Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
- Lee Loo
#1376 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
ljudi hvala vam od srca za pomoc, ali znajte ja sam iz hrvatske i karta mi je 500kn
nisam u mogucnosti ici do faksa sada, dali znate kakva je situacija za psihologiju
i dali je netko od vas u mogucnosti mi ikako pomoci, baš sam totalno pogubljen i ne znam sta da radim
poludit cu majko mila
nisam u mogucnosti ici do faksa sada, dali znate kakva je situacija za psihologiju
i dali je netko od vas u mogucnosti mi ikako pomoci, baš sam totalno pogubljen i ne znam sta da radim
poludit cu majko mila
-
Sarajevski_Marlboro
#1377 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
.
Last edited by Sarajevski_Marlboro on 22/03/2011 18:04, edited 1 time in total.
- DanteX
#1378 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Lee Loo wrote:ljudi hvala vam od srca za pomoc, ali znajte ja sam iz hrvatske i karta mi je 500kn
poludit cu majko mila
Moraš napisati molbu prvo, to možeš uzeti na studentskoj službi. Ona fina teta će te pitati za šta ti treba i dat će ti pravu molbu (imaju dvije vrste molbih).
Napiše fino taj i taj razlog (slobodno ubaci koju laž, ali sitnu
Predaš molbu kod studentske i onda ćeš morati čekati odgovor. Koliko, to ne znam, to zavisi od njih kad će imati sjednicu.
Sada, šanse da se prebaciš odmah na početku u redovne iznose 50%-50%.
Moja prijateljica je prošle godine pokušala to uraditi ali su je odbili, vjerovatno zato što su mjesta za redovne studente već bila puna. Ali ako ove godine nisu popunili ta mjesta, onda postoji šansa. Uglavnom, sretno ti
- Lee Loo
#1379 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
ajme super sto je ostalo, znaci ipak imam sanse.
nije mi kraj svijeta
jer vec sam u depresiju pao...
ovako stoje stvari, ja imam 65 boda,
upao bi s placanjem sigurno jer vec 9 mjesto cura ima 58 bodova,
ono ja bi sebi placao godinu nije bed....
e sad, dali moram osobno doci pisati molbu tj.postoji sansa da recimo
mi netko drugi napise molbu,napise te neke razloge i slicno
kao da sam strani državljanin,nisam imao pojma ili slicne šeme
dali postoji sansa da netko drugi to preda za mene
kao preskupa je karta i slicno?
ha?
ajme ljudi poludit cu....ne spavam normalno vec dva dana =/
nije mi kraj svijeta
ha?
- DanteX
#1380 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Može neko drugi napisati molbu, neće niko pregledavati rukopisLee Loo wrote:ajme super sto je ostalo, znaci ipak imam sanse.
nije mi kraj svijetajer vec sam u depresiju pao...
ha?
Nisi u stanju lično predati molbu, nije to ništa loše, naravno da može neko drugi za tebe to uraditi.
Ništa se ne brini, bit će sve ok.
Ako ne uspiješ ove godine da budeš redovan, možeš iduće godine, ali prosjek ti tada mora biti 8.0 (ili 8.5) i moraš sve predmete iz prve položiti.
-
Sarajevski_Marlboro
#1381 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
.
Last edited by Sarajevski_Marlboro on 22/03/2011 18:04, edited 1 time in total.
- Lee Loo
#1382 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
aha, super je sto mozes to?
ma malo sam se zeznuo za bodove jer toliko sam smeten da ni sam ne znam vise sta pisem
pa ti se cini da ne gledamo istu listu hehe
znaci moze netko drugi, dali se to moze obaviti jos danas recimo?
imam jednu poznanicu koja je tamo pa ono ona bi to mogla za mene napisati?
ma malo sam se zeznuo za bodove jer toliko sam smeten da ni sam ne znam vise sta pisem
- DanteX
#1383 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Nisam siguran da li se to može danas, ali pokušaj.Lee Loo wrote:aha, super je sto mozes to?
Moja prijateljica je to pokušala u augustu kad se vršio upis u prvu godinu.
- Lee Loo
#1384 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Hvala vam ljudi na svim dobrim savjetima, zaista hvala 
Držiteee figeeee
))
Držiteee figeeee
-
tickica
#1385 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
heeeeeej...zna li neko kad su upisi,i šta sve treba ponijet za to
i da...ja sam upala kao redovan student,na germanistiku...pa me zanima,jel ja trebam u toj prvoj godini imat određen prosjek ocjena da bi i u drugoj godini bila redovan?!
i da...ja sam upala kao redovan student,na germanistiku...pa me zanima,jel ja trebam u toj prvoj godini imat određen prosjek ocjena da bi i u drugoj godini bila redovan?!
- DanteX
#1386 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
tickica wrote:heeeeeej...zna li neko kad su upisi,i šta sve treba ponijet za to![]()
Koliko ja znam ako si redovna, onda ostaješ redovna, prosjek tada nije važan.
A šta se tiče upisa, mislim da će to biti u augustu. A od papira šta ti treba jeste ljekarsko uvjerenje, uplatnice (masu uplatnica) oni šareni papiri za upis (to ćeš dobiti na faxu, vjerovatno na recepciji), i drugi papiri. Kad sve to skupiš, predaš studentskoj službi i upisana si.
