Meni je ova Bajra pašteta na prvu djelovala kao Argeta, ali onda mi je postala nekako "gadna" ne znam kako da to opišem... Nije mi legla ugl. puno su mi bolje Ovako paštete...prezimenko wrote:Bajra pašteta - original Argeta lai sto je zanimljivo u argeti ima oko 30% pileceg mesa dok u bajri 60%.... moze li neko potvrditi
BiH proizvodi (domaće je najbolje)
Moderator: anex
-
frngla
#1376 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
-
emirolini
#1377 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
jeo sam, ukusno je a sad za tu energiju... pa et... ne znam bas, znam samo da je sastav jako zdrav a ja sam ga kupio u bingu ovdje u Tz, nisam siguran ima li dole na Alipasinom, trebalo bi da budecappy_tempo wrote:
gdje ovo ima uzeti u sarajevu? jedan biciklista nasao u mostaru negdje i kaze da je dobar pravo,dize energiju bla bla bla.
-
tare...
#1378 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
'gameha' je na carsiji (butik badem). od carevog mosta kad krenes prema sebilju sa desne strane, drugi je u titovoj pored mcdonaldsacappy_tempo wrote:
gdje ovo ima uzeti u sarajevu? jedan biciklista nasao u mostaru negdje i kaze da je dobar pravo,dize energiju bla bla bla.
- Warashii
#1379 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Do sada sam pojeo jedno brdo ovih Mix-eva.
U dvije su izvedbe i po sastavu izgleda jako hranjivo i prirodno, sto veli moj kolega da je slucajno umotano u papir "Nestle-a" ili slicno bilo bi minimum 2KM, u svakom slucaju extra stvar.
U dvije su izvedbe i po sastavu izgleda jako hranjivo i prirodno, sto veli moj kolega da je slucajno umotano u papir "Nestle-a" ili slicno bilo bi minimum 2KM, u svakom slucaju extra stvar.
- TDK-90
#1380 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Hajooooj ovo ti je brale pravoooooooo moćnocappy_tempo wrote:
Ja inače kupujem to u Bing-u
-
doktor78
#1381 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Samo nek' poprave ovo: "naranđa" 
- novi.dan.nova.nafaka
#1382 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
doktor78 wrote:Samo nek' poprave ovo: "naranđa"
-
BIONA
#1383 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Ja sam ovisna o tim slasticama iz badema
a samo da potvrdim da je topla cokolada od vispaka pravo dobra, pa narode navalite 
- sheiitan 666
#1384 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Meni nije jasno kako se niko od ovih domacih nije sjetio da izvozi cevape, bosanske cevape, zaledjene. Znam da i u Srbiji kazu da je to njihov brend, cak i u Hrvatskoj se furaju na to, i iako u Srbiji i mozes pojesti dobre cevape - u Hrvatskoj niposto, ipak su u Bosni najbolji (dobro hajd, neki kazu u Novom Pazaru ima jos boljih, to ne znam).
Mozes ti u inostranstvu kupiti zaledjene cevape..5 eura kila, ca., ali nije to to. Jednostavno se vidi da nemaju pojma o tome. Kao kad bi Sarajlije izvozili Becku sniclu. Meso je jednostavno losijeg kvaliteta a o smjesama i zacinima da i ne govorim. Uzmes neki prosjecan recept, ne mora to bas biti kao kod Harija u Travniku (najbolji cevapi na svijetu, definitivno), nego nesto za bosanske prilike sasvim prosjecno, kvalitetno meso, reklama i goni.
Mozes ti u inostranstvu kupiti zaledjene cevape..5 eura kila, ca., ali nije to to. Jednostavno se vidi da nemaju pojma o tome. Kao kad bi Sarajlije izvozili Becku sniclu. Meso je jednostavno losijeg kvaliteta a o smjesama i zacinima da i ne govorim. Uzmes neki prosjecan recept, ne mora to bas biti kao kod Harija u Travniku (najbolji cevapi na svijetu, definitivno), nego nesto za bosanske prilike sasvim prosjecno, kvalitetno meso, reklama i goni.
- sheiitan 666
#1385 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Nije domace al` meni bilo kao da jest kad sam vidio u austrijskim pekarama.
Bosniaken (Bosnjaci)

To nama u cast kad su nam onomad jebali kevu, 1878. godine.
Inace su ovaj fazon ukrali od Francuza koji su 1683. godine, u ime pobjede nad Osmanlijama pred Becom, "otkrili" Croissant - da jedu nesto sto ih podsjeca na polumjesec.

Koga mi da jedemo?
Bosniaken (Bosnjaci)

To nama u cast kad su nam onomad jebali kevu, 1878. godine.
Inace su ovaj fazon ukrali od Francuza koji su 1683. godine, u ime pobjede nad Osmanlijama pred Becom, "otkrili" Croissant - da jedu nesto sto ih podsjeca na polumjesec.

