ja ne skontah sto ti ne valjaju, sta uradiseL00d wrote:pa kod ovih univerzalno jeftinije za 60-70km, ne moze to cisto biti. Sa je u pitsnju 15-20lm pa haj...Nego, gamad se ufurala, ide posao. Ja cu ih ocrniti gdje stignem. Od mene su izgubili bar 1000km za dva moba koja sam planirao kupiti.
PS:ja te opcije bez garancije ne bih razmatrao...ako nemas srece, pokvarit ce ti se peti dan
Sent from my cigla using Tapatalk 2
Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Moderator: Benq
- charrrmed
#1376 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
- skafiskafsnjak
#1377 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
napisao sam prije . Zvao 4 puta u dva dana za telefon. Nije bilo na stanju... Kad je dosao, zovem i rekoh doci cu veceras. Pitam treba li ime i prezime, kaze ne treba, samo nazovite prije nego krenete. Tako i bude, nazovem i pitam ima li moba, ima. Odem u prodavnicu, kaze evo prodan.... A imao sam slucajeva i od prije sa njima.
Ide prodaja, pa im se moze...ko je** jednu musteriju. Ako oni ne zele 1000km, nije problem.
Puuu !!
Ide prodaja, pa im se moze...ko je** jednu musteriju. Ako oni ne zele 1000km, nije problem.
Puuu !!
- charrrmed
#1378 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
nisam procitao prije, ne zamjeri. stvarno neprofesionalno...sreca postoji konkurencijaL00d wrote:napisao sam prije . Zvao 4 puta u dva dana za telefon. Nije bilo na stanju... Kad je dosao, zovem i rekoh doci cu veceras. Pitam treba li ime i prezime, kaze ne treba, samo nazovite prije nego krenete. Tako i bude, nazovem i pitam ima li moba, ima. Odem u prodavnicu, kaze evo prodan.... A imao sam slucajeva i od prije sa njima.
Puuu !!
- skafiskafsnjak
#1379 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
haj nije me toliko izivcirala sama cinjenica sto su prodali , nego nacin na koji je sa mnom pricao kad sam dosao. Bas ono, nije ga briga..evo kaze sad prodali. I nista...ja stao i gledam, pa rekoh zvao sam 4 puta. On samo suti ...
E haj rekoh, ima na drugom mjestu ...
- charrrmed
#1380 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Ko sto rekoh, hvala Bogu pa ima konkurencija. Znam, i mene obicno najvise iznerviraju prodavaci koji se ponasaju kao da smo ovce skupa cuvaliL00d wrote:haj nije me toliko izivcirala sama cinjenica sto su prodali , nego nacin na koji je sa mnom pricao kad sam dosao. Bas ono, nije ga briga..evo kaze sad prodali. I nista...ja stao i gledam, pa rekoh zvao sam 4 puta. On samo suti ...
- bboobbyy
#1381 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
prekrizio sam univerzalno cudi me da im nisam napravio neki veci problem
sad kad malo bolje skontam krivo mi sto nisam, ma glavna im je prica doci ce sutra, ja nazovem sutra, nazovi poslijepodne, ja poslijepodne nazovem, zovi sutra tako su me saltali 5 dana ja ko donkey se nadao i nadao, dok nisam odustao i otisao u fontel jesu skuplji ali daju 2 godine garancije na telefone
- skafiskafsnjak
#1382 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Ozb ? 2 godine ? koliko skuplji ?bboobbyy wrote:prekrizio sam univerzalno cudi me da im nisam napravio neki veci problemsad kad malo bolje skontam krivo mi sto nisam, ma glavna im je prica doci ce sutra, ja nazovem sutra, nazovi poslijepodne, ja poslijepodne nazovem, zovi sutra tako su me saltali 5 dana ja ko donkey se nadao i nadao, dok nisam odustao i otisao u fontel jesu skuplji ali daju 2 godine garancije na telefone
- bboobbyy
#1383 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
recimo SG2 je 730 KM i dobio sam 2 godine garancije, a kod ovih smradova univerzalaca 685 KM i 1 godina garancije i da napomenem dobio sam foliju gratis za displayL00d wrote:Ozb ? 2 godine ? koliko skuplji ?bboobbyy wrote:prekrizio sam univerzalno cudi me da im nisam napravio neki veci problemsad kad malo bolje skontam krivo mi sto nisam, ma glavna im je prica doci ce sutra, ja nazovem sutra, nazovi poslijepodne, ja poslijepodne nazovem, zovi sutra tako su me saltali 5 dana ja ko donkey se nadao i nadao, dok nisam odustao i otisao u fontel jesu skuplji ali daju 2 godine garancije na telefone
- skafiskafsnjak
#1384 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Ma najbolje je kupiti kod operatera ovih, ali trenutno jedan vec uzeo tako da nista od toga. Kod njih je oficijelni servis. Mobis za nokiu, itd itd.
