Slazem se, pokrivenost neke osobe apsolutno ne mora znacit da je vjernica, niti brade i skracene pantalone kod tzv vehabija garantuje predanost vjeri koju oni zagovaraju, a koju kroz dogmatski pristup nerijetko namecu ostalim. Ono o cemu je ovdje rijec jeste svojevrsna hajka a kao light motiv je stavljena marama kod te zene, drugim rijecima na osnovu te marame su potakle teze koje su se plasirale: "muslimani zabranjuju sve sto je nemuslimansko" itd. ako cemo bit posteni postupak Zeljka Komsica je deset puta gori od postupka Arzije M. jer ona je samo implementator zakona, kojeg je Zeljko Komsic potpisao sa Svetom Stolicom. Ali Zeljko nije okarakterisan kao vjerski fanatik itd. a moje misljenje o njegovom postupku je da se radi o licemjernom postupku koji je povukao samo kako bi Hrvatima dokazao da je Hrvat posto je citava hrvatska javnost osporavala njegovo hrvatstvo. Znaci ako cete posteno razgovarat, onda hajmo otvorit sve karte...chuchumbamayumbe wrote:Po cemu je to ona vjernica ako je pokrivena?istocnjak wrote:Aman, što smo fini nema šta ... kad si takav, što onda nazivaš jednu pokrivenu ženu vjernicu "spodobom"?chuchumbamayumbe wrote:a mene ima svuda pomalo, a najvise kada se treba boriti protiv nacionalista i nacionalizma, nacizma i fasizma, lazi i obmana.
Moze se i Severina sutra pokriti i glumiti nekakvu vjernicu.
Je li ti to Arzija rod kada te toliko vrijedja sto je nazivam spodobom?
Imam na poslu zena koje su pokrivene i sta sada?! Super kolegice, raja, normala.
Ne pada im na pamet da protjeruju Djeda Mraza i uvode vjeronauku tamo gdje joj nije mjesto.
Ne samo da je spodoba, nego je i licemjerna, lukava i jedan je veliki lazov.
Kao i svi koji stoje iza nje i guraju ovakve nebuloze po Sarajevu i Bosni i Hercegovini.
Sve je to isto dno-dnoova i sve su to isti odroni.
Ko je smjestio Deda Mrazu
- Air Ramiz
#1376 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
- chuchumbamayumbe
#1377 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Evo, mogu li ja prvi?!?!Air Ramiz wrote:Slazem se, pokrivenost neke osobe apsolutno ne mora znacit da je vjernica, niti brade i skracene pantalone kod tzv vehabija garantuje predanost vjeri koju oni zagovaraju, a koju kroz dogmatski pristup nerijetko namecu ostalim. Ono o cemu je ovdje rijec jeste svojevrsna hajka a kao light motiv je stavljena marama kod te zene, drugim rijecima na osnovu te marame su potakle teze koje su se plasirale: "muslimani zabranjuju sve sto je nemuslimansko" itd. ako cemo bit posteni postupak Zeljka Komsica je deset puta gori od postupka Arzije M. jer ona je samo implementator zakona, kojeg je Zeljko Komsic potpisao sa Svetom Stolicom. Ali Zeljko nije okarakterisan kao vjerski fanatik itd. a moje misljenje o njegovom postupku je da se radi o licemjernom postupku koji je povukao samo kako bi Hrvatima dokazao da je Hrvat posto je citava hrvatska javnost osporavala njegovo hrvatstvo. Znaci ako cete posteno razgovarat, onda hajmo otvorit sve karte...chuchumbamayumbe wrote:Po cemu je to ona vjernica ako je pokrivena?istocnjak wrote:Aman, što smo fini nema šta ... kad si takav, što onda nazivaš jednu pokrivenu ženu vjernicu "spodobom"?
Moze se i Severina sutra pokriti i glumiti nekakvu vjernicu.
Je li ti to Arzija rod kada te toliko vrijedja sto je nazivam spodobom?
Imam na poslu zena koje su pokrivene i sta sada?! Super kolegice, raja, normala.
Ne pada im na pamet da protjeruju Djeda Mraza i uvode vjeronauku tamo gdje joj nije mjesto.
Ne samo da je spodoba, nego je i licemjerna, lukava i jedan je veliki lazov.
Kao i svi koji stoje iza nje i guraju ovakve nebuloze po Sarajevu i Bosni i Hercegovini.
