Bundesliga

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Jeff Bingham

#1376 Re: Bundesliga

Post by Jeff Bingham »

elSaik wrote:Bravo Mainz!!! 8-)
:thumbup:
avantgarde

#1377 Re: Bundesliga

Post by avantgarde »

ReD aka Socijalista wrote:Bavarci pushioooooonaaaaaaa :lol:

Arogantni smradovi!!!

bas tako,nek su ispushili :thumbup: :lol: :lol:
cyprus

#1378 Re: Bundesliga

Post by cyprus »

Ja sam ovima fasciniran:

Image

Od ovih što više prate Bundesligu, jel zna neko odgovor zbog čega je Menhengladbah vako dobar? To je ona ekipa koja je prošle godine jedva opstala u Bundesligi... jesu li vršili neke velike promjene ili šta? Mislim ne vjerujem da će do kraja ostat vako visoko, ali su pravo osvježenje :)
BHF_Manijak

#1379 Re: Bundesliga

Post by BHF_Manijak »

Nisu neke aman promjene vrsili, tajna uspjeha je proslogodisnja promjena trenerra i dovodjenja solidnog Favrea, koji je prije toga solidno vodio Herthu, te ludi Reus, malo je reci da je momak okosnica ekipe! :thumbup: Imaju, pa hajmo reci solidan sastav, koji kad se na prvu pogleda nije za samog vrha sigurno, ali u nekom rangu od 5-10 mjesta jeste sigurno, to sto su prosle godine nakon 17 kola imali 10 bodova na kontu, to nek se zapita prijasnji trener! Imaju par finih igraca kao Dantea npr pozadi, ili odlicnog mladog golmana kojeg je Favre poceo forsirati, Ter-Stegen, ove godine se pojavio i Hermann, momak je potencijal, a i fino je odigro u ovoj sezoni ono nekoliko utakmica u kojima sam gledo Gladbacha! Sve u svemu dobro igraju pravo, eh sad koliko ce izdrzati vidjet cemo, samo da im se ne desi proslogodisnji Mainz, i Evropu izborise i na kraju tropa, evo ove sezone kubure pri dnu a i ekspresno ispadose iz Evrope!
bahonnen

#1380 Re: Bundesliga

Post by bahonnen »

Takav je 'Gladbach.Tipična ekipa sredine tabele, sa povremenim izletima prema vrhu. Kao i većina ostali bundesligaša, čim nešto napravi se raspe ili odu bar ključni ljudi (ne mora sad biti slučaj, ali generalno je tako).
Nisam neki njihov navijač, ali jedna od onih ekipa koja ligu čine zanimljivijom.
missko

#1381 Re: Bundesliga

Post by missko »

Gladbach jedna od 3 najvece Njemacke ekipe koja je harala i Evropom u periodu 70-80 godina. Zaista bi ova BL pocela izgledati ozbiljno kada bi stalno ali bas ono stalno imali na vrhu ove 3 (Gladbach,BvB i Bayern)ekipe koje su sada tu. Njemacki savez bi se trebao malo potruditi da se ne favorizuje samo Bayern nego i ostali velikani Njemackog fudbala pa da BL dobije na kvaliteti i zanimljivosti. Cekamo jos dan kada ce München 1860 uci u BL pa da ima i taj jedan gradski derbi koji necemu vrijedi.
bahonnen

#1382 Re: Bundesliga

Post by bahonnen »

Pa ne baš jedna od 3. Ali jedna od ekipa koje su harale: da.
Sjetimo se, recimo, Frankfurta...
ReD aka Socijalista

#1383 Re: Bundesliga

Post by ReD aka Socijalista »

bahonnen wrote:Pa ne baš jedna od 3. Ali jedna od ekipa koje su harale: da.
Sjetimo se, recimo, Frankfurta...
Ili Nürnberga... ;-)
Baudelaire

#1384 Re: Bundesliga

Post by Baudelaire »

Borussia je promijenila totalno način na koji igra, sad igraju maksimalno ofanzivno i to im se isplati. Mainz jako cijenim u posljednjih par godina, prilično su limitirani resursima, izgube svake godine 2-3 ključna igrača ali konstantno igraju lijep fudbal. Ono protiv Bayerna je za mene kao neutralnog gledaoca bila poezija.
fosil

#1385 Re: Bundesliga

Post by fosil »

2 osvojena kupa uefa, 2 zijana u finalu istog i jedno finale kupa sampiona. Od ta 3 zijana u finalima dva su od L'poola. U 70-tim su harali Ajax, Bayern, L'pool i Gladbach sto se Evrope tice. U BL Gladbach i Bayern. Samo nedostatak financija za nadgradnju Bökelberga je sprijecio Gladbach da danas budu rame uz rame sa Bayernom.
Obuca9

#1386 Re: Bundesliga

Post by Obuca9 »

cyprus wrote:Ja sam ovima fasciniran:

Image

Od ovih što više prate Bundesligu, jel zna neko odgovor zbog čega je Menhengladbah vako dobar? To je ona ekipa koja je prošle godine jedva opstala u Bundesligi... jesu li vršili neke velike promjene ili šta? Mislim ne vjerujem da će do kraja ostat vako visoko, ali su pravo osvježenje :)
Ne pratim nesto specijalno Bundesligu, vise onako povrsno, ali sam i kroz to povrsno "praćenje" primjetio da to nije nikakav fenomen, što je Gladbach dobar na tabeli, nego da je to neko standardna budensligaška priča. Skoro svake godine se u jesenjem dijelu pojavi neka ekipa koja igra nevjerovatno, reda pobjede, nalazi se u vrhu tabele, a kad dođe pauza, na proljeće padnu obavezno do 7. ili 8. mjesta na tabeli.

