OBILJEZAVANJE PROTESTOM 1.MARTA u 13h ispred Katedrale

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Shingen

Post by Shingen »

jos jedan Bosnjo wrote:
Shingen wrote:
Asana wrote: Ima necega u tome sto kazes Shingen, ova vrsta protestiranja ne moze se koristiti beskonacan broj puta. Medjutim, dok god "omladina" ne pronadje neku novu metodu, necu im okrenuti ledja izostankom s protesta, samo zato sto je "dosadno", "neefikasno" i "neatraktivno" za posmatrace...

Htjela bih da podsjetim, da je prije dvije godine pred zgradom parlamenta nakon gundjanja na ovom istom forumu, na proteste subotom izaslo 30-tak mladih ljudi, 20-tak penzionera, jedna zena i mali beli pas :)
Desetak "omladinaca" je poslije nosalo fotelju kroz grad ... dakle samo saka ljudi je tada bila spremna da se "provali" pred posmatracima, u svom nastojanju da na nesto skrene paznju.

Sada takvih ima recimo - 1000, kojima se po lijepom vremenu prikljuci bar jos toliko ljudi. Nije to bas cijeli grad, ali hbg, jeste dvadeset puta vise nego prije dvije godine. Nakon naredne dvije godine... takvih ce biti 20000.

Ne polemisem s tobom, samo naglas razmisljam... garnitura koja se kandidira na slijedecim izborima neka dooooobro razmisli sta hoce i sta moze ...

A ja cu sutra opet piscu u ruke, kabanica, i ... skidanje kila :)
Ma fazon je u tome sto se u narodu polako stvara kriticna masa. Sjecam se ja svega sto ti spominjes. I ja sam nekad u srednju isao i bio na tri dzenaze i sahrane... Sve nasilne smrti. Samo sto se tad niko nije ni pocesao. Maloljetnicka delinkvencija o kojoj se sad toliko prica uopste nije nova stvar ona je odavno tu u manje-vise istom obimu.
Mene samo ljuti sto su se ovi protesti pretvorili u subotnje setnje za sminkercice koji poslije po kaficima prepricavaju kako su rusili drzavu... Hodanjem!
Cim se nesto protiv hodanja spomene to odmah napad iz svih topova! Mi smo demokraticni, civilizovani, lijepi, fini itd.. Pa se policiji zahvaljujemo sto nas nisu dirali. I sve fino, malo se grlimo ljubimo galamimo i to je to...
U Francuskoj je trenutno PETA republika i tamo kad su studentski protesti lete molotovljevi na policiju! Pa se svi dobro nasekiraju kad vide pravrnute aute i zapaljene marice. I onda glave lete i daju se ostavke! A ne horskim pjevanjem ispred Katedrale! Ali naravno dame i gospoda misle da su civilizovaniji i demokraticniji od francuza... Svakako!
U Londonu strajk gradskog prevoza i ljudi ostanu zaglavljeni u podzemnoj zeljeznic dok mi ovdje ne zelimo da ometamo ostale blokirajuci saobracaj! Ipak je Velika Britanija monarhija i sta oni znaju o bosanskoj demokratiji!

O Shingene turborevolucionaru!

Ako nisi jos jedan provokator, onda si definitivno jedan od onih koji bi tudjim kurcem gloginje mlatili! Jesi li ti bio tu kad se skupljalo onih 100 imena kad su prosli protesti trebali biti prijavljeni policiji? Jesi li ti spreman da istupis i svoje ime i prezime poturis? Mlogo se drugacije misli i razmislja kad svoj vrat na panj stavis.

Prodajes ovdje ljudima praznu pricu o molotovljevim koktelima i razbijanju tajinog auta. Lako je biti junak iz mase. Ako ti smeta tajino auto pa majstore eto tebe tu najpametnijeg pokazi se i iskazi se al' se molim te prije toga licno imenom, prezimenom i JMBG prijavi policiji i molim nemo' da bi nama prilazio dok sta razbijas. Hoces da se igras sa molotovima, ne hvala, meni je 3 i po godine rata dovoljno. Sto se mene tice zapali sam sebe u znak protesta nasred Titove samo molim sto dalje od mene i ostalih postenih ljudi kojima je demagoga, kvazipatriota, kvazirevolucionara i malji deca sto bi se igrala sa oruzjem upravo preko glave!

