Šta trenutno čitate?

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply

Citate?

Sa zadovoljstvom!
1196
91%
Dovoljno je sto moram citat titlove na TV-u...
123
9%

Total votes: 1319

Sogan

Post by Sogan »

Mashala eno jos netko klickno da ne cita :D sa zadovoljstvom :D jos malo pa mozemo traziti konstitutivnost :kravata: :D:D
rashomon

Post by rashomon »

Sogan wrote:
Citate?

Sa zadovoljstvom!
88%
[ 16 ] 88%

Dovoljno je sto moram citat titlove na TV-u...
11%
[ 2 ] 11%

Ukupno glasova : 18
Ko je ovo moj novi najbolji prijatelj na ovoj temi? Nek' se identifikuje! :D
Bit će da je Nosferatu, potpisnik najjačeg i najelokventnijeg posta na temi, a bogami i podsekciji (bez ironije).

Ja ne glasam, pogotovo ne u ovakvom prpošnom okruženju poslanika koji svaki dan izlaze sa objavama tipa "Ja pročitao" (baš mi je drago).

Moguće je da sam 1-2 puta postavio nešto, sram i stid da me bude (bez ironije), bio sam u zabludi.

Zato mene računajte +1, kolikogod da vas ima.
debela

Post by debela »

haj sad daj taj nosferatuov post. ko ce roviti 60 strana.
Deb's

Post by Deb's »

Konkretno pitanje: gdje i kako nabavljate knjige? Da li ste učlanjeni u neke biblioteke (i koje preporučujete), pošto sam ja ove godine porpustio sve veće sajmove knjige :( ostaje mi da posuđujem iz biblioteka.

Btw, tema je odlična meni služi kao preporuka za nešto što bih mogao pročitati. Uskoro planiram (ako ih nabavim) čitati "Tajna 1 kafe", i "O junacima i grobovima", mislim da je tematika zanimljiva. Primjetio sam da na 54-55. stranici neko preporučuje Amin Malouf-a i njegove dvije knjige "u ime identiteta" i "samarakand", ja bih još dodao i "križari u očima arapa" jako dobra i interesantna knjiga iz historijskog kontexta. Čita li iko Mariju Remarka i "3 ratna druga" ?!
rikardoreis

Post by rikardoreis »

rashomon wrote:
Bit će da je Nosferatu, potpisnik najjačeg i najelokventnijeg posta na temi, a bogami i podsekciji (bez ironije).

Ja ne glasam, pogotovo ne u ovakvom prpošnom okruženju poslanika koji svaki dan izlaze sa objavama tipa "Ja pročitao" (baš mi je drago).

Moguće je da sam 1-2 puta postavio nešto, sram i stid da me bude (bez ironije), bio sam u zabludi.

a jesmo veliki...pa poceli davati prposne komentare, onako, s visine svoje nedodirljivosti...
zalazemo se za ukidanje teme i ovog podforuma jer se tu, zaboga, pametuje, jaca svoj ego i pokazuje nacitanost...mada ne znamo sto se ikako onda javljamo, sto fino ne zaobidjemo ako nam ne odgovara...
al' vidi vraga – javljamo se na drugim temama, npr. muzici i pokazujemo svoje znanje ili neznanje iste (nebitno za pricu), i niko normalan mi nije to prigovorio, niko da pomisli kako se „pokazujem“ svojim znanjem...
ali zato se ja odoh natovarit tamo anamo onima, kad vec nisam onaj vrli mudrac kakav se prikazujem, kad necu da ostanem u svojoj pecini da sutim u njoj, kad moram reci i ja poneku, a poznato je, po belaju, i najmanja rijec na papiru (u ovom slucaju forumu) je znak ega i neke vrste pokazivanja...
sad sam im pokazao kako musa dere jarca, sta s oni imaju folirat i ofirat s njihovim citanjem...ko zna, mozda tako traze pos'o, hoce da se ozene (udaju) tako ili bogznasta...neko od njih i spava s mislima drugog koji se divi njegovoj nacitanosti...
a, primjecujem, ima pojedinaca koji nikako ne jedu taj dan, kad postiraju svoju nacitanost, toliko se nahrane svojim egom...