Ove godine Gladbach, lani Mainz, prije dvije godine Hoffenheim...
ReD aka Socijalista

#1387 Re: Bundesliga

Post by ReD aka Socijalista »

hz__semir wrote:
cyprus wrote:Ja sam ovima fasciniran:

Image

Ne pratim nesto specijalno Bundesligu, vise onako povrsno, ali sam i kroz to povrsno "praćenje" primjetio da to nije nikakav fenomen, što je Gladbach dobar na tabeli, nego da je to neko standardna budensligaška priča. Skoro svake godine se u jesenjem dijelu pojavi neka ekipa koja igra nevjerovatno, reda pobjede, nalazi se u vrhu tabele, a kad dođe pauza, na proljeće padnu obavezno do 7. ili 8. mjesta na tabeli.

Ove godine Gladbach, lani Mainz, prije dvije godine Hoffenheim...
Ima ovdje cudo istine.
simonese

#1388 Re: Bundesliga

Post by simonese »

i na kraju price prvak Bayern pa ostali pa Bayern,Bayern ostali,Bayern,ostali,Bayern,Bayern,ostali,Bayern,ostali itd.
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 31/05/2015 06:30, edited 2 times in total.
Kaćunak

#1390 Re: Bundesliga

Post by Kaćunak »

Poljak je bez milosti...
Dortmund grabi ka pobjedi...
Gandalf

#1391 Re: Bundesliga

Post by Gandalf »

onom Hankeu nešto stalno mater spominjem u zadnjih pola sata :x
Kaćunak

#1392 Re: Bundesliga

Post by Kaćunak »

Ma pravo bezveze...
Kehl nije sastavio dva tacna dodavanja...Gundogan katastrofa...
Gotze totalno rezervisan, Kagawa imao onaj sut i petom dodavanje...blijedo skroz..
summa summarum, kako su igrali, ovo je odlicno...
BASS

#1393 Re: Bundesliga

Post by BASS »

Pokazao se karakter Dortmunda,Mainca i ostalih.
To su timovi koji odigraju 120% protiv Bayerna,a ostalo puse,o europi da ne govoris.
Pa nije sezona 2 utakmice.
Dortmund ima samo sanse ako se Bayernu oklizne,kao lani,što čisto sumnjam.
Gandalf

#1394 Re: Bundesliga

Post by Gandalf »

Dortmund ima pobjednički mentalitet - i da igrali su danas protiv drugoplasiranog na tabeli, na gostovanju - biće teško odbraniti titulu, ali će je i Bayernu biti teže osvojiti nego ranijih godina.
Baudelaire

#1395 Re: Bundesliga

Post by Baudelaire »

BASS wrote:Pokazao se karakter Dortmunda,Mainca i ostalih.
To su timovi koji odigraju 120% protiv Bayerna,a ostalo puse,o europi da ne govoris.
:roll: Kako to da Bayern ima samo bod više od Dortmunda ako već Dortmund ima levatski karakter?
BHF_Manijak

#1396 Re: Bundesliga

Post by BHF_Manijak »

BASS wrote:Pokazao se karakter Dortmunda,Mainca i ostalih.
Bas ti je onako poredjenje... :roll: Dortmund-Mainz, zamalo adekvatno!
BASS

#1397 Re: Bundesliga

Post by BASS »

:-D sto volim ove dortmunase sa stazom od 10 mjeseci
Baudelaire

#1398 Re: Bundesliga

Post by Baudelaire »

BASS wrote::-D sto volim ove dortmunase sa stazom od 10 mjeseci
A šta si ti, Bayernovac? Daj se bolan ne provaljuj, ovdje možemo samo simpatisati neki klub, nikako navijati za njeg. Navijanje se na stadionu pokazuje.
Nogatrans

#1399 Re: Bundesliga

Post by Nogatrans »

Bayern i Dortmund se ne mogu porediti,Bayern je na svim frontovima uspijesan i naravno da kad tada mora doci do pada u igri. Pravi kvalitet se vidi Dortmunda u Ligi Prvaka gdje ce i ispasti. Dok Bayern u onako teskoj grupi zavrsava prvi.

Ne osporavam kvalitet Dortmunda,al je on daleko od onog nekog vrha u Evropi gdje se Bayern ipak kako god vec duze nalazi.

Bice interesantno u borbi za titulu i neka ce interesantnije je pratiti.
BHF_Manijak

#1400 Re: Bundesliga

Post by BHF_Manijak »

BASS wrote::-D sto volim ove dortmunase sa stazom od 10 mjeseci
Ko kaze da je iko ovdje Dortmundovac, sta pises kad veze nemas, ali ne moegu ni preseravanja i glupih postova...Dortmund odigra u gostima protiv 2. na tabeli, odigra 1:1 i dodje neki pametnjakovic da kaze kako imaju mentalitet Mainza, a koji je to mentaltiet Mainza, po cemu?! Prosle godine bili prvaci, ove odlicno stoje, i onda ti neko dodje i kaze kako ekipa ima mentalitet Mainza, smijesno! A uslotam da znas, koliko ne znas, stid bi te bilo i poredit Dortmund i Mainz, klub sa tradicijom sa klubom koji je, hajmo reci, najvise simpatican, i samo to...
Post Reply