Prirodno matematicki fakultet

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
me22

#1376 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by me22 »

Neka mu je rahmet dusi :sad: jos uvijek ne mogu da vjerujem da vise nema profesora :(
grozna vijest...
Paunovac

#1377 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Paunovac »

Velika tragedija..za porodicu, za nauku, za njegove studente i kolege, za BiH i šire....
Poštovani profesor je ostavio veliki i neizbrisiv trag ... neka počiva u miru!!!
cyprus

#1378 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by cyprus »

Zna li iko hoće li i kad biti komemoracija na fakultetu?

Počivao u miru :sad:
minjonja

#1379 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by minjonja »

sad sam bila na faxu, nema jos nista.
BIONA

#1380 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by BIONA »

Jos je rano, vjerovatno nardenih par dana. A ako ne odrze komemoraciju, nemam rijeci...
Tako su vrlo lako zaboravili rahmetli Sefkiju....
minjonja

#1381 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by minjonja »

BIONA wrote:Jos je rano, vjerovatno nardenih par dana. A ako ne odrze komemoraciju, nemam rijeci...
Tako su vrlo lako zaboravili rahmetli Sefkiju....
sta zaboravili, nisu ga se ni sjetili. evo i tebe cu pitati, a nema koga nisam: da li si kad vidjela smrtovnicu na faxu? ja nisam iako sam svaki dan u to vrijeme bila na faxu. voljela bih da jeste bila makar jedna smrtovnica. niko mi dosad nije dao pozitivan odgovor. o komemoraciji da ne govorim.
It_is_a_Leclerc

#1382 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by It_is_a_Leclerc »

Prof dr. Damir Marjanović

Napustio nas je veliki profesor i istinski znanstvenik, akademik Sulejman Redžić. Profesore, bila mi je čast slušati Vaša predavanja i ponosim se ocjenom koju ste mi Vi upisali u index. Neka Vam je laka zemlja.
Divna posveta ministra Marjanovića :(
lajk

#1383 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by lajk »

I mene zanima da li ce biti komemoracija ? Htjela bi doci naravno ! Profesore da vam Allah dž.s podari lijepi dzennet ,bila mi je cast slusati botaniku kod vas
Logovan

#1384 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Logovan »

It_is_a_Leclerc wrote:
Prof dr. Damir Marjanović

Napustio nas je veliki profesor i istinski znanstvenik, akademik Sulejman Redžić. Profesore, bila mi je čast slušati Vaša predavanja i ponosim se ocjenom koju ste mi Vi upisali u index. Neka Vam je laka zemlja.
Divna posveta ministra Marjanovića :(
:( :( :(
bogoljub

#1385 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by bogoljub »

Veliki pozdrav svim ljubiteljima lika i djela uvaženog i cijenjenog akademika prof. Sulejmana Redžića.
Mislim da bi trebali u što većem broju se angažovati i prisustvovati dženazi ili samom ukopu. Brojnost ljudi će sutra pokazati ko je bio Sulejman Redžić. Moje poimanje njegovog nestanka, a potom i pronalaska njegovog tijela na mjestu na kojem je pronađen jeste i ostaje sumnjićavo. Niko me nemože ubijediti da je umro prirodnom smrću na ovakav naćin. To je moralna gromada grada Sarajeva. Ma kakvi nalazi bili sutra podastrti da nije tako, vrijme će pokazati da je tako, nikada se ni jedan zločin nije sakrio, pa neće ni ovaj. To je zakon prirode.
No, sutra, hadjemo ispratiti Prof. dostojanstveno i mirno!
code black

#1386 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by code black »

bogoljub wrote:Veliki pozdrav svim ljubiteljima lika i djela uvaženog i cijenjenog akademika prof. Sulejmana Redžića.
Mislim da bi trebali u što većem broju se angažovati i prisustvovati dženazi ili samom ukopu. Brojnost ljudi će sutra pokazati ko je bio Sulejman Redžić. Moje poimanje njegovog nestanka, a potom i pronalaska njegovog tijela na mjestu na kojem je pronađen jeste i ostaje sumnjićavo. Niko me nemože ubijediti da je umro prirodnom smrću na ovakav naćin. To je moralna gromada grada Sarajeva. Ma kakvi nalazi bili sutra podastrti da nije tako, vrijme će pokazati da je tako, nikada se ni jedan zločin nije sakrio, pa neće ni ovaj. To je zakon prirode.
No, sutra, hadjemo ispratiti Prof. dostojanstveno i mirno!
Slozila bih se sa boldiranim, ali vrijeme ce pokazati. Nazalost mislim da ce reci da je umro od posljedica srcanog udara ili da je nesretan slucaj, jer su od samog pocetka poseban akcenat stavljali da nema povreda koje bi ukazivale na nasilnu smrt, te da je imao problema sa srcem itd itd. Kao sto rekoh, vrijeme ce pokazati.

Profesora mi nije zao, mislim da je na nekom ljepsem mjestu na kojem ce konacno naci mir koji nije imao ovdje. Zao mi je nas jer cemo i dalje zivjeti u mraku, zao mi je i generacija koje ga nece moci cuti i upoznati. Izgubili smo nekoga ko je zaista volio ljude ove zemlje i svaki njen kamen, i nekoga kome je ovo nase bilo vjecita inspiracija. Volio je da prica o svim velikim gradovima, ali je uvijek naglasavao da ovdje ostanemo i da je ovdje najljepse.

