Bosanska piramida Sunca vol.5
-
HoustonPiramidiot
#1377 Re: Šta to neko pismo..
CHUPO==>PROLUPObc_chupo wrote:ne placa se...ja nisam platiioDezidijat wrote:Čuo sam da se otkrilo neko pismo u tunelima kod "piramide"? Imal đe kakvih slika?
I možel se doć u te neke tunele? jel se plaća ulaz?
hvala
nemoj slusat ove antiidiote neznaju sta pricaju pod drogama sam...
-
bc_chupo
SAOPŠTENJE ZA MEDIJE
28.09.2007
U Sarajevu je održana redovna sjednica Upravnog odbora Fondacije Arheološki park: "Bosanska piramida Sunca". Na sjednici je usvojen prijedlog novog statuta Fondacije, pravilnik o radu i pravilnik o radu Upravnog odbora.
U skladu sa novousvojenim dokumentima izvršena su sljedeća imenovanja na period od četiri godine:
Za predsjednika Upravnog odbora izabran je gospodin Jovanović Jovo,
Za generalnom menadžera Fondacije imenovan je gospodin Osmanagić Semir,
Za izvršnog direktora Fondacije imenovan je gospodin Bosnić Ahmed,
Upravni odbor Fondacije se složio da se za novog člana Upravnog odbora imenuje ugledni novinar gospodin Slobodan Stajić.
UPRAVNI ODBOR POZDRAVIO POČETAK RADOVA NA KRALJEVSKOM GRADU VISOKI
"Upravni odbor Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" sa zadovoljstvom konstatuje da je Zavičajni muzej iz Visokog, u saradnji sa Zemaljskim muzejom iz Sarajeva i Federalnim Zavodom za zaštitu spomenika pristupio istražnim radovima u zaštićenoj zoni srednjevjekovnog grada Visoki.
Nakon decenija potpunog ignoriranja ovog važnog hsitorijskog spomenika te rimske i ilirske kulture koje se nalaze ispod njega i nepostojanja bilo kakvih sistematskih arheoloških istraživanja, ova vijest je, mada zakasnjela, ipak dobrodošla.
Dobro je vidjeti zvanične institucije ove države koje se počinju brinuti za zaštitu kulturnog nasljeđa na lokaciji koja je od neprocjenjivog značaja za bh. državnost.
Očekujemo da ove institucije javno objave projekt restauracije, konzervacije i predstavljanja ovog spomenika svijetu. Kao što je poznato, zahvaljujući naporima Fondacije i svjetskoj medijskoj pažnji, napokon se Bosna i Hercegovina počinje u svijetu prepoznavati po svojim arheološkim spomenicima.
Želja nam je da se ostvari vizija u kojoj će postojati nacionalni arheološki park u Visokom sa restauriranim srednjevjekovnim Kraljevskim gradom koji leži, kako tvrde egipatski eksperti za piramide na najvećoj piramidi na svijetu, Bosanskoj piramidi Sunca.
Press Fondacije
SAOPŠTENJE ZA MEDIJE
28.09.2007
U organizaciji turističke zajednice ZDK, "Zenica-bus", BZK "Preporod" Zenica, TA " Respect" Visoko i Fondacije " Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" u Zenici je 27.septembra 2007 godine održana prezentacija istraživanja Bosanske doline piramida.
Pred oko stotinu posjetilaca osnivač Fondacije Semir Osmanagić je informirao prisutne o rezultatima posjete egipatskih stručnjaka koji su potvrdili postojanje kompleksa piramida u visočkoj dolini.
Osmanagić je naglasio značaj ovog istraživanja kao razvojnog projekta za turizam Bosne i Hercegovine.
Među prisutnim je bio najveći broj privrednika i zeničko-dobojskog kantona koji su sa velikim zanimanjem saslušali izlaganje i obećali aktivnije uključivanje u buduće aktivnosti Fondacije.
28.09.2007
U Sarajevu je održana redovna sjednica Upravnog odbora Fondacije Arheološki park: "Bosanska piramida Sunca". Na sjednici je usvojen prijedlog novog statuta Fondacije, pravilnik o radu i pravilnik o radu Upravnog odbora.
