@Bug, nema frke, razumijemo se

Sto se tiče ispadanja, mislim da nema pravila, meni se pokazao robusniji nego se cini, a znam iz jos nekih iskustava isto to, cak je ljudima ispadao sa 3-ceg sprata i nastavio raditi...99% je pitanje peha i vjerujem da vazi za vise manje svaki tel.
A ovo sto kazes "
cisti luksuz i rizik... kupis ga za tolike pare, otkljucas i dalje si prepusten sam sebi..." pa poprilicno si u pravu. Stvar je da ja na to gledam doduse samo kao na jednu od strana medalje. Nisam nikad ovdje vidio, a niti sam sâm tako pisao, da treba izvaliti sad neku apstraktnu svotu za iPhone...masi sam ljudi mimo foruma cak rekao da ne uzmu mnoge neocuvane 2G modele iako su zeljeli, jer je to zaista rizik. Neki me nisu poslusali i mogu ti reci samo da i te kako ima poslijedica.
Sve sto smatram da je OK i sto bih bilo kome rekao je da proba tel jedno mjesec dana pa sam ocjeni po svojim navikama potrebama itd... A i to ganjati uz razumnu cijenu i ocuvanost. Vecini legne i bolje nego su se nadali, ali nekima i ne. Treba probati pa reci. Jedino nisam nikad bio za brzopleto osudjivanje nekih stvari bez previse argumenata i pravog istrazivanja

Dio oko otkljucavanja jest rahitican, ali opet ga ne povezujem previse ni sa telefonom ni za Appleom, tu smo gdje smo i sta mozemo. Sve sto hocu reci je da ako sam user koji je isprobao tel, i skontao da mi je to to - tada mi detalj poput "trebam ga otkljucati sâm i dalje sta bude bude" - nije toliko velik da bi mi promjenio misljenje, samim time nije vise ni vrijedan pominjanja a kamoli isticanja kao negativna stvar.
Takodje opet i nije toliki bauk (sve dok potrefis model sa kojim je to izvodivo, cak je i jednostavno, samo se ne treba zaletiti na nove formware-e i nove telefone) a i gro "amera" ga svakako otkljucava radi drugih stvari koje nemogu koristiti kada su samo na legalnoj bazi tako da radi njih se bar mozemo nadati da ce taj segment uvijek ici naprijed.
Ali se slazem da bi bilo dobro, za neke koji mozda ovo citaju i kolebaju se, izdvojiti neke nazovi negativne stvari na koje mogu nabasati pogotovo u BiH, pa cu gledati cim prije da sastavim neku listu iz mog iskustva, a ostali se slobodno pridruzite, neke tips&trick...cisto da ljudi znaju sa da ocekuju, da ne bude poslije "eh da sam znao, bih ili ne bih"
Mislim sve se to moze naci na starijim stranama ali je nepregledno.