NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Vaso

#1376 Re: NBA na OBN-u

Post by Vaso »

kobe je i povrijedjen bolji od lebrona :oops:

s ovim komplementarnim igracima :D se nikad ne zna. cesto makar jedan zablista i donese prevagu u konacnici, ali nekad i svi podbace. mislim da se to ne moze vise ponovit... proradice klupa

bice ovo u durex 8-) memo-turcine :skoljka:

fish is nice guy :)
LSD

#1377 Re: NBA na OBN-u

Post by LSD »

jasko_ba wrote:valjda je sve uredu sa bryant-om :shock:
Ma igrat ce Kobe 100%...on jest egoista,mnogi ga mrze ali nije mekušac,to je igrac odluke...zato ce Juti u 5.utakmici zabiti 40 poena 8-) ...veceras je Turiaf nepravedno iskljucen (ono je po meni greška sudija),on je solidan igrac u odbrani i falio je-posebno u produžetku...šteta što nema Bynuma,jer bi ova serija bila vec prošlost.
uhljug_s_koseva

#1378 Re: NBA na OBN-u

Post by uhljug_s_koseva »

Ja navijam za jazzere,sad su u maloj prednosti jer su dobili ovako tesku utakmicu,mogli bi vrlo lako dobit i seriju.Williams odlican,Okur isto,klupa super tajodjer,jedino Boozer truba.
jasko_ba

#1379 Re: NBA na OBN-u

Post by jasko_ba »

Neelix wrote:
jasko_ba wrote:valjda je sve uredu sa bryant-om :shock:
nadam se :roll:

farmar je bas panj :shock: radmanovic me pravo iznervirao na pocetku, sutao sve sto mu je u ruke doslo...da je makar sta ubacio :x vujacic je odigrao solidno. walton je zajebao u prosloj utakmici pravo, u ovoj nije neku ulogu posebnu imao. I Kobe se opet ispucavao pred kraj previse, trebali su na fishera igrat, kad ga je bilo krenulo.

kako ribar ustopa williamsa :-) steta zbog problema sa licnim :roll: on mi je jedan od najdrazih igraca svih vremena :)

navijaci jute su odlicni fakat.
i meni se svidjaju Jutini navijaci , stvarno navijaju , nema kod njoh onih djecijih "Defence" i takvih uzvika

Jedini igrach koji mi se nesvidja u Lakersima je Turiaf , vjerovatno sto kad god ga gledam covjek se izgubi u napadu , prednost mu je sto podizhe moral timu svojim navijanjem i skakanjem, u odbrani je prosjecan te sto ce mene tiche on ima preveliku minutažu (18,7 minuta u sezoni)
Risto Kuglarić

#1380 Re: NBA na OBN-u

Post by Risto Kuglarić »

Vaso wrote:kobe je i povrijedjen bolji od lebrona :oops:
ma kobe je i bez lijeve ruke i desne noge bolji o džordana i shaqa zajedno :oops:
Risto Kuglarić

#1381 Re: NBA na OBN-u

Post by Risto Kuglarić »

uhljug_s_koseva wrote:Ja navijam za jazzere,sad su u maloj prednosti jer su dobili ovako tesku utakmicu,mogli bi vrlo lako dobit i seriju.Williams odlican,Okur isto,klupa super tajodjer,jedino Boozer truba.
mah, teško. mislim da je domaći teren bio veliki faktor ovaj put, i da lakersi ovo rutinski uzimaju. Jedino ako kobicu nisu đale nešta ozbiljnije ušćakla...
alphonse kauders

#1382 Re: NBA na OBN-u

Post by alphonse kauders »

Ma fali Lakersima Bynum, to se itekako osjeti kada Utah malo jače fizički napada reket. Doduše, imaju sreće da Utah-in centar (Okur) više vremena provodi na trici nego u reketu, ali bez Bynuma će Lakersi teško doći do finala.
Inače, utakmica je bila predobra, a AK 47 je nevjerovatan odbrambeni igrač - ono vrijeme koje je on čuvao Bryanta, ovaj je imao ogromne probleme da nađe otvoren šut, a popio je i 3 banane od Rusa.
Biće ovo dobra serija do kraja.
arze