Sve je to isto dno-dnoova i sve su to isti odroni.
Nabijem ja Zeljka Komsica zato sto je potpisao sporazum sa Svetom Stolicom!
Mislim da je pogresno uradio sto je potpisivao bilo kakve ugovore koji dozvoljavaju uplitanje religije u skolstvo, po bilo kom osnovu.
Mislim da vjeronauci nije mjesto u drzavnom obrazovnom sistemu, nego samo u religijskim i za tu namjenu posebnim objektima, a nikako pod skolskim krovovima.
Malo skontaj ko je bio prvi ko se uhvatio Arzijine marame. Nisu to bili ljudi koji je ovdje napadaju, vec naprotiv, drugi tabor, ovi koji su joj iza ledja.
Njena marama nema nikakve veze sa onim sta ja o njoj mislim i nikome ne bi trebala predstavljati bilo kakav argument za i protiv. Meni je to tako normalno i prirodno ako je zena pokrivena i ako ona to zeli, ne znam kome normalnom to moze smetati!?
Understand?
-
LSD
#1378 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Oko cega se vi raspravljate
....e moja tugo golema
...oko Djeda Mraza toliko rasprave,uvreda,komentara.
Ovo me podsjeca na onu pricu Sidrana (kad je bio TV most sa Bregom,odmah poslije rata) kad kaže ga je nazvao neki komšija iz dijaspore i pita ga jeli mu kuca srušena ili oštecena,a Sidran mu odgovara Nije!! ali ti je mater poginula...levatina iz dijaspore pita za kucu prvo,a ne za mater rodjenu...klasican primjer prosjecnog bosanca koji ima nakaradan sistem vrijednovanja u kojem je totalna konfuzija,u kojem daj prioritet manje bitnim stvarima nad krucijalnim i vitalnim...e tako me i ova tema podsjeca o Djeda Mrazu,kao i ona o Queer festivalu.
Ovo me podsjeca na onu pricu Sidrana (kad je bio TV most sa Bregom,odmah poslije rata) kad kaže ga je nazvao neki komšija iz dijaspore i pita ga jeli mu kuca srušena ili oštecena,a Sidran mu odgovara Nije!! ali ti je mater poginula...levatina iz dijaspore pita za kucu prvo,a ne za mater rodjenu...klasican primjer prosjecnog bosanca koji ima nakaradan sistem vrijednovanja u kojem je totalna konfuzija,u kojem daj prioritet manje bitnim stvarima nad krucijalnim i vitalnim...e tako me i ova tema podsjeca o Djeda Mrazu,kao i ona o Queer festivalu.
- chuchumbamayumbe
#1379 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Vec sam ti odgovorio na tvoje suhoparne i nebulozne konstatacije, na nekoj od prethodnih stranica, tako da ne namjeravam da to opet ucinim.LSD wrote:Oko cega se vi raspravljate....e moja tugo golema
Ovdje se ne radi samo o Djeda Mrazu, ako nisi znao.
btw, gdje ti je tema o rudarima, cekam...?!
-
LSD
#1380 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Pa ko je tebe uopšte šta pitao pa da mi nešto odgovaraš?? ko traži od tebe da mi odgovaraš? što ti moraš svaki moj post komentarisati i replicirati? šta ti imaš protiv mene? hoceš li i meni u dogledno vrijeme pisati ODJEBI!! kao što to vec pisao prije??chuchumbamayumbe wrote:Vec sam ti odgovorio na tvoje suhoparne i nebulozne konstatacije, na nekoj od prethodnih stranica, tako da ne namjeravam da to opet ucinim.LSD wrote:Oko cega se vi raspravljate....e moja tugo golema
jao svakakvih likova ovdje,Bože sacuvaj.
-
MokeQc
#1381 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Slazem se JThomas. Upravo djeca, koliko kod da su mala, daju tezinu ovoj polemici ! Sa tom djecom mozemo napraviti nesto bolje od ovoga APARTHEIDA danasnjeg. Mozemo napraviti bolje ako ih naucimo da zive zajedno a ne da preko njihovih ledja odrzavamo podijeljenost. Potpuno podrzavam Fedju Isovica u njegovoj izjavi, ranije ovdje citiranoj, jer ovo je upravo uzgajanje nacionalizma od jaslica, nije dovoljno sto je sve podijeljeno po nacionalnom kljucu nego treba jos djecu iz obdanista zloupotrijebiti u svrhu nacionalnog i politickog dijeljenja.JThomas wrote:pa da vidiš, svakodnevno iznalaženje novih načina da se i djeca razdvajaju još od vrtića za mene nije nimalo beznačajan problem, čak štaviše, predstavlja odraz cjelokupne politike u našem društvu.LSD wrote:Jah...uzorni i samosvjesni "gradjani" zabrinuti za sudbinu Djeda Mraza i njegovu buducnost...aferim![]()
Samo gdje vam je ta samosvjest i zabrinutost za narkomaniju,kriminal,prostituciju i ostalu svakodnevnicu našeg grada?
