to Fahro bolji Bošnjak ili Bosanac od mene? Ja sam se borio u ratu dok je Fahro "išao u štab da vidi šta da se radi" (citat iz filma "Ničija zemlja") i usput onako ničim izazvan hajrovao "prvi milion"... i sada je Fahro "uspješan businessman" a ja bezvezni politolog koji eto "pljuje" po pravom poštenjačini i Bošnjaku koji jadan samo radi ono što naš neprijatelj želi...stari grad Visegrad wrote:Sta toliko pljujete na covjeka? Mora da ste ne bosnjaci? Vama niko ne valja. Imam istancan noc da vas pepoznam izdaleka.
FAhro je od vas bolji 100 puta. Vi sjedite za kompjuyterom i ubijate vrijeme.
Da nije Fahro osnosvao stranku, onda bi osnvao Baho. Onda bi vi pisali protiv Bahe.
Ma niko ne valja, jest tako je, al u mjececu limburgu.
Treba da znate niti jedan glas nece preci iz stranke SBiH u FAhrinu stranku. Samo SDA glasovi ce se rastociti na SDA i FAhrinu. Uostalom i to je pitanje. Avaz nije omiljena novina.
Uostalom nastavite piskarati, niste sposobni za sta konkretnije.
Drugo: Nije tačno da niko ne valja...ima među Bošnjacima mnogo boljih i kvalitetnijih (poštenijih) ljudi, ali ih hebe to što na izborima ovakvi "Bošnjaci-nad-Bošnjacima" poput Fahre, Tihića, Harisa, Lagumdžije...u pravilu odnesu većinu glasova na čistu ublehu i najjeftinije rauberske finte...Usput se na neki način stalno zaboravljaju ljudi koji su u ratu i poslije rata svojim djelima dokazali svoje Bošnjaštvo i patriotizam i iz rata izašli čista obraza ali praznih džepova, poput Sefera Halilovića, Kerima Lučarevića,... mene, i desetina hiljada drugih demobiliziranih boraca koji su se borili od prvog do zadnjeg dana za državu - Republiku Bosnu i Hercegovinu. Pravo da ti kažem, ja ne znam za koju (ili čiju) državu se Fahro sada bori jer na riječima je za Bosnu a djelima je protiv...Hajde sad' pokaži tu "pronicljivost" pa mi objasni ovu dilemu...
i Treće: Kako znaš da baš niti jedan glas iz SBiH neće preći u Fahrinu stranku, nego će se samo podijeliti SDA? Koliko ja znam iz SBiH je već prešlo pod Fahrine skute stotine ljudi iz SBiH, uključujući i donedavnog Generalnog Sekretara SBiH i Predsjednika kadrovske komisije SBiH, kao i članovi kadrovske komisije SBiH...De boga ti, o čemu ti to nama ovdje pričaš?!
Hajde, samo zato što si novo lice na forumu (a možda si samo klon nekoga iz rudnika u Banovićimabumbi1 wrote:Mozes li objasniti ovo "jedina"?Real Khan wrote:Fahro također (možda iz nekih drugih razloga) radi na potkopavanju preostalog autoriteta OHR-a kao JEDINE INSTITUCIJE ZA DEBLOKADU ustavnih peripetija..
Mozes li zamisliti BiH bez OHR-a?
Ne, nego ti razmisli. Radoncic brani Dodika. Tvrdi da mu (Dodiku) Gregorian montira kriminal. Neka to bude polazna tacka naseg dijaloga o Radoncicu. Dakle ?stari grad Visegrad wrote:Ustvari ja nisam uopste za Fahru i njegovu stranku, niti volim Avaz, ali najednom me sa vasim pljuvanjem stavite u poziciju da pocnem barniti covjeka. Razmili.
