Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Imamopobjednika

#1376 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Imamopobjednika »

Control panel wrote:nismo, nismo. samo cemo morati jos jedan mjesec vise trpiti ovu nesposobnu vlast, ako se budu odgodili izbori za koji mjesec.
Ti zaista, mrtav ozbiljan, mislis da ce SDP (u koaliciji sa nekim) preuzeti vlast nakon izbora? Pa covjece, nema teoretske sanse da preuzmete vlas u nekom od kantona. Mozda jedino USK Kanton ali ce te i tu biti dio koalicije sa SDA, SBiH ili A-SDA. Znaci ni gore opozicija nece moci preuzeti vlast vec ce u, po vas, najboljem slucaju dijeliti vlast sa jednom od tri gore nabrojane stranke.
Da ne spominjem preuzimanje vlasti na entitetskom/drzavnom nivou. Uopce ne znam po kakvim ti parametrima ocekujes ovo? Ili ti je jedini parametar ono sto ti zelis...
tabloid

#1377 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by tabloid »

Da, vama necu da se prilagodjavam koji gradove cinite provincijom.
U pravu si,IVZ vlada u gradovima,sve sto je negativno kriva je IVZ. :)
Da, vama kojima jesu srusene dzamije kao i meni, ali ste Vi odgovorili sa 150 novih, tako da ih ukupno danas ima duplo vise nego prije rata ili kako neko izracuna, vjerskih objekata ima za 20 miliona stanovnika
Kao prvo,ti kao ''Bosnjak'' treba da budes ponosan sto se izgradilo toliko dzamija,jer duhovna nadogradnja je neizostavna komponenta u zivotu svakog(ili barem vecine) covjeka.
Drugo,vecina dzamija se izgradila od donacija,tim novcima se angazuju domace gr.firme,znaci pospjesuje se ekonomija.
Trece,tebi je veci problem izgradnja novih dzamija,nego one porusene(u ratu je poruseno preko 600 dzamija),a dzamija je simbol identiteta bosnjackog naroda na ovim prostorima.
Da, vama necu da se prilagodjavam ciji vjerski sluzbenici diraju curice od 12 godina, onaj jedan cak i clanarinu za IZBiH naplacuje tako, ja je vise nikad necu platiti radi takvih
Po tvojoj logici svi vjerski sluzbenici su pedofili,generalizujes stvari,to je isto kada bih ja rekao svi svestanici(nedavno su izbili skandali u Njemackoj,Holandiji...) su pedofili,a nisu.
Da, vama kojima ne postoje Silosi, Tarcini, Viktori Bubnji, Kazani, Uzdoli, Grabovice, gdje se kao fol nije silovalo niti ubijalo. To se zmiri, jel.
Savez logorasa RS je digao halabuku da je u kasarni Viktor Bubanj ubijeno 2000 Srba,a nisu naveli imena i prezimena tih ljudi.U izvjestajima UN-a ne spominje se uopste da je kasarna bila logor.Kod Srba je laz,laz i samo laz.
Da, vama cija je politicka elita izasla bogata iz rata, kojoj je sve po zakonu, a danas po sudovima visi, koja svoj narod prodaje za pet para nekom Dodiku, radi poslovnih interesa
Doduse,u vas su politicari kao Robin Hood,kradu,ali daju siromasnima,a djeca u srpskoj nevide cokoladu po mjesec dana.

''Bosnjo'',hajd dobro sto lazes druge,a sto lazes sebe.
seln

#1378 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by seln »

tabloid, svaka cast! propagandista prve klase.
ako neko iz avaza ovo cita, evo vam pravog covjeka. Tj, ako vec ne radi kod vas.
zonbirile

