Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Joey Tribbiani
#1376 Re: reprezentacija
ma cim sam vidio grupu znao sam da ne mozemo proci. Da smo ona repka od prije par godina, to bi zmireci "satrali". Najzalosnije je sto nam je ama bas svaka od ovih reprezentacija, iz obje grupe, nezgodna...jest dok nam je ovakva ekipa u i oko KSBiH. Samo kukaju. Eto ja ne znam koga smo mi poderali. Zajebe nas levatski porugal u kojem igraci od tablu zabijaju trice, u njihovoj zemlji narod ni ne zna da ima kosarkasku repku, onda makedonija koja ima 10 polovnih igraca+vrbicu stefanova od 46 godina i todora geceskog. I takvi nas na nasem parketu namuce a na svom lagano uzmu.
S mensom necemo bit prvi, opet doigravanje nekakvo, pa cemo i tamo da ispusimo
S mensom necemo bit prvi, opet doigravanje nekakvo, pa cemo i tamo da ispusimo
-
Klokot
#1377 Re: reprezentacija
Problem je na sasvim drugoj strani. Samo mi Bosnu i Hercegovinu dozivljavamo kao domovinu. Zeljni smo makar jednog medjunarodnog uspjeha, makar jedne medalje, makar jednog skupa kojim cemo docekati sportase kao sto to rade Srbi i Hrvati sa svojim repkama koji im donose medalje.
- scheph
#1378 Re: reprezentacija
nikad_izvini wrote:A-grupa: Finska, Italija, Latvija, Crna Gora i Izrael.
B-grupa: BiH, Mađarska, Makedonija, Ukrajina, Velika Britanija
C-grupa: Belgija, Portugal, Poljska, Gruzija i Bugarska
Grupa nako što ne znači da možemo biti drugi. Mensur the john Bajramović neće odstupiti. Ima podršku čuvenog stručnjaka Imamovića![]()
Realno je Makedonija jača od nas a i njih možemo dobiti kući. Ovo ostalo je "taraba", naravno pod uslovom da za VB ne igraju Deng i Gordon
grupa C je komedija, a ova A je najaca bice svega tamo, nasa grupa je izjednacena i dosta toga zavisi u kakvom ce sastavu nastupiti VB.
- alphonse kauders
#1379 Re: reprezentacija
Na šta se srozala ova reprezentacija, prije se diskutovalo o tome treba li ili ne treba nekoga zvati da bude ono 10-i igrač, a sad ne znam pošteno ni prve petorke sastaviti, al fakat. Đedović, Teletović... Ne znam dalje 
-
LSD
#1380 Re: reprezentacija
Sa Mensurom u nove poraze
...nema nama naprijed sa sirijcem na klupi i Nihadom koji ga gura 
-
nikad_izvini
#1381 Re: reprezentacija
mgogic wrote:Za plasman treba dobiti sve kod kuce, ali sve bas sve utakmice, i uzeti Madjare i Ukrajince u gostima!Posto grupa u kojoj su Italijani, Izrael i CG bi trebalo da svako svakog dobija (bar odokativno) tako da mislim da ce tu ili u 3 grupi gdje su svi bare-bare ispasti drugoplasirani!
To je kad bi sve bilo realno i Memso umro do pocetka kvalifikacija!
Posto nece, bicemo treci i baraz baraz mi nikad necemo proc'!