#1383 Re: NBA na OBN-u

Post by arze »

shadow wrote:Sto nas Cavsi zgazise :x ...sve je vec bilo rjeseno u prvoj cetvrtini. Dok su oni trpali i sve im ulazilo, Doc Rivers je coolir'o na klupi i ocekivao da se ovi smuseni i zbunjeni celticsi sami probude. Nisi Phil Jackson jebo te otac nesposobni, zovi time-out. Ne mogu da vjerujem da ova ekipa u gostima ne lici na sebe. Imali su u regularnoj sezoni metar pobjeda na strani ali u play offu kad se raja malo nalozi i zagalami oni isto muhe bez glave. Jos Atlanta i Cleveland nisu neki navijacki gradovi, nema da grmi kao sto ce recimo zagrmiti u Detroitu (ako se do toga uopste dodje). Vecina sampionskih ekipa prizeljkuje ludu atmosferu u gostima, to im je motiv vise, naloze se cinjenicom da sa par dobrih poteza mogu napraviti tajac u dvorani od 20-tak hiljada ljudi. ALi ovi delegati-jok. Nemaju taj mentalitet, igraju ko zadnje pickice u gostima a kuci se kurche da su sampioni. Iako teoretski mogu osvojiti prsten i sa samo pobjedama u Gardenu svima je jasno da ce vrlo brzo neko otkinuti pobjedu ovdje. Sa njima ocigledno nakon treninga treba porazgovarati psihijatar.
samo ovo sto si reko!!ovu je tekmu cleveland dobio sa 50% snage,recimo jedan suterski trening westa,jamesa,wally-a..joe smitha...ima tu jos rezerve dok ovaj boston igra samo u svom podrumu.Dokle vidit cemo
arze

#1384 Re: NBA na OBN-u

Post by arze »

kad je KING nategnu u prvoj cetvrtini....stravaaaa...lik jednom odstopa loptu i dode do kosa..prosto nevjerovatno i onda onaj timing pa slam sa 2 ruke....banggggggggg :mrgreen:
Neelix

#1385 Re: NBA na OBN-u

Post by Neelix »

arze wrote:kad je KING nategnu u prvoj cetvrtini....stravaaaa...lik jednom odstopa loptu i dode do kosa..prosto nevjerovatno i onda onaj timing pa slam sa 2 ruke....banggggggggg :mrgreen:
djeca :-) :D
LSD

#1386 Re: NBA na OBN-u

Post by LSD »

Svaka cast Jazzerima i Cavsima ali Boston i L.A.prolaze dalje moraju,tj.moraju proci dalje :mrgreen: ...tu nema price više :D ...Detroit je skoro vec prošao...ostaje još da se vidi hoce li Hornetsi imati snage da izbace Spurse (e to bi najviše volio,ali bice pravo teško ipak igraju sa aktuelnim prvacima)...desi li se kojim slucajem veliko finale Boston-L.A. (a to je sasvim realna opcija) onda ce tek biti lom u 7.utakmica.
shadow

#1387 Re: NBA na OBN-u

Post by shadow »

I ja prizeljkujem to finale ali fakat ne vidim da Celticsi imaju ikakve sanse sa ovakvom igrom u gostima. Iako su pod pritiskom veceras jednostavno moraju dobiti a kako to ni sam ne znam. Rivers je davno provaljen :x
Risto Kuglarić

#1388 Re: NBA na OBN-u

Post by Risto Kuglarić »

shadow wrote:I ja prizeljkujem to finale ali fakat ne vidim da Celticsi imaju ikakve sanse sa ovakvom igrom u gostima. Iako su pod pritiskom veceras jednostavno moraju dobiti a kako to ni sam ne znam. Rivers je davno provaljen :x
hm... inače po pravilu navijam za outsidere, al teško u ovom slučaju, sa ovakvom džemsovom igrom... Ovo ostale ekipice teško može odigrati ovako par utakmica za redom. I ja vidim finale Boston-Lakers... Volio bih i da hornetsi prođu SA, al čini mi se da im je ušla voda u uši.
LSD

#1389 Re: NBA na OBN-u

Post by LSD »

shadow wrote:I ja prizeljkujem to finale ali fakat ne vidim da Celticsi imaju ikakve sanse sa ovakvom igrom u gostima. Iako su pod pritiskom veceras jednostavno moraju dobiti a kako to ni sam ne znam. Rivers je davno provaljen :x
Ma proci ce Boston Cavse u to sam siguran...nije Doc toliko kriv koliko ga osporavaju mediji (bar po meni,ovo je moje mišljenje naravno) ipak je on sa ovom ekipom ostvario najbolji omjer u regularnog djelu sezone (66-16)...jednostavno Cleveland,kao i što je to radila i Atlanta,su se maximalno napalili (što je razumljivo za play-off) protiv prvog favorita prvenstva...po meni,kljuc uspjeha za Boston ove godine je Ray Allan...nekako još nije proigrao u doigravanju kako treba (kao i citavu sezonu),on je jedan od najboljih šutera u NBA,iskusan veteran koji zna igrati košarku itekako,ali nešto je zakocilo kod njega izgleda...valjda nije navikao da "dijeli loptu" sa još dvojicom igraca u svojoj karijeri :mrgreen: ...on ako proigra i odčepi-teško se onda svima...najteži zadatak ce Boston imati u finalu istoka protiv Detroita.
shadow

