Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
-
FrozenCastle
#1376 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Pa dobro, ako ćemo tako stvari gledati, možemo temu i ugasiti pa sve nedoumice rješavati preko SS. 
- Daryl Dixon
#1377 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
.
Last edited by Daryl Dixon on 21/01/2016 02:43, edited 1 time in total.
- Simply_Red
#1378 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Pozdrav. Moze li neko napisati spisak literature potrebne za prvu godinu ekonomskog fakulteta i prijemni ispit?
- Daryl Dixon
#1379 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
.
Last edited by Daryl Dixon on 21/01/2016 02:44, edited 1 time in total.
-
E++H
#1380 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Postoji li sansa da se kao redovan samofinansirajuci student (prve godine) prebaci na redovan , naredne godine,da li je potrebno postici odredjeni prosjek ili ?
Hvala unaprijed
Hvala unaprijed
- dinooh
#1381 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
ja mislim da je moguce, a prosjek mora biti veci od 8. Nazovi studentsku, jer oni bolje znajuE++H wrote:Postoji li sansa da se kao redovan samofinansirajuci student (prve godine) prebaci na redovan , naredne godine,da li je potrebno postici odredjeni prosjek ili ?
Hvala unaprijed
-
mistek
#1382 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Moraš imati prosjek 8,0 ili više i automatski se prelazi.E++H wrote:Postoji li sansa da se kao redovan samofinansirajuci student (prve godine) prebaci na redovan , naredne godine,da li je potrebno postici odredjeni prosjek ili ?
Hvala unaprijed
- dinooh
#1383 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
nije automatski, koliko ja znam, nego se neka molba pisemistek wrote:Moraš imati prosjek 8,0 ili više i automatski se prelazi.E++H wrote:Postoji li sansa da se kao redovan samofinansirajuci student (prve godine) prebaci na redovan , naredne godine,da li je potrebno postici odredjeni prosjek ili ?
Hvala unaprijed
-
mistek
#1384 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Molba je samo formalnost, protokola radi.
-
dl6
#1385 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Pozz.
Zna li neko da li nam predavanja na fakultetu počinju u ponedjeljak šestog ili utorak sedmog (jer nema nikakvog obavještenja, a svi drugi fakulteti krecu u utorak) HVALA
Zna li neko da li nam predavanja na fakultetu počinju u ponedjeljak šestog ili utorak sedmog (jer nema nikakvog obavještenja, a svi drugi fakulteti krecu u utorak) HVALA
- dinooh
#1386 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
AKo nema na oglasnoj ploci obavijest, onda krece 6. Nisam vidio da ima obavijest na oglasnoj, a maloprije ulazio na stranicudl6 wrote:Pozz.
-
dl6
#1387 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
dinooh wrote:AKo nema na oglasnoj ploci obavijest, onda krece 6. Nisam vidio da ima obavijest na oglasnoj, a maloprije ulazio na stranicudl6 wrote:Pozz.
A ne kontam kako svim fakultetima pomjereno za utorak, a nama ne :/
- dinooh
#1388 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
ma ne moras doci. Nece te strijelati ako ne dodes jedan dan. Studentska radi 6. tako da i fax radi tada.dl6 wrote:dinooh wrote:AKo nema na oglasnoj ploci obavijest, onda krece 6. Nisam vidio da ima obavijest na oglasnoj, a maloprije ulazio na stranicudl6 wrote:Pozz.
A ne kontam kako svim fakultetima pomjereno za utorak, a nama ne :/
-
Zara_zara
#1389 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Kakva su vam iskustva sa Poslovnim pravom? Koliko vam je trebalo da spremite ispit? Da li savjetujete sa se ide na predavanja ili da se to vrijeme iskoristi za ucenje?