evo, da podijelim s rajom, koju to, naravno, zanima i koji nisu u toj mjeri zlobni da prikaleme stosta - citam Elsa Morante – Istorija, sablazan koja traje vec deset hiljada godina.

pa kad procitam, mozda napisem utiske, ako me ne sjebu sveprisutni policajci forumski, a mozda u medjuvremenu i odrastem...
black

Post by black »

jes' vala..aferim rikardo..i no sikiriki..pusti jeftine provokacije.. :)
Saian

Post by Saian »

samo da prijavim upravo sam prvu polovinu filtrirane i handpicked procesuirane teme "Priche, pjesme, intervjui..." isprintao ogrebavshi se za printer i papir na faxu, 130 strana dosad, bit ce opasna zbirkica na kraju samo ni moj selekcijski rad na njoj nije za zanemarit :D :D :oops: :oops: :oops: :-) :-)
lady midnight

Post by lady midnight »

Saian wrote:samo da prijavim upravo sam prvu polovinu filtrirane i handpicked procesuirane teme "Priche, pjesme, intervjui..." isprintao ogrebavshi se za printer i papir na faxu, 130 strana dosad, bit ce opasna zbirkica na kraju samo ni moj selekcijski rad na njoj nije za zanemarit :D :D :oops: :oops: :oops: :-) :-)
a smije li se to uopshte raditi :P:P:P mislim shta je sa copyrightom i tim cakama :P:P:P:D:D:D
rikardoreis

Post by rikardoreis »

sto hemon rece - sve neki mudroseri...onaj ruzi ovo, onaj ono, onaj broji tudje postove u namjeri da ga tako kao diskvalifikuje, jedan u smislu sta on zna, ako ima manji broj postova, a drugi, sta ces ti, nemas drustvenog zivota, ako ima prevelik broj...

svi su nesto gornji...pa odozgo popuju, vasar tastine proradio...
rikardoreis

Post by rikardoreis »

Saian wrote:samo da prijavim upravo sam prvu polovinu filtrirane i handpicked procesuirane teme "Priche, pjesme, intervjui..." isprintao ogrebavshi se za printer i papir na faxu, 130 strana dosad, bit ce opasna zbirkica na kraju samo ni moj selekcijski rad na njoj nije za zanemarit :D :D :oops: :oops: :oops: :-) :-)
prjie tebe odradio..i ima oko 160 str. :D :D
debela

Post by debela »

debela wrote:haj sad daj taj nosferatuov post. ko ce roviti 60 strana.
rasho bolan, daj taj post.

ps. ja se davno upisala u mudrosere glede ove teme :oops:
rikardoreis

Post by rikardoreis »

debela wrote:
debela wrote:haj sad daj taj nosferatuov post. ko ce roviti 60 strana.
rasho bolan, daj taj post.

ps. ja se davno upisala u mudrosere glede ove teme :oops:
baška ti :D tebi je oprosteno, ko zdrebetu u raž :D :D :)
lady midnight

Post by lady midnight »

rikardoreis wrote:
rashomon wrote:

a jesmo veliki...pa poceli davati prposne komentare, onako, s visine svoje nedodirljivosti...
zalazemo se za ukidanje teme i ovog podforuma jer se tu, zaboga, pametuje, jaca svoj ego i pokazuje nacitanost...mada ne znamo sto se ikako onda javljamo, sto fino ne zaobidjemo ako nam ne odgovara...
al' vidi vraga – javljamo se na drugim temama, npr. muzici i pokazujemo svoje znanje ili neznanje iste (nebitno za pricu), i niko normalan mi nije to prigovorio, niko da pomisli kako se „pokazujem“ svojim znanjem...
ali zato se ja odoh natovarit tamo anamo onima, kad vec nisam onaj vrli mudrac kakav se prikazujem, kad necu da ostanem u svojoj pecini da sutim u njoj, kad moram reci i ja poneku, a poznato je, po belaju, i najmanja rijec na papiru (u ovom slucaju forumu) je znak ega i neke vrste pokazivanja...
sad sam im pokazao kako musa dere jarca, sta s oni imaju folirat i ofirat s njihovim citanjem...ko zna, mozda tako traze pos'o, hoce da se ozene (udaju) tako ili bogznasta...neko od njih i spava s mislima drugog koji se divi njegovoj nacitanosti...
a, primjecujem, ima pojedinaca koji nikako ne jedu taj dan, kad postiraju svoju nacitanost, toliko se nahrane svojim egom...