A ove radnje kao sto su ovi ppci , fontele i ostali... oni na aparate daju svoju garanciju ili ....?
A ove radnje kao sto su ovi ppci , fontele i ostali... oni na aparate daju svoju garanciju ili ....?
- charrrmed
#1385 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Sad gedam u ovom Kam Connectingu sto neki predlazu je SG2 719KM, vjerovatno isto 1 godina garancije.bboobbyy wrote:recimo SG2 je 730 KM i dobio sam 2 godine garancije, a kod ovih smradova univerzalaca 685 KM i 1 godina garancije i da napomenem dobio sam foliju gratis za displayL00d wrote:Ozb ? 2 godine ? koliko skuplji ?bboobbyy wrote:prekrizio sam univerzalno cudi me da im nisam napravio neki veci problemsad kad malo bolje skontam krivo mi sto nisam, ma glavna im je prica doci ce sutra, ja nazovem sutra, nazovi poslijepodne, ja poslijepodne nazovem, zovi sutra tako su me saltali 5 dana ja ko donkey se nadao i nadao, dok nisam odustao i otisao u fontel jesu skuplji ali daju 2 godine garancije na telefone
- skafiskafsnjak
#1386 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Da li je neko uzimao u ovoj radnji na Dobrinji ... Mobiland , cini mi se ...
- skafiskafsnjak
#1387 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Pise adresa Dobrinja 5... gdje to uopste ?
- skafiskafsnjak
#1388 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
ma ovi Fontele su gospoda za ove iz Univerzalno. Arcs S dobijem za 519 uz 2 godine garancije, HDMI kablo, punjac, slusalice i zastitnu foliju.
-
gringo22
#1389 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Zanima me gdje mogu kupiti telefon Sony Ericsson Xperia NEO sa garancijom ?
- skafiskafsnjak
#1390 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Pa svugdje dobijes garanciju ... ja veceras u Fontele odoh da kupim ARC S. Daju 2 godine garancije,gringo22 wrote:Zanima me gdje mogu kupiti telefon Sony Ericsson Xperia NEO sa garancijom ?
-
gringo22
#1391 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Pitaj da li imaju Sony Ericsson Xperia NEO i kolika je cijena 
(vrse li oni slanje telefona putem brze poste po cijeloj BiH) ?
Ovi iz unverzalnog me je*u 2 sedmice za telefon, samo govore da ih zovem svakih pola dana, skrsio sam 10km kredita zbog njih..
Ovi iz unverzalnog me je*u 2 sedmice za telefon, samo govore da ih zovem svakih pola dana, skrsio sam 10km kredita zbog njih..
- skafiskafsnjak
#1392 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Vrati se malo unazad pa procitaj. I mene su ispizdili pa sam otisao u Fontele gdje su ljudi za 10.gringo22 wrote:Pitaj da li imaju Sony Ericsson Xperia NEO i kolika je cijena
Ev tvoj post sam procitao kad sam se vratio ...ali imas broj na njihovoj stranicci (fontele.ba), pa nazovi. Vidio sam da Neo V ima 100% . Telefoni su u prosjeku skuplji za 30km nego u univerzalno, ali dobijes svu opremu koja treba (ne izvade ti nista ) i plus 2 godine garancije.
-
gringo22
#1393 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Nazvacuja njih, samo me zanima dali oni salju u cijeloj BiH brzom postom ? Vidim imaju i neki kam connecting pa me zanima da li neko zna nesto o njima? Jesi li ti sebi kupio telefon, kako radi i ostalo ?
