Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
van Basten wrote:velika noć je iza nas.
Zaslužena pobjeda.
Kada bi ovakva igra postala naša konstanta a ne povremeni bljesak, brzo bismo mi vidjeli veliko takmičenje. Ovako... mogla bi se otvoriti mnoga pitanja... tipa zašto smo igrali samo sa 8 igrača, zašto Martinović igra srednjeg , zašto... ali ta i druga pitanja ću ostaviti za drugi put, ne treba kvariti ovakvu noć sa njima.
Srbija ima strašnu bekovsku liniju, koja je večeras sjajno uštopana u našoj odbrani, najviše zahvaljujući Terziću i Stojanoviću. I naravno Tahiroviću. Jedino što je Ilić nešto pogađao. Činjenica je da su im nedostajali Anđelković i Nikolić koji bi trebali u Nišu nastupiti, a koji su sigurno bolje riješenje od Bojinovića i Toskića. Biće gusto u Nišu... bojim se podlijeganja atmosferi, pogotovo pred kraj ako opet budemo disali na škrge zbog izostanka rotacije igrača.
Kakva je bila publika najbolje govori činjenica da su je gostujući igrači nagradili aplauzom ( a mi opet tražimo dlaku u jajetu). I svaka im čast na tome. Općenito, koliko pamtim gostovanja srpskih ekipa poslije rata, mislim da su ovi rukometaši najkorektniji bili, bez ijedne jedine provokacije, čisto sportski i čestitaj protivniku na kraju. Svaka im čast na tome. Valjda neće pokvariti utisak u Nišu.
Meni je, pored pobjede, najviše drago što je ona izborena u jednoj poštenoj, pravoj, muškoj rukometnoj utakmici, bez nepotrebnih vansportskih naboja na parketu.
Da se ne ponavljam... uz sve čestitke publici na fer navijanju !
Johny wrote:Neznam kakvo ce biti navijanje u Nisu, verovatno ce atmosvera biti paklena jer taj grad zivi za rukomet...
Ova zastava ce dodatno uzariti atmosveru, i mislim da je bila totalno nepotrebna.
Bio sam na tekmi protiv Bosne na Marakani, skupila se bratija iz Srpske, bilo ih je pola stadiona, a navijanje je bilo u vecem delu ok, sem sto su transparenti i "Noz, zica ,Srebrenica" naruzili sliku...
nokia6170 wrote:BHF samo su sami sebi skocili u usta sa ovim transparentom, jer im pada ona prica da oni ne mrze srbe, jer je ovo u bosni i hercegovini srpski simbol.
Hajde bolan, pa nije ovo bila predstava za Broadway-a nego rukometna utakmica izmedju ne tako dobrih susjeda. I sad poslije svih onih raznih transova "noz, zica, srebrenica" od tih istih srba iz BiH, mi kao trebamo gledati na njh i njihova osjecanja? Onaj trans i onaj dvoglavi orao se odnosi na Srbiju, jer ga oni imaju na svojoj drzavoj zastavi. U cemu je problem? I bez ovog transa, nacionalisticki krkani u Nisu ce pjevat njima znane pjesme.
za mmostarca........Brate, pa BHF ima jaku, solidnu ekipu i u BiH, ne samo po dijaspori. Zato ohladi.
Johny wrote:Neznam kakvo ce biti navijanje u Nisu, verovatno ce atmosvera biti paklena jer taj grad zivi za rukomet...
Ova zastava ce dodatno uzariti atmosveru, i mislim da je bila totalno nepotrebna.
Bio sam na tekmi protiv Bosne na Marakani, skupila se bratija iz Srpske, bilo ih je pola stadiona, a navijanje je bilo u vecem delu ok, sem sto su transparenti i "Noz, zica ,Srebrenica" naruzili sliku...
LAZES sam sebe!
Valjda je i ono kamenovanje bh navijaca sastavni dio navijacke kulture u Srbiji i smatran ok pojavom.