Možda da riknu u tandemu. Sirijac i Imamović
- Altsa
#1382 Re: reprezentacija
sa najboljim igracima i bez neznalice bajramovica na klupi mozemo proci. al s obzirom da neznalica ostaje jos jedno takmicenje ce proci bez nas

-
El_comadante
#1383 Re: reprezentacija
B-grupa: BiH, Mađarska, Makedonija, Ukrajina, Velika Britanija
ova grupa je intersantna ali bi mogli možda i biti prvi da imamo selektora kako treba. znaći trebamo dobiti sve domače utakmice plus u gostima Mađarsku i Ukrajinu ali zašto ne i Britance ako im nebudu igrali oni najbolji i to je to. ali sa ovim selektorm slabo čemo mi i dobiti sve utakmice kući a da nekažem recimo mađare u gostima
ova grupa je intersantna ali bi mogli možda i biti prvi da imamo selektora kako treba. znaći trebamo dobiti sve domače utakmice plus u gostima Mađarsku i Ukrajinu ali zašto ne i Britance ako im nebudu igrali oni najbolji i to je to. ali sa ovim selektorm slabo čemo mi i dobiti sve utakmice kući a da nekažem recimo mađare u gostima
-
nikad_izvini
#1384 Re: reprezentacija
Selektor A košarkaške reprezentacije Mensur Bajramović mogao bi do kraja februara biti smijenjen sa mjesta šefa stručnog štaba nacionalnog tima.
Na sjednici Izvršnog odbora Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, između ostalog, izraženo je nezadovoljstvo rezultatima A reprezentacije, koja se nije uspjela plasirati na Evropsko prvenstvo u Poljskoj.
Bajramović je još ranije u izjavi za SportSport.ba istakao da je ugovor sa KSBiH spreman odraditi do kraja, ali se čini kako to ipak neće biti slučaj.
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za EP ostvarila je tri pobjede i jedan poraz, ali to nije bilo dovoljno za plasman na smotru najboljih evropskih selekcija, te je Izvršni odbor KSBiH odlučio da će do kraja februara odlučiti o tome hoće li Bajramović i dalje ostati na klupi reprezentacije.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Smajlikojiskakućeodsreće

Na sjednici Izvršnog odbora Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, između ostalog, izraženo je nezadovoljstvo rezultatima A reprezentacije, koja se nije uspjela plasirati na Evropsko prvenstvo u Poljskoj.
Bajramović je još ranije u izjavi za SportSport.ba istakao da je ugovor sa KSBiH spreman odraditi do kraja, ali se čini kako to ipak neće biti slučaj.
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za EP ostvarila je tri pobjede i jedan poraz, ali to nije bilo dovoljno za plasman na smotru najboljih evropskih selekcija, te je Izvršni odbor KSBiH odlučio da će do kraja februara odlučiti o tome hoće li Bajramović i dalje ostati na klupi reprezentacije.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- sesalmir
#1385 Re: reprezentacija
''Bajramović je j istakao da je ugovor sa KSBiH spreman odraditi do kraja''
Pa ima li ovaj majmun i trunke obraza, nakon svih neuspijeha ne ponuditi ostavku
Neka ga sto dalje i od reprezentacije i kk bosna, za njega je i u Sirij trenersko mjesto uspijeh.
Pa ima li ovaj majmun i trunke obraza, nakon svih neuspijeha ne ponuditi ostavku
- mgogic
#1386 Re: reprezentacija
AMIN!!!!!nikad_izvini wrote:Selektor A košarkaške reprezentacije Mensur Bajramović mogao bi do kraja februara biti smijenjen sa mjesta šefa stručnog štaba nacionalnog tima.
Bajramović je još ranije u izjavi za --- NO LINKS --- istakao da je ugovor sa KSBiH spreman odraditi do kraja, ali se čini kako to ipak neće biti slučaj.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Smajlikojiskakućeodsreće
![]()
- Edin H.
#1387 Re: reprezentacija
sesalmir wrote:''Bajramović je j istakao da je ugovor sa KSBiH spreman odraditi do kraja'' Pa ima li ovaj majmun i trunke obraza, nakon svih neuspijeha ne ponuditi ostavkuNeka ga sto dalje i od reprezentacije i kk bosna, za njega je i u Sirij trenersko mjesto uspijeh.
Fer i posteno
- battan-
#1388 Re: reprezentacija
Piše: A. Beganović
Ponedjeljak, 15.02.10. 22:26.