#1379 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by zonbirile »

tabloid wrote:
Da, vama necu da se prilagodjavam koji gradove cinite provincijom.
U pravu si,IVZ vlada u gradovima,sve sto je negativno kriva je IVZ. :)
IVZ ne postoji već dugi niz godina,postoji IZ BiH
Da, vama kojima jesu srusene dzamije kao i meni, ali ste Vi odgovorili sa 150 novih, tako da ih ukupno danas ima duplo vise nego prije rata ili kako neko izracuna, vjerskih objekata ima za 20 miliona stanovnika
Kao prvo,ti kao ''Bosnjak'' treba da budes ponosan sto se izgradilo toliko dzamija,jer duhovna nadogradnja je neizostavna komponenta u zivotu svakog(ili barem vecine) covjeka.
osniovi su gradnja pa nadogradnja,nema nadogradnje bez materijalne osnove društva.
Drugo,vecina dzamija se izgradila od donacija,tim novcima se angazuju domace gr.firme,znaci pospjesuje se ekonomija.
po istoj logici je građen Twist Tauer sredstvima namjenjenim za razvoj,a tragedija je da su iste izvođaće onda šupirali "Vranica" naprimjer.
Trece,tebi je veci problem izgradnja novih dzamija,nego one porusene(u ratu je poruseno preko 600 dzamija),a dzamija je simbol identiteta bosnjackog naroda na ovim prostorima.
Da, vama necu da se prilagodjavam ciji vjerski sluzbenici diraju curice od 12 godina, onaj jedan cak i clanarinu za IZBiH naplacuje tako, ja je vise nikad necu platiti radi takvih
Po tvojoj logici svi vjerski sluzbenici su pedofili,generalizujes stvari,to je isto kada bih ja rekao svi svestanici(nedavno su izbili skandali u Njemackoj,Holandiji...) su pedofili,a nisu.
nije u tome problem,problem nastaje kada vjerski poglavar stane u odbranu pedofila,a drugi gdje ih možda ima i više osudi to i prozove dužnošču svakog vjernika da takvog prijavi policiji.
Da, vama kojima ne postoje Silosi, Tarcini, Viktori Bubnji, Kazani, Uzdoli, Grabovice, gdje se kao fol nije silovalo niti ubijalo. To se zmiri, jel.
Savez logorasa RS je digao halabuku da je u kasarni Viktor Bubanj ubijeno 2000 Srba,a nisu naveli imena i prezimena tih ljudi.U izvjestajima UN-a ne spominje se uopste da je kasarna bila logor.Kod Srba je laz,laz i samo laz.
Da, vama cija je politicka elita izasla bogata iz rata, kojoj je sve po zakonu, a danas po sudovima visi, koja svoj narod prodaje za pet para nekom Dodiku, radi poslovnih interesa
Doduse,u vas su politicari kao Robin Hood,kradu,ali daju siromasnima,a djeca u srpskoj nevide cokoladu po mjesec dana.

''Bosnjo'',hajd dobro sto lazes druge,a sto lazes sebe.
Control panel

#1380 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Control panel »

Imamopobjednika wrote:
Control panel wrote:nismo, nismo. samo cemo morati jos jedan mjesec vise trpiti ovu nesposobnu vlast, ako se budu odgodili izbori za koji mjesec.
Ti zaista, mrtav ozbiljan, mislis da ce SDP (u koaliciji sa nekim) preuzeti vlast nakon izbora? Pa covjece, nema teoretske sanse da preuzmete vlas u nekom od kantona. Mozda jedino USK Kanton ali ce te i tu biti dio koalicije sa SDA, SBiH ili A-SDA. Znaci ni gore opozicija nece moci preuzeti vlast vec ce u, po vas, najboljem slucaju dijeliti vlast sa jednom od tri gore nabrojane stranke.
Da ne spominjem preuzimanje vlasti na entitetskom/drzavnom nivou. Uopce ne znam po kakvim ti parametrima ocekujes ovo? Ili ti je jedini parametar ono sto ti zelis...
vidim imas dovoljno vremena pa citas moje postove. super. samo nastavi.
SDP ce napraviti iznenadjujuci rezultat za mnoge na sljedecim izborima. u to sam ubijedjen. jer ja ove izbore shvatam veoma ozbiljno i razgovaram sa ljudima. ova zemlja nema vise vremena za gubljenje i vrijeme je da konacno da sansu stranci(kama) koje je mogu izvuci iz ove 20togodisnje krize.
seln

