PROTESTI, 23.2. U 13h, KATEDRALA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
le piaf

Post by le piaf »

suncica24 wrote:Ja fakat ne znam sta je ovim novinarima?! :-)
Izgleda da cemo za slijedeci put morati razmisliti sta sa Titovim slikama, transparentima protiv Reisa, transparentima protiv i za nekih medija...
Sta cemo, kad je okruzenje takvo kakvo jeste, pa se i tim moramo baviti. :roll:
Treba biti vrlo oprezan sa tim parolama...
Recimo ona sa avazom je po meni bespotrebna, bolje umjesto avaz staviti "vecina medija" ili nesto slino...
Nema potrebe da se upada u ovakve zamke...
To odbija dosta raje, jer ko zna kakvu ce parolu neko donijeti sliedeci put i par hiljada ljudi ce stajatio oko nje... :-?
Na kraju ce ispasti da su dani ili oslobodjenje sve organizovali, ili ta nova stranka...To su vrlo osjetljive stvari, mogao bi neko (gradjani) biti dobro namagarcen i iskoristen...
Jebiga, ne mere bez vodje ili nekog "Vijeca" od par ljudi koji mora sve ovo kanalisati, kontrolisati...
Sve dosad uradjeno se moze sabotirati vrlo lako sa par parola shatro "gradjana", a to ne smijemo dozvoliti jer smo onda napravili jedan korak naprijed, nazad dva.
alica.k

Post by alica.k »

Baby Blue wrote: Ma men se cini da je ta parola makar malo doprinijela tome da izadje korektan tekst u 'Avazu' :D Mada, mozda grijesim :-)
takodjer
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

Post by Romeo 80 »

Bilo je fantastično! Mnogo bolje nego što sam očekivao, što ne znači da ne može još bolje! :thumbup: Fakat se osjećalo nešto u zraku, kao nekakav nagovještaj da je došlo vrijeme za akciju. S obzirom na već tradicionalnu apatiju našeg naroda još uvijek ne mogu da vjerujem da nas je izašlo oko 3000, mada to nije ništa kako bi moglo biti.
Samo naprijed RULJO, vidimo se opet u subotu! :thumbup:

PS: Najbolji trenutak i najsmješniji svakako mi je bio kad smo krenuli od katedrale prema Predsjedništvu i kod Ekonomije s lijeve strane stoji kolona "šminkerčića" i onako ulickani posmatraju nas s visine. U tom trenutku jedan "ruljaš" poče im dobacivati: "Hej ljudi, stojite s pogrešne strane ceste! Hajd vamo jebem mu miša!" :lol: :lol: :lol:
J.B.Tito

Post by J.B.Tito »

johnnykola wrote:
J.B.Tito wrote:
Dasi wrote: Istina je
Nisam vidio "prst" ali sam cuo i vidio momke koji su to vidjeli i doticnom se svasta nagovorili. Taj koji je pokazao "prst" je zatvarao jedan od podrumskih prozora koji imaju resetke.
ma nidje veze! i sad je lik kriv za razbijenu zgradu.
nakav iza resetaka u podrumu. *ebo ti kafku!
da ne ponavljam svoje misljenje
o tom razvaljivanju. nova (pogubljena u citabima)
isusekova:
ako ko tebi pokaze srednji prst, a ti ga udri s tisucu i
i dvesta kamenica.

:D :D :D :D :D
Ne kazem da je taj lik kriv, kamenje je i prije toga letilo na zgradu, kazem da je prica o "prstu", koliko sam ja uspio zakljuciti, istinita.
mala-i

Post by mala-i »

Konačno dođoh do svoje kuće i do Interneta...i onda dok iščitah...
Šta reći, a ne ponoviti se? Nemam pojma. Samo znam da nema stajanja i da se vidimo i sljedeće subote da zajedno proslavimo naš dan...
ibis

Post by ibis »

alica.k wrote:
Baby Blue wrote: Ma men se cini da je ta parola makar malo doprinijela tome da izadje korektan tekst u 'Avazu' :D Mada, mozda grijesim :-)
takodjer
Zašto biti neodređen i ne reći ono što je istina. Slažem se da je parola istinita. Najvažniju dnevnu stvar za grad u kojem je sjedište ove kuće ne staviti na prvu stranu jasno daje do znanja kako je izvještavanje neobjektivno.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

Post by -LIBERO- »

Pa ljudi ne treba sada ni pretjerivati sa tim extremnim furanjem na neutralnost.

