Kakva li si ti sorta da mi je znat kad pises ovakve gluposti,poredis ljesnjak sa jabukomDaffyDuck wrote: Naravno da postoji, svaka sorta ima svoje specificnosti. Kao sto ni svaka sorta jabuke nije ista. Nije se covjek dovro izrazio... Odma dezurni moralisti upiru prstom.
Eurokrem, Nutella, Maza, Milka i ostali čokoladni namazi...
Moderator: anex
- i agree
#1376 Re: Eurokrem ili Nutella?
-
channel10
#1377 Re: Eurokrem ili Nutella?
Danas sam probao tops sa jabukom i cimetom i mogu im samo reci da mjenjaju recept ili neka gase proizvodnju. Ono niti mirise na jabuku i cimet niti ima takav okus.
Znaci Meho gasi..
Znaci Meho gasi..
- bingov buraz
#1378 Re: Eurokrem ili Nutella?
Meni je dobar što je bitnije malac oduševljen.Onaj sa ananasom je sljedeći za probu.
Probao mazu 20%,odlična nema šta.
Probao mazu 20%,odlična nema šta.
-
noviclan
#1379 Re: Eurokrem ili Nutella?
Kupujte u bazaru onda je 100% zatvoren krugkonektovan wrote:I bingo na stupu ubacio posebnu policu sa maza namazima, doduse ona od 30% nestala odmah.Digresija wrote:Jbt Mercator i Konzum će stati na noge i ponovo se vratiti pozitivi samo zbog Maze.
-
probook
#1380 Re: Eurokrem ili Nutella?
Da ste nekada na planini ovuda kod nas ubrali "divlji" ljesnik i probali i uz njega probali ovaj oz prodavnice vidili bi razlikui agree wrote:Kakva li si ti sorta da mi je znat kad pises ovakve gluposti,poredis ljesnjak sa jabukomDaffyDuck wrote: Naravno da postoji, svaka sorta ima svoje specificnosti. Kao sto ni svaka sorta jabuke nije ista. Nije se covjek dovro izrazio... Odma dezurni moralisti upiru prstom.![]()
![]()
- DaffyDuck
#1381 Re: Eurokrem ili Nutella?
i agree wrote:Kakva li si ti sorta da mi je znat kad pises ovakve gluposti,poredis ljesnjak sa jabukomDaffyDuck wrote: Naravno da postoji, svaka sorta ima svoje specificnosti. Kao sto ni svaka sorta jabuke nije ista. Nije se covjek dovro izrazio... Odma dezurni moralisti upiru prstom.![]()
![]()
- i agree
#1382 Re: Eurokrem ili Nutella?
Vjerovatno ovi sto prave nutelu ne idu po planinama i beru nego imaju svoje ljude koji uzgajaju i prodaju,prema tome ova prica italija,turska,ne pije vodu kad je ukus u pitanju.probook wrote:Da ste nekada na planini ovuda kod nas ubrali "divlji" ljesnik i probali i uz njega probali ovaj oz prodavnice vidili bi razlikui agree wrote:Kakva li si ti sorta da mi je znat kad pises ovakve gluposti,poredis ljesnjak sa jabukomDaffyDuck wrote: Naravno da postoji, svaka sorta ima svoje specificnosti. Kao sto ni svaka sorta jabuke nije ista. Nije se covjek dovro izrazio... Odma dezurni moralisti upiru prstom.![]()
![]()
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1383 Re: Eurokrem ili Nutella?
Pojedincima je lakše lupati po tastaturi i kreveljiti se, ali to je najlakše,...probook wrote:Da ste nekada na planini ovuda kod nas ubrali "divlji" ljesnik i probali i uz njega probali ovaj oz prodavnice vidili bi razlikui agree wrote:Kakva li si ti sorta da mi je znat kad pises ovakve gluposti,poredis ljesnjak sa jabukomDaffyDuck wrote: Naravno da postoji, svaka sorta ima svoje specificnosti. Kao sto ni svaka sorta jabuke nije ista. Nije se covjek dovro izrazio... Odma dezurni moralisti upiru prstom.![]()
![]()
Takvi ne mogu vidjeti nikakvu razliku.
- beni-bu-man
#1384 Re: Eurokrem ili Nutella?
sve akademik do akademika na forumu bi covjek rekokonektovan wrote:
Pojedincima je lakše lupati po tastaturi i kreveljiti se, ali to je najlakše,...
Takvi ne mogu vidjeti nikakvu razliku.
- i agree
#1385 Re: Eurokrem ili Nutella?
Jah,eto vi ste profesionalci, ali u pisanju gluposti jedino.