Koga mi da jedemo?
- L.e.g
#1386 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
[quote="franci"]Nije domace al` meni bilo kao da jest kad sam vidio u austrijskim pekarama.
Bosniaken (Bosnjaci)

Meni ovaj "Bosniaken" lici na jos nesto
Bosniaken (Bosnjaci)

-
motorola01
#1387 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Da li znate gdje ima kupiti onih zamrznutih pljeskavica od Ovako group??? Nekad davno sam ih jeo i bile su odlicne, ali odavno ih trazim po friziderima trznih centara i nema ih nigdje kupiti (dodju po dvije u kutiji i kostale su oko 3-4 KM).
- sheiitan 666
#1388 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
L.e.g wrote:franci wrote:Nije domace al` meni bilo kao da jest kad sam vidio u austrijskim pekarama.
Bosniaken (Bosnjaci)
Hehehe i meni, ali sve je to stvar perspektive.
-
emirolini
#1389 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Pa ima, recimo u Svedskoj ima puno nasih proizvoda i idu ko' ludi. A ima i cevapcica ja mislim da su od Ovako.... i oni su mi pravo ukusni uff... ma sav Ovako je odlican!franci wrote:Meni nije jasno kako se niko od ovih domacih nije sjetio da izvozi cevape, bosanske cevape, zaledjene. Znam da i u Srbiji kazu da je to njihov brend, cak i u Hrvatskoj se furaju na to, i iako u Srbiji i mozes pojesti dobre cevape - u Hrvatskoj niposto, ipak su u Bosni najbolji (dobro hajd, neki kazu u Novom Pazaru ima jos boljih, to ne znam).
Jos nesto sto me posebno razveselilo je ponasanje prema potrosacima, radio sam istrazivanje, i Ovako su mi odgovorili putem emaila za nepunih sat vremena ( dali mi sve potrebne informacije i ponudili da ostavim svoj broj da me mogu nazvati da mi mogu objasniti jos par informacija, fakat svaka cast ), ako hocete mogu staviti tabelu ovdje tko je bio najbrzi ?
-
ETO_SAD
#1390 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Koliko znam izbacili su ih iz proizvodnje. Svaki tržni centar ima mesnicu koja prodaje svježe. Oni nisu htjeli da kvare kvalitetu na uštrub niže cijene. Pogledaj im deklaraciju i vidjet ćeš da je pravljeno od 100% mesa.motorola01 wrote:Da li znate gdje ima kupiti onih zamrznutih pljeskavica od Ovako group??? Nekad davno sam ih jeo i bile su odlicne, ali odavno ih trazim po friziderima trznih centara i nema ih nigdje kupiti (dodju po dvije u kutiji i kostale su oko 3-4 KM).
-
Murisno1
#1391 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Imaš ovdje cijene i gdje možeš kupiti http://namirnice.ba/proizvod/ovako-smrz ... 300g-2kom/motorola01 wrote:Da li znate gdje ima kupiti onih zamrznutih pljeskavica od Ovako group??? Nekad davno sam ih jeo i bile su odlicne, ali odavno ih trazim po friziderima trznih centara i nema ih nigdje kupiti (dodju po dvije u kutiji i kostale su oko 3-4 KM).
Ne znam za informaciju da su izbačene iz prodaje ...
-
emirolini
#1392 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Ovako imaju svoje farme u Visokom. 
-
motorola01
#1393 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Svaka ti cast za ovu informacijuMurisno1 wrote:Imaš ovdje cijene i gdje možeš kupiti http://namirnice.ba/proizvod/ovako-smrz ... 300g-2kom/motorola01 wrote:Da li znate gdje ima kupiti onih zamrznutih pljeskavica od Ovako group??? Nekad davno sam ih jeo i bile su odlicne, ali odavno ih trazim po friziderima trznih centara i nema ih nigdje kupiti (dodju po dvije u kutiji i kostale su oko 3-4 KM).
Ne znam za informaciju da su izbačene iz prodaje ...
- Bisogna Vincere
-
platen91
#1395 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Jeste probali Zott mlijeko što se proizvodi u Gradačcu meni ima puno bolji okus nego recimo Meggle.
-
StupskaBitanga
#1396 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Farma jogurt

-
nikimostar
#1397 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
StupskaBitanga wrote:Farma jogurt![]()
I ja sam trazila da kupim,ali ne nadoh
-
mahalik
#1398 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Vidim da si iz Mostara ja uvijek nađem u Bingu imaš onaj u Orcinikimostar wrote:StupskaBitanga wrote:Farma jogurt![]()
I ja sam trazila da kupim,ali ne nadoh
-
StupskaBitanga
#1399 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Davno smo trebali ustanoviti da se domaći proizvodi traži isključivo u domaćem Bingu 
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1400 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
e suho meso od..menproma
pakovanje od 100gr
jest da je skupo (bar meni), ali odlicno
pakovanje od 100gr
jest da je skupo (bar meni), ali odlicno