Neutralnost od politickih partija,pojedinaca kao ideopoklonstava TU SE SLAZEM.

Ali sada kao ignorisati sve one koji se nekorektno odnose/odnosili prema nama,koji su nas prozivali ,etiketirali.... :-)

E pa je**ga,Postujem Gandija,al' ovo je Balkan :D .
Mislim da je AVAZ zasluzio ono prozivanje,sto ne znaci da ce i slijedece proteste dobiti onu parolu,isto tako ona TVSA je trebala biti ispljuvana ne prozvana,jer su nas ljudi bukvalno ispljuvali i satanizirali.

O IZ imam svoj licni stav,ali mislim da se nije trebalo pisati nista protiv njih,jer koliko ja znam,nismo direktno niti prozvani niti popljuvani od IZ.
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

Nebi se slozila po pitanju IZ. Vecina starijih ljudi koji imaju pravo glasa a koji nisu dovoljni informisana, smatraju da je grijeh ako se ne glasa za onoga sto im je rekao Reis ili lokalni hodza. Ma koliko ovo nevjerovatno zvucalo, al to jeste istina. Ne vidim sta bilo koji hodza ima da pametuje u dzamiji o politici. Mene cesto kritikuju jer jos uvijek zovem TATA a ne babo, i znas...po toj nekoj logici ja sam manje vjernik od nekoga drugog koji zove BABO, a isto tako kazu "tate su nas ubijale sa brda". Ne mogu da zamislim koliki im je shok bio kad je Silajdzic izlanuo da ga dijete zove "TAJO", a ne babuka. Politika nema sta da trazi u vjerskim objektima, niti vjera u politici. vjera je privatna stvar svakog pojedinca i svi cemo mi pojedinacno odgovarati za svoja djela ili nedjela.

Kanton Sarajevo, ima puno prigradskih naselja ciji stanovnici takodjer izlaze na izbore. Okolo sarajeva se lobiraju sela i zaseoci i podmicuju traktorima i kravama placeni takodjer od naseg novca.
Evo ti primjer Hadzici, koji se poslije rata nisu pomakli ama bas ni milimetar u napretku. Od svega sagradzena je dzamija jedna u centru, jedna u grivicima, jedna u donjim hadzicima, binjezevu, zunovnici, garovcima, tarcin-japalaci, trzanj... i sve je to super, ali Hadzici poslije ilijasa u KS imaju najvecu stopu nezaposlenosti. O omladini niko nevodi racuna niti je ta omladina ikad ista dobila sto bi je makla sa ulice.
U sklopu dzamije u centru Hadzica je sagradjen sportski rekreativni centar sa dvoranom, teretanom, citaonicom, net-klubom. Sve super zamishljeno, ali, jedna ZENA teretanu moze koristiti samo nedjeljom u odredjenom terminu. :shock: . Treba li napomenuti da su zaposlenici uglavnom vehabije.

I boli njih briga sto se izgradilo 3000 bespravnih objekata bez rjesenja vodovodne infrastrukture itd itd. A ja sam samo jednu osobu iz hadzica vidjela juce na protestima.
Nisam ja jedini slucaj koji je odselio iz hadzica jer ne moze podnjeti da nas tretiraju kao smece, i iako zivim 20 km od Sarajeva, meni je skoro nemoguce normalno studirati i raditi putujuci tih 20 km, jer prevoz je grozan, a karte su abmnomalno skupe. jeftinije se preseliti u Sa.
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

eh, ja mislim da se mozemo premjestiti ovdje :)

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 75#1719375

nek jasminasab otkljuca ako bude jos novinskih tekstova o ovom protestu :)
Locked