#1381 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by seln »

Control panel wrote:
Imamopobjednika wrote:
vidim imas dovoljno vremena pa citas moje postove. super. samo nastavi.
SDP ce napraviti iznenadjujuci rezultat za mnoge na sljedecim izborima. u to sam ubijedjen. jer ja ove izbore shvatam veoma ozbiljno i razgovaram sa ljudima. ova zemlja nema vise vremena za gubljenje i vrijeme je da konacno da sansu stranci(kama) koje je mogu izvuci iz ove 20togodisnje krize.
I ja bih volio da naciste odnese djavo, ali nisam bas siguran. nikad ne potcjenjuj glupost bosanskog covjeka.
Better Man

#1382 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Better Man »

Radončić našao novog neprijatelja! Evo dva dana već u Avazu pljuje po ženi koja je simbol poštenja i pravde na ex Yu prostorima Nataši Kandić. Radončić je ovim samo još jednom potvrdio da je obični fašista i čovjek koji podržava Miškovića i sve druge kriminalce i fašiste iz Miloševićevog perioda i čovjek koji brani odsobe poput Vuka Jeremića i drugih modernih fašista iz današnje Srbije.
HAVANA

#1383 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by HAVANA »

Što po njoj pljuje?
amrica

#1384 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by amrica »

HAVANA wrote:Što po njoj pljuje?
:roll: :sad: :(

"Otkrivanje skandala s rasipanjem novca za istraživanje ratnih zločina i privatizacijom istraživačkih projekata za lične interese, dočekano je na nož u Koordinaciji Regionalne komisije za činjenice o žrtvama ratova (KoRECOM) na zapadnom Balkanu i Fondu za humanitarno pravo (FHP) s Natašom Kandić na čelu.

Stalno zasjedanje

Ljudi bliski Nataši Kandić u "stalnom su zasjedanju", a navodno je pripremljena i strategija za odgovor svima koji su u negativnom kontekstu govorili o njenom radu. Prema izvorima bliskim bošnjačkim udruženjima žrtava, Kandić je direktoru Direkcije za zapadni Balkan u Evropskoj komisiji (EK) Pjeru Mirelu (Pierre) ovih dana uputila dopis u kojem je navela da je projekt KoRECOM u krizi, jer ga "ruše ratni huškači kojima odgovaraju zategnuti odnosi i kriza u regionu".

Pri tome je, očito, aludirala na predsjednika Helsinškog odbora za ljudska prava RS Branka Todorovića i predsjednika Udruženja žrtava "Izvor" Edina Ramulića iz Prijedora, koji su prvi ukazali na sumnjive aktivnosti Nataše Kandić. Inače, Evropska komisija glavni je finansijer projekta KoRECOM, što je i razlog ekspresnog pisma Nataše Kandić.

Prema neslužbenim informacijama, cijeli slučaj otišao je toliko daleko, da je Kandić putem svojih veza u Briselu kontaktirala finansijere organizacija koje su izašle iz ovog projekta ili ga samo kritizirale, tražeći da im se blokiraju donatorska sredstva!?

Štaviše, saznajemo, predsjednica Udruženja "BH novinari" Borka Rudić, koja je uključena u cijelu aferu i interesno je povezana s Natašom Kandić, lično je zvala pojedine ugledne članove nevladinog sektora u BiH, koji su kritizirali rad KoRECOM-a, prijeteći da će im biti oduzete donacije!

Istovremeno, Kandić i direktor "Dana" Senad Pećanin dogovorili su strategiju napada na svoje kritičare. Namjera je optužiti ih da rade za Vladu RS i Milorada Dodika.

Privatni projekt

Ogorčen zbog ponašanja Nataše Kandić, Edin Ramulić, žrtva velikosrpskog fašizma u Prijedoru, uputio je KoRECOM-u pismo u kojem je istakao da cijeli projekt, na način na koji ga vodi Kandić, doživljava kao "još jedan pokušaj Beograda i tamošnjih ljudi da kreiraju procese u mojoj državi".