- skafiskafsnjak
#1394 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Kupio taj Arc S. Radi odlicno. A imam 2 godine garancije.. 
-
gringo22
#1395 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Znas li mozda da li ti fontele vrse dostavu brzom postom kao univerzalci ?
- skafiskafsnjak
#1396 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
ne znam... probaj nazvati pa pitaj
-
DJMiskho
#1397 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
ja sam neki dan se iznervirao kod univerzalaca, 7 dana su mi odgadjali do "sutra" rekli mi prvi koji dodje moj je, a 4 dana poslije, imali smo 2-3 koji su narucili prije. otiso u hustel i kupio odma na licu mjesta iako je onaj momak pravo pospan bio na telefonu hahaha
-
zero_387_zero
#1398 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Svoj novac definitivno neću potrošiti u ovim sarajevskim "radnjicama".
Pišem isključivo svoja lična zapažanja /pa vlasnicima i uposlenicima radnjica koji aktivno učestvuju u raspravama na forumu odmah upućujem izvinjenje/
1. Prvo što mi je upalo u oči je da se ispred takvih prodavnica, štandova u pravilu obično skupljaju sumljivci (čitaj kriminalci i lokalni džeparoši) koji valjda služe kao reklama.
2. Radno vrijeme je izrazito fleksibilno (navrati ponekad), a mislim da su tamo maske, futrole i ostala PRC roba (People's Republic of China) jedini legalan provizvod.

3. Vlasnici i uposlenici ovih radnjica su izrazito neljubazni. Kada uđete u prodavnicu, vlasnici se prave da vas ne vide dok ih vi ne pozdravite prvi. Ako šta upitate, odgovoriće vam na bosansko-kineskom nerazumljivom jeziku.
4. Očito je da barem 50% forumaša koji razgovaraju na ovu temu spadaju u kategoriju vlasnici, uposlenici, uža i šira rodbina vlasnika radnjica. Ugled se ne popravlja na forumu. Forum služi za razmjenu iskustava, prijedloge, pohvale ali i kritike. Bolje da uživo odgovorite na iste, umjesto da pravite po 365 računa koje upotrebljavate u nadi da ćete "pokupiti" neku naivnu mušterije sa foruma ili da se između sebe "hvalite".
Kada sam morao dekodirati mobitel kojeg sam dobio na poklon iz inostranstva, zaputio sam se u obiližnju radnjicu. Kao i obično, ispred je uvijek "best of" ekipa a i sam vlasnik radnje uveliko razgovara sa istim. Prvo sam kao potencijalna mušterija uredno sačekao koji minut da se dotični udostoji ući u prodavnicu.
Nakon 2-3 minute razgovora, opipavanja mog mobitela i "isčuđavanja" isti me nerado upućuje do druge radnjice (Valjda su se međusobno podjelili po proizvođačima i markama telefona= utalili se). Pogledao sam ostale mobitele (cijene su rijetko gdje istaknute) a vlasnik je jedva dočekao da me se riješi jer je odmah po završetku razgovora okrenuo se do svog kompjutera (vrhunska oprema: čađavi pentium 3-4) da provjeri šta ima novo na sarajevo-x.com forumu (nije čuo moje pitanje pa sam to primjetio). Vidim da je i njegova radnjica prilično "promovisana" na ovom forumu.
.
I u drugoj radnjici, slična priča. Dok sam razgovarao sa vlasnikom, u prodavnicu uđe očito česta mušterija (neki klošar) koji je , po svemu sudeći, došao da trampi svoj (ukradeni) mobitel. Vlasnik mu namignuo i rekao da malo sačeka dok usluži mušteriju (očigledno je vidio moju facu kad je ovaj pokušao da trampi/otkupi očito ukradeni mobitel)
. Istina, dekodiranje je relativno brzo bilo gotovo pa sam čim prije izašao iz iste radnje.
Nije mi jasno da te radnje i dalje "legalno" rade za razliku od inspekcije koja ih očito štiti.
Pišem isključivo svoja lična zapažanja /pa vlasnicima i uposlenicima radnjica koji aktivno učestvuju u raspravama na forumu odmah upućujem izvinjenje/
1. Prvo što mi je upalo u oči je da se ispred takvih prodavnica, štandova u pravilu obično skupljaju sumljivci (čitaj kriminalci i lokalni džeparoši) koji valjda služe kao reklama.
