BH fudbalski/nogometni talenti
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#1376 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
to bi džeko trebao odraditi, čeko ga je ovaj i žicao dres za brata kad su igrali protiv newcastlea, ima tu prostora za maltretiranje 
-
todd_smith
#1377 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
to treba odmah srediti sa Vuckicem, mladja (i ako ovako nastavi mnogo bolja) verzija Salihovica
Sinoc je protiv West Broma bio najbolji igrac na terenu uz Dembu
-
Corola
#1378 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Ma ni blizu Salihovica da ne znam kako da nastavi.todd_smith wrote:to treba odmah srediti sa Vuckicem, mladja (i ako ovako nastavi mnogo bolja) verzija Salihovica
Tako su bili dobri protiv WB da su fasovali na svom terenu.
-
Baudelaire
#1379 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Vala Salihović i nije neka vrhunska klasa, mada se mi možemo zavaravati dokle hoćemo da jeste.
- ganjeta
#1380 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Pa nije top klasa, ali da je jedan od najboljih i srčanijih reprezentativaca fakat jeste!
-
Eborg
#1381 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Kao što je rečeno, ovo "zatišje" treba iskoristiti da ga premuntamo i sredimo papire. Slovenci će sigurno da mu daju priliku u prvoj zvaničnoj utakmici da ga kaparišu.
- splend
#1382 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
ljudi, sta je s cocalicem?
jel on stek'o uslove da dobije grcko drzavljanstvo, da nam ga nece oteti

jel on stek'o uslove da dobije grcko drzavljanstvo, da nam ga nece oteti
-
Corola
#1383 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Za nase uslove i nasu repku i vise od toga.Jedan od rijetkih koji je glat odbio Bajern a da je kojim slucajem Vuckic pod ''nasim pecatom'' a Salihovic u Janezima ovakva bi prica bila i za Vuckica.A za Salihovica bi govorili ,uh da nam je on sad u repciBaudelaire wrote:Vala Salihović i nije neka vrhunska klasa, mada se mi možemo zavaravati dokle hoćemo da jeste.
- ljevoruki
#1384 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Dobar Vuckic, gledao sam ga danas protiv Liverpoola.
Nemamo igraca njegovog profila-valjao bi nam i te kako.
Hajmo Pape, Svabo, Dzeko pogurajte to malo.

-
Corola
#1385 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Jesi li ti siguran da si ga gledao,kad kazes da je dobar.ni jedan cestito dobar pas,spor i netacan k'o ZTP,jednonog desnu ne zna koristiti ni kad hoda.Ovo malo sto je odigrao to bi bilo to,dabogdo da dobije jos par sansi.ljevoruki wrote:Dobar Vuckic, gledao sam ga danas protiv Liverpoola.
Stilic broj dva samo sto je Stila brzi voz za njega.
-
Baudelaire
#1386 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Stvarno je preloš bio Vučkić protiv Liverpoola.
A Sejo, dok god ga ne iskoristimo na njegovoj pravoj poziciji, nije ni blizu tome da bude jedan od najboljih reprezentativaca. On je na lijevom beku totalno neproduktivan.
A Sejo, dok god ga ne iskoristimo na njegovoj pravoj poziciji, nije ni blizu tome da bude jedan od najboljih reprezentativaca. On je na lijevom beku totalno neproduktivan.
-
Eborg
#1387 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Možda je bio loš na tekmi ali čim momak dobija priliku očito je da ima neki kvalitet i potencijal, nisu ni oni levati.
Niko ne govori da ga gurnemo u prvu postavu ali neka krene lagano od onoga što je bio Zahirović (povremeni pozivi i ulasci s klupe pa neka zaradi mjesto u prvoj postavi).
Bitno je samo kaparisati ga prije Slovenaca.
Niko ne govori da ga gurnemo u prvu postavu ali neka krene lagano od onoga što je bio Zahirović (povremeni pozivi i ulasci s klupe pa neka zaradi mjesto u prvoj postavi).