- Već duže vrijeme Nataša Kandić i njen Fond za humanitarno pravo ponašaju se kao da je inicijativa KoRECOM-a njihov privatni projekt. Takvo ponašanje dovelo je do toga da ja sada inicijativu zaista i doživljavam kao jedan u nizu dobro plaćenih projekata FHP-a iz Beograda. Ali, sada više to nije problem samo manipulacije nama koji smo naivno vjerovali da je ta inicijativa zajednička. Ovaj privatni projekt Nataše Kandić uništio je svaku mogućnost da se u budućnosti uspostavi ozbiljna komisija za region, jer je FHP potrošio i pare i tu ideju - naveo je Ramulić.

Kako je Borka Rudić trošila pare UNDP-a

Ramulić je uvjeren da je cilj Nataše Kandić da "izradi model koji će joj osigurati priznanja, a ne Komisija koja će utvrđivati činjenice o ratnim zločinima".

- Prema meni, njena namjera je napraviti model koji ne mora biti prihvatljiv ni žrtvama, ni parlamentima, niti vladama u regionu, ali taj model mora imati njen autorski pečat, koji joj treba poslužiti za prikupljanje priznanja i nagrada, pa čak i Nobelove nagrade za mir! Osim toga, organizacija "BH novinari", koja je odjednom došla u prvi plan, iza sebe nema baš nikakav minuli rad na polju tranzicione pravde, osim što je Borka Rudić trošila UNDP-ove pare na besmislene konferencije o toj temi - istakao je Ramulić."

Fahro vodi svoje pogane ratove preko ledja velike zene :x
Better Man

#1385 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Better Man »

HAVANA wrote:Što po njoj pljuje?
Prozivaju je za neke malverzacije novčanim sredstvima za istraživanje ratnih zločina i samovolju. Evo teksta!

Otkrivanje skandala s rasipanjem novca za istraživanje ratnih zločina i privatizacijom istraživačkih projekata za lične interese, dočekano je na nož u Koordinaciji Regionalne komisije za činjenice o žrtvama ratova (KoRECOM) na zapadnom Balkanu i Fondu za humanitarno pravo (FHP) s Natašom Kandić na čelu.

Stalno zasjedanje

Ljudi bliski Nataši Kandić u "stalnom su zasjedanju", a navodno je pripremljena i strategija za odgovor svima koji su u negativnom kontekstu govorili o njenom radu. Prema izvorima bliskim bošnjačkim udruženjima žrtava, Kandić je direktoru Direkcije za zapadni Balkan u Evropskoj komisiji (EK) Pjeru Mirelu (Pierre) ovih dana uputila dopis u kojem je navela da je projekt KoRECOM u krizi, jer ga "ruše ratni huškači kojima odgovaraju zategnuti odnosi i kriza u regionu".

Pri tome je, očito, aludirala na predsjednika Helsinškog odbora za ljudska prava RS Branka Todorovića i predsjednika Udruženja žrtava "Izvor" Edina Ramulića iz Prijedora, koji su prvi ukazali na sumnjive aktivnosti Nataše Kandić. Inače, Evropska komisija glavni je finansijer projekta KoRECOM, što je i razlog ekspresnog pisma Nataše Kandić.

Prema neslužbenim informacijama, cijeli slučaj otišao je toliko daleko, da je Kandić putem svojih veza u Briselu kontaktirala finansijere organizacija koje su izašle iz ovog projekta ili ga samo kritizirale, tražeći da im se blokiraju donatorska sredstva!?

Štaviše, saznajemo, predsjednica Udruženja "BH novinari" Borka Rudić, koja je uključena u cijelu aferu i interesno je povezana s Natašom Kandić, lično je zvala pojedine ugledne članove nevladinog sektora u BiH, koji su kritizirali rad KoRECOM-a, prijeteći da će im biti oduzete donacije!

Istovremeno, Kandić i direktor "Dana" Senad Pećanin dogovorili su strategiju napada na svoje kritičare. Namjera je optužiti ih da rade za Vladu RS i Milorada Dodika.