Auu...pa tek sad vidim da fakat nisi odavde...Dobro, biću kratak:stari grad Visegrad wrote:I ja sam Bošnjak, i ja sam Bosanac sa "dna kace".Real Khan wrote:Prvo: Ne valja ti nos (nije kalibriran valjda) jer sam ja Bošnjak, i to Bosanac sa "dna kace", jedan od onih koji se BORIO u ratu protiv četnika na raznim ratištima a danas se borim protiv virtuelnih i salonskih četnika po forumima tako što im raskrinkavam planove koje provode sa domaćim izdajnicima... Ovo što sam do sada pisao o Fahri "Bošnjaku-nad-Bošnjacima" nije nikakvo "pljuvanje" nego čisto promišljanje u stilu: "ako laže koza - ne laže rog". To pljuvanje bi bilo da kažem "ma koji je quratz Fahro, vidi mu glave..." i sl. ali napisati da Fahro radi ono što Dodik želi je nešto što je bazirano na činjenicama. Dodik svim silama želi otjerati OHR i tako nefunkcionalnu državu verificirati kao status quo i finalno rješenje...Fahro također (možda iz nekih drugih razloga) radi na potkopavanju preostalog autoriteta OHR-a kao JEDINE INSTITUCIJE ZA DEBLOKADU ustavnih peripetija...Hajde mi sad objasni po čemu je to Fahro bolji Bošnjak ili Bosanac od mene? Ja sam se borio u ratu dok je Fahro "išao u štab da vidi šta da se radi" (citat iz filma "Ničija zemlja") i usput onako ničim izazvan hajrovao "prvi milion"... i sada je Fahro "uspješan businessman" a ja bezvezni politolog koji eto "pljuje" po pravom poštenjačini i Bošnjaku koji jadan samo radi ono što naš neprijatelj želi...stari grad Visegrad wrote:Sta toliko pljujete na covjeka? Mora da ste ne bosnjaci? Vama niko ne valja. Imam istancan noc da vas pepoznam izdaleka.
FAhro je od vas bolji 100 puta. Vi sjedite za kompjuyterom i ubijate vrijeme.
Da nije Fahro osnosvao stranku, onda bi osnvao Baho. Onda bi vi pisali protiv Bahe.
Ma niko ne valja, jest tako je, al u mjececu limburgu.
Treba da znate niti jedan glas nece preci iz stranke SBiH u FAhrinu stranku. Samo SDA glasovi ce se rastociti na SDA i FAhrinu. Uostalom i to je pitanje. Avaz nije omiljena novina.
Uostalom nastavite piskarati, niste sposobni za sta konkretnije.
Drugo: Nije tačno da niko ne valja...ima među Bošnjacima mnogo boljih i kvalitetnijih (poštenijih) ljudi, ali ih hebe to što na izborima ovakvi "Bošnjaci-nad-Bošnjacima" poput Fahre, Tihića, Harisa, Lagumdžije...u pravilu odnesu većinu glasova na čistu ublehu i najjeftinije rauberske finte...Usput se na neki način stalno zaboravljaju ljudi koji su u ratu i poslije rata svojim djelima dokazali svoje Bošnjaštvo i patriotizam i iz rata izašli čista obraza ali praznih džepova, poput Sefera Halilovića, Kerima Lučarevića,... mene, i desetina hiljada drugih demobiliziranih boraca koji su se borili od prvog do zadnjeg dana za državu - Republiku Bosnu i Hercegovinu. Pravo da ti kažem, ja ne znam za koju (ili čiju) državu se Fahro sada bori jer na riječima je za Bosnu a djelima je protiv...Hajde sad' pokaži tu "pronicljivost" pa mi objasni ovu dilemu...
i Treće: Kako znaš da baš niti jedan glas iz SBiH neće preći u Fahrinu stranku, nego će se samo podijeliti SDA? Koliko ja znam iz SBiH je već prešlo pod Fahrine skute stotine ljudi iz SBiH, uključujući i donedavnog Generalnog Sekretara SBiH i Predsjednika kadrovske komisije SBiH, kao i članovi kadrovske komisije SBiH...De boga ti, o čemu ti to nama ovdje pričaš?!
Smeta mi to vjecno NE VALJA i Ne VALJAJU.
Niko nije savrsen. Dok istovremeno vrlo rijetko se pise POZITVNO o bosnjacima, i bosancima koji su zasluzili mnogo vise od anonimusa i praznih dzepova. Ima masa ljudi bosnjaka i bosanaca koji su FANTASTICNI.