Sjajni bh. košarkaš, igrač turskog Fenerbahcea, Emir Preldžić, prema pisanjima slovenačkih medija, odnosno tvrdnjama direktora košarkaške reprezentacije Slovenije, Mateja Avanzoa, na Svjetskom prvenstvu u Turskoj branit će boje Slovenije.
Podsjetimo, Preldžić je odbio poziv bivšeg selektora Slovenije Jurija Zdovca, koji ga je bio uvrstio na spisak za Evropsko prvenstvo koje je igrano prošle godine u Poljskoj i bio je spreman obući dres naše reprezentcije , no nije dobio dozvolu od FIBA-e jer od strane Košarkaškog saveza Slovenije nije dobio dozvolu za promjenu košarkaškog državljanstva.
"Imam veliku želju da zaigram i nadam se da ću uspjeti u tome. Ostalo ništa ne mogu da kažem, jer zaista ne znam kakve su mogućnosti", rekao je početkom septembra 2009. godine za naš portal Emir Preldžić, no kako sada stvari stoje, najvjerovatnije ćemo ostati bez još jednog sjajnog košarkaša.
Direktor Košarkaškog saveza Slovenije, Mateja Avanzo, za tamošnje medije je izjavio da je razgovarao sa Preldžićem i da je sve dogovoreno što se tiče njegovog nastupa u Turskoj.
"Boravili smo u Istanbulu gdje smo obavili razgovore sa Boštjanom Nachbarom i Emirom Preldžićem. Večera je za nas bila više nego uspješna. Konačno su razriješene sve dileme, Preldžić je izrazio želju da ponovo obuće slovenački dres i ukoliko se do kraja sezone ne dogodi šta nepredviđeno, Preldžić će na Svjetskom prvenstvu u Turskoj nastupati za Sloveniju", rekao je Matej Avanzo za tamošnje medije.
Ponedjeljak, 15.02.10. 22:26.
Sjajni bh. košarkaš, igrač turskog Fenerbahcea, Emir Preldžić, prema pisanjima slovenačkih medija, odnosno tvrdnjama direktora košarkaške reprezentacije Slovenije, Mateja Avanzoa, na Svjetskom prvenstvu u Turskoj branit će boje Slovenije.
Podsjetimo, Preldžić je odbio poziv bivšeg selektora Slovenije Jurija Zdovca, koji ga je bio uvrstio na spisak za Evropsko prvenstvo koje je igrano prošle godine u Poljskoj i bio je spreman obući dres naše reprezentcije , no nije dobio dozvolu od FIBA-e jer od strane Košarkaškog saveza Slovenije nije dobio dozvolu za promjenu košarkaškog državljanstva.
"Imam veliku želju da zaigram i nadam se da ću uspjeti u tome. Ostalo ništa ne mogu da kažem, jer zaista ne znam kakve su mogućnosti", rekao je početkom septembra 2009. godine za naš portal Emir Preldžić, no kako sada stvari stoje, najvjerovatnije ćemo ostati bez još jednog sjajnog košarkaša.
Direktor Košarkaškog saveza Slovenije, Mateja Avanzo, za tamošnje medije je izjavio da je razgovarao sa Preldžićem i da je sve dogovoreno što se tiče njegovog nastupa u Turskoj.
"Boravili smo u Istanbulu gdje smo obavili razgovore sa Boštjanom Nachbarom i Emirom Preldžićem. Večera je za nas bila više nego uspješna. Konačno su razriješene sve dileme, Preldžić je izrazio želju da ponovo obuće slovenački dres i ukoliko se do kraja sezone ne dogodi šta nepredviđeno, Preldžić će na Svjetskom prvenstvu u Turskoj nastupati za Sloveniju", rekao je Matej Avanzo za tamošnje medije.
- Edin H.
