Nebi se slozila po pitanju IZ. Vecina starijih ljudi koji imaju pravo glasa a koji nisu dovoljni informisana, smatraju da je grijeh ako se ne glasa za onoga sto im je rekao Reis ili lokalni hodza. Ma koliko ovo nevjerovatno zvucalo, al to jeste istina. Ne vidim sta bilo koji hodza ima da pametuje u dzamiji o politici. Mene cesto kritikuju jer jos uvijek zovem TATA a ne babo, i znas...po toj nekoj logici ja sam manje vjernik od nekoga drugog koji zove BABO, a isto tako kazu "tate su nas ubijale sa brda". Ne mogu da zamislim koliki im je shok bio kad je Silajdzic izlanuo da ga dijete zove "TAJO", a ne babuka. Politika nema sta da trazi u vjerskim objektima, niti vjera u politici. vjera je privatna stvar svakog pojedinca i svi cemo mi pojedinacno odgovarati za svoja djela ili nedjela.
Kanton Sarajevo, ima puno prigradskih naselja ciji stanovnici takodjer izlaze na izbore. Okolo sarajeva se lobiraju sela i zaseoci i podmicuju traktorima i kravama placeni takodjer od naseg novca.
Evo ti primjer Hadzici, koji se poslije rata nisu pomakli ama bas ni milimetar u napretku. Od svega sagradzena je dzamija jedna u centru, jedna u grivicima, jedna u donjim hadzicima, binjezevu, zunovnici, garovcima, tarcin-japalaci, trzanj... i sve je to super, ali Hadzici poslije ilijasa u KS imaju najvecu stopu nezaposlenosti. O omladini niko nevodi racuna niti je ta omladina ikad ista dobila sto bi je makla sa ulice.
U sklopu dzamije u centru Hadzica je sagradjen sportski rekreativni centar sa dvoranom, teretanom, citaonicom, net-klubom. Sve super zamishljeno, ali, jedna ZENA teretanu moze koristiti samo nedjeljom u odredjenom terminu.

. Treba li napomenuti da su zaposlenici uglavnom vehabije.
I boli njih briga sto se izgradilo 3000 bespravnih objekata bez rjesenja vodovodne infrastrukture itd itd. A ja sam samo jednu osobu iz hadzica vidjela juce na protestima.
Nisam ja jedini slucaj koji je odselio iz hadzica jer ne moze podnjeti da nas tretiraju kao smece, i iako zivim 20 km od Sarajeva, meni je skoro nemoguce normalno studirati i raditi putujuci tih 20 km, jer prevoz je grozan, a karte su abmnomalno skupe. jeftinije se preseliti u Sa.