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#1388 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Tuche Visca po turskoj 
-
Corola
#1389 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Kako nisu levati,ziku samo onog Babela,cova jos tamo par sezona igrao.A hodati ne zna.Eborg wrote:Možda je bio loš na tekmi ali čim momak dobija priliku očito je da ima neki kvalitet i potencijal, nisu ni oni levati.
-
todd_smith
#1390 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Bgm treba lobirati za nekoga "upucenog" o svim ovim igracima po dijaspori, pa organizovati prijateljsku sa samo njima tipa utakmice kao one protiv Poljske, i tako sve ih "zapecatiti" da se ne brinemo hoce li, nece li igrati za nas u buducnosti
- amrica
#1391 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Na pragu Hajduka nećak ponajboljeg igrača s ovih prostora!
Split, 07.01.2012. 08:58Autor: Ivica Medo12 komentara
Na drugom treningu Hajduka nakon jesenske stanke pojavio se 19-godišnji Tino Sven Sušić, trenutačnu član Standarda iz Liegea...
Podijeli
9
Hajduk je krenuo s pripremama (Photo: Tino Juric/PIXSELL)
Mlađahni Tino došao je na probu s dobrim preporukama. Na Poljud ga je doveo Miki Rapaić, proslavljeni igrač Hajduka koji je jedan dio karijere proveo u Standardu. Ako ćemo prema onoj da jabuka ne pada daleko od stabla, Tino bi mogao zadovoljiti kriterije trenera "bijelih" Krasimira Balakova.
Činjenica je da nosi „dobre gene“. Naime, radi se o nećaku trenutačnog izbornika Bosne i Hercegovine Safeta Sušića, službeno najboljeg igrača u povijesti BiH i jednog od najboljih nogometaša koji su igrali na ovim prostorima. Ni Tinov otac a Safetov brat Sead nije nepoznato nogometno ime.
Sead je nosio dres Crvene zvezde od 1970. do 1978., na Marakanu ga je iz rodnih Zavidovića kao 18-godišnjaka doveo Miljan Miljanić. Nakon kraće avanture u američkom Colorado Caribousu skrasio se u Liegeu odakle već godinama djeluje kao menadžer s FIFA-inom licencom. Iz tog razloga Tino ima belgijsko državljanstvo, a skupio je i nekoliko utakmica u mlađim uzrastima belgijske reprezentacije.
Izraziti je lijevak, najbolje se snalazi na poziciji ofenzivnog veznjaka, ali može igrati i na lijevom boku. Zanimljivo je da će 20. rođendan proslaviti 13. veljače, na dan kada je osnovan Hajduk. Tko zna, možda navijači Hajduka uskoro Tinu daju stričev nadimak Pape, a bude li barem donekle dobar kao stric, mogao bi ostaviti dubok trag na Poljudu.
Split, 07.01.2012. 08:58Autor: Ivica Medo12 komentara
Na drugom treningu Hajduka nakon jesenske stanke pojavio se 19-godišnji Tino Sven Sušić, trenutačnu član Standarda iz Liegea...
Podijeli
9
Hajduk je krenuo s pripremama (Photo: Tino Juric/PIXSELL)
Mlađahni Tino došao je na probu s dobrim preporukama. Na Poljud ga je doveo Miki Rapaić, proslavljeni igrač Hajduka koji je jedan dio karijere proveo u Standardu. Ako ćemo prema onoj da jabuka ne pada daleko od stabla, Tino bi mogao zadovoljiti kriterije trenera "bijelih" Krasimira Balakova.
Činjenica je da nosi „dobre gene“. Naime, radi se o nećaku trenutačnog izbornika Bosne i Hercegovine Safeta Sušića, službeno najboljeg igrača u povijesti BiH i jednog od najboljih nogometaša koji su igrali na ovim prostorima. Ni Tinov otac a Safetov brat Sead nije nepoznato nogometno ime.
Sead je nosio dres Crvene zvezde od 1970. do 1978., na Marakanu ga je iz rodnih Zavidovića kao 18-godišnjaka doveo Miljan Miljanić. Nakon kraće avanture u američkom Colorado Caribousu skrasio se u Liegeu odakle već godinama djeluje kao menadžer s FIFA-inom licencom. Iz tog razloga Tino ima belgijsko državljanstvo, a skupio je i nekoliko utakmica u mlađim uzrastima belgijske reprezentacije.