U vasim raspravama nikad ni jedan argument potkrijepljen textom nisam vidio nego se sva prica bazira na misljenju koje nema blage veze sa realnosti.Dokazite mi obadvojca razliku turskog i talijanskog ljesnika u ukusu.
U vasim raspravama nikad ni jedan argument potkrijepljen textom nisam vidio nego se sva prica bazira na misljenju koje nema blage veze sa realnosti.Dokazite mi obadvojca razliku turskog i talijanskog ljesnika u ukusu.
- konektovan
#1386 Re: Eurokrem ili Nutella?
Ne mogu ti ja ništa dokazati....i agree wrote:Jah,eto vi ste profesionalci, ali u pisanju gluposti jedino.
- i agree
#1387 Re: Eurokrem ili Nutella?
Znam zato i trazim argumente.
- beni-bu-man
#1388 Re: Eurokrem ili Nutella?
ni ja ne mogu niti zelim imam pametnijeg posla nego da kmecim po forumu, valja platu zaraditikonektovan wrote:Ne mogu ti ja ništa dokazati....i agree wrote:Jah,eto vi ste profesionalci, ali u pisanju gluposti jedino.
- MarlboroGold
#1389 Re: Eurokrem ili Nutella?
Maza od 20% je odlična
Ostaje još jaffa da probam
- Thorgerson
#1390 Re: Eurokrem ili Nutella?
Njemačka Nutella i ova poljska imaju drugaciji okus. Kako i zasto ne znam, ali nisu iste. Isti recept, isti je sastav, ali jednostavno okus je razlicit. I mislim da je u pitanju jednostavno to sto se koriste razlicite sirovine.i agree wrote:Znam zato i trazim argumente.
Isto kao sto npr. Coca Cola iz Hadzica ima drugaciji okus nego Coca Cola koju sam pio u Švedskoj. Ista je formula jel dovlace je i tamo i ovamo, ali svaka fabrika Coca Cole koristi svoju vodu, koristi drugaciji secer itd. I to utice na okus, narocito voda koja je osnovni sastojak. I jednostavno ti napici nisu isti i razliku ces odmah osjetiti. I to ne govorim samo ja nego vise ljudi. Ne govorim uopste koji je okus bolji, nego samo da ima razlike. Koliko god da teze standardizaciji proizvoda to je nemoguce sprovesti 100%.
Isto je i sa Nutellom. Razlika postoji. E sad, posto Njemačka ima takav renome u svijetu, logicno je da sta god dolazi iz te drzave svjesno i podsvjesno se smatra kvalitetnijim od drugih proizovda iz drugih drzava, a narocito iz jedne Poljske ili Rumunije. Ima sigurno i toga.
Zato kazem, receptura jeste ista pise tamo 13% ljesnjaka i tamo i ovdje, ali jednostavno sta je sa ostalih 87% Kakvo mlijeko korsite svabe, kakvo mlijeko koriste Rumuni, ulja i ostale sastojke itd itd. Dakle, razlika postoji. Nasim ljudima njemačka nutella je ukusnija i mozda to i jeste tako. I meni je ukusnija. Ali to ne mora znaciti da je neta kvalitetnija od ove poljske. I Coca Cola je ukusnija od šejka od špinata.
Mada generalno to me vise ne zanima imamo Mazu.
- Thorgerson
#1391 Re: Eurokrem ili Nutella?
30% nema apsolutno nikakve slicnost za kikiriki puterom, osim boje. Tako da ne kontam kako je uopste neko mogao donijeti takav zakljucak. Dakle, totalno, ali totalno drugaciji okusi.navika wrote:Ne razumem kontra misljenja o ovoj od 30 posto.
Nekima je kao kikiriki puter i ne svidja im se uopste, a nekima je kao krem iz kinder buena i ima fantastican ukus.
To su dva apsolutno suprotna ukusa, koja nemaju veze jedna s drugim.
Ako je kao krem iz kinder buena onda je stvarno vrhunski ukus, a ako je kao kikiriki puter, onda je to ocajan ukus.
Inace, ova od 30 posto ima oko 10 grama manje secera od one od 20, pa mi nije jasno kako je preslatka u odnosu na ovu drugu?
Pise vam na ambalazi. Ima i slike par postova nazad
Da, okus ide ka tom kremu iz Kinder Buena.
Sladja je jer nema kakao, koji daje malo one gorcine.
- DaffyDuck
#1392 Re: Eurokrem ili Nutella?
Podrazumijeva se lementarno opšte obrazovanje... Al vidim da ti neke nedostaje, ne bi mi mrsko, nije sramota ne znat, nego ne pitat.i agree wrote:Jah,eto vi ste profesionalci, ali u pisanju gluposti jedino.
