Real Madrid C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#1376 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:
aerosa wrote:I da dodamo još nešto, Real je san većine igrača od početka pa do kraja karijere...
Pa možda je u tome problem, kada ostvariš san, manjka motiva...
NediM17 wrote:Ma džaba mu tih par zvijezda kad su ostali tarabe
Kao naprimjer?
upravo ovo boldirano...
@NediM17, napisao si 17 postova, sad fino over & out :oops:
fixer

#1377 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

@veljaca, nije problem sto Krstic odvaljuje, koliko je prolem sto si ti bukvalan.

Takticka postavka ovog meca je bila odron, barem meni. Pa gdje je ono Kaka igrao? Koliko je jos trebalo da on dobije lopti na bok pa da prodje po toj strani. A sredina pusta :(
NediM17

#1378 Re: Real Madrid C.F.

Post by NediM17 »

Pa svi su vam tarabe osim Ronalda i Kake :D
Halo, favoriti :-)
Last edited by NediM17 on 17/02/2010 10:11, edited 1 time in total.
veljaca

#1379 Re: Real Madrid C.F.

Post by veljaca »

fixer wrote:@veljaca, nije problem sto Krstic odvaljuje, koliko je prolem sto si ti bukvalan.

Takticka postavka ovog meca je bila odron, barem meni. Pa gdje je ono Kaka igrao? Koliko je jos trebalo da on dobije lopti na bok pa da prodje po toj strani. A sredina pusta :(

Kristic dobija platu i od moje pretplate i radi na mjestu gdje ga slusa jako puno ljudi .... I VELIKI je problem sto on odvaljuje - a daleko manji sto tamo neki Veljaca na Forumu nesto kaze .... Nisam bukvalan - nego sam iz njegovog komentara samo izvukao zakljucak - koji je nemoguc , da bih dokazao APSURDNOST Igorove tvrdnje ....

A tebi - znam da poraz boli .....
ultima_palabra

#1380 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

NediM17 wrote:Pa svi su vam tarabe osim Ronalda i Kake :D
Hvala na iscrpnoj analizi...mislim, razumijem da si mlad, ali ja sam sa 17 znao malo više o fudbalu ;-)
Zar tog Kristića još neko shvata ozbiljno? :-)
Xabi usra i šefa i stanicu sa onim žutim :roll:
aerosa

#1381 Re: Real Madrid C.F.

Post by aerosa »

ultima_palabra wrote:
NediM17 wrote:Pa svi su vam tarabe osim Ronalda i Kake :D
Hvala na iscrpnoj analizi...mislim, razumijem da si mlad, ali ja sam sa 17 znao malo više o fudbalu ;-)
Zar tog Kristića još neko shvata ozbiljno? :-)
Xabi usra i šefa i stanicu sa onim žutim :roll:
Ne samo on, Marcelo je išao maksuzije da ga dobije. Dva prekršaja u roku od dva minuta svaki od njih za žuti karton...
Idioti... :x
ultima_palabra

#1382 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

aerosa wrote:Ne samo on, Marcelo je išao maksuzije da ga dobije. Dva prekršaja u roku od dva minuta svaki od njih za žuti karton...
Idioti
Ma dobro, Marcelo je još zelen :D A i nije neophodan za revanš, osim ako se neko povrijedi. Ali od iskusnog Xabija me čudi...teško da Gago ili Guti mogu diktirati tempo utakmice kao on.
bio vani bilo dobro

#1383 Re: Real Madrid C.F.

Post by bio vani bilo dobro »

.
kory

#1384 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory »

Plavih_11 wrote:
kory wrote:ovo sto svi pisete ovdje samo pokazuju koliko je real veliki klub i kolilko je svima drago kad je velicina i jedan gigant poput reala izgubi.... :D :D :D
jbg i najboljim se desava...
Ma sta kazes ... 8-)
kory wrote:dobra utakmica...sto je najvaznije pobjeda atletika...a sto ovdje vlada tisina to sse neko haman boji...sta ste se prepali...
Post napisan nakon poraza Barse od Atletica na pdf-u o Barsi .. ;-)

Ovim gore postom si vjerovatno pokazati koliko je Barsa velik klub jer si odmah dosao da proslavis .. :thumbup:

Poraz od 1:0 nije tragedija i mislim da Real to moze lako stici i prestici na Bernabeu. Da se ne lazemo, volio bih da Lyon nekako prodje ali ne vjerujem da ce se to desiti.
pa jbg koliki god ja navijac reala bio....moram biti realan i reci da je barsa sada medju 5 najboljih klubova u evropi tj svijetu....i to ja govorim vec duze vrijeme..samo malo citaj....
Charuga
Globalni moderator

#1385 Re: Real Madrid C.F.