Toliko se pažnje poklanja marginalnim stvarima (ovo nije ni sekundarna ni tercijalna vec bi trebalo biti zadnja stvar o kojoj treba raspravljati na 55 stranica,jer toliko imamo precih problema za riješiti...ali jok,hajmo mi kvazigradjani moralisati o Djeda Mrazu-on je prioritet br.1 sad),baš kao i sa Queer festivalom od prije nekoliko mjeseci...toliko o našoj gradjanskoj svijesti.
Gdje ste dežurni moralisti kad treba pisati o pravima rudara u rudnicima (njih uzimam samo kao primjer) kao što se zauzimate za queer populaciju ili DM?? gdje je tu ovih 55 strana?? GDJE VAM JE TAD SAVJEST??
HOCETE LI IKAD POSVETITI 55 STRANICA I TOLIKI BROJ KOMENTARA RUDARIMA??
ocekujem adekvatne odgovore od ovih dežurnih mudraca.
izgleda da i vlast ima sličan kriterij, kad se uredovalo da od ove godine deda mraz ne dolazi bez inicijative, a po tim značajnim (ovo bez ironije) pitanjima ne čini se ništa...da, uistinu izgleda da nadležni deda mraza smatraju ozbiljnijim problemom od narkomanije i kriminala, jer su po njegovom pitanju nešto učinili, a po ovima nisu ništa.
Mozemo se natezati koliko hocemo ali, Deda Mraz je apolitican, nije clan ni jedne partije, stranke, vjerske zajednice, nema ni dogme ni pravila ni zakone osim svrhe da obraduje djecu za Novu Godinu (ponavljam, za Novu Godinu, koja je takodje apoliticna).
A sve ove mahinacije su nazalost doslovno prepisivanje skeceva Nadrealista i njihovo sprovodjenje u stvarnost. Ono sto nam je bilo sega i nezamislivo danas postaje stvarnost. Cini mi se da osobama poput doticne Arzije fali smisla za humor - oni su skeceve prekrojili u stranacke programe !
- chuchumbamayumbe
#1382 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Moram ti odgovoriti zato sto sam se nasao prozvanim (vjerujem da nisam jedini) - dole sam citirao tvoj post, da ne bude da izmisljam i petljam.LSD wrote:Pa ko je tebe uopšte šta pitao pa da mi nešto odgovaraš?? ko traži od tebe da mi odgovaraš? što ti moraš svaki moj post komentarisati i replicirati? šta ti imaš protiv mene? hoceš li i meni u dogledno vrijeme pisati ODJEBI!! kao što to vec pisao prije??chuchumbamayumbe wrote:Vec sam ti odgovorio na tvoje suhoparne i nebulozne konstatacije, na nekoj od prethodnih stranica, tako da ne namjeravam da to opet ucinim.LSD wrote:Oko cega se vi raspravljate....e moja tugo golema
jao svakakvih likova ovdje,Bože sacuvaj.
Ti si sam trazio odgovore, pa sam ti i odgovorio, ili nisi primijetio, ili si zaboravio sta si napisao pa se sada opet ponavljas besmislenim konstatacijama.
Necu ti pisati odjebi, to se treba zasluziti!
Vidim da nisi jedini koji je primjetio kako ovdje ima svakakvih likova.
Boze sacuvaj!
Jah...uzorni i samosvjesni "gradjani" zabrinuti za sudbinu Djeda Mraza i njegovu buducnost...aferim
Samo gdje vam je ta samosvjest i zabrinutost za narkomaniju,kriminal,prostituciju i ostalu svakodnevnicu našeg grada?
Toliko se pažnje poklanja marginalnim stvarima (ovo nije ni sekundarna ni tercijalna vec bi trebalo biti zadnja stvar o kojoj treba raspravljati na 55 stranica,jer toliko imamo precih problema za riješiti...ali jok,hajmo mi kvazigradjani moralisati o Djeda Mrazu-on je prioritet br.1 sad ),baš kao i sa Queer festivalom od prije nekoliko mjeseci...toliko o našoj gradjanskoj svijesti.