Inace u svojoj kulturi bosnjaci/bosanci vole da pljuju po svojima.
Ovim takodje pitam sve novine zasto ne gaje KULTURU VELICANJA da tako kazem nepoznatih "malih" a velikih ljudi?
Svako ima svo misljenje, koje ne mora biti isto ali mrzim ovo non-stop pljuvanje.
Licno ne volim Fahru niti ga podrzavam.
Branioci RBiH bi trebali da malo CITAJU PSIHOLOGIJU, kako omasoviti svoje pokrete i naci sarednike u svom narodu a ne neprijatelje.
Svi imamo pravo da mislimo razlicito, mozda neki ne shvataju da su u krivu ili na krivom putu ali pljuvanje po onma koji drugacije misle i koji su drugacije uradili ne radja nista osim ODBIJANJE.
Jer trebaju se naci neke "srednje" racenice koje ce imati za cilj "udruzenja" svih bosnjaka i bosanaca a ne neprijatelja medju istim.
Podrzavam tvoje sirenje istine, ali ne podrzvam pljuvanje po ljudima, makar oni to zasluzivali. Jer ko je pametan on shvaca izmedju redova.
Npr. ako ti o mom ocu, prijatelju itd. meni pricas da je govno sigurno cu okrenuti glavu od tebe. Jer ja znam da je taj moj otac ili prijatelj ucinio i dobrih stvari.
Hocu da kazem da "srednji govor i razgovor" daje puno vise efekta od grubog nekanja.
Ustvari ja nisam uopste za Fahru i njegovu stranku, niti volim Avaz, ali najednom me sa vasim pljuvanjem stavite u poziciju da pocnem barniti covjeka. Razmili.
Dalje ponosim se na svakog bosnjakaka i bosanca koji je branio RBiH od agresora i napadaca prema svojim mogucnostima i mjerilima, zahvalan sam. Nemojmo zaboraviti da ima ljudi koji su kukavice, koji vide opasnost da ce izgubiti zivot i instiktivno traze zaklon, tj. nisu se borili u ratu ili su izbjegli. Sve te bosnjake, bosance prihvatam kao moje bosnjake i bosance, ali se ponosim na one koji su isli u borbu i svim drugim nacinima se borili, npr. sirenjem istine itd.
Ljudi koji zele pravednu RBiH trebaju se svi povezati, npr. pisanjem obicnih pisama, objasnjavanjem da se trebaju ukljuciti u politiku i demokratiju, jer nisam siguran da svi posjeduju Internet kuci i na poslu, osmisliti kako da se povezu i organizuju. Valjda ima i bogatih u inostranstvu kao npr. ona bosnka ,cini mi se da se zove Sanela, udata za britanskog bankara, koja je najvise donirala, dakle ti koji su uspjeli u inostranstvu bi mogli donirati za ORGANIZOVANU odbranu RBiH i BiH i vracanje na normalnu drzavu.
Bez daljnjeg cijenim tvoj rad, ne priznajem entiete. Pljuvanje po bosnjacima ne podnosim, ali sve kritike istih su u redu.
Ima jedna metoda koja je uvijek uspjesna npr. ukratko ovako:
-Radoncic je ucio to i to dobro ali mu ne valjo to i to, i tako ne moze i ne smije biti.
Znaci prvo pohvala a onda kritika. Nisam pshilog ali to puno vise pali kod ljudi. Napravi eksperiment, probaj ovako sa nekim zakletim neistomisljenikom, pa ces vidjet da ce biti rezultat.
Nisam upoznat da su neki iz SBiH presli u Fahrinu stranku, greska. Opet mislim da su presli iz licnih razloga.
Dalje se treba napravit analiza ako je ta Seferova stranka zaista patriotska, tad mislim na RBiH, treba se naci nacina da se omasovi, ocito nisu samo dovoljne neke patriotke novine.