#1389 Re: reprezentacija
Hoce li igrati Fahro Alilhodzic?
http://www.fordhamsports.com/sports/m-b ... hro00.html
Valjda je igrao za Britaniju U21, ali valjda bi jos uvijek mogao promjeniti sportsko drzavljanstvo?
http://www.fordhamsports.com/sports/m-b ... hro00.html
Valjda je igrao za Britaniju U21, ali valjda bi jos uvijek mogao promjeniti sportsko drzavljanstvo?
- mgogic
#1390 Re: reprezentacija
A sada ode i Memso the Wise!!!!!!
Za ovo treba izmisliti novog smajlija da covjek moze rahat staviti i proslaviti!
Mada ne treba ni sumnjati da ce kvalitetni savez imenovati adekvatnog covjeka
, ali bilo sta, cak i to da nemamo selektora je bolje nego da imamo Memsu!
Za ovo treba izmisliti novog smajlija da covjek moze rahat staviti i proslaviti!
Mada ne treba ni sumnjati da ce kvalitetni savez imenovati adekvatnog covjeka
-
red01
#1391 Re: reprezentacija
Velika šteta!!!
Ode nam veličanstveni MB zvani Sirijac.....
Koliko su ga voljeli pojedini forumaši, njegov lik i dlo , a sad ga odbacuju k'o izlizanu krpu..... , bio im bolji od naše Legende Nene Markovića koji sasvim dobro gura u Grčkoj kao trener(čak dobio čast da vodi strance na ovogodišnjem All Staru Grčke), ali nikada nije valjao Mr Tenderu i Dobiku....
Nego misli da nije loše rješenje, dapače SJAJNO, VRSTAN stručnjak a trenutno neuposlen,OLAKŠAČE I kasu KK Bosni, daće Bog da to Miško sredi, čuveni VV:
http://www.beobasket.net/page/coaches/s ... oach&id=46
Ode nam veličanstveni MB zvani Sirijac.....
Koliko su ga voljeli pojedini forumaši, njegov lik i dlo , a sad ga odbacuju k'o izlizanu krpu..... , bio im bolji od naše Legende Nene Markovića koji sasvim dobro gura u Grčkoj kao trener(čak dobio čast da vodi strance na ovogodišnjem All Staru Grčke), ali nikada nije valjao Mr Tenderu i Dobiku....
Nego misli da nije loše rješenje, dapače SJAJNO, VRSTAN stručnjak a trenutno neuposlen,OLAKŠAČE I kasu KK Bosni, daće Bog da to Miško sredi, čuveni VV:
http://www.beobasket.net/page/coaches/s ... oach&id=46
-
taragona muci
#1392 Re: reprezentacija
Bolji je Pešić od Vukoičića. 
-
nikad_izvini
#1393 Re: reprezentacija
Bajramović: Male su šanse da ostanem
Kako sada stvari stoje, Mensur Bajramović, neće više voditi košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.
Bajramović je za Dnevni avaz potvrdio da dogovara produženje ugovora sa sadašnjim klubom, te da mu ne odgovara izbor ili klub ili reprezentacija.
Ovdje imam klub i novi ugovor, a ako nastavim u reprezentaciji, to dvoje gubim. Ako već preuzmem taj rizik, onda je red da uspostavimo profesionalan odnos u reprezentaciji, počev od uvjeta rada, priprema, neke minimalne plaće..., a i za to su, iskreno, male mogućnosti - riječi su Bajramovića.
Istina, on je ostavio vrata za dogovor još otvorena, ali su veće šanse da će svoju dužnost prepustiti nekome drugom.
Ako više ne budem selektor, bit će mi žao s te strane što konačno stasava jedna nova generacija naših igrača koji su sada godinu zreliji i spremni da preuzmu bitniju ulogu u reprezentaciji. Mislim da imamo kvalitet i dobre šanse da se kroz kvalifikacije probijemo na Evropsko prvenstvo, naravno, pod uvjetom da ne bude povreda - rekao je Bajramović za Dnevni avaz.