Lijeska- Lješnjak - Sorte
ukupno: 24, aktivno: 23, neaktivno: 1
Barcelona
(Fertile de coutard)
Butler
Corabel
Cosford
(Cosforder zellernuss)
Crvenolisni lambert
(Rotblättrige lambret)
Daria
Daviana
Ennis
Gunslebert
Halski debeloplodni
(Hallesche riesennusss, hall's giant)
Istarski duguljasti
Istarski okrugli
Landeberška dugoplodna
Ludolfov
(Ludolph's zellernuss)
Merveille de bollwiller
Negret
Pauetet
Riccia di talanica
Rimski
(Römische zellernuss)
Segorbe
Tonda di giffoni
(Okrugli difonski)
Tonda gentile delle langh
(Tonda gentile piemontese, pijemontski)
Tonda gentile romana
(Rimski ukusni)
Torino h. 199
Za pregled svih sredstava zaštite bilja za biljnu vrstu Lijeska.
Calypso SC 480
Decis 100 EC
Fusilade forte
Laser
Mesurol WP 50
Reglone 200 SL
Signum
evo ti i ovdje objasnjenja nekih vrsta, sve sa slikama:
https://hr.madlovefarms.com/3292-variet ... -of-plants
Jel sad bolje?
- Dosadno mii
#1393 Re: Eurokrem ili Nutella?
Al sto turski ne bi bio bolji od talijanskog?
Promijenit naziv teme u “eurokrem ili Maza?”

- beni-bu-man
#1394 Re: Eurokrem ili Nutella?
Hajde bujrumMarlboroGold wrote:Maza od 20% je odlična![]()
- mayab
#1395 Re: Eurokrem ili Nutella?
Dakle, definitivno, po meni, 20 % je beton, ovu sa 30% više neću kupovatimayab wrote:Dana su Bingu na Stupu kupio tu Mazu od 30 %, pa da vidimo
- Hajvan
#1396 Re: Maza ili Nutella?
Dosadno mii wrote:Al sto turski ne bi bio bolji od talijanskog?
to uopce ne mere bit’ dilema.
hint: please, check the subject title.
- Nisrin
#1397 Re: Eurokrem ili Nutella?
Ja sam napisala za kikiriki puter- nije 100% kao kikiriki puter, LOGICNO, ali imam taj puter iz Lidla i kad bih ga posecerila, tj zasladila cini mi se da bi skoro isti bioThorgerson wrote:30% nema apsolutno nikakve slicnost za kikiriki puterom, osim boje. Tako da ne kontam kako je uopste neko mogao donijeti takav zakljucak. Dakle, totalno, ali totalno drugaciji okusi.navika wrote:Ne razumem kontra misljenja o ovoj od 30 posto.
Nekima je kao kikiriki puter i ne svidja im se uopste, a nekima je kao krem iz kinder buena i ima fantastican ukus.
To su dva apsolutno suprotna ukusa, koja nemaju veze jedna s drugim.
Ako je kao krem iz kinder buena onda je stvarno vrhunski ukus, a ako je kao kikiriki puter, onda je to ocajan ukus.
Inace, ova od 30 posto ima oko 10 grama manje secera od one od 20, pa mi nije jasno kako je preslatka u odnosu na ovu drugu?
Pise vam na ambalazi. Ima i slike par postova nazad
Da, okus ide ka tom kremu iz Kinder Buena.
Sladja je jer nema kakao, koji daje malo one gorcine.
Ne znam zasto, ali me podsjeca, puno vise nego na kremu KinderBuena koji bas volim
Ali je Maza ukusna i jedna i druga...mada i dalje ostajem i pri Mazi i Nutelli s vana
- MarlboroGold
#1398 Re: Eurokrem ili Nutella?
Đe si uzeo?beni-bu-man wrote:Hajde bujrumMarlboroGold wrote:Maza od 20% je odlična![]()
- konektovan
#1399 Re: Eurokrem ili Nutella?
Pa niko nije ni rekao da je talijanski bolji, ali postoje razlike u sortama,... Ja sam spomenuo Tursku, jer talijanskog nema dovoljno za ferrero i njihovu ukupnu proizvodnju, pa su nasli prirodne potencijale u drugoj zemlji.Dosadno mii wrote:Al sto turski ne bi bio bolji od talijanskog?
- beni-bu-man
#1400 Re: Eurokrem ili Nutella?
BeogradMarlboroGold wrote:Đe si uzeo?beni-bu-man wrote:Hajde bujrumMarlboroGold wrote:Maza od 20% je odlična![]()