VjecitiStudent wrote:Real Khan wrote: SEFER HALILOVIĆ i BPS ne drže pod kontrolom niti jedan medij (ni printani ni elektronski). Da bi se promovirali, oni su doslovice prinuđeni moliti SDP da im dozvoli pristup FTV-u ili Oslobođenju...moraju muntati SDA da im se dozvoli pristup Hayatu i Avazu (do duše, odnedavno ne moraju pitati SDA za Avaz nego mogu direktno "pregovarati" sa Fahrom Radončićem, koji i dan-danas nije zaboravio kako ga je opisao Sefer u svojoj knjizi)...sve u svemu, BPS je stranka koja bi najbolju promociju imala kada bi se FTV smilovala da uživo prenosi sjednice parlamenta Federacije (gdje bi se mogao vidjeti nivo licemjerja vladajućih stranaka i sterilnost vodećih opozicionih stranaka...a sa druge strane barem prema izvještajima CCI, BPS je najkonstruktivnija i najaktivnija opoziciona partija...Međutim, to narod ne vidi jer se izvještaji sa sjednica Parlamenta vješto filtriraju u pojedinim stranačkim kuhinjama...
Evo, neću više biti smiješan...samo mi prije toga objasni šta uvažena gospođa Lidija Korać iz SDP-a radi u Oslobođenju? A što se tiče stranke zagraBiH 100% tačno je da i oni imaju svoj udio preko Selimovića...ali princip je manje-više isti: da bi se bilo šta pozitivno napisalo u Oslobođenju o BPS-u mora se pitati ili SDP ili SBiH...Dakle, nije ovo smiješno nego je žalosno i ujedno odgovor na postavljeno pitanje "zašto BPS i Sefer Halilović ne porade malo na svojoj promociji"... On bi rado radili na tome, ali pitanje je koliko ih to "košta" u političkom smislu (ne samo novčano). Već sam razgovarao na ovu temu sa ključnim ljudima unutar BPS-a i iznijeli su mi upravo ove podatke. Trenutno im je jedina promocija pisanje i objavljivanje knjiga (samo što tu postoji drugi problem...Bosanci u pravilu ne kupuju niti čitaju knjige...većini služe kao dekoracija ili mjesto gdje se šteka lova "za crne dane")edinbug wrote:VjecitiStudent wrote:Real Khan wrote: SEFER HALILOVIĆ i BPS ne drže pod kontrolom niti jedan medij (ni printani ni elektronski). Da bi se promovirali, oni su doslovice prinuđeni moliti SDP da im dozvoli pristup FTV-u ili Oslobođenju...moraju muntati SDA da im se dozvoli pristup Hayatu i Avazu (do duše, odnedavno ne moraju pitati SDA za Avaz nego mogu direktno "pregovarati" sa Fahrom Radončićem, koji i dan-danas nije zaboravio kako ga je opisao Sefer u svojoj knjizi)...sve u svemu, BPS je stranka koja bi najbolju promociju imala kada bi se FTV smilovala da uživo prenosi sjednice parlamenta Federacije (gdje bi se mogao vidjeti nivo licemjerja vladajućih stranaka i sterilnost vodećih opozicionih stranaka...a sa druge strane barem prema izvještajima CCI, BPS je najkonstruktivnija i najaktivnija opoziciona partija...Međutim, to narod ne vidi jer se izvještaji sa sjednica Parlamenta vješto filtriraju u pojedinim stranačkim kuhinjama...
Ne budi smijesan, oslobodenje je postalo bilten stranke za graBiH 100%
Ma daj ne kaki te ... stranci nam kroje kapu od kad znamo za sebe i ovaj mir je proizvod njihove volje a ne nase... I ova medijska slika je proizvod njihovog poigravanja njome... Svi znamo da u Bosni jedino svih ovih godina popustaju Bosnjaci/Bosanci ili kako god hocete i to na svoju stetu... Zasto? Zato sto su oni jedino spremni da brane ovakvu BIH-a sa rijetkim pojedincima iz druga dva konstutivna naroda jer njima je do Bosne stalo. I ova sva prica oko ustavnih reformi nevodi nikuda jer su stranci dvaput zabrljali prvi put kad nisu sprijecili rat i genocid, a drugi put kad su nametnuli svima Dejtonsko uredjenje i kada su vidjeli da ovo uzalud guta njihove milijarde, sada gledaju da Bosnu dovedu u red ponovo nicim drugo nego pritiscima. A to nas dovodi do onoga treceg, hoce li opet stranci pogrijesiti prema BIH-a?goibos wrote:Ne bih se složio sa tim.oridjidji wrote:To je samo nacin da se diskreditira dosadasnji milje Bosnjaka i etiketira kako bi neko mogao da se navadi kako su Bosnjaci teroristi, serviran od EU ...goibos wrote:klasični pokušaj pokrivanja vlastitog kriminala izmišaljući neku nacionalnu ugroženost
Ovo je prikaz organizirane mafije i i ja bi je isto onako nacrtao(osim Lagumdžije jer on i nije u nekim vezama sa ostatkom ekipe).
