Cigarete, odvikavanje

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
semso_bonaparte

#1376 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by semso_bonaparte »

Najgora stvar je brojati dane, zaboravite na to jednostavno recite da ne pusite vise, pravite se kao da nisteniakda pusili. Znam, vecina broji dane da bi se mogli pohvaliti, ali prestali ste pustit zbog sebe a ne zbog ostalih.
Ja u po frke izracunao da ne pusim 2 sedmice a ucinilo mi se kao 2 godine :D .
anestezija123

#1377 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by anestezija123 »

Zahvaljujuci djelimicno ovoj temi, bacih cigare od nove godine.. za sad ide iznenadjujuce dobro, ali, to je tek par dana... :D nadam se da je vise nikad necu zapalit!
učiteljica

#1378 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by učiteljica »

Bogami, guram peti mjesec. Ne mogu da vjerujem i istodobno veoma sam ponosna da sam uspjela. Imala sam par većih kriza ali svaki put sam sebi rekla"neću pušiti danas". Pomoglo je svaki put.
I naravno ljudovi sa foruma. Da ih nema trebalo bi ih izmislit :-D
Idemo dalje, i ne predajemo se!
anestezija123

#1379 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by anestezija123 »

Cestitam!!
Reci mi, je l' pomislis kada na cigare, pozelis li opet da pusis?
Ja sam se tako dobro osjecala, i sad me neka kriza spucala, nakon samo 7 dana. Necu je zapaliti sigurno, ali nesto mi tesko, ne znam. :sad:
Bude bolje uskoro? :-) :)
IZVANZEMALJAC

#1380 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by IZVANZEMALJAC »

u par navrata prestajao istina da i nisam bio neki pušač.evo sada poslje nove bolestan neka viroza kašljem itd.. pa evo i ne pušim :D
anestezija123

#1381 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by anestezija123 »

A jedan wrote:
anestezija123 wrote:Cestitam!!
Reci mi, je l' pomislis kada na cigare, pozelis li opet da pusis?
Ja sam se tako dobro osjecala, i sad me neka kriza spucala, nakon samo 7 dana. Necu je zapaliti sigurno, ali nesto mi tesko, ne znam. :sad:
Bude bolje uskoro? :-) :)
pomislim, al sve rjedje i rjedje. onda odem da se napijem vode, dok se napijem vode zaboravim na cigare :D
ako ti je bas stiska ovih dana, izadji vani, istrci se, umori se, meni je to pomoglo.
ne posustaj, cigare smrde, otrov su, ljudi umiru zbog pusenja!!!
Necu zapaliti sigurno, bas sam odlucila... Nego, vise me brine ovaj osjecaj, hocu li se uvijek osjecati kao da sputavam nesto, tj. kao da se borim ili to prodje... Razumijes me?
Da li ikad dodje dan kad te cigare uopste vise apsolutno ne zanimaju i kad si bas nepusac, a ne samo bivsi pusac?
Ovo ja onako, retoricki.. :)
Hvala ti na odgovoru, zelim ti da je nikad vise ne zapalis! :)
quasar

#1382 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by quasar »

Proci ce i taj osjecaj. Zaboravices da si pusila ikad.
Uskoro ce ti poceti smrditi sve sto ima veze sa cigarama, lokali, odjeca, pusaci, automobili u kojima se pusi, itd.
Ja vise ne mogu zamisliti da udjem u zadimljenu prostoriju, kao u us*an WC.
Mrs. Bathory

#1383 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Mrs. Bathory »

Pokusavala i ne ide mi :sad:
quasar

#1384 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by quasar »

Mrs. Bathory wrote:Pokusavala i ne ide mi :sad:
Znaci da jos nisi odlucila. Pokusaj procitati Carr-ovu knjigu.
Mrs. Bathory

#1385 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Mrs. Bathory »

quasar wrote:
Mrs. Bathory wrote:Pokusavala i ne ide mi :sad:
Znaci da jos nisi odlucila. Pokusaj procitati Carr-ovu knjigu.
Cula sam za tu knjigu,morat cu nabaviti :)

hvala
quasar

#1386 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by quasar »

Mrs. Bathory

#1387 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Mrs. Bathory »

hvala :-D
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#1388 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by I am Happy »

Danas u 14.00h ce biti tacno 7 dana bez cigara :D
Procitao sam Alenovu knjigu dva puta i pokusavao prestati... ali nista

Meni je pomoglo kada sam uradio sve suprotno od onoga sto on pise :mrgreen:
Gdje si nemojte uzimati zamjenska sredstva... da nije bilo mentol bombona prva 3 dana, ubio bi nekoga...

Mada uprkos tome sto se ne slazem sa nekim stvarima iz knjige... definitvno je vrijedi procitati 8-)
sokkia

#1389 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by sokkia »

NARODE
ne trošite uzalud enegiju,vrjeme i novac
cigare se jednostavno bace u jednoj sekundi bez puno razmišljanja i ne osvrci se više za njima ne razmišljaj o njima i ne pricaj više o njima.nisu ti one nikakav prijarelj vec naprotiv.baci ih dok imaš vremena!
Partizzanka

#1390 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Partizzanka »

Yahel ba, Allen misli na yamjenska sredstva koja sadrze nikotin valjda :)
ako se ja ne varam :)

a od mentol bombona nece ti nista biti i sam znas da ti one ne pomazu da prestanes nego samo malo ublazavaju nervozu koju bi inace smirio cigaretom - lazno naravno!

sta bi vi kao nepusaci sada voljeli dobiti za polugodisnjicu vaseg nepusackog staza :)?
Zoya