U skladu sa novousvojenim dokumentima izvršena su sljedeća imenovanja na period od četiri godine:
Upravni odbor Fondacije se složio da se za novog člana Upravnog odbora imenuje ugledni novinar gospodin Slobodan Stajić.
UPRAVNI ODBOR POZDRAVIO POČETAK RADOVA NA KRALJEVSKOM GRADU VISOKI
"Upravni odbor Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" sa zadovoljstvom konstatuje da je Zavičajni muzej iz Visokog, u saradnji sa Zemaljskim muzejom iz Sarajeva i Federalnim Zavodom za zaštitu spomenika pristupio istražnim radovima u zaštićenoj zoni srednjevjekovnog grada Visoki.
Nakon decenija potpunog ignoriranja ovog važnog hsitorijskog spomenika te rimske i ilirske kulture koje se nalaze ispod njega i nepostojanja bilo kakvih sistematskih arheoloških istraživanja, ova vijest je, mada zakasnjela, ipak dobrodošla.
Dobro je vidjeti zvanične institucije ove države koje se počinju brinuti za zaštitu kulturnog nasljeđa na lokaciji koja je od neprocjenjivog značaja za bh. državnost.
Očekujemo da ove institucije javno objave projekt restauracije, konzervacije i predstavljanja ovog spomenika svijetu. Kao što je poznato, zahvaljujući naporima Fondacije i svjetskoj medijskoj pažnji, napokon se Bosna i Hercegovina počinje u svijetu prepoznavati po svojim arheološkim spomenicima.
Želja nam je da se ostvari vizija u kojoj će postojati nacionalni arheološki park u Visokom sa restauriranim srednjevjekovnim Kraljevskim gradom koji leži, kako tvrde egipatski eksperti za piramide na najvećoj piramidi na svijetu, Bosanskoj piramidi Sunca.
Press Fondacije
SAOPŠTENJE ZA MEDIJE
28.09.2007
U organizaciji turističke zajednice ZDK, "Zenica-bus", BZK "Preporod" Zenica, TA " Respect" Visoko i Fondacije " Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" u Zenici je 27.septembra 2007 godine održana prezentacija istraživanja Bosanske doline piramida.
Pred oko stotinu posjetilaca osnivač Fondacije Semir Osmanagić je informirao prisutne o rezultatima posjete egipatskih stručnjaka koji su potvrdili postojanje kompleksa piramida u visočkoj dolini.
Osmanagić je naglasio značaj ovog istraživanja kao razvojnog projekta za turizam Bosne i Hercegovine.
Među prisutnim je bio najveći broj privrednika i zeničko-dobojskog kantona koji su sa velikim zanimanjem saslušali izlaganje i obećali aktivnije uključivanje u buduće aktivnosti Fondacije.
-
Neregistrirani
Chupo, hvala za copy+paste vijesti stare dva dana. De nam jos samo javi kako je bilo u Pazaru i Tutinu u petak...ili da sacekamo par dana nakon sto Fondacija objavi na sajtu?
-
Neregistrirani
Sta je uradio? Isprintao verifikaciju i podijedio ljudima?bc_chupo wrote: Pred oko stotinu posjetilaca osnivač Fondacije Semir Osmanagić je informirao prisutne o rezultatima posjete egipatskih stručnjaka koji su potvrdili postojanje kompleksa piramida u visočkoj dolini.
-
HoustonPiramidiot
@Chupo-Prolupo,bc_chupo wrote: UPRAVNI ODBOR POZDRAVIO POČETAK RADOVA NA KRALJEVSKOM GRADU VISOKI
Bolje ti ide copy->paste nego izrazavanje vlastitog stava.
Ali cak ti i tu nedostaje malo analitickog stava
O ostataku ovih jadnih saopstenja o najvecem svjetskom arheoloskom projektu, na cijoj prezentaciji se u Zenici skupilo 100 znatizeljnika (da li je ova cifra istinita? sumnjam, ponukan iskustvom s dosadasnjim nabildanim brojkama), necu diskutovati.
Zato ti preporucujem -- nije patronizacija, Boze sacuvaj -- hvataj se knjige i skole (slutim da si jos vrlo mlad), tamo uce pravilnu upotrebu jezika, gramatiku, istoriju, geografiju (s geologijom tu i tamo), matematiku, a ako imas srece, i upotrebu kompjutera.
