Stomatolog - gdje, šta, kako...
Moderator: anex
-
Niemand
#1376 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Ko od stomatologa radi nedjeljom? Il kod kog se lako dobije termin za dan najkasnije?
- pepeljara
#1377 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Mentha_Piperita wrote:Živim u Sarajevu ali već neko vrijeme kod stomatologa idem u Istočno Sarajevo, neću navoditi kod koga da neko ne misli da je reklama. Definitvno su mi jeftiniji uz istu uslugu. Ovi naši u Federaciji me podsjećaju na taksiste - koliko god im platiš i ostaviš bakšiš uvijek im je "malo".
posalji na private ako je odlican zubar.
-
adici
#1378 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Da li je neko upoznat sa cijenama kod Safeta Ascerica, dobro dosla bi mi ta informacija, jer planiram da idem da popravim par zubi?! 
-
zilla_
#1379 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Plomba 50 KM koliko sam ja plaćao. Čišćenje kamenca 100 KM. To je ono što sam ja radio i što znam. Nije jeftin al mislim da dobro radi 
-
exampLe.
#1380 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Izvadio sam gornju četvorku i hoću da stavim navlaku, koliko bi me otprilike izašlo? 
- vješalica
#1381 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
ko ima da valja u dz omer maslić zna li neko?
-
Sunny-7
#1382 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Minimalno dvije krune ti trebaju, po 180, znaci 360KMexampLe. wrote:Izvadio sam gornju četvorku i hoću da stavim navlaku, koliko bi me otprilike izašlo?
- Nisrin
#1383 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Ima li neko iskustva sa dr. Edinom Begicem, na Grbavici, kod skretanja prema Vracama?
-
Kataklinger
#1384 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Kakva su vaša iskustva sa uklanjanjem karijesa? Samo na jednom zubu sam imao nešto malo karijesa, sa jedne strane i odozgo, naizgled nije bilo strašno što je i stomatolog rekao. Išao sam da mi to očisti, ali je on izbušio skoro pa čitav zub, i to ne samo odozgo već je obrusio i jednu stranu, pa sad zub izgleda kao da ima procjep. Nije me ni pitao za takvo što, niti je rekao šta će radit. Ne bih da se pravim pametan, ali sam prije njega, išao 3-4x kod drugih stomatologa na pregled i čišćenje zuba od kamenca, nikad mi nijedan nije rekao da je taj sa karijesom u kvaru, niti da ga treba nešto posebno čistit, a kamoli bušit. Ja sam se doslovno sj*bo, nisam odmah osjetio da buši zub na opisan način, jer me nije boljelo dok nije zario u dubinu zuba. A onda sam prešao jezikom preko zuba i popizdio....Kakva su vaša iskustva sa karijesom?
- gnjev
#1385 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Rodjeni karijes ti moze nagristi komplet zub sa unutrasnje strane a da se ne vidi golim okom
-
Mentha_Piperita
#1386 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Karijes se koliko ja znam ne može očistiti kao što može kamenac. Zub se mora obrusiti da bi se karijes skinuo i stavila plomba. Koliko je karijes zahvatio zub ni stomatolog ne zna dok ga ne počne skidati, ili ranije slikati zub da otprilike vidi koliko je zuba otišlo...Kataklinger wrote:Kakva su vaša iskustva sa uklanjanjem karijesa? Samo na jednom zubu sam imao nešto malo karijesa, sa jedne strane i odozgo, naizgled nije bilo strašno što je i stomatolog rekao. Išao sam da mi to očisti, ali je on izbušio skoro pa čitav zub, i to ne samo odozgo već je obrusio i jednu stranu, pa sad zub izgleda kao da ima procjep. Nije me ni pitao za takvo što, niti je rekao šta će radit. Ne bih da se pravim pametan, ali sam prije njega, išao 3-4x kod drugih stomatologa na pregled i čišćenje zuba od kamenca, nikad mi nijedan nije rekao da je taj sa karijesom u kvaru, niti da ga treba nešto posebno čistit, a kamoli bušit. Ja sam se doslovno sj*bo, nisam odmah osjetio da buši zub na opisan način, jer me nije boljelo dok nije zario u dubinu zuba. A onda sam prešao jezikom preko zuba i popizdio....Kakva su vaša iskustva sa karijesom?
E sad, je li toliko trebao izbrusiti zub - ne znam, tj. ne znam kakva je stručnost stomatologa. I naravno, nije ti smio popravljati zub bez da mu ti kažeš da želiš nakon što te obavijestio da imaš karijes i da li želiš to popraviti - onda te "upoznati" s karijesom i šta možeš očekivati. Ali ovo je BiH, stomatolozi su "iznad običnih smrtnika". Povratka nema, je li ti barem stavio plombu i uradio dobro zub?
Karijes se uklanja čim se primjeti
- Lucazode
#1387 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Ljudi mala pomoć. Odlučio sam raditi cirkonse navlake pa me interesuju iskustva. Vijek trajanja, kvalitet i slično. Također, poželjna su iskustva sa stomatologom i preporuke.
