Nazalost,to je takva sredina

Moderators: Charuga, Tomahawk11

http://www.youtube.com/watch?v=LzUqQxNb8qwfaruche wrote:poslušajte samo ove laži
http://www.youtube.com/watch?v=sDhYiKDmHus
ovaj Karačić je Goebelsova skola
olona nasih navijaca napadnuta je prije ulaska u Siroki, policija nas je SMISLJENO razdvojila u grupice. Na ulazu u stadion napadnuti smo od strane mjestana, koji su na nasu raju poceli bacati flase, stolice, stolove. Kad su Horde krenule u samodbranu, ukljucila se policija - PUCAJUCI IZ VATRENOG ORUZJA NA NAVIJACE! Gledala sam svojim ocima - PUCALI SU NA HORDE ZLA!
U izvjestaju policije ZHK, navodi se da nije doslo do upotrebe vatrenog oruzja, te da Vedran nisu ubili policajci! LAZU!!!!!
Nas 10 djevojka, su drzali zakljucane kao u kavezu, u jednom dijelu tribina - svjedoci smo uzasa koji se odigravao, dok su oko stadiona lezali ranjeni nasi jarani... U jednom trenutku, zastitari i policija pustili su njihove navijace da se probiju na nas dio tribine, gdje su i zastitari i navijaci poceli da tuku nas - djevojke!
Da nije bilo Alaima i Ismara Hadzibajrica (fizioterapeuta ekipe) ovu poruku vam sigurno ne bih tipkala - UBILI BI NAS! Nismo imali cime da se branimo, nismo mogli pobjeci, jer su nas - ponavljam, drzali zakljucane, kao u kavezu, dok su nam oko glava fijukali MECI iz drotovskih pistolja!
Naravno da nisam ocekivao da ce neko poput tebe reci: "Jeste, tako je." Tvoj stav samo pokazuje da je ovo gore napisano tacno. Je li, mozda, ljubav prema nogometu ta koja je ubila Vedrana, ili koja je probusila rupu u grudima ovom momku na slici? Nije, jarane. Mrznja i frustracija naprimitivnijeg oblika je to napravila. Trula sredina je to napravila. Sredina koju samo ovakvi dogadjaji, u nedostatku svega konstruktivnog, mogu probuditi iz stanja zabokrecine u koju sve vise tone. Sredina u kojoj se ne moze biti gost. Zbog toga vam se ne treba dolaziti niti vise podilaziti zbog, kao zelje da se jednog dana dodje do pameti. Ne. Treba vas se ignorisati u svim pogledima. Tonite, ako vam je to vec zelja.zvrkan wrote:JBT wrote:Ima jedna stvar koja mi nije jasna. Zasto ljudi uopste idu po gostovanjima po mjestima poput Sirokog brijega? Prvo, mislim da nema covjeka u BiH (a i u Hrvatskoj) koji nije svjestan intelektualnih mogucnosti prosjecnog stanovnika te kasabe i koji nije svjestan mjerila vrijednosti i nacina odgoja koji vladaju u takvim sredinama i koja politicka ubjedjena tu vladaju. Drugo, sta treba ocekivati od policajaca koji zive i rade u toj sredini (malo vece selo)? Da ce obavljati svoj posao i time se zamjeriti cijeloj kasabi? I zasto onda ici na takva gostovanja? Ne vjerujem da se time moze imalo pomoci klubu za koji se navija. Jedino sto se moze dogoditi je upravo ovo sto se dogodilo i time davati materijal budalama za buduce skolovanje potomstva mitovima o ubijenim neprijateljima, balijama i inima, koji su dosli tu da im ugroze egzistenciju. To je tako i to je nemoguce promjeniti na silu. Zato, lijepo izadjite na izbore i glasajte za nove ljude kojima ovakve situacije nece odgovarati da bi nastavili sjediti u foteljama. Koji ce Sirokom brijegu dozvoliti da bude zadnja rupa puna zabokrecine ako to vec zele da budu.
ajde.........barem si napisao-la ŠIROKI BRIJEG a ne lištica.........................ostalo ti je crap..........

