Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
-
budala_mahnita
Dinstana pileca dzigerica

plus ovo

jednako je ovo

plus ovo

jednako je ovo

- uozo
Nisam slik'o, bila mi punica
pa da me ne za.ebava poslje!
Al' danas su bili riblji fileti (njakav morski losos) sa bjelim lukom i persinom (na domaci, kanarski nacin), Bratkartoffeln na moj nacin. Salata sa onim smjesnim klicama od nekakog mung graha i jos nekakim svakakim klicama od nekakih plaho ZDRAVIH BIO budalestina, koje u mene po kuci uzgaja ljepsi pol. JOj dobro bilo pravo!
Al' danas su bili riblji fileti (njakav morski losos) sa bjelim lukom i persinom (na domaci, kanarski nacin), Bratkartoffeln na moj nacin. Salata sa onim smjesnim klicama od nekakog mung graha i jos nekakim svakakim klicama od nekakih plaho ZDRAVIH BIO budalestina, koje u mene po kuci uzgaja ljepsi pol. JOj dobro bilo pravo!
- mrs. zurbrigen
pliz post da recipaj for da rols.budala_mahnita wrote:SAUSAGE ROLLS
hvala!
-
Leonid Breznjev
eh nisam odavno 
daklem rezultat bi trebao biti sledeci..
teleca snicla na ragu-u od paradajza, gljiva i paprike...
daklem,
mirisljavi paradajz
paprikice zoltaje.. 
lukac 
teleca snicla à 90 gr...
i onda ubacuj u tavu, maslinovo ulje i ostale derivate, sledecim redom...

nezaboravni bazilikum 
da ne duzim, nema smisla..
rezultat uglavnom..

und

eto, prijatno!
daklem,
mirisljavi paradajz
paprikice zoltaje..
lukac
teleca snicla à 90 gr...i onda ubacuj u tavu, maslinovo ulje i ostale derivate, sledecim redom...

nezaboravni bazilikum da ne duzim, nema smisla..
rezultat uglavnom..

und

eto, prijatno!
- mrs. zurbrigen
dir mr. Arslan! wud ju pliz meri mi. priti pliz?Arslan wrote:eh nisam odavno
daklem,
http://img211.imageshack.us/img211/7097/img0015vt2.jpg mirisljavi paradajz![]()
http://img246.imageshack.us/img246/9733/img0022ar5.jpg paprikice zoltaje..
http://img204.imageshack.us/img204/7830/img0023tn1.jpg lukac
http://img441.imageshack.us/img441/1882/img0013uk5.jpg teleca snicla à 90 gr...
i onda ubacuj u tavu, maslinovo ulje i ostale derivate, sledecim redom...
nezaboravni bazilikum
da ne duzim, nema smisla..
rezultat uglavnom..
und
eto, prijatno!
arslane reci, jesi li ti profesionalni gourmet ili hobby gourmet? bilo kako bilo, svaka ti cast - tvoje kreacije su za michelinove zvjezdice!
-
budala_mahnita
Arsla previse se ti meni razbacujes tim safranom, znas li ti bolan kolko je to para, a da ne pricam kako onim jadnim zenama oci ispadose dok to nacopaju iz cvjetova...ccc... 
-
budala_mahnita
Ove role pravim od lisnatog tijesta koje napunim sa smjesom fasiranog mesa, crvenog i bijelog luka, paradajza, persuna, vegete, soli, bibera, zacina po zelji oliti nikako. Kad ih poredam u tepsiju, premazem jajetom i pospem susamom, curokotom... I stvarno su superis a zacas za napraviti.
- anais_nin
iduci put uslikaj sve sto radis korak po korakbudala_mahnita wrote:Ove role pravim od lisnatog tijesta koje napunim sa smjesom fasiranog mesa, crvenog i bijelog luka, paradajza, persuna, vegete, soli, bibera, zacina po zelji oliti nikako. Kad ih poredam u tepsiju, premazem jajetom i pospem susamom, curokotom... I stvarno su superis a zacas za napraviti.
- dalmatinka
Vidim da ste bili vrijedni dok sam bila odsutna, malo su mi sline potekle na vaše specijalitete. Ja ovaj vikend nismam imala vremena ni za kakve finese, izabrala sam samo ono što moj sin voli da ga nahranim nakon iscrpljujućeg perioda ispita. Dakle, juha od graška, brokule i poriluka, pohana puretina, pohani sir, pečeni krumpir i na kraju krempita. Samo su mi slike ispale malo mutne