A sad, ako Fahro kaže da finansiraju i radikalne islamiste onda je i to vjerovatno tačno, zna on najbolje šta se sve finansira... politička ubistva, kriminalne organizacije, vjerovano i islamisti(al to Fahro kaže ne OHR).
Mi bosanci najbolje znamo da na onoj šemi i jesu svi kriminalci
Radonjcic je postao neprikosnoveni gospodar stampanih medija na teritoriji koji su pod kontolom bosnjacke politicke elite,osnivanjem sopstvene politicke partije, ali i njegove ozbiljne namjere da ovlada i elektronskim prostorom preko svoje tv Alfa,otvara se pitanje :Dvojica bivših uposlenika NTV Hayat, Senad Hadžifejzović i Marjan Mijajlović, prema pričama u novinarskim kuloarima, trebaju početi raditi na tv Alfa.
Naime, uveliko se priča kako novi političar i vlasnik Avaza Fahrudin Radončić želi ojačati i televiziju Alfa, koja je u njegovom vlasništvu, a Senad Hadžifejzović i Marjan Mijajlović bi trebali poboljšati program.
"Strancima" je ko biva u opisu posla da zaustavljaju ratove sirom planete?oridjidji wrote: Ma daj ne kaki te ... stranci nam kroje kapu od kad znamo za sebe i ovaj mir je proizvod njihove volje a ne nase... I ova medijska slika je proizvod njihovog poigravanja njome... Svi znamo da u Bosni jedino svih ovih godina popustaju Bosnjaci/Bosanci ili kako god hocete i to na svoju stetu... Zasto? Zato sto su oni jedino spremni da brane ovakvu BIH-a sa rijetkim pojedincima iz druga dva konstutivna naroda jer njima je do Bosne stalo. I ova sva prica oko ustavnih reformi nevodi nikuda jer su stranci dvaput zabrljali prvi put kad nisu sprijecili rat i genocid, a drugi put kad su nametnuli svima Dejtonsko uredjenje i kada su vidjeli da ovo uzalud guta njihove milijarde, sada gledaju da Bosnu dovedu u red ponovo nicim drugo nego pritiscima. A to nas dovodi do onoga treceg, hoce li opet stranci pogrijesiti prema BIH-a?
Mislim da je lista sarada obicno, ona skrece paznju sa necega bitnijeg. Recimo po meni je Selimovic, puno veci lopov od Fahre, Cerića, Bakira, ali na njega niko ne poklanja paznju. Selimovic je odlican, Fahro nije. Pricu o Islamistima okacite macku o rep. Sve su to mahalske price. Najveci problem svemu ovome jesu banke koje su domace ili su nastale u talu bosanaca i arapa. I to se sigurno ne uklapa u Rafijevu sliku moguce Razvojne banke za BIH-a, sto vodi pitanju "Kome je stalo da privatizuje bosansko bogatstvo, a da pritome naprkosi do sada najvecim ulagacima u BIH-a, a to su sigurno Arapske zemlje jer su se oni unatoc svim diplomatskim blokadama uvijek trudili da u Bosnu ulazu".
Hoće! Ali usput, još koja afera, kako bi se iskamčilo 50 milijunčića radi pokrivanja troška...Alfa_Ze wrote:Radonjcic je postao neprikosnoveni gospodar stampanih medija na teritoriji koji su pod kontolom bosnjacke politicke elite,osnivanjem sopstvene politicke partije, ali i njegove ozbiljne namjere da ovlada i elektronskim prostorom preko svoje tv Alfa,otvara se pitanje :
Hoce li Bosnjacki narod postati taocem ( pre)ambicioznog Fahrudina Radonjcica ??
