Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Skyfox

#1376 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Skyfox »

beze zacatavate temu...
armin_tz

#1377 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by armin_tz »

dimu wrote:
ranger wrote:oj sta ti rece
ja bi ga stocom razvalio :-)
ma jok haha vjerovatno bi pocinio samoubistvo da ga banuju sa foruma... jbg tako je to sa ovim cyber mangupima hahaha
jarane on je tebe shako, sad mozes samo da sutis :D
dimu

#1378 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by dimu »

aha strasno evo ne spavam 3 noci hahahahaha
Neelix

#1379 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Neelix »

Image

danas oko 12:15, stup. lik je lupio u neku fabiju koja ozada ne izgleda tako strasno

Image
JThomas

#1380 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by JThomas »

ja oko pola 6 išao u grad i vidim kod bristola udes...

šta je ovo jebote ovih dana...
Lesli Eldridž

#1381 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Lesli Eldridž »

Jooj Neelix vidim ja da ti iz svog punta slikaš. Prepoznao sam odmah... :D
Neelix

#1382 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Neelix »

Lesli Eldridž wrote:Jooj Neelix vidim ja da ti iz svog punta slikaš. Prepoznao sam odmah... :D
:lol: :lol: sorry, bio sam u Fabiji :P :P :P :P :P
Lesli Eldridž

#1383 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Lesli Eldridž »

Neelix wrote:
Lesli Eldridž wrote:Jooj Neelix vidim ja da ti iz svog punta slikaš. Prepoznao sam odmah... :D
:lol: :lol: sorry, bio sam u Fabiji :P :P :P :P :P
Uh ja mislio po staklu i onim tačkicama da je punto. Sorry :D Nisam znao da i Fabija ima one tačćkice iako sam se navoz'o prije par godina u njoj... :D
Skyfox

#1384 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Skyfox »

jel to ono dijete kokice zvalja... da se nade pri ruci.

ovaj semafor je crna tacka u gradu...
Lesli Eldridž

#1385 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Lesli Eldridž »

Skyfox wrote:jel to ono dijete kokice zvalja... da se nade pri ruci.

ovaj semafor je crna tacka u gradu...
Ma stoka samo pretrčava. :D
Lesli Eldridž

#1386 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Lesli Eldridž »

@Neelix jest vala treb'o sam bolje gledat plastiku iznad instrument table. Nema onog udubljenja sa strane, a i škrge su drugačije... :D A ja zapeo za staklo. Sad izgleda svi auti imaju ove tačkice na krajevima... :D
Dioda

#1387 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Dioda »

Lesli Eldridž wrote:@Neelix jest vala treb'o sam bolje gledat plastiku iznad instrument table. Nema onog udubljenja sa strane, a i škrge su drugačije... :D A ja zapeo za staklo. Sad izgleda svi auti imaju ove tačkice na krajevima... :D
kakav danak neiskustvu mladog leslija :roll: :lol:
Neelix

#1388 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Neelix »

:lol:
Lesli Eldridž

#1389 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Lesli Eldridž »

Dioda wrote:
Lesli Eldridž wrote:@Neelix jest vala treb'o sam bolje gledat plastiku iznad instrument table. Nema onog udubljenja sa strane, a i škrge su drugačije... :D A ja zapeo za staklo. Sad izgleda svi auti imaju ove tačkice na krajevima... :D
Fala ti na tom pridjevu "mladi"... K'o rosa u podne... :D
Lesli Eldridž

#1390 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Lesli Eldridž »

U "Oslobođenju" piše da je suvozač u Marei slomio šaku. Udar je stvarno bio žestok čim su se aktivirali i zračni jastuci... Odstojanje je najbitnije u vožnji...
kEN0

#1391 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by kEN0 »

Lesli Eldridž wrote:U "Oslobođenju" piše da je suvozač u Marei slomio šaku. Udar je stvarno bio žestok čim su se aktivirali i zračni jastuci... Odstojanje je najbitnije u vožnji...
sve je bitno u voznji
Qler

#1392 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Qler »

NIje u Sarajvu, nego na samom pocetku bradine, kad se ide iz Konjica prema Sarajevu, ona prva velika krivina. Cisterna uletila brzo, prevrnula se na hladnjacu i explodirala. Voca cisterne poginuo (izgorio) a vozac hladnjace se bio zapalio ali valjda je neko bio tu iza odmah i ugasio ga prije vecih ozlijeda, kazu da je stajao na nogama.... u glavnom po mraku je slikano ali evo par slika:

ImageImageImage
Image
kEN0

#1393 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by kEN0 »

Strasno..
Neelix

#1394 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Neelix »

ta krivina je uzas :roll:
VR6

#1395 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by VR6 »

Krivina je ekstra, dvije trake sa donje strane, kad je prazno, uletis bas fino, imas fore citavu traku da proklizes bez problema.

Samo je gadno ko ne zna cestu, trebali su malo vise upozorenja staviti, da je tako ostra, jer sve blage krivine i odjednom ta pod 180...
ranger

#1396 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by ranger »

VR6 wrote:Krivina je ekstra, dvije trake sa donje strane, kad je prazno, uletis bas fino, imas fore citavu traku da proklizes bez problema.