Sve tačne informacije, ćeš naći kod studentske ili na ogladnoj ploči. Sve napisano na papiru
-
tickica
#1387 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
al živim daleko od sarajeva,a ona njihova stranica mi je tako komplicirana...pa se nikako ne mogu snaći...DanteX wrote:tickica wrote:heeeeeej...zna li neko kad su upisi,i šta sve treba ponijet za to![]()
A šta se tiče upisa, mislim da će to biti u augustu. A od papira šta ti treba jeste ljekarsko uvjerenje, uplatnice (masu uplatnica) oni šareni papiri za upis (to ćeš dobiti na faxu, vjerovatno na recepciji), i drugi papiri. Kad sve to skupiš, predaš studentskoj službi i upisana si.
Sve tačne informacije, ćeš naći kod studentske ili na ogladnoj ploči. Sve napisano na papiru
kad ću znat kakve uplatnice trebam i to...pa jao...ništa ne znam...
- tinchy
#1388 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Zna li iko kad ce biti finalni rezultati? 
- because_of_you
#1389 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ako misliš na ove od prvog roka, onda je slijedeća procedura. U toku je rok od 3 dana za žalbe i sl., a nakon toga ide sjednica i onda će objaviti taj pravi spisak, tj. konačni.tinchy wrote:Zna li iko kad ce biti finalni rezultati?
-
jeca fleetwoodmac
#1390 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
aaajjj,,sad kad me izguraju s liste,,

- because_of_you
#1391 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Nema izguravanja sa liste
Ja sam isto to pitala, i rekoše koga su primili to ostaje 
- alica.k
#1392 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
a kamo srece da se ukidaju redovni koji ne ispunjavaju obaveze...uzasno me to nervira sto nema. dosad sam mogla bit redovna na anglistici. prosle godine ja taman navukla 8.5 prosjek a oni ga dignu da mora biti 9 za vanredne ako hoce redovno. e u pm. a njih milion redovnih koji jedva imaju 7...DanteX wrote:tickica wrote:heeeeeej...zna li neko kad su upisi,i šta sve treba ponijet za to![]()
-
bosanka91
#1393 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
dal ce biti drugi rok za psihologiju ?sumayya wrote:Ako misliš na ove od prvog roka, onda je slijedeća procedura. U toku je rok od 3 dana za žalbe i sl., a nakon toga ide sjednica i onda će objaviti taj pravi spisak, tj. konačni.tinchy wrote:Zna li iko kad ce biti finalni rezultati?
- because_of_you
#1394 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Čula sam da neće za redovne... A što se tiče samofinansirajućih, da inače ubace više od 30, kako piše na listi... Tako da imaš šanse, ako hoćeš u SF

-
bosanka91
#1395 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
stetasumayya wrote:Čula sam da neće za redovne... A što se tiče samofinansirajućih, da inače ubace više od 30, kako piše na listi... Tako da imaš šanse, ako hoćeš u SF![]()
-
mRva_4
#1396 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ehey
gdje vadim ovaj ljekarski.. je li to mogu u svom gradu ili se to vadi u Sarajevu.. ne kontam ovo
što treba sve za upis.. i šta sada opet moramo plačati
kakve uplatnice
je li to za index, upis i tako to?
Ah da imam još nešto pitati
je li mi samofinancirajući plačamo odmah 1200KM ili se to plača u nekoliko dijelova/rata ?
Ah da imam još nešto pitati
- because_of_you
#1397 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Žao mi jebosanka91 wrote:stetasumayya wrote:Čula sam da neće za redovne... A što se tiče samofinansirajućih, da inače ubace više od 30, kako piše na listi... Tako da imaš šanse, ako hoćeš u SF![]()
![]()
mRva_4 wrote:Eheygdje vadim ovaj ljekarski.. je li to mogu u svom gradu ili se to vadi u Sarajevu.. ne kontam ovo
što treba sve za upis.. i šta sada opet moramo plačati
kakve uplatnice
![]()
je li to za index, upis i tako to?
Ah da imam još nešto pitatije li mi samofinancirajući plačamo odmah 1200KM ili se to plača u nekoliko dijelova/rata ?
Ljekarski važi odakle god
- minjonja
#1398 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
sto se tice ljekarskog, to se mora na studentskoj poliklinici na kosevu raditi. mi smo svi tamo morali ici, i kad budes bolesna i budes vadila opravdanja, samo se primaju ona opravdanja koja je potpisao doktor iz te poliklinike.
- because_of_you
#1399 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
minjonja wrote:sto se tice ljekarskog, to se mora na studentskoj poliklinici na kosevu raditi. mi smo svi tamo morali ici, i kad budes bolesna i budes vadila opravdanja, samo se primaju ona opravdanja koja je potpisao doktor iz te poliklinike.
Ja danas pitala kod svoje dokt. opće prakse, i reče mi da odem u Omer Maslić i da se tamo sve uradi
A kad sam na prvi fax nosila, važilo je uvjerenje i iz druge države...
-
caes
#1400 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
dakle, to se sve radi tek u septembru tako da nema potrebe za panikom i slicno, sad nista ne mozete uraditi.
zdravstveno uvjerenje se vadi samo u studentskoj poliklinici kod stadiona kosevo.
zdravstveno uvjerenje se vadi samo u studentskoj poliklinici kod stadiona kosevo.