Gdje ste dežurni moralisti kad treba pisati o pravima rudara u rudnicima (njih uzimam samo kao primjer) kao što se zauzimate za queer populaciju ili DM?? gdje je tu ovih 55 strana?? GDJE VAM JE TAD SAVJEST??
HOCETE LI IKAD POSVETITI 55 STRANICA I TOLIKI BROJ KOMENTARA RUDARIMA??
ocekujem adekvatne odgovore od ovih dežurnih mudraca.
-
MokeQc
#1383 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
halo, istocnjak, smanji dozivljaj
koliko sam uspio procitati, spodobom je nazvana zbog njenih poteza a nije receno "pokrivena spodoba" - vec jednostavno spodoba.
A to sto se zalomilo da je ona vjernica, ne amnestira je od njenih politickih nakaradnih angazmana.
Po tvojoj logici, ne smije se kritikovati niko ko je vjernik ! Pogledaj malo oko sebe i po svijetu sta rade pod okriljem vjere i razno razni vjernici, od islamskih do krscanskih. Da li da se suzdrzimo i od njihovg kritikovanja, jer Boze moj, pa vjernici su !
koliko sam uspio procitati, spodobom je nazvana zbog njenih poteza a nije receno "pokrivena spodoba" - vec jednostavno spodoba.
A to sto se zalomilo da je ona vjernica, ne amnestira je od njenih politickih nakaradnih angazmana.
Po tvojoj logici, ne smije se kritikovati niko ko je vjernik ! Pogledaj malo oko sebe i po svijetu sta rade pod okriljem vjere i razno razni vjernici, od islamskih do krscanskih. Da li da se suzdrzimo i od njihovg kritikovanja, jer Boze moj, pa vjernici su !
- NIN
#1384 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Samo te posmatram, da znas.LSD wrote:Oko cega se vi raspravljate....e moja tugo golema
-
LSD
#1385 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
@chuchumb...ili šta li vec
Tvoji odgovori i komentari mi ne trebaju (to sam trebao naglasiti u prvom postu,moja greška-do mene)....ne trebaju mi jer te smatram priprostom,netolerantnom i nekulturnom osobom,što si i dokazao u par navrata...ne trebaš mi ništa odgovarati jer nisi dužan.
Ovo isto važi i za ovog dežurnog šaljivdjiju (ali iskljucivo na tudju racun) @NIN-a.
Tvoji odgovori i komentari mi ne trebaju (to sam trebao naglasiti u prvom postu,moja greška-do mene)....ne trebaju mi jer te smatram priprostom,netolerantnom i nekulturnom osobom,što si i dokazao u par navrata...ne trebaš mi ništa odgovarati jer nisi dužan.
Ovo isto važi i za ovog dežurnog šaljivdjiju (ali iskljucivo na tudju racun) @NIN-a.
- Compact
#1386 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Također! Znaš šta si obećao?!NIN wrote: Samo te posmatram, da znas.
![]()
![]()
- chuchumbamayumbe
#1387 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Uredu je momak, ali onda gledaj kome se obracas.LSD wrote:@chuchumb...ili šta li vec
DA, priprost sam, netolerantan i nekulturan, ali kako za koga.
Skoro pa da bi mogao imati nick Milorad Dodik, za neke.
Razmislicu o tome.
Svako dobro ti zelim LSD.
- sekiracija
#1388 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Iskren da budem procitao sam samo 5 zadnjigg postova,ali nije mi cilj polemisat vec reci jednu misao koja mi je jako bliska.
Naime mi smo svi rodjenjem osudjeni na spoznaju.Spoznaja koja nam je najvaznija istina. Istinu o (ne)postojanju deda mraza svi razotkrijemo u prvoj deceniji zivota i to nam nije problem da usvojimo jer jos nemamo spoznaju o lazovu.Problem nastaje puno kasnije kad mi imamo svoju djecu i kad treba igrati ulogu lazova.Olako se prihvatamo te uloge,postajemo sinterklasi ,djeda mrazovi,bozicne bate ovi ili oni prenosici lazi bez da se upitamo kako bi to bilo da smo mi odrasli bez da smo morali tu laz demistifikovat istinom ne postojanja.Ono sto slijedi je nastavak slijeda jedne te iaste lazi,kad dijete razotkrije tu laz mi mu uvalimo novu (pricu o bogu).Kako sami nismo uspijeli kritikovat prvog ko vas je obmanjivao,oca i mater,ne ocekujemo to ni od svoje djece i tako se obmana penje na pijedastal gospodara situacije.