Privatni projekt

Ogorčen zbog ponašanja Nataše Kandić, Edin Ramulić, žrtva velikosrpskog fašizma u Prijedoru, uputio je KoRECOM-u pismo u kojem je istakao da cijeli projekt, na način na koji ga vodi Kandić, doživljava kao "još jedan pokušaj Beograda i tamošnjih ljudi da kreiraju procese u mojoj državi".

- Već duže vrijeme Nataša Kandić i njen Fond za humanitarno pravo ponašaju se kao da je inicijativa KoRECOM-a njihov privatni projekt. Takvo ponašanje dovelo je do toga da ja sada inicijativu zaista i doživljavam kao jedan u nizu dobro plaćenih projekata FHP-a iz Beograda. Ali, sada više to nije problem samo manipulacije nama koji smo naivno vjerovali da je ta inicijativa zajednička. Ovaj privatni projekt Nataše Kandić uništio je svaku mogućnost da se u budućnosti uspostavi ozbiljna komisija za region, jer je FHP potrošio i pare i tu ideju - naveo je Ramulić.

Kako je Borka Rudić trošila pare UNDP-a

Ramulić je uvjeren da je cilj Nataše Kandić da "izradi model koji će joj osigurati priznanja, a ne Komisija koja će utvrđivati činjenice o ratnim zločinima".

- Prema meni, njena namjera je napraviti model koji ne mora biti prihvatljiv ni žrtvama, ni parlamentima, niti vladama u regionu, ali taj model mora imati njen autorski pečat, koji joj treba poslužiti za prikupljanje priznanja i nagrada, pa čak i Nobelove nagrade za mir! Osim toga, organizacija "BH novinari", koja je odjednom došla u prvi plan, iza sebe nema baš nikakav minuli rad na polju tranzicione pravde, osim što je Borka Rudić trošila UNDP-ove pare na besmislene konferencije o toj temi - istakao je Ramulić.
snaga_znanja

#1386 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by snaga_znanja »

To je samo priklanjanje na stranu srpskog pritiska prema Nataši Kandić. Da se ima pameti i razuma toj ženi bi se spomenik digao u visini nedavno sagrađene kule krupnog i sumnjivog kapitala u Sarajevu....
aerosa

#1387 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by aerosa »

seln wrote:
Control panel wrote: vidim imas dovoljno vremena pa citas moje postove. super. samo nastavi.
I ja bih volio da naciste odnese djavo, ali nisam bas siguran. nikad ne potcjenjuj glupost bosanskog covjeka.
Eh, ta je glupost tolika da je veća i jača čak i od Chuck Norrisa...

Nažalost izgleda da je jedina šansa da ščepo ugrabi dio kolača (naravno ne preveliki) od vladajuće oligarhije jer inače teško da će do promjena doći.
Narod glasa po inerciji, jbg glup pa glup, valjda im je dobro i ovako, a normalnih je očito premalo u ovoj zemlji da naprave rezultatski bum na ovim izborima.
zonbirile

#1388 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by zonbirile »

pa šta očekivati od 50% nepismenih,primitivcu su oni najbliži
amrica

#1389 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by amrica »

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/crna ... jao-prozor

Kako se osjeca porodica ovog jadnog covjeka kad vidi ovu sliku????? :sad:
ultima_palabra

#1390 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by ultima_palabra »

U današnjem Avazu na nekoliko mjesta se SDA spominje kao "SDA-Sulejman Tihić" :shock: Nisam čuo da su mijenjali ime, to se Avaz opet igra "objektivnog" novinarstva? :-)
Forum žena SBB na 1/2 strane, a kongres Partije evropskih socijalista održan u Sarajevu na 1/16 strane :run:
To može samo ABA3 :thumbup:
amrica

#1391 Fatmir i "Reisofobija" u avazu

Post by amrica »

"Alispahić: Sarajevo je apsolutni centar islamofobije na Balkanu!
Iza napada na reisa Cerića krije se cijeli sistem • Cilj je da se Bošnjaci obezglave
Autor: F. VELE
04.04.2010. 09:17
Alispahić: Opsesivno nasrtanje na vjerska osjećanja Bošnjaka

Sarajevo je apsolutni centar islamofobije na Balkanu, tvrdi u razgovoru za "Dnevni avaz" poznati tuzlanski novinar i književnik Fatmir Alispahić, autor knjige "Reisofobija", koja je tek izašla iz štampe.