Pitam zato sto sam DL i nisam obavezna ici na predavanja svake sedmice. Hvala
-
Zara_zara
#1390 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
I sad su u prvom testu esejska pitanja, a u drugom zaokruzivanjejoooj wrote:Kad sam ja upisala fakultet 2008. ispit iz Prava je sadrzavao po 5 eseja, te sam ga ja prenijela. Slijedece godine je uvedeno zaokruzivanje, tako da sam ga samo citala par dana. Meni su pitanja na testu bila veoma logicna, upravo sam zbog toga i zapamtila da sam pogrijesila odgovor na samo 2 pitanja.Zara_zara wrote:Kakva su vam iskustva sa Poslovnim pravom? Koliko vam je trebalo da spremite ispit? Da li savjetujete sa se ide na predavanja ili da se to vrijeme iskoristi za ucenje?
Ja da sam na tvom mjestu ne bih isla na predavanja iz ovog predmeta.
Ali napisat' ce ti vjerovatno i svjezija iskustva, tek sad uvidjam kad sam ja davno upisala fakultet
Ne znam, meni rekose da je najtezi predmet u prvom semestru
-
Mutivoda
#1391 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Je l' još uvijek Trivun predaje? :zoka:
-
Zara_zara
#1392 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Predaje, ali nama je Vedad SilajdzicMutivoda wrote:Je l' još uvijek Trivun predaje?
-
Zara_zara
#1393 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Nazalost zavrsila sam gimnaziju, a tek sad treba da izadje nova knjiga, sljedece sedmice bi trebala da bude u prodaji, tako da su nam rekli da se strogo drzimo samo nje. :/joooj wrote:Znam da su knjige povelike, a onaj praktikum vala nicemu ni ne sluzi.
Ako si zavrsila Ekonomsku skolu, posluzi se literaturom iz srednje za pocetak da uporedis, a ako je isto onda i da ucis, ili ako nisi probaj posuditi od nekog ko je zavrsio. Znam da sam se kajala prve godine zasto nisam odatle ucila, jer se cinilo kao super skripta.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1394 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Silajdžić, najveći debil na faksu. 
Te eseje će da ocjenjuje kako je njemu qrcu ćejf (a možda ih negdje i zagubi) + je labilan sa engleskim.
Te eseje će da ocjenjuje kako je njemu qrcu ćejf (a možda ih negdje i zagubi) + je labilan sa engleskim.
-
arsi
#1395 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Moze li mi neko reci da li kada se prijavljuje karticom za prisustvo ako se slucajno dva puta prijavim tj provucem karticu da li ponistim prijavu ili to nista ne znaci ??
-
menuet
#1396 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Ne, prijavu ti može poništiti samo profesorarsi wrote:Moze li mi neko reci da li kada se prijavljuje karticom za prisustvo ako se slucajno dva puta prijavim tj provucem karticu da li ponistim prijavu ili to nista ne znaci ??
Ovdje možeš provjeriti uostalom, zar vam nisu rekli.. http://prijava.efsa.unsa.ba/PrijavaSeme ... nceSummary
-
arsi
#1397 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
na nekim casovima kada sam se prijavila evo nema da sam prijavljenamenuet wrote:Ne, prijavu ti može poništiti samo profesorarsi wrote:Moze li mi neko reci da li kada se prijavljuje karticom za prisustvo ako se slucajno dva puta prijavim tj provucem karticu da li ponistim prijavu ili to nista ne znaci ??![]()
Ovdje možeš provjeriti uostalom, zar vam nisu rekli.. http://prijava.efsa.unsa.ba/PrijavaSeme ... nceSummary
-
Mutivoda
#1398 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Jesi li kasnila na ta predavanja?
-
menuet
#1399 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Ako ti predavanja počinju npr. u 1 i 15, trebalo bi da se možeš prijaviti od 1 do, čini mi se, pola 2 i da ti prođe prijava. Možda je i do profesora, provjeri sa nekim. Nisi je mogla ti sama poništiti, to je sigurno 
-
arsi
#1400 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Ok hvalamenuet wrote:Ako ti predavanja počinju npr. u 1 i 15, trebalo bi da se možeš prijaviti od 1 do, čini mi se, pola 2 i da ti prođe prijava. Možda je i do profesora, provjeri sa nekim. Nisi je mogla ti sama poništiti, to je sigurno