evo, da podijelim s rajom, koju to, naravno, zanima i koji nisu u toj mjeri zlobni da prikaleme stosta - citam Elsa Morante – Istorija, sablazan koja traje vec deset hiljada godina.

pa kad procitam, mozda napisem utiske, ako me ne sjebu sveprisutni policajci forumski, a mozda u medjuvremenu i odrastem...
eh riki, ljubim ti borgesa :kiss: :kiss:
ne kontam ni ja fakat shta je rashomonu, ja lichno ovdje stavljam stvari koje bih preporuchila za chitanje. a mislila sam i da smo kao odrasli ljudi valjda prerasli tu fazu u kojoj bi se neshto trebalo dokazivati obimom prochitanih knjiga... :roll: :roll: :roll: ali isto tako da smo prerasli tu fazu u kojoj se na svaku progovorenu rijech o bilo chemu prochitanom gleda kao na neko preseravanje :roll: :roll: :roll:
black

Post by black »

eh da se i ja malo poFalim :oops: :D trenutno citam..

Arif – svjetlosni čovjek kao tekija i grad Božiji u nama (Rešid Hafizović)
Islamska umjetnost i duhovnost (Sayyed Hossein Nasr)

:P
Sogan

Post by Sogan »

Zar ova tema jos nije zakljucata i prebacena na podforum "film/TV" :shock: :?
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Vidjeh temu o Nietzsche-u na R&F i sjetih se da sam pocela da citam "From the Heights" i stala negdje na pola 8).....da malo svarim....mozak mi prokuha od njega :D
rashomon

Post by rashomon »

Nosferatu wrote:Daj ba, dokle vi mislite lagati ljude da citate to sve?

Mislim, nema smisla vise. Treba bolan ukinut ovaj forum kultura. Pa samo vrijedate ljude na njemu, i to iz potiha ovi papci i ne vide, sta im sve govorite ovdje, kad mene dusa zaboli znas koliko je sati.

Ja citam samo Dnevni Avaz, i prevashodno Sabah da znam kad prst liznem, oklen piri.

Ponekad otvorim i Vasu Pelagica, Istorija bosanskohercegovacke bune. 1870 - i neka.

I Narodno zdravlje - Sadik Sadikovic. Napisano u Ljubuskom, 1928-sme godine.

Pa se ne pusem ovuda, sad, lafo ja citam.

Ja znam da citam, ali ne citam ovo nesto sladunjavo bolan. Valja arbeit, valja u kafanu, valja kod Semke zidati vikendom pa da i on meni dodje kad budemo parkete lakirali. Ali briga vas bolan, uhvatila vas ova literarna groznica, droga, sta li je, dzaba sto ja velim - mi smo svi u kalosi u drugom koljenu, valja se nama u kalosu i vratiti, ali mogu se ja vratiti u kalus ali mi nema sume - posi'koste sve, bolan. Radi vasi ovi safunjica.
@debela, nosferatuov post

znam, sjećam se, i još ih ja pravdao onda, nekada, davno...

----------------------------------------------------------------------------
Jes', jes', rikardo, ego, i to onaj najcentričniji, drito konj sa ulice...Samo što će ti konj reć' da tema, a koja govori o pročitanim knjigama, gubi svaki smisao ako se o pročitanome kaže samo naslov i autor. Koji je smisao u svemu tome.

Sviđa ti se - ZAŠTO - ZATO...Pravilo naučeno na fakultetu.

Jednostavno, ne?

Il' se kvalitet mišljenja mjeri samo nabrajanjem: šta se sluša - šta se čita - šta se gleda.

Tak' možeš nabrojat' sve, i što si pročitao, i što nisi...