#1391 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Zoya »

Shteku cigara :lol:
Partizzanka

#1392 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Partizzanka »

bjez tamo jezik pregrizla! :-)
quasar

#1393 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by quasar »

Mislim da nije najbolja ideja uopste podsjecati na to i brojati te dane. Treba zaboraviti da si ikada bio konzument i nikad vise ne pomisliti.
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#1394 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by I am Happy »

Partizzanka wrote:Yahel ba, Allen misli na yamjenska sredstva koja sadrze nikotin valjda :)
ako se ja ne varam :)

a od mentol bombona nece ti nista biti i sam znas da ti one ne pomazu da prestanes nego samo malo ublazavaju nervozu koju bi inace smirio cigaretom - lazno naravno!

sta bi vi kao nepusaci sada voljeli dobiti za polugodisnjicu vaseg nepusackog staza :)?
Ma on misli na sva zamjenska sredstva :D
Naravno da bombone nece zamjeniti nikotin :) , samo je bitno je da se nesto desava :mrgreen:

Cestitam za tih 6 mjeseci :D kupi sebi nesto vrijedno :-D

@quasar
Jest al kad' prodje mjesec dana :D u pocetku cak i munute odbrojavam :skoljka:
zambaklija

#1395 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by zambaklija »

jeli ko oprobao champix??ako jeste može li svoja iskustva podijeliti :)
quasar

#1396 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by quasar »

Ja bih ti savjetovao da ne bacas pare na to. Nece ti nista pomoci ako ti nisi cvrsto odlucio da prestanes, jer je ovisnost u tvojoj glavi. Bacices pare i opet ces poceti pusiti. Ako si odlucio, budi karakter pa se izbori 2-3 dana sa sobom.

Znam ljude koji su isli u Poreč na tretman kod onih hipnotizera/psihologa. 400 kuna tretman plus put (ako se dobro sjecam).
Ljudi su prestali pusiti bez problema. Ali i tu je bio bitan element odluke, a terapija im je pomogla da ucvrste odluku i da blokiraju apstinencijsku krizu.
semso_bonaparte

#1397 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by semso_bonaparte »

Dzaba i hipnoze i Carrova knjiga i zamjenska sredstva sve je to dzaba ako niste samo sa sobom rascistili da hocete da bacite cigare.
Niko ne kaze da cete uspijeti iz prve ali ako pokusate vise puta mozda i uspijete. Ja sam se kanio mjesecima da prestanem pusti i jedna dan nisam kupio cigare i gotovo, ja prestao pusiti. Evo ima vec pola godine, naupadne i dan danas, ali ja se samo nasmijem i kontam sto ti je ovisnost i nakon 6 mjeseci mozak bi da zapali tu se nasmijem i idemo dalje.

Sto rece qusar sada sve smrdi, dok sam pusio nisam bio ni svjestan smrada a saaaaad fuj, pa gdje god da sam smrdi, gore mi je boriti se sa smradom nego kada mi naumpadne cigara. Jos ulicom ako idem i ispred mene neko pusi hoce mi nesta bit, ubrzam da idem ispred njega :D , ali eto mora se deverat, ili poceti opet pusiti da mi ne smrdi :lol: :lol: :lol: .
duminjo

#1398 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by duminjo »

10 god aktivnog pusenja, sto puta pokusavao i nikako da prestanem. evo sad citam temu i pusim. imam jos 2 u kutiji, odoh pristavit kafu, zdimit ove dvije uz kafu (za rastanak) i pokusat opet prestat. prvi pokusaj ce bit danas uz kafu sa djevojkom. ona isto pusi ali njoj kutija bude po 5 dana. 100 puta smo razgovarali da prestanemo, ona moze lahko, problem je u meni. ako ja prestanem i ona ce sigurno, tako da mi je to jos jedan motiv vise.
Lucazode

#1399 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Lucazode »

duminjo wrote:10 god aktivnog pusenja, sto puta pokusavao i nikako da prestanem. evo sad citam temu i pusim. imam jos 2 u kutiji, odoh pristavit kafu, zdimit ove dvije uz kafu (za rastanak) i pokusat opet prestat. prvi pokusaj ce bit danas uz kafu sa djevojkom. ona isto pusi ali njoj kutija bude po 5 dana. 100 puta smo razgovarali da prestanemo, ona moze lahko, problem je u meni. ako ja prestanem i ona ce sigurno, tako da mi je to jos jedan motiv vise.

Ma ništa od toga. Baci i te dvije odma, samo odlažeš i to malo volje što imaš.

Pravi test je kad nervi prorade :-x
winnie

#1400 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by winnie »

Lucazode wrote:
duminjo wrote:10 god aktivnog pusenja, sto puta pokusavao i nikako da prestanem. evo sad citam temu i pusim. imam jos 2 u kutiji, odoh pristavit kafu, zdimit ove dvije uz kafu (za rastanak) i pokusat opet prestat. prvi pokusaj ce bit danas uz kafu sa djevojkom. ona isto pusi ali njoj kutija bude po 5 dana. 100 puta smo razgovarali da prestanemo, ona moze lahko, problem je u meni. ako ja prestanem i ona ce sigurno, tako da mi je to jos jedan motiv vise.

Ma ništa od toga. Baci i te dvije odma, samo odlažeš i to malo volje što imaš.

Pravi test je kad nervi prorade :-x
bravo! ovako sam i ja, ostale tri-cetri u kutiji i kontam taman da ovo ispusim i prestajem... i onda sam samo zguzvao sve i bacio u kantu :D
samo ostro i bez kompromisa!
Post Reply