iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
puregold_

#1376 Re: iPhone - All about

Post by puregold_ »

maja009 wrote:savjet za sve s tanjim budžetom http://www.chinabuye.com/ nabavljam si tu od telefona preko
slušalica i maski za mob...ko bi to plaćao inače

jel ovo fakat radi, dostavljaju li kod nas i to ??? trebaju mi neke stvari a vidim poprilicno su jeftine, daj neki extra advice :D
DYD666

#1377 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Abu FEED el-Castro wrote:Pih, niste mi bas za maštuluka sa ovom viješću :roll: :razz:
Ali eto, sta je tu je, imal ko pojma kolika je okvirno razlika ako bih doplacivo sa 3g na 3gs (baj d vej, zadnji put kad sam doplacivo sa 8 na 16gb lik me odero, onaj po oglasima mobymesa sto prodaje :S )
Il je pametnije ovaj prodat pa dodat pare i uzet? Savjet?
Ne znam za nadoplatu, znam da ako imas nekog u USA da ostavis ardesu, mozes sa eBaya 3GS 32GB zbaviti da te sve dodje oko 500KM plafon, pa ako ti je to OK cifra, vrijedi probati, ali obavezno ganjaj stari bootrom evo i sam imam zavrzlame sa novim :)
haro2x

#1378 Re: iPhone - All about

Post by haro2x »

ima li kakve nade za ios 4 JB na MC modelima itoucha??
Yamahalac

#1379 Re: iPhone - All about

Post by Yamahalac »

preporuka svima za buduce jailbreakove bez problema skinite svoj shsh i snimite ga na sigurno mjesto

http://www.ihackintosh.com/2010/07/how- ... -iphone-4/
Yamahalac

#1380 Re: iPhone - All about

Post by Yamahalac »

izasao 4.0.1 jucer, ne updatirati kome se jailbreakira i otkljucava, mada MuscleNerd kaze
Ok the MS warning is innocuous on iPhone3G at 4.0.1 so feel free to use ultrasn0w after redsn0w http://is.gd/buMgi
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 17/03/2015 09:01, edited 1 time in total.
todd_smith

#1382 Re: iPhone - All about

Post by todd_smith »

Apple-ova prva reakcija na probleme SVOJIH musterija, i na problem Apple-ovog proizvoda je da spominje konkurenciju :roll:

I rijesenje za problem u vezi signala? Steve Jobbs porucuje da se jednostavno kupi "rubber cover"...od Apple-a naravno :roll:
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 17/03/2015 09:01, edited 1 time in total.
DYD666

#1384 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Znao sam oduvjek da je prenapumpano...kao i sve negativno. Ali da je ovoliko...nisam.
Mediji su "cudo".
Najbolje neka svako odgleda prezentaciju od pocetka do kraja, pazljivo, bez predrasuda, i sam za sebe zakljuci ... 8)

Za one kojima se browser "posvadjao" sa QuickTimeom evo nesto statistike:

1- Samo je 0.55% korisnika zvalo AppleCare podrsku da prijavi bilo kakve probleme sa signalom na iPhone 4.
2- U odnosu na 3GS koji je nakon istog broja dana prodaje imao postotak vracenih uredjaja u AT&T od 6.0% (pa i takav statisticki bio najprodavaniji smartphone ikad) - iPhone 4 ima 1.7%.
3- AT&T svakako prati i biljezi svaki "puknuti" poziv na njihovoj mrezi, i u odnosu na 3GS, iPhone 4 ima manje od "<1" na svakih 100 poziva, vise od 3GS-a. (Mozda malo zvuci konfuzno, ali sve u svemu bezveze cifra)

Evo i jednog rezime-a price na eng jeziku.
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 17/03/2015 09:00, edited 1 time in total.
Gorštak

#1386 Re: iPhone - All about

Post by Gorštak »

dzemmo wrote:ja perverzije i rezolucije.. imao priliku da pogledam malo iPhone 4, kvalitet displaya je nenadjebiv :D

..i probao sam da mu ukinem signal, nije islo, drzao sam nekih minut-dva.. signal je ostao jak..

telefon je mraka :-D
Jebemga dzemmo sto ga ne skudi, ja se sve ko tjesim ono bezze je, nedovrsen, 3G zakon dok to ne srede...