Vase more? Koje je to vase more? Da nije Neum slucajno? Ko je to izgradio taj isti Neum? Ko je igradio hotele Zenit, Stella, Sunce? Koliko ljudi iz Sarajeva, Zenice, Tuzle i ostalih vecih gradova ima dole apartmane i kuce?zvrkan wrote:MRZIŠ LI I NAŠE MORE NA KOJEM SE KUPATE U FEREDŽAMA I GDJE VAM NITKO NE PRAVI PROBLEME IAKO SVE KONZUMIRATE IZ GEPEKA.......
Da da, vi ste dole inace poznati kao veliki poklonici popa, rocka, bluesa, opere, klasike ... Nedaj Boze da se cuju GANGE, veliki umjetnici Marko Perkovic i Mate Bulic ...zvrkan wrote:PITAŠ LI SE SMETAJU LI NAM VAŠI TURBONARODNJACI NA PLAŽI ?
Brani li ti neko da na Bascarsiji jedes svinjetinu? Ili u Sarajevu u globalu? Sta to ti neki "nasi ljudi" kako ti kazes jedu u Neumu a da smeta domacem stanovnistvu? Ima li neka hrana koju oni jedu dole a da domicilno stanovnistvo ne konzumira to? Da li se pustaju te neke "domoljubne pjesme" koje vrijedjaju domicilno stanovnistvo Neuma? Koje su to ako ih ima? Ko se ruga obicajima svetinjama domicilnog stanovnistva i kako?zvrkan wrote:PITAŠ LI SE KAKO BI VAMA BILO DA JA NA BAŠ ČARŠIJI ŽDEREM SVINJETINU I PIČIM HRVATSKE DOMOLJUBNE PJESME I NAKON TOGA SE ČUDIM -A ZAŠTO OVO NEKOME SMETA ?................TO NE BIH URADIO IZ POŠTIVANJA PREMA MJESTU I LJUDIMA GDJE SAM DOŠAO KAO GOST...........POŠTIVAO BIH VAŠEE OBIČAJE KAO ŠTO UVIJEK RADIM ALI NE DAM DA SE NETKO RUGA SA MOJIM SVETINJAMA...........VRAĆAM TROSTRUKO...........
ichy24 wrote:prvo RIP Vedran Puljici iskreno saučešće njegovim prijateljima i poznanicima.
ja sam iz Širkog Brijega, muz mi je nekad igrao za NK Široki Brijeg. Bila sam na svakoj utakmici, i u Širokom i na gostovanjima. Na ovoj jucer moram priznati nisam, ali sam bila u blizini stadiona.
U politiku se ne petljam ni ja, niti moji didovi i roditelji. Ne hodam okolo i ne govorim Bog i Hrvati, ili nesto tako slicno.
Od jucer sam van sebe, tuga koja se osjeca u cijelom gradu, vjerovali vi to meni ili ne, je nepodnosljiva. Tako je grozno i žalosno. Ono sto zelim reci je samo to, da nismo svi isti, niti u Sarjevu niti u Širokom Brijegu. Nit smo svi ustaše ni četnici ni balije niti ne znam sta stoto. Kuca nam je blizu stadiona, i ne znam hoce li vam to reci vasi navijaci, ali smo im cak mama i ja dali vodu i zavoje. Svi smo PRVO ljudi.
Kao što rekoh, nismo svi isti. Hodajuci po tim utakmicama doživila sam stvarno svašta, a muz jos mozda i vise ali nije ni to bitno sada. Nije ovo prvi put da Sarajevo gostuje u Širokom, na dosadašnjim utakmicama malo bi se navijaci izvrijedali sa tim svojim ustaše, balije četnici i to je to.