Ako ocekujes da neces morati uciti "staru" istoriju, jer ce Semir pisati "novu", ne bih ti bio u kozi. Stara istorija je vrlo zanimljiva, cak i ako nema "malih zelenih sa Plejada".
Nikad nije kasno da i ti postanes anti-idiot, mnogo bolje nego idiot.
-
HoustonPiramidiot
"BOSANSKE PIRAMIDE U SANDŽAKU
30.09.2007
Prilikom posjete Sandžaku osnivač fondacije susreo se i s predsjednikom Opštine Sjenica s kojim je razgovarano o saradnji Opštine i Fondacije."
Osim sto su nepismeni, izvjestaci su i malkice neprecizni. Skoro pa da zazalim za iscrpnim izvjestajima Adnana Jasarevica Jase, trube Fondacije sa Vicoko.co.ba
On se bar znao vrlo fino nepismeno izraziti.
Pa kako se zove imenom i prezimenom Predsjednik Opstine, majstore? Zaboravilo se, bas kao i ime doktorovog mentora?
Kladim se da je uvod bio:
"Kako nam je Opstina, Predsjecnice?" (upoznaj se sa video snimcima Fondacije da bi je vise volio
)
Koliko je bilo posjetilaca? 1? 11? 111? 1111?
30.09.2007
Prilikom posjete Sandžaku osnivač fondacije susreo se i s predsjednikom Opštine Sjenica s kojim je razgovarano o saradnji Opštine i Fondacije."
Osim sto su nepismeni, izvjestaci su i malkice neprecizni. Skoro pa da zazalim za iscrpnim izvjestajima Adnana Jasarevica Jase, trube Fondacije sa Vicoko.co.ba
On se bar znao vrlo fino nepismeno izraziti.
Pa kako se zove imenom i prezimenom Predsjednik Opstine, majstore? Zaboravilo se, bas kao i ime doktorovog mentora?
Kladim se da je uvod bio:
"Kako nam je Opstina, Predsjecnice?" (upoznaj se sa video snimcima Fondacije da bi je vise volio
Koliko je bilo posjetilaca? 1? 11? 111? 1111?
-
walkabout
Zovnem Kemicu jutros:
“Halo Kemice, sta ima novo, cuo sam da si bio na putu?”
“Pa jes da sam bijo naputu – posli ovi al nisu bili svi, jedan him clan slomijo nogu pa dodzose kodmene umuzej. Ja se bas razrahatijo poslije lahkog rucka kad zavikase “Spremaj se Kemice ides snama”. Skoci mi nanos i rucak isve, predpadoh se, pitam dze idemo, kazu da ispitujemo raji puls. Kakav puls, sta, kazu poslije prodora na Zapadna trzista idemo na Istok, da vidimo moremol otvoriti expoziture piramida itamo. Pa dobro, hajd, idem kad vec sef naredi, mada bija radije malo prilego na minderu. A za dalje me nepitaj!”
“Sto, sta je bilo?”
“Pa kad smo dosli tamo, ja poco fatati raju zaruke dahim ispitam puls (isto nako sto je meni hecim radijo) kad se raja poce otimati, a onaj jedan me sakom uoko, kaze stame fatas pederu jedan. Ovi moji zavikase nije to tako Kemice al kasno bi. Evo mi je oko svo oteklo, modro sve – cak su mi rekli da ne dolazim naposo. Boje se da ne poplasim turiste, kazu nije dobro za nakav Imidz (valjda neko novi zaposlit u fondaciji pase brine da svi lijepo izgledaju – a jaga jos nisam vidijo i upozno).”
“Halo Kemice, sta ima novo, cuo sam da si bio na putu?”
“Pa jes da sam bijo naputu – posli ovi al nisu bili svi, jedan him clan slomijo nogu pa dodzose kodmene umuzej. Ja se bas razrahatijo poslije lahkog rucka kad zavikase “Spremaj se Kemice ides snama”. Skoci mi nanos i rucak isve, predpadoh se, pitam dze idemo, kazu da ispitujemo raji puls. Kakav puls, sta, kazu poslije prodora na Zapadna trzista idemo na Istok, da vidimo moremol otvoriti expoziture piramida itamo. Pa dobro, hajd, idem kad vec sef naredi, mada bija radije malo prilego na minderu. A za dalje me nepitaj!”
