akvarij je kupljen gotov,fabricki,u zoo centru,ima 54l,u uporabi je tek 2mjeseca,a kako su pocele velike vrucine,tako sam primjetila da i temperatura raste,.hvala na savjetima,vidit cu sto mogu za ventilator, ili pravljenje drugo poklopca.
Moderator: anex

ma idi kod ramiza on ti ima brdo ciklida uvijek i mislim da su mu cijene ok.Gauchos wrote:Moze li info gdje u Sa kupiti ciklide, cuo sam da ima u vogosci Ramiz ili tako nesto, nije valjda da jedino on ima cikida.
Armana ne racunam jer je skup pravo, i nisam odavno bio tamo neznam da li ih ima uposte.
Imas i Aldena u Vogosci... nije prevelik izbor ali su cijene OK.Gauchos wrote:Moze li info gdje u Sa kupiti ciklide, cuo sam da ima u vogosci Ramiz ili tako nesto, nije valjda da jedino on ima cikida.
Armana ne racunam jer je skup pravo, i nisam odavno bio tamo neznam da li ih ima uposte.
Cijene malih su od 3-5KM kod normalne raje. Pojedinci napucavaju cijene od 5-8KM...Javi mi se PP imas gratis od mene 5-6komGauchos wrote:Mozda glupo pitanje ali fakat nisam upoznat sa cijenama ciklida.
Kolika je cijena cikilida, netrazim velike odrsle primjerke, uzeo bih male pa neka rastu kod mene
Interesuju me mbune
Vjerovatno ti se voda ciklira. Promijenio si previse vode. Uvijek se mijenja 1/3 vode (30%) a maksimalno 1/2. Nikada nemoj mijenjati vodu i cistiti filter u isto vrijeme.corsa wrote:Imam problem, pa ako neko zna da pomogne. Naime, muti mi se voda u akvariju, ali ne znam do cega je. To nije prljavstina nego nekako isto kao da je hlor, akvarij mi je maglovit!Znam da je glupo receno ali ne znam kako drugacije da docaram. Promijenio sam vodu i opet isto. Ne znam sta bi moglo biti. Ribe su pocele da mi ugibaju. Da li je moguce da se to desava od ovih vrucina? A poceo sam i koristiti neku novu hranu, pa mozda je i zbog toga. Ako se nekom to ranije desavalo molim vas recite rjesenje!
corsa wrote:A sta je uzrok tog cikliranja, i sta je to ustvari? Akvarij je kod mene skoro dvije godine i nikad mi se to nije desilo. A sad se to pojavilo prije mijenjanja vode, i nakon promijene vode je isto. Tek sad se stanje malo popravlja.
Kakva ti je podloga u akvarijumu,prije svega mislim na pijesak?corsa wrote:Imam problem, pa ako neko zna da pomogne. Naime, muti mi se voda u akvariju, ali ne znam do cega je. To nije prljavstina nego nekako isto kao da je hlor, akvarij mi je maglovit!Znam da je glupo receno ali ne znam kako drugacije da docaram. Promijenio sam vodu i opet isto. Ne znam sta bi moglo biti. Ribe su pocele da mi ugibaju. Da li je moguce da se to desava od ovih vrucina? A poceo sam i koristiti neku novu hranu, pa mozda je i zbog toga. Ako se nekom to ranije desavalo molim vas recite rjesenje!
Cikliranje je najbitniji dio u formiranju akvarijuma,i u toku cikliranja dolazi do postizanja najpovoljnih biotickih faktora vode, cikliranje ima za ulogu pripremu samog akvarijuma i vode za uspjenu adaptaciju flore i faune koju namjeravamo drzati u njemu.corsa wrote:A sta je uzrok tog cikliranja, i sta je to ustvari? Akvarij je kod mene skoro dvije godine i nikad mi se to nije desilo. A sad se to pojavilo prije mijenjanja vode, i nakon promijene vode je isto. Tek sad se stanje malo popravlja.