Znam samo to da u sirokom postoji nekolicina zatucanih ljudi koji se vrte oko stadiona jer im je tu i u okolnim kaficima najlakše liječiti svoje frustracije ostale od vremena rata ili mozda neceg sasvim drugog. ti ljudi ce nasim igracima na terenu psovati hrvatskoga boga i mater, a vama muslimanskoga... I jos jedna cinjanica je da su skripari navijaci isto ko i vi, ljudi pjevaju i navijaju. Nema tu razlike koliko god vi mislili o nama hercegovcima da smo ovakvi ili onakvi. Znam i to da neki od vasih navijaca i nasih odrzavaju sasvim pristojne odnose. Ali ovi frustrirani, sto sjede odmah pokraj kaveza od gostujucih navijaca, oni su opasni i bezobrazni do boli. nije bilo samo jednom da su oni poceli dobacivanja ili nerede a onda kad bi dosli zastitari i policija tjerati gostujuce navijace sa tribina ili pendrečiti, lijepo se ušute kao da oni nisu nista krivi. E onda kad odu "balije", njima utakmica postane dosadna i psuju nasim igracima i njima, vjerovali ili ne, rade sacekusu poslije utakmice. Takvih ljudi ima svugdje, i zato mislim da je vrlo moguce da je od nekog takvog papka, skrivenog u masi, mogla doletjeti pepeljara, boca, casa, metak ili nesto slicno.
Po Širokom kruzi prica da su najveci problem napravili velezovci, to ne znam pa necu ni govoriti. Smatram da je jako neodgovorno staviti ovakve dvije utakmice u isto vrijeme a isto tako i od organizatora koji nisu napravili bolje osiguranje.
Svak poteze pricu na svoju stranu, mada mislim da uopce nema smisla tvrditi niti dokazivati ko je prvi poceo. negdje sam, bas na ovom forumu, procitala da je ubijeni decko znao biti problematican, moguce je i to da je oteo oruzje policajcu.... svejedno, mladi zivot je izgubljen a puno njih obiljezeno time sto su ovo sve morali gledati.
Jos nesto, ako cemo biti iskreni, navijaci znaju doci svakavi. i pijani i nadrogirani. sad cete mi reci da postoje kontrole u autobusima itd. ali kako reko, kuca mi je blizu stadiona i vidila sam na svoje oci svasta. i nisam napisala ama bas nista, sto se svojim ocima nisam uvjerila. dode autobus navijaca a mimo njih osobnim autom dode jos par navijaca. iz tog auta nema sta se ne iznese, alkohola, nozeva, baklji itd... a navijaci jedne skupine, nije bitno koje, tu redovito i drogiraju prije utakmice. opet kazem, znam da nisu svi takvi ali znam i da ih ima. nemojte se ljutit ali bi volila da se utvrdi da ti momci, koji su izboli ove ljude u kuci, nisu bili sasvim cisti u tom pogledu. to kazem zato jer mi je jako tesko vjerovati, da neko trijezan i svjestan moze uciniti tako nesto i nositi u sebi toliku mrznju. tesko mi je vjerovati i to da se toliko koristilo vatreno oruzjeza ocekivati je bilo da ce netko stradati, nasi ili vasi zar je bitno. rat je davno zavrsio i nadamo se da se nikad nece ponoviti.
![]()
![]()
zvrkan wrote: MRZIŠ LI I NAŠE MORE ...
VjecitiStudent wrote:ichy24 wrote:prvo RIP Vedran Puljici iskreno saučešće njegovim prijateljima i poznanicima.
ja sam iz Širkog Brijega, muz mi je nekad igrao za NK Široki Brijeg. Bila sam na svakoj utakmici, i u Širokom i na gostovanjima. Na ovoj jucer moram priznati nisam, ali sam bila u blizini stadiona.
U politiku se ne petljam ni ja, niti moji didovi i roditelji. Ne hodam okolo i ne govorim Bog i Hrvati, ili nesto tako slicno.
Od jucer sam van sebe, tuga koja se osjeca u cijelom gradu, vjerovali vi to meni ili ne, je nepodnosljiva. Tako je grozno i žalosno. Ono sto zelim reci je samo to, da nismo svi isti, niti u Sarjevu niti u Širokom Brijegu. Nit smo svi ustaše ni četnici ni balije niti ne znam sta stoto. Kuca nam je blizu stadiona, i ne znam hoce li vam to reci vasi navijaci, ali smo im cak mama i ja dali vodu i zavoje. Svi smo PRVO ljudi.