O novom selektoru 3. aprila
Planirano je da se UO KSBiH sastane 3. aprila, a glavna tema sjednice trebala bi biti seniorska reprezentacija. Ako Bajramović definitivno odstupi s kormila, raspravljati će se i o novom selektoru.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ovaj je stvarno bezobrazan

Kako sada stvari stoje, Mensur Bajramović, neće više voditi košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.
Bajramović je za Dnevni avaz potvrdio da dogovara produženje ugovora sa sadašnjim klubom, te da mu ne odgovara izbor ili klub ili reprezentacija.
Ovdje imam klub i novi ugovor, a ako nastavim u reprezentaciji, to dvoje gubim. Ako već preuzmem taj rizik, onda je red da uspostavimo profesionalan odnos u reprezentaciji, počev od uvjeta rada, priprema, neke minimalne plaće..., a i za to su, iskreno, male mogućnosti - riječi su Bajramovića.
Istina, on je ostavio vrata za dogovor još otvorena, ali su veće šanse da će svoju dužnost prepustiti nekome drugom.
Ako više ne budem selektor, bit će mi žao s te strane što konačno stasava jedna nova generacija naših igrača koji su sada godinu zreliji i spremni da preuzmu bitniju ulogu u reprezentaciji. Mislim da imamo kvalitet i dobre šanse da se kroz kvalifikacije probijemo na Evropsko prvenstvo, naravno, pod uvjetom da ne bude povreda - rekao je Bajramović za Dnevni avaz.
O novom selektoru 3. aprila
Planirano je da se UO KSBiH sastane 3. aprila, a glavna tema sjednice trebala bi biti seniorska reprezentacija. Ako Bajramović definitivno odstupi s kormila, raspravljati će se i o novom selektoru.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ovaj je stvarno bezobrazan
- jazzer
#1394 Re: reprezentacija
Je l' vrijeme da se pozabavimo predstojecim kvalifikacijama za evropsko u kosarci? Nadjem ovaj tekst koji me
bas i nije iznenadio previse. Ako se dobro sjecam Mirza je propustio i prethodne kvalifikacije, izgleda da ce i ove.
Dobili smo i novog selektora, Sabe zvani ''aj'mo malo u pi.ku materinu'
. Sta mislite jesmo li slabiji, jaci, isti u odnosu na prosle kvalifikacije? Da budem iskren, ukoliko ne ''ovjerimo'' Preldzica, Begica ili neko drugo ozbiljno kosarkasko ime, ne nadam se Bosni na evropskom.
bas i nije iznenadio previse. Ako se dobro sjecam Mirza je propustio i prethodne kvalifikacije, izgleda da ce i ove.
Dobili smo i novog selektora, Sabe zvani ''aj'mo malo u pi.ku materinu'
BiH bez najboljeg igrača u kvalifikacijama
Reprezentacija Bosne i Hercegovine u kvalifikacije za Eurobasket u Litvi 2011. krenut će s novim izbornikom ali i bez najboljeg igrača
Novi izbornik BiH Sabit Hadžić najvjerojatnije neće moći računati na najzvučnije ime u toj selekciji, krilnog igrača Caje Laboral Mirzu Teletovića. Tricaš finalista španjolskog prvenstva zbog ozljeda propustio je dodatne kvalifikacije za odlazak na Eurobasket u Poljskoj, a po svemu sudeći neće nastupiti ni u ovim kvalifikacijama.
“Šanse su 99 posto da neću moći odazvati pozivu izbornika”, kazao je Teletović u razgovoru za Dnevni avaz dodavši kako i čitavo doigravanje ACB lige igra ozlijeđen.
“U prvom krugu doigravanja protiv Estudiantesa dobio sam nezgodan udarac u kuk. Kako je vrijeme prolazilo, bolovi su postajali intenzivniji. Proširili su se i na donji dio leđa, osjećaj je kao da me netko stalno štipa. Na to se nadovezao udarac u koljeno koji sam dobio još u utakmici Eurolige protiv Cibone. No, kako tada nije bilo vremena za neke ozbiljnije preglede, doktori su tek nedavno rendgenom ustanovili da je riječ o kroničnoj upali. Zato skoro uopće ne treniram, čuvaju me za utakmice premda me i tada trener Duško Ivanović štedi”, dodao je Teletović za Avaz.
