Griješiš prijatelju.Nikada nisam bila piramidaš nego umjereni optimista.Bojim se da ćemo još morati čekati na prave "izliječene" piramidomane.nigdje.nikog wrote:
Ovo je do sada, a znamo svi od kad ovo traje, NAJZNACAJNIJI POST.
Radi se o ispovjesti izlijecenog piramidoholicara.
Cestitam ti na ozdravljenju stonehenge. Dobro dosao natrag u realni svijet.
Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
- stonehange
#1376 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
-
nigdje.nikog
#1377 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
Ma dobro, ne bih da kvarim ovaj ljubazni dijalog ali moram nesta dodati.
Pravi piramidomani nisu bolesnici, vec nadriljekari (nadriarheolozi).
Njihove zrtve i njihovi pacijenti jesu upravo oni koji sa "optimizmom" gledaju na njihovu "nauku".
Ali nema veze, hvala tebi na iskrenosti, ja i dalje mislim da si saovim postom ucinila veliki doprinos u borbi protiv ove opake bolesti.
Pravi piramidomani nisu bolesnici, vec nadriljekari (nadriarheolozi).
Njihove zrtve i njihovi pacijenti jesu upravo oni koji sa "optimizmom" gledaju na njihovu "nauku".
Ali nema veze, hvala tebi na iskrenosti, ja i dalje mislim da si saovim postom ucinila veliki doprinos u borbi protiv ove opake bolesti.
- uozo
#1378 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
Haj' da sad ne pretjeravamo! Kaki piramidomani i sl... Nema potrebe praviti nauku od toga!
Radi se o onima koji imaju materijalnu korist od ovoga svega. Naravno da su oni, koji imaju dobit, spremni i da prijete, i ko zna, mozda jos i urade stosta. Mene interesuje samo kako sa-x ove prijetnje tolerise. Ovdje tipovi prijete vec par dana i pozivaju na fizicki obracun.
I niko nista.
Jadno!
Radi se o onima koji imaju materijalnu korist od ovoga svega. Naravno da su oni, koji imaju dobit, spremni i da prijete, i ko zna, mozda jos i urade stosta. Mene interesuje samo kako sa-x ove prijetnje tolerise. Ovdje tipovi prijete vec par dana i pozivaju na fizicki obracun.
I niko nista.
Jadno!
-
Giordano
#1379 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
stonehange wrote:One prve godine kada je to sve počelo još sam i bila optimista,ali kako vrijeme prolazi sve sam skeptičnija i nepovjerljivija.Kontala sam ako je Pronalazač već bogat čovjek (kako tvrdi) nije valjda došao da izmuze novce od kretena u federalnoj i kantonalnoj vladi,nego jer zaista vjeruje u to.No kako vrijeme prolazi meni se čini da se on fino opari od nas,Visočanima (a kakvi su svima je znano) prodaje svemirske vizije o basnoslovnom bogatstvu koje ih čeka,na šta su oni spremni linčovati svakoga ko se drzne reći nešto što njima ne odgovara...
Ne znam stvarno..I ne sviđa mi se strašno Semirova spika tipa "Na CNN udarna vijest su piramide u Bosni,o nama se govori u sasvim drukčijem kontextu,bla bla bla"..Ma čovječe,jesi li ti arheolog ili marketinški stručnjak? Ima li tu nečega ili nema,fućkam ja na priloge na CNN
Da,i još nešto.Nigdje na jednom mjestu,fino,transparentno da se prikažu izvještaji tih stranih stručnjaka koji dolaze u posjetu.Kako koji završi i ode,nastane tišina,jedni pričaju da su rekli jedno,drugi drugo...Na kraju,da im njihovi izvještaji idu u prilog valjda bi ih objavili na oficijelnom sajtu
Ma tako je dragi moj "stonehange",kakav arheolog ,kakvi bakraci!
Ma nista bolan!Zezancija,duboka i posiroka za naivne!
Ja bih ga nazvao "turticki moderator najnovije generacije"!
To je tako zvani turizam na brzaka!
Dovoditi turiste na brzaka,na bazi mahnitih i polumahnitih informacija o nekakvim piramidama,jerbo onaj turista koji jednom dodje,i onako nece vise nikad doci.
Turizam se ne gradi na lazima!
Njegova turisticka putovanja do egipatskih piramida i nazad,te do americkih piramida i nazad,bice duboko finansirana od strane "Fondacije"!
I u tome je cijela prica!!