Medijski plaćenici

Alispahić pojašnjava da je glavni grad BiH ovakav neslavni status dobio "zahvaljujući medijskim plaćenicima koji za velikosrpske i velikohrvatske račune Bošnjacima nameću krivicu, sumnju, nespokojstvo, kako bi samomržnju i islamofobiju prihvatili kao svoj nacionalni program".

- A ako Bošnjaci prestanu postojati kao muslimani, prestat će i kao Bošnjaci, a tada se i ova zemlja može drukčije zvati - kaže Alispahić.

On je godinu temeljito istraživao medijske napade na Islamsku zajednicu u BiH i reisu-l-ulemu dr. Mustafu ef. Cerića, a kako bi formirao svojevrstan katalog islamofobije sa više stotina konkretnih primjera vjerske netrpeljivosti i predrasuda prema islamu i vjerskom poglavaru Bošnjaka.

- Ova knjiga je spomenik islamofobima u Sarajevu, koji godinama šire vjersku netrpeljivost prema muslimanima, a svoj šovinizam sakrivaju iza slobode govora. Neko ko je u stanju da opsesivno nasrće na vjerska osjećanja ma koga, ne bi smio biti ni zapadni, ni regionalni partner, kao što su to često bivali urednici "Dana", "Slobodne Bosne", "Oslobođenja" i Federalne TV. U ovoj knjizi, kroz 28 poglavlja, oni su sami sebe zabilježili kao otpadnike od kulture dijaloga i kao podanike onog sistema koji je proizveo genocid nad Bošnjacima - smatra Alispahić.

Historijska paralela

Uvjeren je da iza napada na reisa Cerića stoji cijeli sistem, baš kao i u slučaju sistemskog podmetanja terorizma Bošnjacima. Na osnovu analize više od hiljadu brojeva magazina "Dani" i "Slobodne Bosne", kao i u programima FTV-a, tvrdi da je reis Cerić najnapadanija ličnost u BiH. Takav intenzitet i karakter napada, kaže on, nema se čime pravdati, izuzev proračunatom namjerom da se Bošnjaci obezglave i za instituciju reisu-l-uleme.

- I prije reisu-l-uleme Cerića bilo je sličnih pokušaja. Zanimljiva je paralela sa čuvenim reisom Džemaludinom ef. Čauševićem. Dao sam jedan širi historijski osvrt i pokazao kako su svi režimi nastojali, a često i uspijevali, da IZBiH svedu u okvire svoje netrpeljivosti prema islamu. Izuzetak je nekoliko ratnih i poratnih godina. Dejtonsko vrijeme je obnovilo stare bolesti, tako da danas državne institucije ponovo sponzoriraju nasrtaje na islamske vrijednosti. Kada reis Cerić brani IZBiH od ovakvih napada, onda se kaže da on napada slobodu govora. Ali, šovinizam i podstrekavanje vjerske mržnje ne mogu biti sloboda govora. Iza te zamjene teza stoje državne agencije i novinarske udruge - zaključuje Alispahić.

Selektivni napadi

Upravo da bi se shvatilo kako su napadi na IZBiH dio jednog ozbiljnog sistema koji najmanje želi dobro BiH i Bošnjacima, Alispahić je uspoređivao tretman IZBiH sa ostalim konfesijama.

- Reis Cerić je 35 puta dobio negativnu ocjenu u "Danima", a katolički i pravoslavni sveštenici nisu je dobili ni pet puta. Ni jedan kršćanski velikodostojnik nije bio predmet fotomontaža i ismijavanja, na naslovnicama i duplericama, kao reisu-l-ulema. U jednoj kolumni u "Slobodnoj Bosni" reisu-l-ulema Cerić je za pet godina 50 puta bio negativno tematiziran. Mnoštvo je sličnih usporedbi - navodi Alispahić.