Podsjećamo, BiH će na Eurobasket u Litvu pokušati doći kroz skupinu B kvalifikacija u kojoj su još Mađarska, Velika Britanija, Ukrajina i Makedonija.
kosarka.hr
- Comrad
#1395 Re: reprezentacija
Ma meni je ovo sa Teletovicem sumnjivo, druge kvalifikacije nece igrati. Morali su nasi nesto tu smutiti, pa je covjeku sigurno prekipilo. Kakvu smo repku imali i vidi sad, ovo je za plakati, sa Madjarskom se moramo boriti da odemo na EP.
Ova repka je primjer kako smo samo nesposobni i kako ne gledamo dugorocno. Ocito su oni u savezu mislili da ce Neno i ekipa dozivotno igrati. Bili redovni na EP i umjesto da se krene na bolje, da se pocne sa ozbiljnim radom u klubovima i izbacivanjem talenata, prvenstveno Bosna ASA i Siroki, oni uvoze nekakve polu-igrace.
Steta, a bas sam se radovao nastupima kosarkasa i radostima koje su nam donosili. 
- jazzer
#1396 Re: reprezentacija
Sve bolja vijest od bolje. Ako je ovo tacno onda se fakat nema razloga nadati nekom nasem ucescu na EP
bar u narednih 10ak godina. Kazem 10ak jer ce valjda do tada Imamovicu dosaditi ubijanje BiH kosarke a mozda ce i stasati neka nova, kvalitetna generacija koja nas moze odvesti na EP. Helem, ne pise nam nista lijepo glede
reperezentativne kosarke.
bar u narednih 10ak godina. Kazem 10ak jer ce valjda do tada Imamovicu dosaditi ubijanje BiH kosarke a mozda ce i stasati neka nova, kvalitetna generacija koja nas moze odvesti na EP. Helem, ne pise nam nista lijepo glede
reperezentativne kosarke.
KOŠARKAŠ turskog prvaka Fenerbahčea Emir Preldžić očito ne može odlučiti gdje pripada. Svojedobno je bio član mlade reprezentacije Slovenije, potom je htio igrati za BiH, a sada ima i novu ideju.
Prema pisanju košarkaškog portala Talkbasket, 22-godišnji krilni igrač izrazio je želju za dobivanjem turskog državljanstva i igranjem za reprezentaciju Turske koja je domaćin ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva (28. kolovoza - 12. rujna).
Rođeni Zeničanin je tijekom 2006. i 2007. igrao za slovensku U20 reprezentaciju, no kada je lani dobio poziv za pripreme seniorske vrste, koja je igrala na Europskom prvenstvu u Poljskoj, odbio se pojaviti. Umjesto toga je od Slovenskog košarkaškog saveza tražio da mu dopusti igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine na što Slovenci nisu pristali.
No sada, godinu dana kasnije, više ne želi igrati ni za Sloveniji ni za BiH, već za Tursku. Talkbasket nagađa da iza cijele priče stoji Bogdan Tanjević, aktualni turski izbornik, i čovjek koji je Preldžića i doveo u Fener. Preldžićevim prelaskom pod tursku zastavu bi profitirao i istanbulski klub, koji bi imao jednog stranca manje u rosteru, ali i nacionalna momčad koja bi dobila mladog i talentiranog igrača.
Navodno će, tvrdi košarkaški portal, Turci od Slovenaca pokušati kupiti dozvolu za Preldžića, no cijelu priču nakon toga može zaustaviti i Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) čija je riječ kod promjene državljanstva ipak zadnja.