Nadam se da cemo ga sutra ispratiti onako kako je zasluzio.
megaman4

#1387 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by megaman4 »

bez obzira na sve, ovdje ima dosta nelogičnosti, pogotovo se to odnosi na mjesto gdje je pronađen,i tu po meni leži rješenje ovog zamršenog slučaja. :?

prvo bi smo trebali sačekati konačne rezultate obdukcije za 10 - tak dana, pa ćemo sve znati...mada je dr.žujo izjavio da nema tragova nasilne smrti...

ali bez obzira na sve, ovo je nenadoknadiv gubitak za cijelo društvo, a naročito za njegovu porodicu... :(
theTruePath

#1388 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by theTruePath »

Neka je rahmet dusi hadzi Sulejmanu Redzicu

da mu Allah podari najlijepse cari dzenneta.Amin
code black

#1389 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by code black »

Na smrtovnici pise da komemoracije i tevhida nece biti na zahtjev porodice. Stvarno nigdje veze.
pathyeshme

#1390 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by pathyeshme »

code black wrote:Na smrtovnici pise da komemoracije i tevhida nece biti na zahtjev porodice. Stvarno nigdje veze.
Jednostavno su takvi islamski propisi.. Barem što se tevhida tiče.

Sent from my XT701 using Tapatalk 2
code black

#1391 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by code black »

pathyeshme wrote:
code black wrote:Na smrtovnici pise da komemoracije i tevhida nece biti na zahtjev porodice. Stvarno nigdje veze.

Znam da nije ni vrijeme ni mjesto, ali po islamu tevhid je zabranjen?
pathyeshme

#1392 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by pathyeshme »

code black wrote:
pathyeshme wrote:

Znam da nije ni vrijeme ni mjesto, ali po islamu tevhid je zabranjen?
Da.. I to kao i sedmina i 40 dana od preseljenja.. To su nama Turci donijeli a po izvornoj vjeri to je novotarija koju, kao takvu, treba izbjegavati.

safran

#1393 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by safran »

A komemoracija? Zar islamski propisi brane da se kolege i prijatelji prisjete rahmetlije?
code black

#1394 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by code black »

safran wrote:A komemoracija? Zar islamski propisi brane da se kolege i prijatelji prisjete rahmetlije?

Ovo se i ja pitam. I nije mi jasno, zar porodica mora dati saglasnot za komemoraciju? zar ne moze PMF i ANUBIH organizirati bez pristanka porodice?
pathyeshme

#1395 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by pathyeshme »

code black wrote:
safran wrote:A komemoracija? Zar islamski propisi brane da se kolege i prijatelji prisjete rahmetlije?

Ovo se i ja pitam. I nije mi jasno, zar porodica mora dati saglasnot za komemoraciju? zar ne moze PMF i ANUBIH organizirati bez pristanka porodice?
Za komemoraciju ne znam, zato se nisam ni izjasnio.. A niste pomislili da je to možda njegova želja da tako bude?

minjonja

#1396 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by minjonja »

izgledao mi je pun zivota da bi on razmisljao da li da bude komemoracije ili ne kad umre.
code black

#1397 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by code black »

pathyeshme wrote:
code black wrote:

Za komemoraciju ne znam, zato se nisam ni izjasnio.. A niste pomislili da je to možda njegova želja da tako bude?

Postoji mogusnost, ali nije on razmisljao o smrti, vec o zivotu, tako da...
pathyeshme

#1398 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by pathyeshme »

code black wrote:
pathyeshme wrote:
code black wrote:

Postoji mogusnost, ali nije on razmisljao o smrti, vec o zivotu, tako da...
Svaki vjernik stalno razmišlja o smrti.. Ako je bio vjernik kako se priča.

code black

#1399 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by code black »

U sustinu svaki covjek razmislja. Ali imao je neke planove ovdje, tako da ne vjerujem da se izjasnjavao o komemoraciji ili tevhidu.
bogoljub

#1400 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by bogoljub »

Protivnici sjećanja na rahmetlije (tevhid, sedmina, četrestina) su sigurno se negdje oćešali o natruhlu nedždovsko vehabijsku literaturu. Takva literatura, premda je ima hiljade tona, nema u sebi osjećaja ni grama. Još manje u sebi ima logičnosti i znanja. Tako da zabranjuje da se sjećaš svog najmilijeg uz učenje svetog teksta. Neka svako zna da to nije Islam. Islam je sasvim nešto drugo. Uostalom neka gorim u vatri ako će me Bog kazniti zbog ljubavi ili osjećaja koji mi je On dao, pa da tevhid, sedminu i četresnicu, godišnjicu uzimamo kao izgovor samo da bi se sjećali ovakvog jednog rahmetlije. To nije Bog kojeg ja poznajem!
A razlog zašto porodica ne želi da javno organizuju sjećanje na njega, možda leži u tome da sprijeće dolazak onih koji nisu dostojni da dođu na takav skup.!
Last edited by bogoljub on 24/01/2013 13:06, edited 1 time in total.
Post Reply