-
Rasimovski
#1380 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
Fakat me interesuje gdje nestaše ovi piramidioti? Obećaše da će iznijeti dokaze, slike, spisak artefakata, a onda ništa.
- veseoko_kukulamovic
#1381 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
Wels izgleda odrađuje svoju smjenu monitoringa! 
-
Rasimovski
#1382 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
Smeće špijunskveseoko_kukulamovic wrote:Wels izgleda odrađuje svoju smjenu monitoringa!
-
Rasimovski
#1383 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
Ja sam očekivao da će barem sažetke ove konferencije objaviti na stranici, a nadao sam se i izvještajima. Ono ništa. ada, nula.
- metal_rules_cura
#1384 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
Koliko samo ova drzava ima bogatstava koji cuce, mnogo vecih od ovoga. Ljudi koji zaista pronadju dio nase istorije. Istinski arheolozi i ljubitelji. Ali naravno, njih niko ne zarezuje niti im da bilo kakva sredstva. Bitno je dati sredstva za nesto sto se medijski eksponira, slikati se za novine iako vec sutra negdje napises recimo "nesmijem". Elementarna nepismenost u bukvalnom smislu, pa onda tek svaka druga. A takvima je vrlo lako manipulisati. Uvijek bilo. Masa, kolektivitet.
- veseoko_kukulamovic
#1385 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
Dodao bih samo: i pokoji foton.metal_rules_cura wrote:Masa, kolektivitet.
- wels
#1386 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
BOSANSKE PIRAMIDE KAO RAZVOJNI PROJEKT PREPOZNAO JE I NVO GTZ IZ NJEMAČKE Ispis E-mail
11.09.2008
U Općini Visoko nedavno je održan sastanak između njemačke vladine organizacije GTZ i predstavnika Općine s načelnikom Munibom Alibegovićem na čelu. Razgovarano je o nastavaku kontinuirane podrške ove organizacije privredno-turističkom razvoju BiH.
Njemačka vladina organizacija GTZ je s mnogim projektima podrške prisutna u BiH od 2006.
GTZ je odlučila je pomoći privredno - turistički razvoj u Travniku, Zenici, Mostaru i Visokom koje je zbog otkrića piramida, kako su istakli predstavnici organizacije, postalo konkurentno u odnosu na druge važne turističke destinacije.
Kristijan Kaufhold, rukovodioc projekta GTZ-a istakao je, kako su piramide velika šansa za promovisanje i svih drugih turističkih potencijala na području Općine Visoko.
"U Visokom smo se odlučili, na osnovu razgovora, da će predmet saradnje biti unapređenje industrijskih zona, a druga je razvoj turizma na području Općine”, kazao je Kaufhold.
Konkretne aktivnosti za industrijske zone je podrška Općini u formiranju novog sektora planiranja, projektovanja i lokalnog razvoja, a u sferi turizma, kako je istakao Kaufhold, pomoći će da prepoznatljivost koju je Općina stekla na osnovu otkrića bosanskih piramida, bude iskorištena za razvoj kompletnog turističkog proizvoda.
“Bit će potrebno usavršiti i institucionalni mehanizam što znači da će biti potrebno formirati instituciju koja će razvijati turizam" – izjavio je Kaufhold.
Načelnik općine Visoko, Munib Alibegović izrazio je zadovoljstvo uočavanjem stvarnih problema s kojima se građani ove Općine susreću.
"Prepoznati su naši stvarni i osnovni problemi te se nadam uspješnoj saradnji. Mi ćemo raditi na pretpostavljanju boljih uslova za stvaranje uslova za bolji razvoj malih i srednjih preduzeća s posebnim osvrtom na komunalne djelatnosti, ali i ekološki aspek”, istakao je Alibegović.
Sastanku u Općini Visoko prisustvovali su još i koorinatorica GTZ- a Selma Karavdić, pomoćnik za društvene djelatnosti Fehim Memić, pomoćnik za privredu i razvoj Mugdim Čosović, predstavnici Zavičajnog muzeja i Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”.
Da ste znali ko sto niste,mogli ste i vi uzeti dio kolaca
11.09.2008
U Općini Visoko nedavno je održan sastanak između njemačke vladine organizacije GTZ i predstavnika Općine s načelnikom Munibom Alibegovićem na čelu. Razgovarano je o nastavaku kontinuirane podrške ove organizacije privredno-turističkom razvoju BiH.
Njemačka vladina organizacija GTZ je s mnogim projektima podrške prisutna u BiH od 2006.