- Comrad
#1397 Re: reprezentacija
Osvoji Mirza naslov i to solidno odigrao. Steta stvarno ako ne dodje u repku i mislim da ce morati neko izaci i objasniti zasto ovakav igrac nece da igra, jer ocito nije u pitanju povreda.
-
red01
#1398 Re: reprezentacija
Evo nešto što se tiče naše repke:
Osumnjičeni Rujević i Kikanović?
Iako prema zakonu Antidoping agencija Srbije ne objavljuje imena optuženih da su koristili nedozvoljena sredstva u medijima se pojavio 'spisak šestorke'.
Večernje novosti u izdanju od četvrtka pored dvojice rvača, Kristijana Frisa i Radomira Petkovića, navode i imena atletičara Luke Rujevića, bacača kugle čiji je uzorak uzet kod kuće, i Elmedina Kikanovića, košarkaša Crvene zvezde koji je testiran posle utakmice polufinala plej ofa Superlige Srbije.
Dvojica takmičara u bodi bildingu i dalje nisu imenovana a svi osumnjičeni imaju rok od sedam dana da zatraže analizu 'B' uzorka, odnosno novi proces utvrđivanja eventualnih doping sredstava u krvi ili mokraći.
Prema proceduri, ukoliko su uzorci uzeti na domaćim takmičenjima, sankcije predlaže Sportski savez Srbije, dok konačnu reč, pišu Večernje novosti, ima Svetska organizacija. Ako je takmičenje međunarodnog karaktera, visina sankcija zavisi od mišljenja Svetske antidoping organizacije.
Isti izvor tvrdi i da nisu svi 'pali' zbog istih supstanci. Jedna od onih koje su pronađene je i metilheksamin, sastojak preparata "popularnog među sportistima", koji je na 'crnoj listi' od početka 2010. godine.
Onako žgoljav , a koristi DOPING, kazna će biti ako je istina od MIN 6 mjeseci do 2 godine, nije valjda da je htjeo doslovce da postane DELIJA....
Osumnjičeni Rujević i Kikanović?
Iako prema zakonu Antidoping agencija Srbije ne objavljuje imena optuženih da su koristili nedozvoljena sredstva u medijima se pojavio 'spisak šestorke'.
Večernje novosti u izdanju od četvrtka pored dvojice rvača, Kristijana Frisa i Radomira Petkovića, navode i imena atletičara Luke Rujevića, bacača kugle čiji je uzorak uzet kod kuće, i Elmedina Kikanovića, košarkaša Crvene zvezde koji je testiran posle utakmice polufinala plej ofa Superlige Srbije.
Dvojica takmičara u bodi bildingu i dalje nisu imenovana a svi osumnjičeni imaju rok od sedam dana da zatraže analizu 'B' uzorka, odnosno novi proces utvrđivanja eventualnih doping sredstava u krvi ili mokraći.
Prema proceduri, ukoliko su uzorci uzeti na domaćim takmičenjima, sankcije predlaže Sportski savez Srbije, dok konačnu reč, pišu Večernje novosti, ima Svetska organizacija. Ako je takmičenje međunarodnog karaktera, visina sankcija zavisi od mišljenja Svetske antidoping organizacije.
Isti izvor tvrdi i da nisu svi 'pali' zbog istih supstanci. Jedna od onih koje su pronađene je i metilheksamin, sastojak preparata "popularnog među sportistima", koji je na 'crnoj listi' od početka 2010. godine.
Onako žgoljav , a koristi DOPING, kazna će biti ako je istina od MIN 6 mjeseci do 2 godine, nije valjda da je htjeo doslovce da postane DELIJA....
-
red01
#1399 Re: reprezentacija
Kikanoviću je u krvi pronađen zabranjeni sastojak metil heksanamina u uzorku urina uzetom prije utakmice između Partizana i Crvene Zvezde.
Kikanović se odrekao prava na analizu B uzorka urina i krvi i sada se suočava sa dvogodišnjom suspenzijom.