"Real Khan"
A Branković je samo slijedio - sprovodio politiku "uzmi sve..." koju je kreirala vrhuška SDANije Kerim kriv za "povaljivanje" Energopetrola nego Nedžad Branković koji je u ladici držao prijave koje je Kerim podnio protiv svojih prethodnika (tada je Branković bio glavni u Energoinvestu u čijem sklopu je radio Energopetrol).
U Kerimovo vrijeme nije radio Inin naftni terminal u Podlugovima; u funkciji je bio i naftni terminal u Pločama iz kojeg je prema BiH nafta tekla jeftinom "vladinom" željeznicom iza koje je opet stajao SDA Branković; Tadašnja "vladina" Central Profit Banka je izdašno izdavala bankovne garancije i otvarala akreditive bez stvarnog pokrića za svaki ruski naftni brod ili prljavu Sisačku naftu, dok su drugi o tome mogli samo sanjati; U Kerimovo vrijeme nije bilo druge SDA Hife, npr, da ostvaruje veći promet naftom, u Kerimovo vrijeme Energopetrol je imao monopol u BiH!Evo ti nekoliko podataka koje može svako provjeriti: dok je Kerim Lučarević vodio Energopetrol, zaposlio je sve predratne radnike od toga preko 300 demobiliziranih boraca, svi su radnici imali redovne i dobre plate, Energopetrol je poslovao u plusu i uplaćivao u budžet preko 70 miliona KM godišnje samo na račun poreza... Kerimovi prethodnici a kasnije i nasljednici su poslovali u minusu, otpuštali radnike, državi uplaćivali šipak i na kraju je tadašnji Premijer FBiH Ahmed Hadžipašić protivno odluci Parlamenta FBiH (pro)dao Energopetrol "INA-MOL"-u za sitne pare...Evo, ovih dana se treba taj ugovor o dokapitalizaciji poništiti jer INA-MOL nisu ništa ispoštovali...što dovojno govori ko je bio krivac za propast Energopetrola...
Znaš kako se u narodu kaže: Ko će kog, ako neće svoj svog . Kao da ti je bio komadantA o hrabrosti Kerima Lučarevića je suvišno pričati jer bilo ko je bio u ratu u Sarajevu zna šta je taj čovjek uradio za odbranu Sarajeva
Strancima je u opisu da guraju nos svugdje gdje imaju svoj interes. Oni na Balkanu nisu razorili slabu Jugoslaviju, već jaku. Jugoslaviju koja je bila među 10 najačih zemalja Evrope. Instalirajući svoje poltrone koji su insistirali na podijeli Jugoslavije. Ista je danas porobljena ekonomski kao ostatak Istočne Evrope. Čuj jel nas neko tijerao da prodajemo banke? Onaj ko je jači u odnosu na naše banke, taj stvara i ambijent u njima koji ih sutra dovodi do privatizacije.VjecitiStudent wrote:"Strancima" je ko biva u opisu posla da zaustavljaju ratove sirom planete?oridjidji wrote: Ma daj ne kaki te ... stranci nam kroje kapu od kad znamo za sebe i ovaj mir je proizvod njihove volje a ne nase... I ova medijska slika je proizvod njihovog poigravanja njome... Svi znamo da u Bosni jedino svih ovih godina popustaju Bosnjaci/Bosanci ili kako god hocete i to na svoju stetu... Zasto? Zato sto su oni jedino spremni da brane ovakvu BIH-a sa rijetkim pojedincima iz druga dva konstutivna naroda jer njima je do Bosne stalo. I ova sva prica oko ustavnih reformi nevodi nikuda jer su stranci dvaput zabrljali prvi put kad nisu sprijecili rat i genocid, a drugi put kad su nametnuli svima Dejtonsko uredjenje i kada su vidjeli da ovo uzalud guta njihove milijarde, sada gledaju da Bosnu dovedu u red ponovo nicim drugo nego pritiscima. A to nas dovodi do onoga treceg, hoce li opet stranci pogrijesiti prema BIH-a?