GTZ je odlučila je pomoći privredno - turistički razvoj u Travniku, Zenici, Mostaru i Visokom koje je zbog otkrića piramida, kako su istakli predstavnici organizacije, postalo konkurentno u odnosu na druge važne turističke destinacije.
Kristijan Kaufhold, rukovodioc projekta GTZ-a istakao je, kako su piramide velika šansa za promovisanje i svih drugih turističkih potencijala na području Općine Visoko.
"U Visokom smo se odlučili, na osnovu razgovora, da će predmet saradnje biti unapređenje industrijskih zona, a druga je razvoj turizma na području Općine”, kazao je Kaufhold.
Konkretne aktivnosti za industrijske zone je podrška Općini u formiranju novog sektora planiranja, projektovanja i lokalnog razvoja, a u sferi turizma, kako je istakao Kaufhold, pomoći će da prepoznatljivost koju je Općina stekla na osnovu otkrića bosanskih piramida, bude iskorištena za razvoj kompletnog turističkog proizvoda.
“Bit će potrebno usavršiti i institucionalni mehanizam što znači da će biti potrebno formirati instituciju koja će razvijati turizam" – izjavio je Kaufhold.
Načelnik općine Visoko, Munib Alibegović izrazio je zadovoljstvo uočavanjem stvarnih problema s kojima se građani ove Općine susreću.
"Prepoznati su naši stvarni i osnovni problemi te se nadam uspješnoj saradnji. Mi ćemo raditi na pretpostavljanju boljih uslova za stvaranje uslova za bolji razvoj malih i srednjih preduzeća s posebnim osvrtom na komunalne djelatnosti, ali i ekološki aspek”, istakao je Alibegović.
Sastanku u Općini Visoko prisustvovali su još i koorinatorica GTZ- a Selma Karavdić, pomoćnik za društvene djelatnosti Fehim Memić, pomoćnik za privredu i razvoj Mugdim Čosović, predstavnici Zavičajnog muzeja i Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”.
-
Giordano
#1387 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
wels wrote:BOSANSKE PIRAMIDE KAO RAZVOJNI PROJEKT PREPOZNAO JE I NVO GTZ IZ NJEMAČKE Ispis E-mail
11.09.2008
Ma kazem ja tebi ,jarane moj,taj sheshirdija je "turisticki vodic najnovije generacije!
Eto iz sheshirologije od mene mu je cista petica!Svaka mu cast,za onakav sheshir,ama garant,u Bosni nejma niko takvog sheshira!
Amo, iz egiptologije i piramidologije ima od mene ciste jedinice!
-
Rasimovski
#1388 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
wels wrote:BOSANSKE PIRAMIDE KAO RAZVOJNI PROJEKT PREPOZNAO JE I NVO GTZ IZ NJEMAČKE Ispis E-mail
11.09.2008
Isto kao i ulagači iz Malezije, Mađarske i odakle sve ne. Visoko se kupa u novcu. Ulice krcate turistima, jednostavno nemožeš proći. Ljudi iznajmljuju i štale po cijeni hotela sa 5*. Još kad ovi ulože, pa gdje će nam kraj biti.
Nego imal tih artifaka?
- Hodidjed
#1389 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
1. Ne postoje cvrsti dokazi o postojanju bilo koje piramide oko Visokog. Da piramida postoji, bila bi do sada iskopana.
2. Naslage popucalog kamena pjescara ne cine piramidu
3. Tuneli ispod starog Grada Visokog ne cine piramidu.
3. Sve sto je pronadjeno, ne upucuje na postojanje piramida.
4. S.Osmanagica optuziti za klevetu ( i k tome odrediti adekvatnu kaznu) I protjerati iz BIH.
5. Pored toga, S.Osmanagic je duzan da o svom trosku zatrpa ogoljele povrsine brda Visocica.
Dosta vise naklapanja. Piramida nema, a Semir je lopov. i tacka.
4. S.Osmanagica optuziti za klevetu ( i k tome odrediti adekvatnu kaznu) I protjerati iz BIH.
5. Pored toga, S.Osmanagic je duzan da o svom trosku zatrpa ogoljele povrsine brda Visocica.
-
Rasimovski
#1390 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
Amin!Hodidjed wrote:1. Ne postoje cvrsti dokazi o postojanju bilo koje piramide oko Visokog. Da piramida postoji, bila bi do sada iskopana.