Sretno vam 17 godina kako napadeste na Sarajevo, s vasom naj-elitnijom vojnom jedincom koju je Jugoslavija imala, uz pjesmu Niski Zatvor od Nervoznog postara.
A, o kakvim se tu najvijacima radi imacete za priliku se uvjeriti u Nedjelju kad im vjerovatno pristigne i kontigent iz RS-a. Ja tipujem da ce biti gore nego na Marakani onomad.
Meni je samo zao da ovi rukometasi moraju igrati u takvim uslovima a Halidu bih porucio da ako padne dlaka ispod pazuha necijeg na parket, Halide kupi prnje i idi u svlacionicu, nemoj da te starog takvog opet namagarce da nesto igras u uslovima u kojima se po tribini slave mjesta klanja i sranja. Dosta je bilo i merhameta.
nokia6170 wrote:BHF samo su sami sebi skocili u usta sa ovim transparentom, jer im pada ona prica da oni ne mrze srbe, jer je ovo u bosni i hercegovini srpski simbol.
Da cetnici za vrijeme rata nisu zloupotrebljavali taj simbol ne bi BHF ni napravili ovaj transparent.
Last edited by Abacija on 20/03/2009 14:08, edited 1 time in total.
Hajde bolan, pa nije ovo bila predstava za Broadway-a nego rukometna utakmica izmedju ne tako dobrih susjeda. I sad poslije svih onih raznih transova "noz, zica, srebrenica" od tih istih srba iz BiH, mi kao trebamo gledati na njh i njihova osjecanja? Onaj trans i onaj dvoglavi orao se odnosi na Srbiju, jer ga oni imaju na svojoj drzavoj zastavi. U cemu je problem? I bez ovog transa, nacionalisticki krkani u Nisu ce pjevat njima znane pjesme.
za mmostarca........Brate, pa BHF ima jaku, solidnu ekipu i u BiH, ne samo po dijaspori. Zato ohladi.
Znaš i ti sam da su u BiH tanki,dijaspora je nešto drugo.Pitaj "Manijake","Hz","Robijaše"....
Ocekujte barem 1000 nacionalista u Nisu koji ce kupiti kartu samo zbog ovoga... kome je pala na pamet ovakva ideja?! Upropastili su navijanje koje je uglavnom bilo korektno...
bravo za komentar ovi što su ovo razmotali su već u Danskoj,Švedskoj,Švici...
ne valjaj gluposti sine,
al ova je moj favorit: '' Ovo vam nije trebalo....''
svaka cast skenderijo, bhf bih, sejtani, i ostali navijaci
Znaš i ti sam da su u BiH tanki,dijaspora je nešto drugo.Pitaj "Manijake","Hz","Robijaše"....
Ja ti fino kazem da imaju finu, solidnu ekipu u BiH. I vjerujem da vecina sto ih je bilo sinoc na tribinama da su iz BiH. Uostalom jel' to i toliko bitno? Jel', po tebi, nije trebalo izloziti onaj trans?
Vidi ovog "ovo vam nije trebalo".... kako te nije stid to napisati... ??????
sjeti se samo Marakane....jedva smo zivu glavu izvukli....ali opet smo bodrili momke koliko smo bili u mogucnosti...
sjeti se njihovih parola ( noz......i to )...sjeti se navijanja...sjeti se kamenica....i svega sta je bilo....
i sta ovdje dozivim...podju te jos osudjivati za koreografiju i zvizdanje.....ma MRS tamo.....da te vidim pljunuo bi te u po face, sta sve covjek nece dozivjeti
nikad Bosancu pameti...vazda cemo mi biti izgubljeni i u vremenu i u prostoru , zbog ovakvih....
Ocekujte barem 1000 nacionalista u Nisu koji ce kupiti kartu samo zbog ovoga... kome je pala na pamet ovakva ideja?! Upropastili su navijanje koje je uglavnom bilo korektno...
a da se to nije desilo ne bismo ih ocekivali i nek ponesu i ono "noz zica srebrenica" svakako bez toga bi se stekao utisak da se utakmica ne igra u srbiji vec u nekoj drugoj zemlji