Koja gomila talasike i gluposti. Mi smo postali "smorovi", sminkercici koji glume revoluciju itd. Ja nikad nisam niti izlazio na ulicu da nekome budem zanimljiv nego upravo da budem SMOR i maksimalno DOSADAN I NAPORAN ovim nasim slatkim foteljasima koji se sad igraju proglasa i huskanja boraca na narod. Sminkercice potrazi u strosi ili gdje vec budu kahvu ispijali sutra i mozes sa njima mirno sjesti i siriti svoje revolucionarne ideje. Hajde nemoj se stiditi, svi mi znamo kako to ide. Deder veleumno uz pogodan ambijent i kaficu raspravite o teskoj sigurnosno-politickoj situaciji u BiH, zakljucite veleumno par puta kako nema nista dok se narod ne digne, kako to sve treba govnjivom motkom potjerati, kako je tesko a jebem-im-majku-sta-nam-rade opet hljeb poskupio, a onda obavezno jos po jedan kapucino narucite i eventualno kiselu da se ima osvjeziti nakon teskog i uspjesno odradjenog revolucionarnog posla. Sto se mene tice, mislim da cu i sutra uzivati u drustvu "smorova" i "sminkercica" pred Katedralom. Nisam ni slutio koliko jos ima velikih ljudi u ovom gradu koji rade umjesto da pricaju i naprdjuju i cast je biti u njihovom drustvu.

Teske li su vase muke svagdasnje.
Lijepi moj Bosnjo... Ti mene ocigledno licno znas kad si se odlucio ovako rijecito me napasti. Vidim i da znas kad sam ja glavu na panj stavljao... Pa bas mi je drago da si tako pametan i pun savjeta. Ja tvoje umotvorine necu komentarisati jer mi nije obicaj nikoga licno napadati a da isti ne stoji ispred mene. Govoris kako je lako biti hrabar iz mase. Pa naravno da jeste sad si to potvrdio. Haj sad ti fino svojim poslom, a mene se sjeti za par godina kad ti dodje iz guzice u glavu.
homo_sapiens

Post by homo_sapiens »

sto se tice masovnosti protesta ispred katedrale: samo poredim izlazak naroda na javnu proslavu i dizanje bih zastave uz dan nezavisnosti i suverenosti bih, i izlazak sarajlija nezadovoljnih nacinom na koji ih predstavljaju izabrani predstavnici: na proslavi dana nezavisnosti - jedva 50-tak sugradjana, na protestima - 1000-1500 sugradjana.

pa sad razmisljajte cija je sramota veca
Zox

Post by Zox »

Mala-i i ja smo na Kalman radiju veceras u 10h. Kalman je u Sarajevu mislim na 91,59 Mhz FM.
mala-i

Post by mala-i »

Zox wrote:Mala-i i ja smo na Kalman radiju veceras u 10h. Kalman je u Sarajevu mislim na 91,59 Mhz FM.
okle ti ovo 59, samo da mi je znati :lol:

91,5 :D
Zox

Post by Zox »

tipfeler. :oops:
mala-i

Post by mala-i »

samo da prijavim da smo konyan i ja danas bili na radiju bbc. i da se nismo slušali :D
Marko99

Post by Marko99 »

Sretno na radiju veceras! A sto se tice danasnjih protesta SVAKA CAST svima koji su izasli! Nema stajanja!!!!
budalica22

Post by budalica22 »

e ja sam bila na protestima...

malo prije i na tv-u

potrebno je da svi izadjemo... vidjelo se da dosta omladine sjedi po kaficima i ispija kafe i smije se podrugljivo...

a zalosno je to sto ce oni prvi jaukati i zaliti se kada se nista ne promjeni...
Zox

Post by Zox »

Ja nisam ljut na njih, meni ih je zao. Ponavljam po ko zna koji put, i sam sam bio takav, a sad se osjecam kao ljudsko bice.
bos

Post by bos »