Izraziti je lijevak, najbolje se snalazi na poziciji ofenzivnog veznjaka, ali može igrati i na lijevom boku. Zanimljivo je da će 20. rođendan proslaviti 13. veljače, na dan kada je osnovan Hajduk. Tko zna, možda navijači Hajduka uskoro Tinu daju stričev nadimak Pape, a bude li barem donekle dobar kao stric, mogao bi ostaviti dubok trag na Poljudu.
-
dragonz
#1392 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Code: Select all
http://en.wikipedia.org/wiki/Eldin_Hadžić-
Eborg
#1393 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Spominjao se ali u kontekstu ovog interesa Real Madrida. Mislim da Vlado Jagodić nije upoznat sa ovim momkom i mislim da bi kao krilo pomogao mladoj reprezentaciji, pogotovo jer ista ima priliku da se kvalifikuje dalje (i postoji mogućnost da im se priključe Zahirović, Bešić i Pjanić).
Volio bih kada bi dobio poziv, to svakako. Ali mora se priznati da mu je žestoka konkurencija - Višća, Stevanović, Zakarić.
Volio bih kada bi dobio poziv, to svakako. Ali mora se priznati da mu je žestoka konkurencija - Višća, Stevanović, Zakarić.
-
svabo_alen
#1394 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Tino-Sven Susic , sin Seada Susica i necak Safeta Susica je mladi reprezentativac Belgije i poptisao je ugovor sa Hajdukom. Rodjak mi je danas bio na prijateljskoj utakmici Hajduka i u Splitu kazu da je veci talenat od Kranjcara ili Ibre, nesto u rangu Srne.
-
Eborg
#1395 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Sumnjam da bi Belgijancima promakao takav talenat, što mu onda ne pružiše priliku u Standardu? Vidjet ćemo, mada nemam neka prevelika očekivanja čim je u Hajduk morao doći.
-
Hodidid
#1396 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
I tvoj rodjak to skontao na osnovu jedne prijateljske tekme?svabo_alen wrote:Tino-Sven Susic , sin Seada Susica i necak Safeta Susica je mladi reprezentativac Belgije i poptisao je ugovor sa Hajdukom. Rodjak mi je danas bio na prijateljskoj utakmici Hajduka i u Splitu kazu da je veci talenat od Kranjcara ili Ibre, nesto u rangu Srne.
- HaHaHa2
- luckylaka
#1398 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Kazu da je mali vanserijski talenat uz to i Hajrovic-Sta se ceka
Mladić porijeklom iz Kozarca, inače član mlađih uzrasta Watforda, zadivio je skaute mnogobrojnih klubova.
Haris Hodžić, mlado krilo Watforda i potencijalni engleski reprezentativac, na odličan način se predstavio u debiju za njihov tim.
Naime, danas su se u popodnevnim satima sastale ekipe Watforda i Tottenhama, utakmica je bila prijateljskog karaktera, a pobjedu je odnijela Hodžićeva ekipa. Zahvaljujući njegove dvije asistencije, zvanični skor meča bio je 2:1, a susretu su prisustvovali i igrači prvog tima.
"San Sport" domaćoj je javnosti prezentirao mnogobrojne bh. talente iz dijaspore. Dovoljno je reći da je prvi pisao o izvanrednom Miralemu Pjaniću, ili u skorije vrijeme o Harisu Hodžiću, dječaku iz Watforda. Nakon medijske premijere, 16 - godišnji Hodžić, porijeklom iz Kozarca, brzo je zasjenio sve ostale sportske medije, prije svega, elektronske.
Hodžić nam se javlja redovno putem internet mreža i izvještava o svojim nastupima, i golovima koji su iz kola u kolo sve učestaliji. Hodžić je jedan od igrača porijeklom iz Bosne i Hercegovine u dijaspori koji je u najboljoj formi. Pored prvog mjesta njegovog Watforda u engleskoj Konferenciji, 16-godišnji Haris očarao je sve svojim briljantnim igrama. Iako lijevi bočni, zabio je 11 golova i vjerovatno će mu pripasti laskavo prizanje, najboljeg igrača.