Ističe i da su najzanimljiviji intervjui Adnana Silajdžića i Senadina Musabegovića u "Danima", koji su naslovljeni rečenicama koje oni uopće nisu kazali.

- To je nečuveno! Niz je intervjua u kojima su sagovornici izmanipulirani, jer se sugestivnim pitanjima, najčešće Vildane Selimbegović, tjeraju da jurišaju na reisa Cerića - dodaje Alispahić."

a gdje sa-x :shock: :?

obrati paznju na komentare

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme ... na-balkanu
Jara

#1392 Re: Fatmir i "Reisofobija" u avazu

Post by Jara »

Tobe jarabi... :-)
fišek

#1393 Re: Fatmir i "Reisofobija" u avazu

Post by fišek »

Fatmire Kralju. :bih:

Ja sam u vrijeme kupovao Walter samo zbog Fatmirove kolumne u tom listu,a kasnije sam kupio i njegovu knjigu sa Che Guevarom na naslovnici da bih ponovio gradivo. :bih:

Još jednom,svaka čast,majstore. ;-)
tranquil

#1394 Re: Fatmir i "Reisofobija" u avazu

Post by tranquil »

Nevjerovatno mi je da Fatmir Alispahić, iz rata poznat kao islamomrzac i pro-velikosrpsko piskaralo, Funfo Kotromanić, dezerter poganog jezika sa fekalnim fiksacijama, inicijator "Tuzlanske autonomije" po uzoru na Abdićevu, sada dijeli lekcije ko je islamofob a ko nije. Pa nisam uradio lobotomiju da se ne sjećam kakve je gadosti sa svojim kumom Mirnesom pisao u "Tuzla listu" i kako se rugao muslimanima, izbjeglicama iz istočne bosne, bosanskim običajima, muslimanskim imenima, poimenice prozivao mnoge tuzlanske muslimanime čiji je grijeh bio da su javno rekli da su vjernici, od onih koji su primili vjeru 1992., do onih koji su zaslužni za Islam i koji su u međuvremenu umrli i pokopani u haremima tuzlanskih džamija.

I sada "ono" govori da su drugi islamofobični - situacija toliko žalosna i naopaka da počinjem misliti da se fakat radi o plaćeniku.
Lekler

#1395 Re: Fatmir i "Reisofobija" u avazu

Post by Lekler »

Ovaj Fatmir ne zna odakle je supalj a kamol' sta drugo,hvala bogu pa se ne smatram pripadnikom naroda u cije ime ovaj i njemu slicni pisu...
theTruePath

#1396 Re: Fatmir i "Reisofobija" u avazu

Post by theTruePath »

tranquil,neko se mjenja na gore neko na bolje,Fatmir eto na bolje i svaka mu cast
amba

#1397 Re: Fatmir i "Reisofobija" u avazu

Post by amba »

Lekler wrote:Ovaj Fatmir ne zna odakle je supalj a kamol' sta drugo,hvala bogu pa se ne smatram pripadnikom naroda u cije ime ovaj i njemu slicni pisu...

interesantna teza??? :roll:
michio

#1398 Re: Fatmir i "Reisofobija" u avazu

Post by michio »

Kod Fatmira je preobrazba bila 'nako preko noci.
amba

#1399 Re: Fatmir i "Reisofobija" u avazu

Post by amba »

michio wrote:Kod Fatmira je preobrazba bila 'nako preko noci.

bolje ikad nego nikad, kaze ona narodna ako se ne varam! :)
Lekler

#1400 Re: Fatmir i "Reisofobija" u avazu

Post by Lekler »

amba wrote:
michio wrote:Kod Fatmira je preobrazba bila 'nako preko noci.

bolje ikad nego nikad, kaze ona narodna ako se ne varam! :)
Izdajice niko ne voli,ev' jos jedna narodna...
Post Reply