E cuj kalman radio?! Zar ono nismo rekli da je to seljacka stanica, pustaju narodnjake, nisu urbani i sl. :D

Vremena se mijenjaju, sta li. :P
Zox

Post by Zox »

Pa ja nisam uopste urban. A malu-i sam nekako nagovorio.
mala-i

Post by mala-i »

bos wrote:E cuj kalman radio?! Zar ono nismo rekli da je to seljacka stanica, pustaju narodnjake, nisu urbani i sl. :D

Vremena se mijenjaju, sta li. :P
ja to nikad nisam rekla. stari sam ja narodnjak. tražit ću dva galeba bela samo za svoju dušu.
melb26sa

Post by melb26sa »

Je li se iko sjetio da posalje iReport na CNN? http://edition.cnn.com/exchange/ireport ... .news.html

Stalno provjeravam na International Edition pa nista. Mogli bi napisati popratno pismo, poslati koji video sa youtubea i slike sa protesta.
nesvjesna

Post by nesvjesna »

što se TVSA tiče, ja sam im počela **bavat majku sa svog kauča, vikala na svoj siroti teve koji ništa nije skrivio. čuj nije zbog sigurnosti, a prošle sedmice dva dilera puštena na slobodu uprkos činjenici da nam je u zadnjih mjesec i po osam ljudi umrlo od droge. nije zbog sigurnosti, a za nekoliko dana ističe onih 30 dana pritvora ubicama iz tramvaja. mi ko biva ispolitizirani. joj dabogda njihova djeca bila ovako sigurna a ispolitizirana ko mi :x

nego, za iduću sedmicu... pošto nas očito ne shvataju ozbiljno, treba iduće sedmice jače udariti. ne moramo bacati kamenje da bi nas ozbiljno shvatili, to na kraju krajeva i nije građanski način borbe, ali jedno sat vremena sjedenja na nekoj od glavnih raskrsnica (predlažem skenderiju i alipašinu džamiju, uz mogućnost blokiranja ceste kojom voze trola, da bi baš onesposobili cijeli centar grada) bi ih možda trznulo.

samo je bitno da dođe VIŠE LJUDI.
mala-i

Post by mala-i »

je li iko zapamtio ime novinara...do sada je sa svakog protesta izvještavala Mela Sejdija i iako bi uvijek bio smanjen broj ljudi, prilozi nisu bili tako negativni. a danas je bio muškarac...
Nevidljiva Pilotkinja

Post by Nevidljiva Pilotkinja »

"Opet, hvala DOSTA-sima, na razglasu, pomoci, skupljanju potpisa, nosanju...ma ne znam na cemu vise ne.
I hvala svima koji su bili, dosli, potpisali i spremni BORITI SE ZA SARAJEVO!
Ljudi...HVALA"

:roll:

Samo nas nemojte kamenovati i ograđivati se od nas, jer smo mi vi i vi ste mi tj građanska opozicija koja će reagovati sve dok političari i političarke ne počnu za ozbiljno shvaćati svoju funkciju i raditi posao za koji ih mi plaćamo..
:D
Elem, zaista mislim da se ovo treba nastaviti na neki drugi način, 8. mart je okej opet da bude ispred katedrale, peticija će ići od ponedjeljka i zaista je potrebno dobrovoljaca/ki koji/e će je izgurati, također bumo napravili/e istu takvu za grdnu gradonačelnicu. Znači javljajte se na PM za stajanje i prikupljanje potpisa (nadam se da ću to znati koristiti, mislim na PM:)

Ako nakon 8. marta ne bude ostavki drugačije metode se definitivno moraju primjeniti, no otom potom..Uključim se ja u pisanje na ovaj forum malo više..

Pozdrav svima i javljajte se ako imate duše, jer ja nemerem cijelu sedmicu prestajati ispred Vječne vatre, dobit ću otkaz, a i mama me neće voljeti nešto mnogo...