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 17/03/2015 09:00, edited 1 time in total.
semla

#1388 IPHONE4G iz Amerike u BiH

Post by semla »

Pozdrav,

e ovako zanima me da li neko zna ako ja dobijem Iphone iz Amerike da li ću ga moći koristiti normalno u Bosni. Telefon neće biti mrežni. Nego 'normalan' iz radnje. Zanima me ima li neke razlike u SIM karticama ili bilo čemu drugom zbog čega ga nebi mogla koristiti ovdje. :D

Hvalaaa
zambaklija

#1389 Re: IPHONE4G iz Amerike u BiH

Post by zambaklija »

koliko je meni poznati ti telefoni imaju u svakoj zemlji po jednog exkluzivnog partnera i rade samo sa karticama tog partnera,ali se daju odključati i za druge ali onda radi samo kao obični mobilni jer ništa drugo onda neće :zoka:
hakazvaka

#1390 Re: IPHONE4G iz Amerike u BiH

Post by hakazvaka »

zambaklija wrote:koliko je meni poznati ti telefoni imaju u svakoj zemlji po jednog exkluzivnog partnera i rade samo sa karticama tog partnera,ali se daju odključati i za druge ali onda radi samo kao obični mobilni jer ništa drugo onda neće :zoka:
:? :? :? :? :? :? :? :? :?
bug

#1391 Re: iPhone - All about

Post by bug »

kao prvo, nisam dosla da se svadjam sa DYDom i ostalim appleovcima :kravata: :oops: :D i da znate da sam se suzdrzavala neko vrijeme da dodjem ovdje i istresem se :D i fakat sam se navikla na njega sad kad sam ga dovela u red, toliko da ga ne zelim mijenjati.. ali mislim da je korisno potencijalnima userima skrenuti paznju na mane

iPhone mi je ispao iz ruke, znaci sa nekih metar visine..iz futrole..
i nije prezivio, stresao se, morala sam promijeniti display....svoj originalni, pod garancijom display zamijenila sam za sitnih 150KM kod divljanera na carsiji novim, nepoznatog porijekla.. zato sto sam izgubila garanciju onda kad sam ga otkljucala, zato sto u BiH nema ovlastenog servisa za iPhone, zato sto je napravljen za vecernje izlaske...
Usporedbe radi, sony ericsson mi je prije nekoliko godina ispao sa balkona (hoce mi se, priznajem :D) sa nekih 5 metara visine, jedva sam uspjela naci dijelove i karticu i sastaviti ga.. kad sam ga upalila radio je....

Bez zelje da provociram, iPhone je za nas, dobre bosnje, cisti luksuz i rizik... kupis ga za tolike pare, otkljucas i dalje si prepusten sam sebi...
Gorštak

#1392 Re: iPhone - All about

Post by Gorštak »

@bug, kupi givikt. Njega možeš baciti čak i sa vrha Fahrine uvrnute zgrade.
Ako nema prolaznika, naravno. Ili ako sam Fahro naiđe. :D
Yamahalac

#1393 Re: IPHONE4G iz Amerike u BiH

Post by Yamahalac »

zambaklija wrote:koliko je meni poznati ti telefoni imaju u svakoj zemlji po jednog exkluzivnog partnera i rade samo sa karticama tog partnera,ali se daju odključati i za druge ali onda radi samo kao obični mobilni jer ništa drugo onda neće :zoka:
haj ziv bio ne lupaj ko maxim po diviziji, kad ga otkljucas radi na svim mrezama ko i neotkljucan na mrezi za koju je vezan
DYD666