Kao što rekoh, nismo svi isti. Hodajuci po tim utakmicama doživila sam stvarno svašta, a muz jos mozda i vise ali nije ni to bitno sada. Nije ovo prvi put da Sarajevo gostuje u Širokom, na dosadašnjim utakmicama malo bi se navijaci izvrijedali sa tim svojim ustaše, balije četnici i to je to.
Znam samo to da u sirokom postoji nekolicina zatucanih ljudi koji se vrte oko stadiona jer im je tu i u okolnim kaficima najlakše liječiti svoje frustracije ostale od vremena rata ili mozda neceg sasvim drugog. ti ljudi ce nasim igracima na terenu psovati hrvatskoga boga i mater, a vama muslimanskoga... I jos jedna cinjanica je da su skripari navijaci isto ko i vi, ljudi pjevaju i navijaju. Nema tu razlike koliko god vi mislili o nama hercegovcima da smo ovakvi ili onakvi. Znam i to da neki od vasih navijaca i nasih odrzavaju sasvim pristojne odnose. Ali ovi frustrirani, sto sjede odmah pokraj kaveza od gostujucih navijaca, oni su opasni i bezobrazni do boli. nije bilo samo jednom da su oni poceli dobacivanja ili nerede a onda kad bi dosli zastitari i policija tjerati gostujuce navijace sa tribina ili pendrečiti, lijepo se ušute kao da oni nisu nista krivi. E onda kad odu "balije", njima utakmica postane dosadna i psuju nasim igracima i njima, vjerovali ili ne, rade sacekusu poslije utakmice. Takvih ljudi ima svugdje, i zato mislim da je vrlo moguce da je od nekog takvog papka, skrivenog u masi, mogla doletjeti pepeljara, boca, casa, metak ili nesto slicno.
Po Širokom kruzi prica da su najveci problem napravili velezovci, to ne znam pa necu ni govoriti. Smatram da je jako neodgovorno staviti ovakve dvije utakmice u isto vrijeme a isto tako i od organizatora koji nisu napravili bolje osiguranje.
Svak poteze pricu na svoju stranu, mada mislim da uopce nema smisla tvrditi niti dokazivati ko je prvi poceo. negdje sam, bas na ovom forumu, procitala da je ubijeni decko znao biti problematican, moguce je i to da je oteo oruzje policajcu.... svejedno, mladi zivot je izgubljen a puno njih obiljezeno time sto su ovo sve morali gledati.
Jos nesto, ako cemo biti iskreni, navijaci znaju doci svakavi. i pijani i nadrogirani. sad cete mi reci da postoje kontrole u autobusima itd. ali kako reko, kuca mi je blizu stadiona i vidila sam na svoje oci svasta. i nisam napisala ama bas nista, sto se svojim ocima nisam uvjerila. dode autobus navijaca a mimo njih osobnim autom dode jos par navijaca. iz tog auta nema sta se ne iznese, alkohola, nozeva, baklji itd... a navijaci jedne skupine, nije bitno koje, tu redovito i drogiraju prije utakmice. opet kazem, znam da nisu svi takvi ali znam i da ih ima. nemojte se ljutit ali bi volila da se utvrdi da ti momci, koji su izboli ove ljude u kuci, nisu bili sasvim cisti u tom pogledu. to kazem zato jer mi je jako tesko vjerovati, da neko trijezan i svjestan moze uciniti tako nesto i nositi u sebi toliku mrznju. tesko mi je vjerovati i to da se toliko koristilo vatreno oruzjeza ocekivati je bilo da ce netko stradati, nasi ili vasi zar je bitno. rat je davno zavrsio i nadamo se da se nikad nece ponoviti.
![]()
![]()
Hvala Ichy
Nema jednostavne formule drug..drinjanin wrote:Ljudi rat je zavrsio...ubijen je momak navijac Sarajeva koji je Hrvat...Zar se iz tog apsurda ne citate poruku: svi su GUBITNICI u ovakvim situacijama...
Zakon protiv huliganstva i ostrija policija-jednostavna formula...