Post by Charuga »

kory wrote:
Plavih_11 wrote:
kory wrote:ovo sto svi pisete ovdje samo pokazuju koliko je real veliki klub i kolilko je svima drago kad je velicina i jedan gigant poput reala izgubi.... :D :D :D
jbg i najboljim se desava...
Ma sta kazes ... 8-)
kory wrote:dobra utakmica...sto je najvaznije pobjeda atletika...a sto ovdje vlada tisina to sse neko haman boji...sta ste se prepali...
Post napisan nakon poraza Barse od Atletica na pdf-u o Barsi .. ;-)

Ovim gore postom si vjerovatno pokazati koliko je Barsa velik klub jer si odmah dosao da proslavis .. :thumbup:

Poraz od 1:0 nije tragedija i mislim da Real to moze lako stici i prestici na Bernabeu. Da se ne lazemo, volio bih da Lyon nekako prodje ali ne vjerujem da ce se to desiti.
pa jbg koliki god ja navijac reala bio....moram biti realan i reci da je barsa sada medju 5 najboljih klubova u evropi tj svijetu....i to ja govorim vec duze vrijeme..samo malo citaj....
E sad ti nesto napisa sto veze nema sa tim "samo malo citaj". Rijec je bila o tome da si ti napisao kako ljudi pisu na temi o Realu kad isti izgubi i da to nesto kao pokazuje a ti si to radio 3 dana ranije na temi o Barsi. Nema veze ovde sto ti kazes sad da je Barsa medju 5 klubova, nije to tema. Isto kao sto NIKO ali bas NIKO ne moze reci da Real nije gigant, bez obzira koliko ga mrzio. Ustvari mogu pojedinci ali njih malo ko uzima za ozbiljno .. :D
ultima_palabra

#1386 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Barca je najjača EKIPA u Evropi dok neko ne dokaže suprotno :) Vjerovatno im je ovo najjači tim u istoriji kluba, i ipak u Realu mogu biti zadovoljni što imaju ekipu koja parira takvoj Barci, iako je na okupu tek pola godine.
Što se tiče veličine kluba, u te rasprave se ne treba upuštati na forumima :-D
Charuga
Globalni moderator

#1387 Re: Real Madrid C.F.

Post by Charuga »

ultima_palabra wrote:Barca je najjača EKIPA u Evropi dok neko ne dokaže suprotno :) Vjerovatno im je ovo najjači tim u istoriji kluba, i ipak u Realu mogu biti zadovoljni što imaju ekipu koja parira takvoj Barci, iako je na okupu tek pola godine.
Ovo boldirano moze doci kao neka "izvlakusa" u slucaju da titula ne dodje na Bernabe .. 8-)

Nikad u Realu nece biti zadovoljni da mogu parirati nekome a posebno ako je to Barsa. Real je Real i oni nikad ne pariraju nego idu da uzmu sve. E sad hoce li uspjeti ili nece to je nesto drugo. Ali zadovoljstva kod neuspjeha nema i nikad nece biti! Zato nemoj vise sa ovim izvlakusama kako mogu biti zadovoljni .. :-D
ultima_palabra

#1388 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Plavih_11 wrote:
ultima_palabra wrote:Barca je najjača EKIPA u Evropi dok neko ne dokaže suprotno :) Vjerovatno im je ovo najjači tim u istoriji kluba, i ipak u Realu mogu biti zadovoljni što imaju ekipu koja parira takvoj Barci, iako je na okupu tek pola godine.
Ovo boldirano moze doci kao neka "izvlakusa" u slucaju da titula ne dodje na Bernabe .. 8-)

Nikad u Realu nece biti zadovoljni da mogu parirati nekome a posebno ako je to Barsa. Real je Real i oni nikad ne pariraju nego idu da uzmu sve. E sad hoce li uspjeti ili nece to je nesto drugo. Ali zadovoljstva kod neuspjeha nema i nikad nece biti! Zato nemoj vise sa ovim izvlakusama kako mogu biti zadovoljni .. :-D
Pogrešno si me shvatio, naravno da je cilj osvojiti sve, i ako se ne osvoji bar jedna velika titula da je sezona neuspješna. Govorim o trenutnoj situaciji, -2 uz međusobni susret koji će biti kod kuće je zasad zadovoljavajuće. Uz lakši raspored i dužu klupu, nadam se da će biti dovoljno.
O Ligi prvaka, bolje da ne govorim, muka mi je :x
kory

#1389 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory »

joj evo citam kako se spominje i madridu murinjo kao trener reala..i odma potom velika vecina navijaca oko 70% protiv toga..licno i j ne bih volio da on dodje.jest on dobar trener nma sta..ja njemu skidam kapu al nekako ga ne vidim na klupi reala...zbog nacina igre njegovih timova a s druge strane on je dobar onako takticki i zbog dicipline..tako da ce biti zanimljivo....
AmirF

#1390 Re: Real Madrid C.F.

Post by AmirF »

Pellegrini ce bti proglasen herojem ako uspije izbaciti Lyon. A ako ne, noga mu je na kraju sezone bez obzira osvojio ligu ili ne.

Pritisak je ogroman na igrace i trenera Reala. Mislim de je to najveci razlog sto ekipa ne funkcionise na znacajnim utakmicama.
kory

#1391 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory »

u otpunosti se slazem i meni se licno ne svidja to...mislim taj ogromni pritisak igraci nemaju nikakve slobode,vec na pocetku sezone im je zacrtano sta moraju osvojit l LP je posebna prica,tu je pritisak ogroman prvo zbog tih 5 god ispadanja,onda veliki ulozi u kopovinu igraca i plus sto se finale igra na santiagu....al vidit cemo sta ce bit...
AmirF

#1392 Re: Real Madrid C.F.