#1394 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

@Bug, nema frke, razumijemo se :)
Sto se tiče ispadanja, mislim da nema pravila, meni se pokazao robusniji nego se cini, a znam iz jos nekih iskustava isto to, cak je ljudima ispadao sa 3-ceg sprata i nastavio raditi...99% je pitanje peha i vjerujem da vazi za vise manje svaki tel.
A ovo sto kazes "cisti luksuz i rizik... kupis ga za tolike pare, otkljucas i dalje si prepusten sam sebi..." pa poprilicno si u pravu. Stvar je da ja na to gledam doduse samo kao na jednu od strana medalje. Nisam nikad ovdje vidio, a niti sam sâm tako pisao, da treba izvaliti sad neku apstraktnu svotu za iPhone...masi sam ljudi mimo foruma cak rekao da ne uzmu mnoge neocuvane 2G modele iako su zeljeli, jer je to zaista rizik. Neki me nisu poslusali i mogu ti reci samo da i te kako ima poslijedica.
Sve sto smatram da je OK i sto bih bilo kome rekao je da proba tel jedno mjesec dana pa sam ocjeni po svojim navikama potrebama itd... A i to ganjati uz razumnu cijenu i ocuvanost. Vecini legne i bolje nego su se nadali, ali nekima i ne. Treba probati pa reci. Jedino nisam nikad bio za brzopleto osudjivanje nekih stvari bez previse argumenata i pravog istrazivanja ;)
Dio oko otkljucavanja jest rahitican, ali opet ga ne povezujem previse ni sa telefonom ni za Appleom, tu smo gdje smo i sta mozemo. Sve sto hocu reci je da ako sam user koji je isprobao tel, i skontao da mi je to to - tada mi detalj poput "trebam ga otkljucati sâm i dalje sta bude bude" - nije toliko velik da bi mi promjenio misljenje, samim time nije vise ni vrijedan pominjanja a kamoli isticanja kao negativna stvar.
Takodje opet i nije toliki bauk (sve dok potrefis model sa kojim je to izvodivo, cak je i jednostavno, samo se ne treba zaletiti na nove formware-e i nove telefone) a i gro "amera" ga svakako otkljucava radi drugih stvari koje nemogu koristiti kada su samo na legalnoj bazi tako da radi njih se bar mozemo nadati da ce taj segment uvijek ici naprijed.

Ali se slazem da bi bilo dobro, za neke koji mozda ovo citaju i kolebaju se, izdvojiti neke nazovi negativne stvari na koje mogu nabasati pogotovo u BiH, pa cu gledati cim prije da sastavim neku listu iz mog iskustva, a ostali se slobodno pridruzite, neke tips&trick...cisto da ljudi znaju sa da ocekuju, da ne bude poslije "eh da sam znao, bih ili ne bih"
Mislim sve se to moze naci na starijim stranama ali je nepregledno.
bug

#1395 Re: iPhone - All about

Post by bug »

Gorštak wrote:@bug, kupi givikt. Njega možeš baciti čak i sa vrha Fahrine uvrnute zgrade.
Ako nema prolaznika, naravno. Ili ako sam Fahro naiđe. :D
:oops: :D pokvarila bih ja i givikt :D
bug

#1396 Re: iPhone - All about

Post by bug »