Stariji ljubitelji fudbala vjerovatno se sjećaju kako se maestralno Baka Slišković upisivao u listu strijelaca pogađajući sa korner zastavice.
Njegov savremenik je upravo Hodžić, koji je u dresu Watforda na identičan način postigao nekoliko golova.
- Ljudi me nakon utakmice pitaju kako mi takvo nešto pođe za rukom, a ja samo slegnem ramenima - kroz smijeh govori na početku razgovora za "San Sport", Haris Hodžić.
Sjajne igre juniora Watforda nisu mogle proći nezapaženo, pa je na jednoj utakmici prisustvovalo čak 16.000 gledalaca.
- Osjećaj je bio fantastičan. U početku sam osjetio tremu, ali barijera je brzo probijena, pa sam se osjećao kao da igram na ulici - nastavlja Hodžić. Salihamidžić je vjerovatno najbolji poslijeratni igrač porijeklom sa ovih prostora. Sa Bayernom ima više trofeja nego li neki utakmica u nogama. Ono što je "majstor desne strane", radio desno, na lijevoj strani čini Hodžić, čije su igre oduševile mnogobrojne skaute klubova iz najjačih liga Europe. Najzagrijanija je berlinska Hertha koja je u više navrata slala svoje skaute da prate Harisa, ali postoje i druge solucije u Bundesligi, te u Španiji, Engleskoj, Italiji... Saznajemo da je jedan od mogućih epiloga i ostanak u dresu Watforda te prijevremeno prekomandovanje u seniorski pogon.
- Trener mi je rekao da treniram i zalažem se tokom utakmica, te da će doći sve na svoje mjesto - govori nam Hodžić koji je, kaže, i više nego zadovoljan u Watfordu:
- Gotovo pa svaku utakmicu završim do kraja. Igram na poziciji lijevog bočnog, odakle sam se u više navrata upisivao u listu strijelaca. Treba reći da me trener u poslednjim utakmicama više forsira u ofanzivnijim zadacima - ističe mladić iz Kozarca.
Kada smo ga pitali o mogućnosti da se jednog dana nađu zajedno u nacionalnim bojama BiH, odgovorio nam je sljedeće:
- Treba pričekati. Ni Hajrovića, ali ni mene niko nije zvao. Čitam mnogo o dešavanjima u bh. fudbalu. Nadam se da će konačno stvari krenuti na bolje i da će novi ljudi obezbijediti šansu Džeki, Ibiševiću, Pjaniću i društvu da igraju, ali i da će obratiti pažnju na nas mlađe, koji možemo pomoći u jačanju omladinskih reprezentacija Bosne i Hercegovine - zaključio je Haris Hodžić za "San Sport".
Prijatelj sa Hajrovićem
Jedan od najtalentovanijih u Arsenalovoj školi fudbala je Sead Hajrović, vrsni štoper koji kuca na vrata momčadi Arsena Wengera. Hajrović i Hodžić veliki su prijatelji, što je momak iz "Yellow Armya" povrdio za naš list.
Mladić porijeklom iz Kozarca, inače član mlađih uzrasta Watforda, zadivio je skaute mnogobrojnih klubova.
Haris Hodžić, mlado krilo Watforda i potencijalni engleski reprezentativac, na odličan način se predstavio u debiju za njihov tim.
Naime, danas su se u popodnevnim satima sastale ekipe Watforda i Tottenhama, utakmica je bila prijateljskog karaktera, a pobjedu je odnijela Hodžićeva ekipa. Zahvaljujući njegove dvije asistencije, zvanični skor meča bio je 2:1, a susretu su prisustvovali i igrači prvog tima.
"San Sport" domaćoj je javnosti prezentirao mnogobrojne bh. talente iz dijaspore. Dovoljno je reći da je prvi pisao o izvanrednom Miralemu Pjaniću, ili u skorije vrijeme o Harisu Hodžiću, dječaku iz Watforda. Nakon medijske premijere, 16 - godišnji Hodžić, porijeklom iz Kozarca, brzo je zasjenio sve ostale sportske medije, prije svega, elektronske.