Kikanović je bio pozitivan na kontroli 7. juna, a analiza je pokazala prisustvo stimulansa 4-metil-2-heksamin. Reprezentativac Bosne i Hercegovine, takođe se odrekao prava na analizu B uzorka.
I malo komentar sa B92:
Hteo covek da se nosi sa Maricem.... E moj Kikane i sa dopingom mu ne mozes prici!!!!
A samo neznam da li je moguce da je ovaj covek nosio dres stuba srpstva...
Ma da ja zaboravio sudije su gepekovane????
(DOminIRAJ, 5. jul 2010 18:15)
U međuvremenu Kikan podnio zahtjev za raskid ugovora sa CZ .....
Ko zna , možda su mu i podvalili iz CZ da ne bi morali da mu isplate pare i njemu i KK Slobodi .... , promašena investicija... slično je uradio i Čelzi ako se ne varam sa Mutuom..., nogirali ga iz kluba i još traže 17 mil eura naknade.... vidi:http://www.guardian.co.uk/sport/2010/ju ... tu-chelsea
Kikanović se odrekao prava na analizu B uzorka urina i krvi i sada se suočava sa dvogodišnjom suspenzijom.
Kikanović je bio pozitivan na kontroli 7. juna, a analiza je pokazala prisustvo stimulansa 4-metil-2-heksamin. Reprezentativac Bosne i Hercegovine, takođe se odrekao prava na analizu B uzorka.
I malo komentar sa B92:
Hteo covek da se nosi sa Maricem.... E moj Kikane i sa dopingom mu ne mozes prici!!!!
A samo neznam da li je moguce da je ovaj covek nosio dres stuba srpstva...
Ma da ja zaboravio sudije su gepekovane????
(DOminIRAJ, 5. jul 2010 18:15)
U međuvremenu Kikan podnio zahtjev za raskid ugovora sa CZ .....
Ko zna , možda su mu i podvalili iz CZ da ne bi morali da mu isplate pare i njemu i KK Slobodi .... , promašena investicija... slično je uradio i Čelzi ako se ne varam sa Mutuom..., nogirali ga iz kluba i još traže 17 mil eura naknade.... vidi:http://www.guardian.co.uk/sport/2010/ju ... tu-chelsea
- Comrad
#1400 Re: reprezentacija
VISOK PORAZ KOŠARKAŠKE REPREZENTACIJE BIH
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u prijateljskom susretu igranom na Zlatiboru ubjedljivo je poražena od Crne Gore (67:86). Naši košarkaški reprezentativci bolje su otvorili susret, a prvu četvrtinu riješili su u svoju korist rezultatom 22:19. Međutim, početkom drugog perioda Crnogorci prave rezultatski preokret i veoma brzo dolaze do plus sedam (36:29). Do kraja prvog poluvremena BiH uspjeva smanjiti zaostatak, pa se na odmor odlazi sa minimalnom prednošću Crne Gore (41:40).
Početak treće četvrtine pripada Crnogorcima koji prave osjetniju prednost, koju su do kraja uspijeli sačuvati, odnosno ista je u posljednjoj četvrtini iz minuta u minut samo rasla.
Prijateljski susret:
Crna Gora - BiH 86:67
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u prijateljskom susretu igranom na Zlatiboru ubjedljivo je poražena od Crne Gore (67:86). Naši košarkaški reprezentativci bolje su otvorili susret, a prvu četvrtinu riješili su u svoju korist rezultatom 22:19. Međutim, početkom drugog perioda Crnogorci prave rezultatski preokret i veoma brzo dolaze do plus sedam (36:29). Do kraja prvog poluvremena BiH uspjeva smanjiti zaostatak, pa se na odmor odlazi sa minimalnom prednošću Crne Gore (41:40).
Početak treće četvrtine pripada Crnogorcima koji prave osjetniju prednost, koju su do kraja uspijeli sačuvati, odnosno ista je u posljednjoj četvrtini iz minuta u minut samo rasla.
Prijateljski susret:
Crna Gora - BiH 86:67