Obmanjeni malisani ce sakriti suze jer im djeda mraz nece donijeti biciklo ali ce kasnije kad odrastu plakat nad necim sto je mozda i smijesno.
Naime mi smo svi rodjenjem osudjeni na spoznaju.Spoznaja koja nam je najvaznija istina. Istinu o (ne)postojanju deda mraza svi razotkrijemo u prvoj deceniji zivota i to nam nije problem da usvojimo jer jos nemamo spoznaju o lazovu.Problem nastaje puno kasnije kad mi imamo svoju djecu i kad treba igrati ulogu lazova.Olako se prihvatamo te uloge,postajemo sinterklasi ,djeda mrazovi,bozicne bate ovi ili oni prenosici lazi bez da se upitamo kako bi to bilo da smo mi odrasli bez da smo morali tu laz demistifikovat istinom ne postojanja.Ono sto slijedi je nastavak slijeda jedne te iaste lazi,kad dijete razotkrije tu laz mi mu uvalimo novu (pricu o bogu).Kako sami nismo uspijeli kritikovat prvog ko vas je obmanjivao,oca i mater,ne ocekujemo to ni od svoje djece i tako se obmana penje na pijedastal gospodara situacije.
Obmanjeni malisani ce sakriti suze jer im djeda mraz nece donijeti biciklo ali ce kasnije kad odrastu plakat nad necim sto je mozda i smijesno.
-
zonbirile
#1389 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
sekiracija
Ti bi se trebao štediti,tako sekirljiv,ali ipak ću ti reći.To što pišeš,preboliće i roditelji i djeca,a i Djed Mraz,vidi ti šta češ djeci pričati o lažima Dede i familije.
Ti bi se trebao štediti,tako sekirljiv,ali ipak ću ti reći.To što pišeš,preboliće i roditelji i djeca,a i Djed Mraz,vidi ti šta češ djeci pričati o lažima Dede i familije.
-
zonbirile
#1390 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
compact,air ramiz,bosanac sa dna kace
Pa gdje vam je nick Turban pa da budete kompletni,ili u štabu imate samo jedan PC.
Pa gdje vam je nick Turban pa da budete kompletni,ili u štabu imate samo jedan PC.
- sekiracija
#1391 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
zonbirile wrote:sekiracija
Kako ovo da shvatim kao komplimen(a)t ili kritiku?
-
zonbirile
#1392 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Dobro si zapamtio frazu,ali ovde ne stoji,niti je kompliment,niti kritika,prije savjet.sekiracija wrote:zonbirile wrote:sekiracija
Ti bi se trebao štediti,tako sekirljiv,ali ipak ću ti reći.To što pišeš,preboliće i roditelji i djeca,a i Djed Mraz,vidi ti šta češ djeci pričati o lažima Dede i familije.![]()
![]()
Kako ovo da shvatim kao komplimen(a)t ili kritiku?
Znaš problem je sa budalom,što ne vjeruje, kada ga ubjeđuju da je budala,a lud ne misli,osim krivo-naprimjer da je Napoleon.
- Air Ramiz
#1393 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Pa ja se ponosim turbanom, preciznije bi bilo fesom, ali hajd ako ti se vise svidja dobro. Sta mislis zasto nosim crveni dreszonbirile wrote:compact,air ramiz,bosanac sa dna kace
- chuchumbamayumbe
#1394 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Dobra konstatacija.sekiracija wrote:Iskren da budem procitao sam samo 5 zadnjigg postova,ali nije mi cilj polemisat vec reci jednu misao koja mi je jako bliska.
S tim da ja nikada nisam plakao radi spoznaje o Djeda Mrazu, kao sto nisam plakao kada sam saznao da rode ne donose djecu.
Dakle, vremenom sam ucio i shvatao stvari kada je za to doslo vrijeme.
Moja se djeca nece ljutiti na mene kada jednog dana skontaju da Teletubbyland ne postoji, a da Teletubbiesi niti su gay, niti su straight.