- veseoko_kukulamovic
#1391 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
Hvala ti, Wels, što si napokon priznao prave ambicije i ciljeve cijele piramidiotske ublehe - maznuti komad kolača, šta god to bilo i šta god podrazumijevalo. Konačno je jasno da su sve one patriotsko-razvojne priče Semira Osmanagića bile samo šuplja priča još jednog lopova u nizu naših ratnih i poslijeratnih profitera (ne zna se koji su gori). Na kraju ispada da u "tajni lidl Baaaznija" ipak mora doći agencija neke strane države da nam pomogne da izađemo iz govana, u ovom slučaju njemačka državna organizacija da pokaže Munibu Alibegoviću kako da od Semirovih govana napravi barem kakvu-takvu turističku pitu.wels wrote:Da ste znali ko sto niste,mogli ste i vi uzeti dio kolaca
A koliko je miliona maraka spiž*eno u ove tri godine na apsolutno besmislena piramidiotska preoravanja, do sad je Visoko moglo bez ikakvih stranaca da obnovi i na turističko tržište prezentira i Okolište, i Moštre, i Arnautoviće, i grad Visoki!
Hvala vam piramidioti što ste ionako sjeban razvoj turizma i istraživanja prave kulturne baštine još dodatno zakočili i opelješili sve resurse koji su se mogli iskoristiti u te svrhe.
Kako Hodidjed reče, neko bi trebao da odgovara na sudu zbog toga!
-
Neregistrirani
#1392 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
veseoko_kukulamovic wrote: A koliko je miliona maraka spiž*eno u ove tri godine na apsolutno besmislena piramidiotska preoravanja, do sad je Visoko moglo bez ikakvih stranaca da obnovi i na turističko tržište prezentira i Okolište, i Moštre, i Arnautoviće, i grad Visoki!
Sada neka se ne bune kad Zemaljski preuzme nadleznost nad nalazima sa starog grada. Tako im i treba. Nece Hodovic moci do vijeka raditi i za muzej i za Fondaciju, dupetom na dvije stolice, a nalaze s Visokog drzati pod kljucem da ih niko ne moze vidjeti!
Zaključeno je i da pohrana vrijednih arheoloških artefakata s tog područja treba biti povjerena Zemaljskom muzeju BiH, a ne Zavičajnom muzeju u Visokom, jer prva institucija ima eksperte koji će vršiti zaštitu i konzervaciju nalaza.
-
Rasimovski
#1393 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
11.09.2008
Ovi će garant pomoći tur. agencije koje nude teambuilding:
1.Okopavanje voća u firmi Piramida Voćar.
2.Sušenje mesa po metodi Mumija.
3.Štavljenje kože za kožaru Faraon...
ps. Wles jesil mislio voćnog kolača?
- wels
#1394 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
Sa eventualnim preuzimanjem nadleznosti nad nalazima sa starog grada od strane Zemaljskog muzeja pocinje i prva faza shlepanja GTZ-uSada neka se ne bune kad Zemaljski preuzme nadleznost nad nalazima sa starog grada. Tako im i treba. Nece Hodovic moci do vijeka raditi i za muzej i za Fondaciju, dupetom na dvije stolice, a nalaze s Visokog drzati pod kljucem da ih niko ne moze vidjeti!
Najzad doslo iz guzice u glavu
-
Rasimovski
#1395 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
wels wrote:
GTZ je odlučila je pomoći privredno - turistički razvoj u Travniku, Zenici, Mostaru i Visokom koje je zbog otkrića piramida, kako su istakli predstavnici organizacije, postalo konkurentno u odnosu na druge važne turističke destinacije.Sa eventualnim preuzimanjem nadleznosti nad nalazima sa starog grada od strane Zemaljskog muzeja pocinje i prva faza shlepanja GTZ-uSada neka se ne bune kad Zemaljski preuzme nadleznost nad nalazima sa starog grada. Tako im i treba. Nece Hodovic moci do vijeka raditi i za muzej i za Fondaciju, dupetom na dvije stolice, a nalaze s Visokog drzati pod kljucem da ih niko ne moze vidjeti!
Najzad doslo iz guzice u glavu
Hhhahahahahhaah da nije ovog WELSA trebalo bi ga izmislit. Pa di ste dosad GTZ-ovci.
Nego iskopal se kakvih artifaka?
- wels
#1396 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
Najavom njemackog GTZ o financijskoj pomoci visockoj privredi naglo je porasla briga Zemaljskog muzeja za nalaze za nalaze sa starog grada.
Sto li?