- dalmatinka
Brzo i stvarno ukusno.anais_nin wrote:@dalmatinka moze li recept za tu supicu molim te
Pola kesice graška, jedan manji ili pola većeg poriluka, jednu malu brokulu i opet pola veće. Uvaliti u vruču vodu, dodati žlicu Vegete. To ti je skuhano za pola sata. Propasirati, po potrebi dodati još vode ako je pregusto, vrhnja za kuhanje po tvojoj želji, žlicu maslaca i to je to.
Zaboravila sam reći ako nemaš brokulu nema velike razlike ako umjesto nje staviš karfiol.
-
Leonid Breznjev
nadam se da nas @hadzinica bar ponekad uprati!
puno pozdrava ovim putem! 
- dalmatinka
hadzinice samo ti ozdravi, ali moram priznati da mi nedostaju tvoje povrtne čarolije.
Ovo je moja brzinska večera. Nisam imala puno vremena, nisam imala ideje što bih i onda je upao ovaj list. Potrebno vrijeme 20-30 min.

Za vrijeme prženja ( morala sam ga raskomadati, šteta što nije završio na žaru)

i brzinski prilog

Ovo je moja brzinska večera. Nisam imala puno vremena, nisam imala ideje što bih i onda je upao ovaj list. Potrebno vrijeme 20-30 min.

Za vrijeme prženja ( morala sam ga raskomadati, šteta što nije završio na žaru)

i brzinski prilog

-
Timotije
Od paprika nego sta, mi sa slabim stomacima smo nazalost dobro upoznati s problematikom. Sirovi krastavac npr. ne smijem gledati ni na slikama, a od vecine ovih predivnih jela mi je u ocima radost a u zelucu (ne tamo sto ste pojedini pomislilimamica papucarka wrote:poslije sijela drito u bolnicuanais_nin wrote:@mamice pa nisam ni ja ludamamica papucarka wrote: sto bi moj tata rekao "utrapismo i tebe"![]()
nego, ljudi jeste li debeli?Kako sa kilama, osim Dalmatinke jer koliko vidim jedino se ona zdravo hrani![]()
![]()
U ovih ostalih kalorija ko soderaja ovo gostima serviram
suti, ja sam jednom pravila paprike sa krompirom pa muza tu noc stomak zabolio kad nije crko. Na kraju je otiso u bolnicu. Srecom, ne ostavise ga, nego se vrati kuci. E jel sad bilo od tih paprika, ili neceg drugoga, nikad ne saznasmo
-
castrumnovum
Pozdrav svima,
iako je ovo moj prvi post, dolazim na SAX godinama. Hvala svima na idejama za kuhanje koje sam pokupila sa ovog foruma. Sjajni ste. Elem, davno negdje pojedoh burek od jufke razvucene sa buterom, fasirano plus bijeli luk, cini mi se isprzeno prije filovanja. Pravila na hiljade nacina i ni jedan ne valja. By the way, ne znam oklagijati.
Hvala.
iako je ovo moj prvi post, dolazim na SAX godinama. Hvala svima na idejama za kuhanje koje sam pokupila sa ovog foruma. Sjajni ste. Elem, davno negdje pojedoh burek od jufke razvucene sa buterom, fasirano plus bijeli luk, cini mi se isprzeno prije filovanja. Pravila na hiljade nacina i ni jedan ne valja. By the way, ne znam oklagijati.
Hvala.
- dacina_curica
sinoc lazanja i hljeb sa sirom i puterom
(salata standard zelena, paradajz, paprike, krastavac, ulje i sirce, ne mogu nikad lijepo da je uslikam
)

- dacina_curica
Sinoc je djuvegija kuhao....piletina u sosu od narandze

i nesto slatko za kraj (kolacici od bundeve i cokolade punjeni kremom od vanilije, ovo drugo je iz prodavnice - kolac od malina)

i nesto slatko za kraj (kolacici od bundeve i cokolade punjeni kremom od vanilije, ovo drugo je iz prodavnice - kolac od malina)

-
Lubenica
pozdrav
tek sam naletila na ovu temu, nisam sve stigla procitati ali mi se jako svidja ono sto sam vidjela, ogladnih od ovih slika
nego, ima li ko kakvu ideju za neke salate koje se brzo prave, tipa one sa tunjevinom i jajima ili nesto slicno. dakle, najbitnije mi je da nije tesko za napraviti i da ne treba puno vremena, s obzirom da nisam bas vicna kuhanju
hvala unaprijed
tek sam naletila na ovu temu, nisam sve stigla procitati ali mi se jako svidja ono sto sam vidjela, ogladnih od ovih slika
nego, ima li ko kakvu ideju za neke salate koje se brzo prave, tipa one sa tunjevinom i jajima ili nesto slicno. dakle, najbitnije mi je da nije tesko za napraviti i da ne treba puno vremena, s obzirom da nisam bas vicna kuhanju
hvala unaprijed