Post by AmirF »

Nadam se najboljem iako nisam previse optimistican sto se tice povratne utakmice sa Lyonom.

Pellegrini ja dosad bio ok iako mislim da pogresno koristi Ronalda i Kaku. Ronaldo, kao jedino krilo kojeg imamo, bi trebao ostati na toj poziciji i prestati dolaziti na sredinu terena gdje samo smeta Kaki i Higuainu. Sa druge strane, Kaka bi se trebao drzati sredine terena i pozicije koju je imao kad je proglasen najboljim fudbalerom svijeta. Samo se na toj poziciji moze izvuci maximum iz njega. U protivnom ne vidim uopste razlog zbog kojeg je kupljen.
ultima_palabra

#1393 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

AmirF wrote:Pellegrini ce bti proglasen herojem ako uspije izbaciti Lyon. A ako ne, noga mu je na kraju sezone bez obzira osvojio ligu ili ne.

Pritisak je ogroman na igrace i trenera Reala. Mislim de je to najveci razlog sto ekipa ne funkcionise na znacajnim utakmicama.
Pritisak je dio igre kada je riječ o Real Madridu, onaj dan kad ne bude pritiska to više neće biti to. Ako se igrač, trener ili bilo ko drugi ne može nositi s pritiskom, bolje mu je da pokuša u nekom drugom klubu.
Na drugoj strani, ipak imamo novine kao što su AS i pogotovo Marca koje će gurati i neke stvari koje nisu u interesu kluba, ako misle da tako mogu prodati više novina. Bez tih stvari bi se moglo.
Što se tiče Mourinha, drago mi je da navijači još nisu toliko očajni da žele vidjeti njega kao trenera. Simpatičan mi je onako izdaleka u drugim klubovima, ali navijači Madrida nisu naviknuti na taj stil igre, niti na trenera kao glavnu zvijezdu.
AmirF

#1394 Re: Real Madrid C.F.

Post by AmirF »

ultima_palabra wrote: Pritisak je dio igre kada je riječ o Real Madridu, onaj dan kad ne bude pritiska to više neće biti to. Ako se igrač, trener ili bilo ko drugi ne može nositi s pritiskom, bolje mu je da pokuša u nekom drugom klubu.
Pritisak u odredjenoj mjeri moze biti pozitivan ali kad predje odredjenu granicu postaje problem. Mislim da ovaj pritisak samo skodi ekipi sada.
ultima_palabra wrote: Što se tiče Mourinha, drago mi je da navijači još nisu toliko očajni da žele vidjeti njega kao trenera. Simpatičan mi je onako izdaleka u drugim klubovima, ali navijači Madrida nisu naviknuti na taj stil igre, niti na trenera kao glavnu zvijezdu.
:thumbup: Ako vec dodje do promjene trenera onda se treba traziti trener koji ima slicnu filozofiju fudbala kao i Real. Mourinho bi zavrsio kao i Capello, ako ne bi izletio i prije.
kory

#1395 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory »

vecerasizuzetno vazna utakmica za real..prije svega zbog podizanja samopouzdanja kojeg je lyon skrsio ali i zbog te bodovne prednosti barse da ostane na 2 boda...viljareal jaka ekipa koja polahko dize formu ali da vidimo tu snagu reala.kaki su kad je najteze..bice uzbudljivo i nadamo se da cemo ipak mi slavit :-D :D
AmirF

#1396 Re: Real Madrid C.F.

Post by AmirF »

kory wrote:vecerasizuzetno vazna utakmica za real..prije svega zbog podizanja samopouzdanja kojeg je lyon skrsio ali i zbog te bodovne prednosti barse da ostane na 2 boda...viljareal jaka ekipa koja polahko dize formu ali da vidimo tu snagu reala.kaki su kad je najteze..bice uzbudljivo i nadamo se da cemo ipak mi slavit :-D :D
Sigurna pobjeda veceras :bih:
jethro

#1397 Re: Real Madrid C.F.

Post by jethro »

Cristina Ronaldo razvali sam Viljareal. :dance: 5:2 jos par min. do kraja tekme. :-D
kory

#1398 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory »

ehee zavsena utakmica...real apsolutno zasluzeno pobijedio...aferim im bilo..mozda i najjaci najuvjerljiviji real do saa(po igri ali i retzulatu)...svaka cst momci idemo dalje.....
Rauber

#1399 Re: Real Madrid C.F.

Post by Rauber »

Navijao sam za kiks reala ali sipak, nema sta, bili su i vise nego odlicni veceras.
kory

#1400 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory »

Rauber wrote:Navijao sam za kiks reala ali sipak, nema sta, bili su i vise nego odlicni veceras.
hehe ma bili su fantasticni veceras...sve je bilo na nivou...kao da su se naljutii pa sav bijes na dobri viljareal...bgm sve ih je islo..jos jednom sve pohvale igracima
Post Reply