Mislim da je lista sarada obicno, ona skrece paznju sa necega bitnijeg. Recimo po meni je Selimovic, puno veci lopov od Fahre, Cerića, Bakira, ali na njega niko ne poklanja paznju. Selimovic je odlican, Fahro nije. Pricu o Islamistima okacite macku o rep. Sve su to mahalske price. Najveci problem svemu ovome jesu banke koje su domace ili su nastale u talu bosanaca i arapa. I to se sigurno ne uklapa u Rafijevu sliku moguce Razvojne banke za BIH-a, sto vodi pitanju "Kome je stalo da privatizuje bosansko bogatstvo, a da pritome naprkosi do sada najvecim ulagacima u BIH-a, a to su sigurno Arapske zemlje jer su se oni unatoc svim diplomatskim blokadama uvijek trudili da u Bosnu ulazu".
Jel nas to neko tjerao da prodajemo banke?
Da li je problem u Razvojnoj banci ili likovima koji su spretno iskoristili nase novce da prave privatna carstva?
A Arapi se fakat slomise, ulazuci u BiH, sve fabrika do fabrike nice napravljena arapskim novcem.
Ne radi se o ambicijama, Radončić i dalje samo sprovodi zadatke koje dobija od "Beograda", ali nalazi način i za vlastitu materijalnu korist, što mu Beograd i odobrava i čak zagovara, da bi ga imali pod boljom kontrolom... Slično je radio i Arkan, ali i skoro svi drugi obavještajci bivše YU: malo u korist državi - malo sebiAlfa_Ze wrote: Hoce li Bosnjacki narod postati taocem (pre)ambicioznog Fahrudina Radonjcica ??
KadSeMrtviProbudimo wrote:"Real Khan"A Branković je samo slijedio - sprovodio politiku "uzmi sve..." koju je kreirala vrhuška SDANije Kerim kriv za "povaljivanje" Energopetrola nego Nedžad Branković koji je u ladici držao prijave koje je Kerim podnio protiv svojih prethodnika (tada je Branković bio glavni u Energoinvestu u čijem sklopu je radio Energopetrol).
U Kerimovo vrijeme nije radio Inin naftni terminal u Podlugovima; u funkciji je bio i naftni terminal u Pločama iz kojeg je prema BiH nafta tekla jeftinom "vladinom" željeznicom iza koje je opet stajao SDA Branković; Tadašnja "vladina" Central Profit Banka je izdašno izdavala bankovne garancije i otvarala akreditive bez stvarnog pokrića za svaki ruski naftni brod ili prljavu Sisačku naftu, dok su drugi o tome mogli samo sanjati; U Kerimovo vrijeme nije bilo druge SDA Hife, npr, da ostvaruje veći promet naftom, u Kerimovo vrijeme Energopetrol je imao monopol u BiH!Evo ti nekoliko podataka koje može svako provjeriti: dok je Kerim Lučarević vodio Energopetrol, zaposlio je sve predratne radnike od toga preko 300 demobiliziranih boraca, svi su radnici imali redovne i dobre plate, Energopetrol je poslovao u plusu i uplaćivao u budžet preko 70 miliona KM godišnje samo na račun poreza... Kerimovi prethodnici a kasnije i nasljednici su poslovali u minusu, otpuštali radnike, državi uplaćivali šipak i na kraju je tadašnji Premijer FBiH Ahmed Hadžipašić protivno odluci Parlamenta FBiH (pro)dao Energopetrol "INA-MOL"-u za sitne pare...Evo, ovih dana se treba taj ugovor o dokapitalizaciji poništiti jer INA-MOL nisu ništa ispoštovali...što dovojno govori ko je bio krivac za propast Energopetrola...
U Kerimovo vrijeme lako je bilo biti direktor EP i zapošljavati ....Znaš kako se u narodu kaže: Ko će kog, ako neće svoj svog . Kao da ti je bio komadantA o hrabrosti Kerima Lučarevića je suvišno pričati jer bilo ko je bio u ratu u Sarajevu zna šta je taj čovjek uradio za odbranu Sarajeva