Davno sam vam govorio: Upadajte u voz!
Hajd, nek ste se sjetili.
Sto li?
-
Rasimovski
#1397 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
wels wrote:Najavom njemackog GTZ o financijskoj pomoci visockoj privredi naglo je porasla briga Zemaljskog muzeja za nalaze za nalaze sa starog grada.
Sto li?
Jes afkors. Zbog toga niti Hodovic niti iko od vas piramidiota nema pristupa istrazivanjima.
Nego imal kakvih artifaka na piramidama. Mani šuplje oko GTZ-a. Nema neke fajde od šuplje priče. Kolko se sječam dolaziše i Malezijci i ini "investitori", al badava. Kako narod kaže: "Neobra se bostan dok šljive ne popadaju".
Iskopal se šta?
- veseoko_kukulamovic
#1398 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
Ne znam, Wels, ko se fata za štange od tramvaja! Vijest počinje ovako:wels wrote:Najavom njemackog GTZ o financijskoj pomoci visockoj privredi naglo je porasla briga Zemaljskog muzeja za nalaze za nalaze sa starog grada.
Sto li?
A završava ovako:U Općini Visoko nedavno je održan sastanak između njemačke vladine organizacije GTZ i predstavnika Općine s načelnikom Munibom Alibegovićem na čelu. Razgovarano je o nastavaku kontinuirane podrške ove organizacije privredno-turističkom razvoju BiH.
Negdje u sredini piše još i ovo :Sastanku u Općini Visoko prisustvovali su još i koorinatorica GTZ- a Selma Karavdić, pomoćnik za društvene djelatnosti Fehim Memić, pomoćnik za privredu i razvoj Mugdim Čosović, predstavnici Zavičajnog muzeja i Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”.
Dakle, nigdje GTZ nije prepoznao "bosanske piramide kao razvojni projekat", nego kao što rekoh, očito Alibegoviću i Općini neko sa strane mora pomoć da se izvuku iz Semirovih govana i od toga ipak pokušaju napraviti kakvu-takvu turističku pitu. Vide ljudi da nema ništa od piramida, a treba se nekako prešaltati na "kompletni turistički proizvod", čitaj: ono što u Visokom stvarno postoji.Konkretne aktivnosti za industrijske zone je podrška Općini u formiranju novog sektora planiranja, projektovanja i lokalnog razvoja, a u sferi turizma, kako je istakao Kaufhold, pomoći će da prepoznatljivost koju je Općina stekla na osnovu otkrića bosanskih piramida, bude iskorištena za razvoj kompletnog turističkog proizvoda.
Iz čega proizilazi ustvari da se vi piramidioti šlepate na još jedan općinski projekat u koji će - možda - leći tzv. guzovača (završi li Čakić kuću?). Ali odzvonilo je i vama, nije ni Švabo veslo sisao, pa se dobro ufatite za svaku štangicu koja vam je još preostala, a ono od Hawassa vam je bila štangla-ngla-ngla-ngla.
BTW. Wels, kako bolan nastavlja se preko jeseni kopanje u tunelima, jesu li vam to produžili dozvole ili ih je Semke sam, alternativno, produžio?

-
Giordano
#1399 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
wels wrote:Najavom njemackog GTZ o financijskoj pomoci visockoj privredi naglo je porasla briga Zemaljskog muzeja za nalaze za nalaze sa starog grada.
Sto li?
Kakav voz,pobogu jarane!?
Ma o cemu ti pricas,pajdo moj!?.........Voz bosanskih piramid!? Voz alternativne arheologije!?Voz visokofrekventne energije!?Voz protobosanskih hijeroglifa!?Voz sheshirdjija!?
O kojem vozu ti pricas!?
Ako mislis na te vozove,onda ti,jaro moj,slobodno uskaci u te vozove,a ja nikad,ma nejma teorije!!!
Daj bolan jarane,urazumi se!Nejma bolan nikakvih piramida,dok se ne iskopaju!!!!!!!!
Kad se iskopaju,aferdosum,a dotle,to je sve cista nebuloza,kreirana od tog sheshirdjije
PS,......,ako si slucajno upao u jedan od tih vozova,onda ti zelim sretan put,a usput razmisli da sto prije izadjes iz tog voza,dok nije zglajzao.
-
Rasimovski
#1400 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
Sto li?
Putuj Wels i molim te ne naginji se kroz prozor!
Last edited by Rasimovski on 17/09/2008 13:15, edited 1 time in total.