2. Radno vrijeme je izrazito fleksibilno (navrati ponekad), a mislim da su tamo maske, futrole i ostala PRC roba (People's Republic of China) jedini legalan provizvod.
3. Vlasnici i uposlenici ovih radnjica su izrazito neljubazni. Kada uđete u prodavnicu, vlasnici se prave da vas ne vide dok ih vi ne pozdravite prvi. Ako šta upitate, odgovoriće vam na bosansko-kineskom nerazumljivom jeziku.
4. Očito je da barem 50% forumaša koji razgovaraju na ovu temu spadaju u kategoriju vlasnici, uposlenici, uža i šira rodbina vlasnika radnjica. Ugled se ne popravlja na forumu. Forum služi za razmjenu iskustava, prijedloge, pohvale ali i kritike. Bolje da uživo odgovorite na iste, umjesto da pravite po 365 računa koje upotrebljavate u nadi da ćete "pokupiti" neku naivnu mušterije sa foruma ili da se između sebe "hvalite".
Kada sam morao dekodirati mobitel kojeg sam dobio na poklon iz inostranstva, zaputio sam se u obiližnju radnjicu. Kao i obično, ispred je uvijek "best of" ekipa a i sam vlasnik radnje uveliko razgovara sa istim. Prvo sam kao potencijalna mušterija uredno sačekao koji minut da se dotični udostoji ući u prodavnicu.
Nakon 2-3 minute razgovora, opipavanja mog mobitela i "isčuđavanja" isti me nerado upućuje do druge radnjice (Valjda su se međusobno podjelili po proizvođačima i markama telefona= utalili se). Pogledao sam ostale mobitele (cijene su rijetko gdje istaknute) a vlasnik je jedva dočekao da me se riješi jer je odmah po završetku razgovora okrenuo se do svog kompjutera (vrhunska oprema: čađavi pentium 3-4) da provjeri šta ima novo na sarajevo-x.com forumu (nije čuo moje pitanje pa sam to primjetio). Vidim da je i njegova radnjica prilično "promovisana" na ovom forumu.
I u drugoj radnjici, slična priča. Dok sam razgovarao sa vlasnikom, u prodavnicu uđe očito česta mušterija (neki klošar) koji je , po svemu sudeći, došao da trampi svoj (ukradeni) mobitel. Vlasnik mu namignuo i rekao da malo sačeka dok usluži mušteriju (očigledno je vidio moju facu kad je ovaj pokušao da trampi/otkupi očito ukradeni mobitel)
Nije mi jasno da te radnje i dalje "legalno" rade za razliku od inspekcije koja ih očito štiti.
- skafiskafsnjak
#1399 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Ako cemo realno, kod nas original mmobitel ces samo dobiti u BH Telekomu ili kod drugih operatera. Ove prodavnice, sve je to skinuto s drugih mreza...tako nam je kako nam je. Bar gledam da s garancijom prodjem bolje ..
- Frtalj_Duše
#1400 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Upravo tako, zato ja samo i isključivo i kada uzimam polovan fontel, gledam da je uzet u bhtelecom-u, makar bio i skuplji 10-20%, ali vrijedi brate, ako ništa one potencijalne sikiracije i gubljenja živaca u slučaju kvara kakvog "skidanog" ili "brendiranog" (mes'cini da ih sada tako zovu) i onda ti naravno onaj u radnji složi šuplju da je naravno do toga što se radi o takvoj vrsti fontela što ga isti "stručnjak" ne može popraviti ili ga još gore pokvari! A iskreno i u ove fontele pomalo sumnjam, dok on cijene ne izbacuje na web-stranicu tj. moram zvati da bi saznao istu...odmah čovjek pomisli na ono "odokativno" formiranje cijene zavisno od raspoloženja lika ili kako mu se svidi moj glas...mada 2 god. garancije zvuči super!L00d wrote:Ako cemo realno, kod nas original mmobitel ces samo dobiti u BH Telekomu ili kod drugih operatera. Ove prodavnice, sve je to skinuto s drugih mreza...tako nam je kako nam je. Bar gledam da s garancijom prodjem bolje ..