Pa dobro, mogu i ja nabrajati danima, nije nikakav problem.
-------------------------------------------------------------------

Infra, Black, Zoom--Ako vam moje mišljenje smeta, imate ovlasti da mi zalijepite bananu. Opet vrlo jednostavna stvar, ne!?!?!?
Last edited by rashomon on 18/07/2007 18:54, edited 1 time in total.
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

I jos da dodam (a ima veze sa postom iznad moga) da zaista nemam vremena da citam (kad ovo kazem, mislim bukvalno sjednem, gledam u papir sa isprintanim slovima i citam), ali zahvaljujuci "modernoj tehnologiji" postoje e-books koje se mogu besplatno download-ovati sa stranice http://www.gutenberg.org/wiki/Main_Page na PDA ili pocket PC, ili cak na iPod (cita ih software ili ljudski glas), pa tako mogu da citam anywhere, anytime :-D....a najvise "procitam" kad se ili pentram po okolnim planinama ili jogiram...
debela

Post by debela »

hvala rasho. sjecam se sad ovog posta :D
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

ja trenutno citam ovaj forum. :D
rikardoreis

Post by rikardoreis »

rashomon wrote:

----------------------------------------------------------------------------
Jes', jes', rikardo, ego, i to onaj najcentričniji, drito konj sa ulice...Samo što će ti konj reć' da tema, a koja govori o pročitanim knjigama, gubi svaki smisao ako se o pročitanome kaže samo naslov i autor. Koji je smisao u svemu tome.

Sviđa ti se - ZAŠTO - ZATO...Pravilo naučeno na fakultetu.

Jednostavno, ne?

Il' se kvalitet mišljenja mjeri samo nabrajanjem: šta se sluša - šta se čita - šta se gleda.

Tak' možeš nabrojat' sve, i što si pročitao, i što nisi...

Pa dobro, mogu i ja nabrajati danima, nije nikakav problem.
-------------------------------------------------------------------
e, to je vec korektnije, rashomone…znas i sam zasto.
pusti ego, nije (n)ego :D …neka ga…u granicama normale…

odgovoricu onako kako ja vidim…
stavio sam oko 5-6 komentara knjiga za godinu dana forumskog staza, mozda koji vise, na ovoj temi (znaci, ne radi se o pukom nabrajanju i nagomilavnaju naslova s ciljem da nekog impresioniram, sta li vec).

i uglavnom sam uradio ono sto i ti kazes da treba - pored naslova knjige, dao sam utiske o njoj, obrazlozio (par puta i preopsirno, ali tad sam nesto svakako radio za svoje potrebe i onda zgoda ispala da i ovamo okacim), stvarno ne zbog dokazivanja (pa nisam toliki naivac, majka mu stara), nemam nikakve potrebe za tim, nego cisto da priblizim nekome knjigu i zainteresujem ga za istu…kao sto je meni par ljudi priblizilo…necu sad o imenima, nebitno.
volim kad se par rijeci vise napise i ima ih koji to rade…ima onih drugih, koji samo izvale naslov…no, mozda izgleda cudno - nekad mi dovoljno i to, naravno, kad vidim da je od strane forumasa kojeg cijenim...neko nema vremena da obrazlaze, nekoga mrzi, svasta nesta…

eto, zato vidim svrhu temi…i zato sam reagovao na one prebrze, najblaze receno, optuzbe…

p.s. bas debeloj se dopalo kad sam joj iskopirao jedan davni post s ove teme na pp...zato ne znam sto ispada da nas napada ovamo :?
deb, izvini, ja sam moro, moro :D :)
danas

Post by danas »

laki je danas malo neUrozan :oops: :D :run:

a taman sam mislila napisat recenziju zadnjeg harry pottera :D :skoljka:
Saian

Post by Saian »

danas wrote:
a taman sam mislila napisat recenziju zadnjeg harry pottera :D :skoljka:
jel bilo "Deliverance" inspired parts na kraju :D :D :D, come on Harry
I'm gonna make you squeal like a pig. Weeeeeeee.
:D :D :D
Kaktusssss

Post by Kaktusssss »

Citam dvije knjige naizmjenice, Carl Sagan-Svijet progonjen demonima i Walter Beltz-Biblijska mitologija.
Knjige sam ubacio na virtual drive -shared, pa ako zelite klikajte do mile volje na sljedci link :D
http://www.4shared.com/account/home.jsp

Adio do sljedeceg kuckanja :D
belay_djecko

Post by belay_djecko »

Stare dobre Karamazove :)
Post Reply