Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ma jasta je... prvo ocna klinika, pa poslije rata porodiliste... uzas zivi od zgrade.
A gdje se ovo nalazilo? Ograda je katastrofa, kada su mogli napraviti ovakvu zgradu, mogli su valjda napraviti i nesto kako treba a ne staviti ono sto su ljudi stavljali oko kuca.
cyprus wrote:
Nego jel ovo nekad sunce znalo bit na sjeveru?
misliš zbog sjena? pa ono ti je kasno poslijepodne... i sjena je sasvim ok
Ma znam, samo je ulaz džamije okrenut gotovo na sjever, nešto se ne sjećam da zna ovako bit osunčan... Ali opet, biće da sam u ovoj dubokoj zimi zaboravio kako to izgleda ljeti
sunce ide preko grada malo u dijagonalu nije baš pravolinijski... to se na sjenama odlično i vidi dokaz - u zgrade Španskih boraca, te što su ti poprijeko, sunce ljeti prijepodne grije sa jedne strane, iza zgrade, a poslijepodne sa druge strane zgrade... biliv mi
cyprus wrote:
Nego jel ovo nekad sunce znalo bit na sjeveru?
Ma znam, samo je ulaz džamije okrenut gotovo na sjever, nešto se ne sjećam da zna ovako bit osunčan... Ali opet, biće da sam u ovoj dubokoj zimi zaboravio kako to izgleda ljeti
A moze bit' i da danas sunceni ne dopire ovako od silnih zgradurina u medjuvremenu izgradjenih..
Jes al strogo predveče A na ovo suvišno razmišljanje me potaklo ovo previše svijetlo nebo koje i ne ukazuje baš da je riječ od predvečerju... U svakom slučaju, mea culpa - nećemo više začatavat
Ulaz u džamiju je sa sjeverozapadne strane (džamije u Sarajevu su u smjeru jugoistok-sjeverozapad). Dakle, kasno popodne...