#1390 Re: NBA na OBN-u

Post by shadow »

U pravu si za Allena, ne znam koji mu je qrac. Mene isfurava Cassell sa svojom sebicnoscu kao i Perkins sa svojom nesposobnoscu. Hajde, ovaj prvi ulazi s klupe, nije startna postava ali Perkins :? Ja mu ne bih dao da sjedi 5 redova iz klupe, kloc usporeni. Leon Powe je za njeg igracina.A ni baby Davis nije daleko.
Pierce dobro cuva LBJ-a, taj match-up je koliko-toliko rjesen, Ilgauskas ce dati svojih 10-15 koseva svakako ali igraci poput Sczcerbiaka ili Westa (oba igrala za celticse) se mogu zaustaviti. Rondo prilicno lose cuva Westa, i on ce morati poraditi na odbrani. Tony Allen bi sigurno odlicno cuvao Sczcerbiaka ali Rivers ga slabo uvodi. Nije mi jasan frajer, ima toliko opcija a on se limitirao na dvije i vec su ga svi provalili.

Celticsi veceras jednostavno moraju pobjediti, nema dalje. Time zacepiti usta svim kriticarima koji ih prozivaju za "domacinski tim" a istovremeno sebi olaksati put u finale istoka i skratiti ovu seriju na recimo 5 tekmi. U protivnom, pushiona im je ovdje petu tekmu a na sestu ne bi morali ni ici.
Neelix

#1391 Re: NBA na OBN-u

Post by Neelix »

jes meni shega bilo na pocetku sezone kad su u Bostonu igrali Ray Allen i Allen Ray :lol:
shadow

#1392 Re: NBA na OBN-u

Post by shadow »

Neelix wrote:jes meni shega bilo na pocetku sezone kad su u Bostonu igrali Ray Allen i Allen Ray :lol:
jedan je allEn a drugi allAn
Risto Kuglarić

#1393 Re: NBA na OBN-u

Post by Risto Kuglarić »

shadow wrote:
Neelix wrote:jes meni shega bilo na pocetku sezone kad su u Bostonu igrali Ray Allen i Allen Ray :lol:
jedan je allEn a drugi allAn
sjo, ja partibrejkera, sjeba nam fol :D
shadow

#1394 Re: NBA na OBN-u

Post by shadow »

:D
sorry, nervozan sam jebo me cleveland
Comrad

#1395 Re: NBA na OBN-u

Post by Comrad »

Nista od ovog Bostona. Truba. :D
Neelix

#1396 Re: NBA na OBN-u

Post by Neelix »

shadow je popizdio :D
savrseni krug

#1397 Re: NBA na OBN-u

Post by savrseni krug »

ja bih samo htio da pitam ove sto im je james kao nesto los
vidjeste li ono zakucavanje preko KG
haaaa????
Neelix

#1398 Re: NBA na OBN-u

Post by Neelix »

ok, james dobro zakucava, slazemo se svi sa tim :-)

vidjel ti kad one sto na poluvremenu zakucavaju a da naprave trostruki salto....kakvi li su tek oni igraci :lol:
Risto Kuglarić

#1399 Re: NBA na OBN-u

Post by Risto Kuglarić »

savrseni krug wrote:ja bih samo htio da pitam ove sto im je james kao nesto los
vidjeste li ono zakucavanje preko KG
haaaa????
ne, al čitam o tome u svim rekapitulacijama utakmice. Jel ima neki klip il nešto?
uhljug_s_koseva

#1400 Re: NBA na OBN-u

Post by uhljug_s_koseva »

Upravo tako,James ima dobre fizicke predispozicije ali nikad nece bit tip igraca Jordan i sl;evo pogledaj samo u ovoj seriji,sut ga ne ide nikako,ali ga on fosira i zajebe i sebe i ostale.Wade je glavni :) samo mu je Miami treunutno malo u kurcu.
Post Reply