Hvala.
Hvala.
-
drajos
#1388 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Potreban mi je dobar i povoljan stomatolog na području Čengić Ville - Malte? Molim pomoć...
-
Walther
#1389 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Prije nego sto naletis na minu prvo odi stomatologu da vidis jesu li cirkonske navlake uopste za tebe. Oni vide samo novac tako da ce ti sigurno svaki za dobar novac uraditi i zube od gline. Prvo treba sve zube sanirati ($$$), pa tek onda navlake... Koje zube radis?Lucazode wrote:Ljudi mala pomoć. Odlučio sam raditi cirkonse navlake pa me interesuju iskustva. Vijek trajanja, kvalitet i slično. Također, poželjna su iskustva sa stomatologom i preporuke.
Hvala.
-
bull21
#1390 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
zilla_ wrote:Plomba 50 KM koliko sam ja plaćao. Čišćenje kamenca 100 KM. To je ono što sam ja radio i što znam. Nije jeftin al mislim da dobro radi
-
Kataklinger
#1391 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
zilla_ wrote:Plomba 50 KM koliko sam ja plaćao. Čišćenje kamenca 100 KM. To je ono što sam ja radio i što znam. Nije jeftin al mislim da dobro radi
Čišćenje kamenca po vilici je 20 kod Pirovića a i kod doktorice Bizović (ultrazvučno skidanje kamenca) + 10KM poliranje.
Znači za pedešana dobiješ komplet očišćene i ispolirane kljove
-
BIONA
#1392 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Kakav je dr.Huskic na Grbavici za vadjenje osmice? Da li se kod njega moze zub slikati ili cu to zavrsiti negdje drugo?
( trebam li napominjati kako vec umirem od straha
)
( trebam li napominjati kako vec umirem od straha
-
mince3011
#1393 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
samo stomatologija, ljudi su strucnjaci..juce sam izvadila gornju osmicu, koja nije mogla biti komplikovanija,nije izrasla skroz, korijen savijen kao udica, blizu sinusa...vec danas kao da se nista nije dogodilo, a mislim da ne postoji veca panicarka od meneBIONA wrote:Kakav je dr.Huskic na Grbavici za vadjenje osmice? Da li se kod njega moze zub slikati ili cu to zavrsiti negdje drugo?
( trebam li napominjati kako vec umirem od straha)
-
BIONA
#1394 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Hvalamince3011 wrote:samo stomatologija, ljudi su strucnjaci..juce sam izvadila gornju osmicu, koja nije mogla biti komplikovanija,nije izrasla skroz, korijen savijen kao udica, blizu sinusa...vec danas kao da se nista nije dogodilo, a mislim da ne postoji veca panicarka od meneBIONA wrote:Kakav je dr.Huskic na Grbavici za vadjenje osmice? Da li se kod njega moze zub slikati ili cu to zavrsiti negdje drugo?
sretno
- otherside
#1395 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
dr huskic je oralni hirurg tako da ce ti problem vadjenja zuba u njegovoj ordinaciji biti pis ov kejkBIONA wrote:Kakav je dr.Huskic na Grbavici za vadjenje osmice? Da li se kod njega moze zub slikati ili cu to zavrsiti negdje drugo?
kod njega ne mozes nista uslikati nazalost, nema rtg aparat.
- Nisrin
#1396 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Gdje slikati zube? I koja je cijena???
Nisam dugo slikala, a vrijeme je i za to
- otherside
#1397 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
bicakcicNisrin wrote:Gdje slikati zube? I koja je cijena???
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1398 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Ma, meni je Ibro Basarić zakon... nije napucano, nisu ni cijene napucane, ali je profi
Od vađenja, slikanja, mosta, ploombiranja, potrudi se da nimalo ne boli do čišćenja kamenca, sve. 
- pepeljara
#1399 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
KatarinaKosaca wrote:Ma, meni je Ibro Basarić zakon... nije napucano, nisu ni cijene napucane, ali je profiOd vađenja, slikanja, mosta, ploombiranja, potrudi se da nimalo ne boli do čišćenja kamenca, sve.
Fina preporuka.
Koliko kosta jedno obicno vadjenje, popravka, imal neki cjenovnik, il je tajniji od plata ministara
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1400 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Ma, nije tajna, nego ne znamnapamet. Znam da je čišćenje i poliranje 40KM, vađenje 20KM, parcijalna 250KM, totalna proeza 300KM... mostovi oko .. nisam sigurna , ne sjećam se. Popravka zavisi od dubine brušenja.. u svakom slučaju meni superpepeljara wrote:KatarinaKosaca wrote:Ma, meni je Ibro Basarić zakon... nije napucano, nisu ni cijene napucane, ali je profiOd vađenja, slikanja, mosta, ploombiranja, potrudi se da nimalo ne boli do čišćenja kamenca, sve.
Fina preporuka.
Koliko kosta jedno obicno vadjenje, popravka, imal neki cjenovnik, il je tajniji od plata ministara