DYD666 wrote:@Bug, nema frke, razumijemo se :)
Sto se tiče ispadanja, mislim da nema pravila, meni se pokazao robusniji nego se cini, a znam iz jos nekih iskustava isto to, cak je ljudima ispadao sa 3-ceg sprata i nastavio raditi...99% je pitanje peha i vjerujem da vazi za vise manje svaki tel.
A ovo sto kazes "cisti luksuz i rizik... kupis ga za tolike pare, otkljucas i dalje si prepusten sam sebi..." pa poprilicno si u pravu. Stvar je da ja na to gledam doduse samo kao na jednu od strana medalje. Nisam nikad ovdje vidio, a niti sam sâm tako pisao, da treba izvaliti sad neku apstraktnu svotu za iPhone...masi sam ljudi mimo foruma cak rekao da ne uzmu mnoge neocuvane 2G modele iako su zeljeli, jer je to zaista rizik. Neki me nisu poslusali i mogu ti reci samo da i te kako ima poslijedica.
Sve sto smatram da je OK i sto bih bilo kome rekao je da proba tel jedno mjesec dana pa sam ocjeni po svojim navikama potrebama itd... A i to ganjati uz razumnu cijenu i ocuvanost. Vecini legne i bolje nego su se nadali, ali nekima i ne. Treba probati pa reci. Jedino nisam nikad bio za brzopleto osudjivanje nekih stvari bez previse argumenata i pravog istrazivanja ;)
Dio oko otkljucavanja jest rahitican, ali opet ga ne povezujem previse ni sa telefonom ni za Appleom, tu smo gdje smo i sta mozemo. Sve sto hocu reci je da ako sam user koji je isprobao tel, i skontao da mi je to to - tada mi detalj poput "trebam ga otkljucati sâm i dalje sta bude bude" - nije toliko velik da bi mi promjenio misljenje, samim time nije vise ni vrijedan pominjanja a kamoli isticanja kao negativna stvar.
Takodje opet i nije toliki bauk (sve dok potrefis model sa kojim je to izvodivo, cak je i jednostavno, samo se ne treba zaletiti na nove formware-e i nove telefone) a i gro "amera" ga svakako otkljucava radi drugih stvari koje nemogu koristiti kada su samo na legalnoj bazi tako da radi njih se bar mozemo nadati da ce taj segment uvijek ici naprijed.

Ali se slazem da bi bilo dobro, za neke koji mozda ovo citaju i kolebaju se, izdvojiti neke nazovi negativne stvari na koje mogu nabasati pogotovo u BiH, pa cu gledati cim prije da sastavim neku listu iz mog iskustva, a ostali se slobodno pridruzite, neke tips&trick...cisto da ljudi znaju sa da ocekuju, da ne bude poslije "eh da sam znao, bih ili ne bih"
pao mi je direktno na prednju stranu, mozda je to problem, al' svejedno, preosjetljiv je
super mi se svidja ideja o "pro et contra" temi :D napisala bih ja i dobre stvari, ne bih ga samo kudila :oops: :D podrzavam :kravata:
Alfons Kauders

#1397 Re: iPhone - All about

Post by Alfons Kauders »

bug wrote:
DYD666 wrote:@Bug, nema frke, razumijemo se :)

pao mi je direktno na prednju stranu, mozda je to problem, al' svejedno, preosjetljiv je
super mi se svidja ideja o "pro et contra" temi :D napisala bih ja i dobre stvari, ne bih ga samo kudila :oops: :D podrzavam :kravata:
napisao bi i ja o tebi samo dobre stvari... :D al kratka bi to tema bila... :D
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#1398 Re: iPhone - All about

Post by dr.gog »

Evo nešto sa Tanjugovog habera :-)
Riješen problem sa gubitkom signala na Iphone4

Apple je, suočen sa kritkama zbog problema sa kvalitetom veze preko svog novog mobilnog telefona Iphone4 ponudio klijentima veoma jednostavno rješenje tog problema, navlaku od kaučuka i plastike, prenele su svjetske agencije.

Ta navlaka, koja služi da izoluje metalnu borduru uređaja kako bi se izbjegao poremećaj funkcionisanja u njoj smeštene antene, biće ponuđena besplatno svim kupcima Iphone4 do kraja septembra, a onima koji su je već kupili biće vraćen novac.

To predstavlja uštedu od oko 30 dolara za kupce koji su morali da za taj telefon da izdvoje od 200 do 300 dolara, ne računajući skupu telefonsku pretplatu, dok za Apple to nije veliki trošak - ukupno najviše 50 miliona dolara.
novikorisnik

#1399 Re: iPhone - All about

Post by novikorisnik »

Mozel se otkljucati 3GS iOS4 ?
Yamahalac

#1400 Re: iPhone - All about

Post by Yamahalac »

novikorisnik wrote:Mozel se otkljucati 3GS iOS4 ?
moze ako ima stari bootrom ili ako imas shsh blobs
Post Reply