P.S. Ja sam ubačeni element :)
black

Post by black »

Nevidljiva Pilotkinja wrote:"Opet, hvala DOSTA-sima, na razglasu, pomoci, skupljanju potpisa, nosanju...ma ne znam na cemu vise ne.
I hvala svima koji su bili, dosli, potpisali i spremni BORITI SE ZA SARAJEVO!
Ljudi...HVALA"
:roll:
Pearl

Post by Pearl »

nesvjesna wrote:što se TVSA tiče, ja sam im počela **bavat majku sa svog kauča, vikala na svoj siroti teve koji ništa nije skrivio. čuj nije zbog sigurnosti, a prošle sedmice dva dilera puštena na slobodu uprkos činjenici da nam je u zadnjih mjesec i po osam ljudi umrlo od droge. nije zbog sigurnosti, a za nekoliko dana ističe onih 30 dana pritvora ubicama iz tramvaja. mi ko biva ispolitizirani. joj dabogda njihova djeca bila ovako sigurna a ispolitizirana ko mi :x

nego, za iduću sedmicu... pošto nas očito ne shvataju ozbiljno, treba iduće sedmice jače udariti. ne moramo bacati kamenje da bi nas ozbiljno shvatili, to na kraju krajeva i nije građanski način borbe, ali jedno sat vremena sjedenja na nekoj od glavnih raskrsnica (predlažem skenderiju i alipašinu džamiju, uz mogućnost blokiranja ceste kojom voze trola, da bi baš onesposobili cijeli centar grada) bi ih možda trznulo.

kad smo kod ovoga, zna li se status ova 3 maloljetnika ? dokle je njihov slucaj, ako je isti uospte otvoren..
ja bih narednu sedmicu krenula sa maksimalnim medijskim pritiskom, da se kaze javnosti sta ce biti s njima...
Nevidljiva Pilotkinja

Post by Nevidljiva Pilotkinja »

jebiga, ne znam citirati..

htjedoh citirati suncicu, al ne znam sestre i braco, nisam ja odavle, ja sam sa ulice :D

Javljajte se za peticiju!!!
paratrooper

Post by paratrooper »

lako je skupit raje u gradu gdje manje vise svako mlati praznu slamu
amrica

Post by amrica »

Pearl wrote:
nesvjesna wrote:što se TVSA tiče, ja sam im počela **bavat majku sa svog kauča, vikala na svoj siroti teve koji ništa nije skrivio. čuj nije zbog sigurnosti, a prošle sedmice dva dilera puštena na slobodu uprkos činjenici da nam je u zadnjih mjesec i po osam ljudi umrlo od droge. nije zbog sigurnosti, a za nekoliko dana ističe onih 30 dana pritvora ubicama iz tramvaja. mi ko biva ispolitizirani. joj dabogda njihova djeca bila ovako sigurna a ispolitizirana ko mi :x

kad smo kod ovoga, zna li se status ova 3 maloljetnika ? dokle je njihov slucaj, ako je isti uospte otvoren..
ja bih narednu sedmicu krenula sa maksimalnim medijskim pritiskom, da se kaze javnosti sta ce biti s njima...

Fakat, treba provjerena informacija sta se dogadja sa trojicom ubica iz tramvaja i ako ce ih pustiti, onda se trebamo skoncentrisati na to, konkretn zahtjev da necemo da ih puste iz zatvora - pritvora i td
johnnykola

Post by johnnykola »

to za ove debile treba sto vise rastrubiti.
to se vani tako radi. trubili smo za adamovica
pa je proslo. ne smije biti niti naznake
linca, ali mislim da bi vezano za sve
dosad u tom smislu treba biti najjasniiji
i najkonkretniji!
johnnykola

Post by johnnykola »

Image
:-D :-D :-D
Martian_Kyo

Post by Martian_Kyo »

opet hvala svima koji su dosli.
Ne treba gubiti snagu.
Velika je stvar sto radimo
Veliku stvar smo uradilii
Velike stvari cemo uraditi
Faust

Post by Faust »

Martian_Kyo wrote:opet hvala svima koji su dosli.
Ne treba gubiti snagu.
Velika je stvar sto radimo
Veliku stvar smo uradilii
Velike stvari cemo uraditi
Naravno. Naredni put letve na vrijeme osigurati, da ne trcimo... :-D (letve za držanje transparenata :D)
Locked