Samo je gadno ko ne zna cestu, trebali su malo vise upozorenja staviti, da je tako ostra, jer sve blage krivine i odjednom ta pod 180...
da s kad ides odozdo, a kad ides odozgo imas pola metra i bankinu, i jos ako upravljas sleperom od 30 tona, hajd onda driftaj il proklizi bez problema.... :run:
Lesli Eldridž

#1397 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Lesli Eldridž »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Dioda wrote:

što me spominješ, :lol: :lol:
Promijeni nadimak, ima još neiskusnih na forumu... :D
Neelix

#1398 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Neelix »

za obicna auta koja silaze sa ivana je puno lakse, najgore je kad se odozdo svi zafuraju uzbrdo, pa nastane prolijetanje. ko sto se meni desilo, ja u desnoj, neki kreten me prestize tu :-? i prolijece u tragu za suprotni pravac, a odozgo kamion :shock: umal da nas sve pokupi :roll:
Troll_Happens

#1399 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Troll_Happens »

Napravio 203 prekršaja, a nema vozačku dozvolu

SARAJEVO - Vozila "golf 3" (220-J-603) i "reno megan" (297-M-086) oduzeta su 24. i 25. svibnja od višestrukih prekršitelja zakona o prometu, a u sklopu pokrenute akcije pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo.

Vozač "golfa" 20-godišnji Denis Kondo iza sebe ima čak 203 prekršaja, a nikad nije ni polagao vozački ispit! Njegovi najčešći prekršaji su prebrza vožnja i prolazak kroz crveno svjetlo na semaforu. Vlasnik automobila je Denisova majka, koja će također biti zakonom sankcionirana, jer je sinu dozvolila da uopće sjedne za volan.

Drugi prekršitelj je 38-godišnji Mevludin Dugonjić, koji je šest puta zaustavljen jer je vozio u pijanom stanju. Vlasnik "renoa" je njegov otac, a riječ je inače o imućnijoj obitelji, piše Dnevni avaz.

Prema riječima Muniba Kasapovića, vršitelja dužnosti načelnika Jedinice za promet MUP-a KS, oduzeta vozila su deponirana i vlasnicima neće biti vraćena, osim ako to ne naredi nadležni sud.

- Zakon ne predviđa da se prekršitelji zatvaraju, ali policija ima mogućnost da prema svojoj procjeni liši slobode na 12 sati višestrukog povratnika u činjenju ovakvih prekršaja - ističe Kasapović.

Tako će biti i s Denisom Kondom. U policiji kažu da će on, prvi put kada bude zaustavljen za volanom, biti priveden, a vozilo će mu odmah biti oduzeto.

Zanimljivo je da ovaj 20-godišnjak, koji inače ima dvogodišnju zabranu polaganja vozačkog ispita, na ime neplaćenih prekršajnih kazni državi do sada duguje 25.300 maraka!

Elvedin Muratspahić, pomoćnik zapovijednika za sigurnost prometa, naveo je da se na popisu nalazi oko 225 višestrukih prekršitelja. Tu ne spadaju oni koji čine lakše prekršaje, poput korištenja mobitela u vožnji, nevezivanja ili pogrešnog parkiranja, nego oni koji voze pijani, jure gradom, pretječu preko pune linije ili prolaze kroz crveno.

- Poručujemo vlasnicima automobila da paze kome ih posuđuju, jer imamo ovlaštenja oduzeti vozila i kada nisu u vlasništvu počinitelja prekršaja - kazao je Muratspahić i naglasio da je akcija organizirana prvenstveno radi zaštite sigurnosti građana i njihove imovine.

Ova policijska akcija pokrenuta je najviše kako bi se stalo ukraj motociklistima, takozvanim "trkačima", ali u MUP-u ističu da nisu pošteđeni ni drugi vozači.

- Vjerojatno se gradom pročulo za akciju pa do sada nismo evidentirali niti jednog motociklistu - višestrukog prekršitelja. U gradu su bili poznati neki motoristi koji prebrzo voze. Međutim, u zadnje vrijeme primirili su se i većina ih se pridržava propisa - kaže Munib Kasapović.

Tijekom travnja ove godine u Sarajevu je kontrolirano 5.196 vozača, od kojih je 306 isključeno iz saobraćaja zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Brzinu je prekoračilo 2.313 vozača, a njih 61 zatečen je za volanom bez položenog ispita

Zbog ovakvih ko sto je Kondo i hiljadu drugih konda se gine na cestama sirom bih a eto dok se zakonskom regulativom ne uskladi i odmah ne pocnu uzimati vozila kao u prethodna dva slucaja i naravno kazna za roditelje sto su dali djeci da se iziviljavaju i ugrozavaju tudje zivote nece biti bolje.

Jel on morao napraviti stetu od 25000 maraka da bi mu bilo oduzeto vozilo.... sramota stvarno :oops:
amrica

#1400 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by amrica »

Mamu u zatvor :x

Auto oduzeti dozivotno, i jos da plate tih 25 milja sa kamatama.
Locked