Mislim da zivot bez svih ovih lazi koje si nabrojao ne bi imao smisla i bio bi jedino zivljenje zbog prodzenja vrste, a time bi smo postajali blizi zivotinjama nego Homo sapiens-ima.
Osmijeh moje djece vrijedi citavog svijeta, neke im stvari zaista ne treba uskratiti.
-
zonbirile
#1395 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Nije takmičenje u brzom čitanju,gdje bi bio zadnji.Nije riječ o odjevnom predmetu-turbanu-lijepo piše nick,na domaćem nik.Izvini arapski ne znam.Air Ramiz wrote:Pa ja se ponosim turbanom, preciznije bi bilo fesom, ali hajd ako ti se vise svidja dobro. Sta mislis zasto nosim crveni dreszonbirile wrote:compact,air ramiz,bosanac sa dna kace
- black
#1396 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
ma Puljic je vec dao podrskupape wrote: Ovo je odavno postao Cirkus "Balkanikus". Svjesno i na bezobrazno pogan nacin se preskace poenta, a to je neprimjerenost vjerske pouke za maksumce, koje u tom dobu treba da ostane postedjeno bolesnih zamisli, da mu se u dobu kad se treba igrati plastelinom, usadjuje Bog i Allah u glavicu.
Interesuje me rasplet, ... sta ce uraditi katolicki i pravoslavni pastiri.
Vjerovatno ce pristati, isti su, .... zajedno su jaci, ...
Ko kaze da medjureligijski dijalog ne klapa?
U povodu polemika u medijima oko uvođenja odgoja u vjeri u vrtićima iz JU « Djeca Sarajeva » uputili su MINI pismo koje su još u lipnju ove godine dobili od nadbiskupa vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića u kojem se pohvalno izražava o uvođenju odgoja u vjeri u vrtićima.
- sekiracija
#1397 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
chuchumbamayumbe
Ma znam ja to sto ti kazes,nije to sporno,sporno je ,zasto zivimo u svijetu sofisticiranog drustva prozetog ratnim sukobima?.
Da imamo drugaciji pristup prema ovoj prvoj obmani ili lazi mozda bi svijet izgledao drugacije ?
Ma znam ja to sto ti kazes,nije to sporno,sporno je ,zasto zivimo u svijetu sofisticiranog drustva prozetog ratnim sukobima?.
Da imamo drugaciji pristup prema ovoj prvoj obmani ili lazi mozda bi svijet izgledao drugacije ?
- NIN
#1398 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Kao sto rekoh druze, argument je malo je rec' slab. Cusnut' tu i tamo ponekog ucenika se, po nekom mom vidjenju stvari, nikako ne moze nazvati vjerska diskriminacija na drzavnom nivou, al' nikako. Ja tebi navedoh da znam ljudi more koji su nesmetano obavljali svoje obaveze uporedo kako u religijskim tako i u drzavnim institucijama. To ti je druze cinjenica koja govori sasvim nesto suprotno od onoga sto ti zelis da jeste.Compact wrote:Također! Znaš šta si obećao?!NIN wrote: Samo te posmatram, da znas.
![]()
![]()
- shuriken
#1399 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
ma hajde?black wrote:ma Puljic je vec dao podrskupape wrote: Ovo je odavno postao Cirkus "Balkanikus". Svjesno i na bezobrazno pogan nacin se preskace poenta, a to je neprimjerenost vjerske pouke za maksumce, koje u tom dobu treba da ostane postedjeno bolesnih zamisli, da mu se u dobu kad se treba igrati plastelinom, usadjuje Bog i Allah u glavicu.
Interesuje me rasplet, ... sta ce uraditi katolicki i pravoslavni pastiri.
Vjerovatno ce pristati, isti su, .... zajedno su jaci, ...
Ko kaze da medjureligijski dijalog ne klapa?
U povodu polemika u medijima oko uvođenja odgoja u vjeri u vrtićima iz JU « Djeca Sarajeva » uputili su MINI pismo koje su još u lipnju ove godine dobili od nadbiskupa vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića u kojem se pohvalno izražava o uvođenju odgoja u vjeri u vrtićima.
klerofasisti podrzavaju jedni druge u naporima da indoktriniraju predskolsku djecu?
turboekskluzivno!!
jos ce ispast da je nas sistem oligoteokracija koja ima vanjsku formu demokracije
- amrica
#1400 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
@shuriken, mi smo cista demokracija, kakva oligoteokracija....
Nema toga u nas. Sve po zakonu. Kako reis kaze.