“Sto, sta je bilo?”
“Pa kad smo dosli tamo, ja poco fatati raju zaruke dahim ispitam puls (isto nako sto je meni hecim radijo) kad se raja poce otimati, a onaj jedan me sakom uoko, kaze stame fatas pederu jedan. Ovi moji zavikase nije to tako Kemice al kasno bi. Evo mi je oko svo oteklo, modro sve – cak su mi rekli da ne dolazim naposo. Boje se da ne poplasim turiste, kazu nije dobro za nakav Imidz (valjda neko novi zaposlit u fondaciji pase brine da svi lijepo izgledaju – a jaga jos nisam vidijo i upozno).”
-
HoustonPiramidiot
Fondacija javlja da "Dnevni Avaz" javlja da Fondacija javlja da sedmicni casopis "Sam" javlja da Fondacija objavljuje da "Oslobodjenje " javlja kako Fondacija javlja da "Avaz" kaze da se radovi nstavljaju.
Je*o lud zbunjenog.
Je*o lud zbunjenog.
-
Neregistrirani
A tek usvajanje nove naucne discipline na skupu privrednika koji s naukom nemaju nista!?
http://img213.imageshack.us/img213/5647 ... a20tx7.jpg
http://img213.imageshack.us/img213/5647 ... a20tx7.jpg
- veseoko_kukulamovic
-
Neregistrirani
Kakva legenda! 
-
walkabout
bc_chupo wrote:SAOPŠTENJE ZA MEDIJE
28.09.2007
Za višeg strućnog suradnika imenovan je gospodin Kemica Guglić
- veseoko_kukulamovic
Auuu, sad bi se konačno mogla i policija uključit u cijelu priču... Hajde, bio je i red! Nadam se da šteta nije prevelika!bc_chupo wrote:^^^kakva glupost..
- veseoko_kukulamovic
Mene zanima gdje su patriote?
http://www.bljesak.info/modules.php?nam ... &sid=51962

Hajmo malo mahat zastavama! Živio Semke! Semke = Bosna!Sijarić je kazao da se radi o ostacima jedne kule i više drugih objekata. Međutim, naglasio je, nakon završetka jučerašnjih radova nepoznati počinitelji porušili su više novootkrivenih zidova na ovom nacionalnom spomeniku kulture BiH i jednoj od prijestolnica srednjovjekovnih bosanskih kraljeva.
-
Neregistrirani
http://www.fbihvlada.gov.ba/bosanski/za ... /47bos.htmČlan 321.Oštećenje, uništenje i nedozvoljeni izvoz spomenika kulture i zaštićenih objekata prirode
(1) Ko ošteti ili uništi spomenik kulture ili zaštićeni objekt prirode, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine.
(2) Ako je krivično djelo iz stava 1. ovog člana učinjeno prema spomeniku kulture ili zaštićenom objektu prirode naročite vrijednosti ili je prouzrokovana znatna šteta, učinitelj će se kazniti kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.
(3) Ko bez dozvole nadležnog organa izveze ili iznese izvan zemlje spomenik kulture ili zaštićeni objekt prirode, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine.
(4) Kaznom iz stava 3. ovog člana kaznit će se učinitelj koji spomenik kulture ili zaštićeni objekt po proteku roka određenog u dozvoli za iznošenje ne vrati.
http://www.aneks8komisija.com.ba/main.p ... ew&id=2409
-
Piramidos
-
HoustonPiramidiot
Piramidos wrote:Tako to rade piramidioti
srami se chupo![]()
Sta ti je tu cudno?
Pa Semke je vec davno izjavio da od Starog grada nije ostao ni kamen na kamenu ("Dragi gledaoci, uvjerite se i sami").
A ako je i ostao koji kamen na kamenu (sada ovdje slijedi malo vandalske akcije nogama, krampama i cuskijama), e sada vise nije.
Bravo, piramidioti!