Hodžić nam se javlja redovno putem internet mreža i izvještava o svojim nastupima, i golovima koji su iz kola u kolo sve učestaliji. Hodžić je jedan od igrača porijeklom iz Bosne i Hercegovine u dijaspori koji je u najboljoj formi. Pored prvog mjesta njegovog Watforda u engleskoj Konferenciji, 16-godišnji Haris očarao je sve svojim briljantnim igrama. Iako lijevi bočni, zabio je 11 golova i vjerovatno će mu pripasti laskavo prizanje, najboljeg igrača.
Stariji ljubitelji fudbala vjerovatno se sjećaju kako se maestralno Baka Slišković upisivao u listu strijelaca pogađajući sa korner zastavice.
Njegov savremenik je upravo Hodžić, koji je u dresu Watforda na identičan način postigao nekoliko golova.
- Ljudi me nakon utakmice pitaju kako mi takvo nešto pođe za rukom, a ja samo slegnem ramenima - kroz smijeh govori na početku razgovora za "San Sport", Haris Hodžić.
Sjajne igre juniora Watforda nisu mogle proći nezapaženo, pa je na jednoj utakmici prisustvovalo čak 16.000 gledalaca.
- Osjećaj je bio fantastičan. U početku sam osjetio tremu, ali barijera je brzo probijena, pa sam se osjećao kao da igram na ulici - nastavlja Hodžić. Salihamidžić je vjerovatno najbolji poslijeratni igrač porijeklom sa ovih prostora. Sa Bayernom ima više trofeja nego li neki utakmica u nogama. Ono što je "majstor desne strane", radio desno, na lijevoj strani čini Hodžić, čije su igre oduševile mnogobrojne skaute klubova iz najjačih liga Europe. Najzagrijanija je berlinska Hertha koja je u više navrata slala svoje skaute da prate Harisa, ali postoje i druge solucije u Bundesligi, te u Španiji, Engleskoj, Italiji... Saznajemo da je jedan od mogućih epiloga i ostanak u dresu Watforda te prijevremeno prekomandovanje u seniorski pogon.
- Trener mi je rekao da treniram i zalažem se tokom utakmica, te da će doći sve na svoje mjesto - govori nam Hodžić koji je, kaže, i više nego zadovoljan u Watfordu:
- Gotovo pa svaku utakmicu završim do kraja. Igram na poziciji lijevog bočnog, odakle sam se u više navrata upisivao u listu strijelaca. Treba reći da me trener u poslednjim utakmicama više forsira u ofanzivnijim zadacima - ističe mladić iz Kozarca.
Kada smo ga pitali o mogućnosti da se jednog dana nađu zajedno u nacionalnim bojama BiH, odgovorio nam je sljedeće:
- Treba pričekati. Ni Hajrovića, ali ni mene niko nije zvao. Čitam mnogo o dešavanjima u bh. fudbalu. Nadam se da će konačno stvari krenuti na bolje i da će novi ljudi obezbijediti šansu Džeki, Ibiševiću, Pjaniću i društvu da igraju, ali i da će obratiti pažnju na nas mlađe, koji možemo pomoći u jačanju omladinskih reprezentacija Bosne i Hercegovine - zaključio je Haris Hodžić za "San Sport".
Prijatelj sa Hajrovićem
Jedan od najtalentovanijih u Arsenalovoj školi fudbala je Sead Hajrović, vrsni štoper koji kuca na vrata momčadi Arsena Wengera. Hajrović i Hodžić veliki su prijatelji, što je momak iz "Yellow Armya" povrdio za naš list.
- Obuca9
#1399 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Kad već spominjete ove naše polu-amatere po Australiji, sjeća li se ik onog Ahmeda, zaboravih mu prezime, što je igrao u petoj engleskoj ligi, ja mislim za Luton town i zabijao tamo golove, nije mogao proci utorak/petak, a da nas Avazov Sport ne obavijesti o njegovim igrama i o tome kako sanja da zaigra za reprezentaciju

-
Eborg
#1400 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Nathan Ellington?